7 راه حل برای برق انداختن سینک ظرفشویی

به گزارش کنفرانس هکا، ظرف های کثیف، چربی و به جای مانده مواد غذایی که دائما وارد سینک می شوند باعث می گردد تا این قسمت از آشپزخانه خیلی زود کثیف و کدر گردد. یک سینک تمیز و براق باعث تمیزتر به نظر رسیدن آشپزخانه می گردد و هر بار که نگاهتان به آن بیافتد حس خوبی خواهید داشت.

7 راه حل برای برق انداختن سینک ظرفشویی

با وجود استفاده دائم از سینک برای شستشوی ظروف، ممکن است همواره تمیز و براق بودن آن کمی غیر ممکن به نظر برسد. اما راه چارههایی برای برق انداختن سینک ظرفشویی کهنه و نو وجود دارد که با انجامشان می توانید همواره از داشتن سینکی تمیز و درخشان لذت ببرید. پس اگر قصد خلاص شدن از کثیفی و کدر بودن سینک ظرفشویی تان و نظافت منزل را دارید، با این مقاله از خبرنگاران و 7 راه چاره برای برق انداختن سینک ظرفشویی همراه باشید.

نکات کلیدی

  • از مواد شیمیایی ساینده یا خشن مانند آمونیاک، اسید یا سفیدنماینده برای تمیز کردن سینک استفاده نکنید.
  • تمیز کردن سینک را با پارچه ای نرم و با آب و صابون ملایم انجام دهید.
  • در نهایت با یک پارچه نرم خشک کنید.
  • استفاده گاه به گاه از موم زنبور عسل نیز روش خوبی برای حفاظت از سطح سینک است.
  • سینک را بعد از هر شستشو و در خاتمه شب قبل از خواب تمیز کنید.
  • برای جلوگیری از توسعه باکتری ها در سینک، قسمت تخلیه سینک را نیز تمیز کنید.

راه چارههایی برای برق انداختن سینک ظرفشویی

چند ترفند خوب برای برق انداختن سینک آشپزخانه وجود دارد. که در ادامه به طور مفصل تر به انواع روش ها شامل: شستشوی سینک با شوینده طبیعی، استفاده از مشواک برای شستشوی سینک، از بین بردن لکه های آهکی با لیمو، تمیز کردن سینک بعد از هر بار استفاده، تمیز کردن راه آب سینک و سایر روش ها پرداخته می گردد.

1. شستشوی سینک با شوینده طبیعی

اگر در پی یک شوینده قوی، چند منظوره و با قیمت مناسب برای شستشوی بهتر سینک ظرفشویی هستید، پیشنهاد ما این است که خودتان آن را در منزل درست کنید! برای ساخت یک شوینده چند منظوره فقط به 3 ماده احتیاج دارید:

  • جوش شیرین
  • نمک
  • شکرپاش

این شوینده برای از بین بردن لک آب، چای و قهوه، آهک رسوب نموده و دیگر لک های سینک عالی است و آن را برق میاندازد. برای استفاده از این شوینده آن را با شکرپاش داخل سینک پاشیده و با یک اسکاچ کمی مرطوب سینک را بسابید و پس از 5 دقیقه آبکشی کنید.

دستورالعمل شوینده های بیشتر را می توانید در انتهای مقاله پیدا کنید.

2. استفاده از مسواک برای شستشوی سینک

اگر می خواهید سینک ظرفشویی تان کاملا تمیز و براق به نظر برسد، پیشنهاد ما این است که از یک مسواک برای سابیدن لکه های سینک استفاده کنید. با توجه به اینکه مسواک های کهنه باعث انتقال آلودگی می شوند، بهتر است یک مسواک مقرون به صرفه، اختصاصا برای شستشوی سینک خریداری کنید. با یاری مسواک می توانید تمام گوشه ها و نقاط مختلف سینک را سابیده و تمیز کنید.

3. از بین بردن لکه های آهکی با لیمو

از بین بردن لکه های آهکی خصوصا اطراف شیر آب سینک کار ساده ای نیست. اما به یاری یک ماده معجزه آسا می توانید راحت تر از شر این لکه ها خلاص شوید: لیمو!

خاصیت اسیدی لیمو باعث شده تا یک پاک نماینده عالی برای لکه های آهکی باشد. برای از بین بردن لکه آهک با لیمو:

  • لیمو را از وسط نصف کنید.
  • نصف لیمو را روی لکه های آهکی بمالید.
  • 2 ساعت به آن موقع بدهید.
  • در نهایت آبکشی نموده و خشک کنید.

