طرز تهیه چرتمه پلو، غذای محلی و محبوب سمنان
به گزارش کنفرانس هکا، چرتمه پلو یکی از غذاهای محلی استان سمنان است.طرز تهیه این غذای مقوی و لذیذ را در این مطلب آموزش خواهیم داد. با ما همراه باشید.
مواد لازم
جگر گوسفندی:500 گرم
دنبه:100 گرم
ماست:300 گرم
پیاز:1 عدد بزرگ
فلفل سبز: 4 عدد
سیر: 4 حبه
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه و روغن به مقدار کافی
طرز تهیه چرتمه پلو
برای تهیه چرتمه پلوی مجلسی در ابتدای کار پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و پیاز را به همراه مقداری روغن به تابه اضافه می کنیم. در ادامه پیاز را تفت می دهیم تا سبک شود. پس از اینکه پیاز شیشه ای شد، مقداری زردچوبه به تابه اضافه کرده و تفت دادن را ادامه می دهیم تا خامی زردچوبه گرفته شود. در هیمن حین جگر را به صورت تکه های درشت و دنبه را به صورت تکه های نگینی ریز خرد می کنیم.
در این مرحله تکه های جگر را به همراه تکه های دنبه به تابه اضافه می کنیم و به مدت 5 دققه تفت می دهیم تا به خوبی سرخ شوند، سپس فلفل ها را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به تابه اضافه می کنیم. حالا مجددا به تفت دادن مواد ادامه می دهیم تا فلفل ها نیز نرم شوند، سپس مقداری نمک و فلفل سیاه اضافه می کنیم. در ادامه به تفت دادن ادامه می دهیم و پس از گذشت 5 دقیقه دیگر تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم. در این مرحله سیرها را پوست می گیریم، سپس درون یک کاسه مناسب رنده می کنیم. در ادامه ماست را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه کرده و مواد را به خوبی مخلوط می کنیم تا بافت شان یکدست شود.
غذا را می توانیم به همین شکل سرو کنیم، یا اینکه ترکیب جگر و ماست را درون یک ظرف مناسب ترکیب کرده و با گوشتکوب برقی میکس کنیم تا کاملا یکدست شوند، سپس سرو کنیم. این غذای خوشمزه معمولا به همراه برنج زعفرانی سرو می شود.
منبع: گردشبان