طرز تهیه چلو گوشت با گوشت خورشتی مجلسی و ویژه
به گزارش کنفرانس هکا، چلو گوشت یکی از غذاهای اصیل و پرطرفدار ایرانی است که در مهمانی ها و مجالس خاص ایرانی ها سرو می گردد. این غذا از دو بخش اصلی چلو و گوشت خورشتی تشکیل شده است که هر کدام طرز تهیه مخصوص خود را دارند. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه چلو گوشت ساده را مرور نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه چلو گوشت با گوشت خورشتی را مرور می کنیم تا از آن به عنوان یک خورشت مجلسی لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه چلو گوشت با گوشت خورشتی
- گوشت خورشتی 1 کیلو
- پیاز میانه، خرد شده 2 عدد
- هویج 1 عدد
- سیر 1 حبه
- فلفل دلمه ای 1 عدد
- رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
- برگ بو 3-4 تکه
- زردچوبه 1 قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری
- زعفران دم نموده 2 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون فوق بکر 3 قاشق غذاخوری
- برنج 4 فنجان
طرز تهیه چلو گوشت با گوشت خورشتی
1. تفت دادن پیاز
اولین مرحله از طرز تهیه چلو گوشت با گوشت خورشتی این است که در یک قابلمه بزرگ، روغن زیتون بریزید و آن را روی حرارت میانه رو به زیاد حرارت دهید تا داغ گردد بعد پیاز خرد شده را اضافه کنید و 10 دقیقه تفت دهید تا پیاز نرم گردد و آغاز به قهوه ای شدن کند.
2. تفت دادن گوشت و پخت آن
وقتی پیاز سرخ شدن زمان آن رسیده که گوشت خورشتی را به قابلمه اضافه کنید و در پیاز و روغن تفت دهید. گوشت را برای چند دقیقه خوب سرخ کنید تا رنگش عوض گردد سپس ادویه ها، برگ بو و نمک را به طور مساوی روی گوشت قهوه ای شده بپاشید و هم بزنید. بعد هم هویج و فلفل دلمه ای را اضافه کنید و کمی تفت دهید و در نهایت رب را بریزید و تفت دهید تا خامیش از بین برود و سپس زعفران را با 4 فنجان آب به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید که آب به جوش آید بعد حرارت را تا حد میانه کم کنید تا گوشت به مدت دو ساعت روی حرارت ملایم کم بجوشد.
3. پخت پلو و سرو غذا
هم زمان که خورشت گوشت شما در حال آماده شدن است باید برنج را که حداقل به مدت 30 دقیقه در آب خیس نموده اید بپزید. برای این کار در یک قابلمه بزرگ آب را به جوش برسانید سپس برنج را به همراه نمک به آب جوش اضافه کنید و به مدت 10 تا 15 دقیقه بجوشانید تا نیم پز گردد. در نهایت برنج را آبکش کنید و در یک قابلمه دیگر با مقداری آب و روغن دم بگذارید.
این خورشت خوشمزه را همراه این پلو که زعفرانی می کنید می توانید آماده و به همراه انواع ترشی، سالاد و ماست سرو کنید.
نکته: می توانید مقداری شوید هم به این پلو اضافه کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه چلو گوشت
تهیه و پخت چلو گوشت به ظاهر کار ساده ای است اما اگر نکات و فوت وفن های لازم برای آن را رعایت نکنید ممکن است حاصل کار غذایی خوب نگردد پس حتما با دقت نکات و فوت وفن های تهیه این غذا را بخوانید.
نکاتی برای گوشت چلو گوشت
اولین نکته ای که برای تهیه چلو گوشت باید به آن دقت کنید انتخاب گوشت مناسب است. برای تهیه چلو گوشت بهتر است از گوشت گوسفندی یا گوساله بهره ببرید. گوشت گوسفندی طعم قوی تری دارد و برای چلو گوشت مجلسی مناسب تر است. اما اگر در پی طعمی ملایم تر هستید، می توانید از گوشت گوساله هم بهره ببرید.
نکته مهم دیگری که باید هنگام تهیه چلو گوشت به آن دقت کنید، طعم دار کردن گوشت است. برای اینکه گوشت طعم و مزه بهتری داشته باشد، باید حتما برای پخت آن از پیاز، سیر، زعفران، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک بهره ببرید.
در کنار مزه دار کردن گوشت یادتان باشد حتما آن را ابتدا در روغن تفت دهید تا رنگش تغییر کند و اجازه دهید آرام بپزد. البته در کنار تما موارد بالا می توانید از گوشت گردن یا قلم گوسفند هم برای طعم و لعاب بیشتر این غذا بهره ببرید.
در ضمن یادتان باشد اگر زمان کافی برای پخت گوشت ندارید، می توانید از زودپز برای پخت سریع تر گوشت چلو گوست بهره ببرید.
افزایش غلظت چلو گوشت
برای اینکه خورش شما غلیظ تر گردد، می توانید در 15 دقیقه آخر پخت، یک قاشق غذاخوری آرد را در مقداری آب حل نموده و به خورش اضافه کنید تا خورشتتان غلظت پیدا کند.
تزیین چلو گوشت
برای اینکه چلو گوشت شما ظاهری مجلسی تر داشته باشد، می توانید از زرشک، خلال بادام و یا کشمش برای تزیین آن بهره ببرید.
منبع: کتاب کاله