4. تمیز کردن سینک بعد از هر بار استفاده

یکی از برترین راه چارهها برای داشتن یک سینک ظرفشویی براق، ساده ترین راه چاره است: جلوگیری از کثیف شدن سینک!

بعد از هر بار استفاده از سینک، آن را با اسکاچ و مسواک تمیز نموده و خشک کنید تا لک آب روی سینک نماند. این کار ساده باعث تمیز ماندن سینک و جلوگیری از ایجاد لکه های آهکی می گردد.

استفاده از دستمال میکروفایبر

استفاده از دستمال میکروفایبر ساده و لذت بهش است؛ چرا که بدون هیچ دردسری بیشتر لکه ها را از بین می برد. استفاده از دستمال میکروفایبر یک راه ساده و سریع برای تمیز کردن سینک ظرفشویی است.

دستمال میکروفایبر نم دار یا خشک را روی سینک تمیز بمالید تا ظاهری درخشان و براق پیدا کند.

شاید بعد از تمیز کردن سینک به نابودی سوسک های منزلتان فکر کنید که به شما پیشنهاد می کنیم جوش شیرین برای از بین بردن سوسک را امتحان کنید.

5. استفاده درست از شوینده ها

برای داشتن یک سینک تمیز و براق مجبور نیستید زمان زیادی را برای سابیدن و برق انداختن آن صرف کنید. اگر قصد تمیز کردن سینک ظرفشویی با شوینده مورد نظرتان را دارید، برترین کار اسپری کردن شوینده و صبر کردن است!

بعد از اسپری کردن شوینده مورد نظرتان، حداقل 5 دقیقه صبر کنید تا اثر نموده و به از بین رفتن راحت تر لکه ها یاری کند. سپس اقدام به شستن سینک کنید. همین کار کوچک زمان لازم برای شستشو و از بین بردن لکه های سینک را به طور قابل توجهی کاهش می دهد.

بیشتر بخوانید: ایده های مرتب کردن کابینت زیر سینک + معرفی برترین ارگانایزرها(نظم دهنده ها)

6. خیس نکردن ظروف چرب

یک روش عالی دیگر برای جلوگیری از کثیف و کدر شدن سینک این است که ظروف چرب را برای مدت زیادی در سینک نگذارید. با وجود اینکه خیساندن ظروف در سینک، شستشوی آن ها را راحت تر می نماید، اگر زمان خیس خوردن ظروف زیاد گردد چربی و به جای مانده مواد غذایی در آب حل می شوند. این موضوع باعث ایجاد یک لایه کدر روی سطح سینک می گردد که تمیز کردن آن موقع بر است.

بهتر است ظروف را با فاصله کمتری بعد از خیس کردنشان بشویید. اگر مجبورید ظروف چرب را مدت زمان بیشتری در سینک بگذارید، چند قطره مایع ظرفشویی به آب داخل آن ها اضافه کنید تا باعث از بین رفتن ساختار چربی گردد.

نظافت خانه و ساختمان با تیم کاربلد خبرنگاران

7. تمیز کردن راه آب سینک

راه آب تمیز تاثیر زیادی در درخشان به نظر رسیدن سینک دارد، اما معمولا به این قسمت چندان توجهی نمی گردد. حداقل یک بار درماه از تمیز نماینده مخصوص راه آب برای این قسمت از سینک استفاده کنید. با توجه به اینکه بیشتر تولیدات شیمیایی موجود در بازار برای محیط زیست مضر هستند، پیشنهاد ما درست کردن یک تمیز نماینده خانگی تنها با 3 ماده اولیه است:

  • جوش شیرین
  • سرکه
  • آب جوش

نحوه استفاده: ابتدا سینک را خشک نموده و سپس یک فنجان جوش شیرین داخل راه آب بریزید. سپس روی آن 2 فنجان آب جوش ریخته و 2 دقیقه صبر کنید. یک فنجان دیگر جوش شیرین روی راه آب ریخته و روی آن یک فنجان سرکه بریزید و درپوش راه آب را بگذارید. 5 دقیقه صبر نموده و راه آب را با آب جوش آبکشی کنید.

بیشتر بخوانید: فرمول ساخت 16 ماده شوینده دست ساز خانگی

تمیزنماینده های خانگی و قوی برای برق انداختن سینک ظرفشویی کهنه و نو

مواد دم دستی زیادی برای برق انداختن سینک وجود دارد. کافی است درب یخچال را باز کنید و موادی مانند روغن زیتون، سرکه سفید و آرد را بردارید و با توجه به دستورالعمل موجود از آن استفاده کنید. ماده ای مانند روغن بچه هم برای تمیزکاری سینک مورد استفاده قرار می گیرد که در ادامه بیشتر توضیح می دهیم.

1. روغن زیتون

روغن زیتون تاثیر زیادی در از بین بردن لکه ها و برق انداختن سینک ظرفشویی کهنه دارد. 2 تا 3 قطره روغن زیتون را روی یک دستمال پارچه ای تمیز بریزید (روغن بیشتر باعث چرب و چسبنده شدن سطح سینک می گردد). سپس دستمال را به صورت دایره وار روی سینک خشک بمالید.

2. سرکه سفید

سرکه یک ماده در دسترس و عالی برای از بین بردن لک آب سینک است. برای شستشوی سینک با سرکه، اسفنج مخصوص سینک را به سرکه آغشته نموده و سینک را با آن تمیز کنید.

3. آرد

شاید جالب باشد بدانید تنها با ماده ساده و در دسترسی مثل آرد هم می توانید سینک ظرفشویی را برق بیاندازید. سینک را تمیز نموده و چند قاشق غذاخوری آرد روی آن بپاشید. سپس با یک پارچه نرم، آرد را روی تمام سطوح سینک بمالید. کمی فشار دادن در این مرحله ضروری است.

4. روغن بچه

چند قطره روغن بچه روی یک دستمال پارچه ای ریخته و آن را روی سینک تمیز بکشید تا ظاهر براق و درخشانی پیدا کند.

اهمیت تمیز کردن و برق انداختن سینک ظرفشویی در چیست؟

ظروف کثیف، ذرات غذای شسته شده از تخته های برش و کپک ها عواملی هستند که سینک ظرفشویی را به یکی از کثیف ترین نقاط آشپزخانه و منزل شما تبدیل می نماید. خوشبختانه احتیاجی نیست هر روز سینک ظرفشویی خود را تمیز کنید!

استفاده از صابون ظرفشویی روزانه یا پاک نماینده های طبیعی مانند سرکه و جوش شیرین به شما در برق انداختن سینک ظرفشویی و پاک کردن آلودگی های احتمالی یاری می نماید.

اینکه هر روز در سینک ظرفشویی خود ظرف می شویید و از مواد پاک نماینده استفاده می کنید، به هیچ وجه برای تمیز کردن سینک کافی نیست. حتماً می پرسید چگونه سینک آشپزخانه را تمیز کنیم؟ در ادامه برترین روش های برق انداختن سینک ظرفشویی و زدودن انواع آلودگی های آن را توضیح داده ایم. ادامه این مقاله را دنبال کنید.

مراحل تمیز کردن و برق انداختن سینک ظرفشویی

در ادامه مراحل تمیز کردن و برق انداختن سینک ظرفشویی کهنه و نو را با هم مرور می کنیم.

1. شستن کامل سینک و تمیز کردن صافی

در اولین گام از تمیز کردن سینک ظرفشویی، باید تمام ظروف موجود در سینک را بشویید و سینک را از ظرف خالی کنید. مایعات، زباله ها و مواد غذایی موجود در سینک و صافی آن را خارج نموده و سینک را کاملاً تمیز کنید. بعد از شستشو زهکشی ها را نیز تمیز کنید.

تمیز کردن سینک و خالی کردن آن از زباله و مواد غذایی یک تمرین خوب است که باید سعی کنید حتی در زمان هایی که وقت کافی ندارید نیز آن را انجام دهید.

اگر سینک شما از استیل ضد زنگ ساخته شده است، ممکن است نمک و اسید مواد غذایی به روکش آن آسیب بزنند. برای جنس های دیگر سینک، اسید و نمک مواد غذایی موجب سخت تر کردن روند تمیز کردن لکه ها می گردد. بهتر است شستن کامل سینک بخشی از برنامه روتین شبانه شما باشد.

2. پاشیدن جوش شیرین در سینک ظرفشویی

حال که سینک خود را از زباله ها و ذرات غذایی قابل مشاهده پاک کردید، مقداری جوش شیرین را در سراسر سینک بپاشید. سعی کنید سینک به طور کامل از جوش شیرین پوشیده گردد. بعلاوه می توانید چند قطره از روغن های ضروری موردعلاقه خود را به جوش شیرین اضافه کنید و آشپزخانه خود را خوشبو کنید. ما لیمو را پیشنهاد می دهیم!

3. پاشیدن صابون ظرفشویی روی یک پارچه یا اسفنج تمیز

اکنون که جوش شیرین سینک شما را پوشانده است، سینک آماده اسکراب کردن است. برای تمیز کردن راحت تر سینک بهتر است کمی صابون ظرفشویی به پارچه اسفنجی بزنید.

4. آغاز به اسکراب کنید!

جوش شیرین خاصیت سایندگی دارد اما برای خراشیدن فولاد ضد زنگ یا دیگر جنس های سینک کافی نیست. سینک خود را از بالا به پایین اسکراب کنید، به گونه ای که مسیر حرکت شما به سمت فاضلاب باشد. برترین راه برای تمیز کردن سینک آشپزخانه انجام حرکات دورانی است.

5. ضد عفونی کردن سینک

بعد از اتمام اسکراب، نوبت به ضدعفونی کردن سینک می رسد. سینک را به خوبی آبکشی کنید تا مطمئن شوید که آثاری از مواد شوینده و جوش شیرین روی آن باقی نمانده است. سپس یک حوله یا دستمال را به سرکه سفید آغشته کنید و سینک را با آن بپوشانید. اجازه دهید حوله و سرکه به مدت 20 دقیقه روی سینک بمانند. سرکه یک ضدعفونی نماینده طبیعی بوده و بعلاوه در از بین بردن لکه های ایجاد شده در اثر سختی آب نیز مفید است.

6. تمیز کردن شیرآلات

اکنون که سینک ظرفشویی شما تمیز و ضدعفونی شده است، از شیر و دسته آن غافل نشوید. شیر و دسته سینک با محلول صابونی ملایم تمیز می شوند. صابون ظرفشویی یا پاک نماینده سطح و اسفنج برای این کار مناسب هستند. بعد از تمیز کردن شیرآلات، از پارچه آغشته به سرکه استفاده کنید و سطح شیر را پاک کنید. این کار به منظور ضدعفونی کردن شیرآلات انجام می گیرد.

7. خوشبو کردن محل تخلیه (زهکشی)

محل تخلیه بدبو با سینک تمیز شده شما همخوانی ندارد! پس باید آن را نیز خوشبو کنید. برای این قسمت نصف فنجان جوش شیرین کافی است. ابتدا جوش شیرین را در محل تخلیه بپاشید و سپس یک فنجان سرکه به آن اضافه کنید. این مخلوط بعد از چند دقیقه دم می نماید. جوش شیرین و سرکه را با آب داغ شستشو دهید. با این کار محل زهکشی شما خوشبو خواهد شد.

روش برق انداختن سینک ظرفشویی گرانیتی

برای تمیز کردن ابتدا باید سینک گرانیتی را به جوش شیرین آغشته کنید و در صورت بسته بودن لوله فاضلاب ظرفشویی با سرکه سفید آن را بشویید. و با دستمال یا حوله پاک کنید. اگر لکه مقاومی مشاهده کردید می توانید جوش شیرین را با سرکه مخلوط کنید تا حالت خمیری به خود بگیرد و به مدت 36 ساعت روی لکه باقی بماند و بعد پاکش کنید. (منبع)

بعضی نکات مهم تمیز کردن و برق انداختن سینک ظرفشویی

برای گرفتن نتیجه بهتر از تمیز کردن و برق انداختن سینک ظرفشویی باید به بعضی نکات توجه کنید:

  • سعی کنید سینک را پس از هر بار استفاده تمیز و خشک کنید. در این صورت آلودگی ها فرصت تجمع نمی یابند و لازم نیست برای تمیز کردن سینک زمان زیادی صرف کنید.
  • برای تمیز کردن سینک ظرفشویی از جرم گیر یا سفیدنماینده استفاده نکنید؛ زیرا این مواد بعد از خشک شدن روی سینک لک ایجاد می نمایند که ظاهر سینک را کدر و تیره نشان می دهد. (از بین بردن این لکه ها سخت است و در مواردی ممکن است هیچ گاه از بین نروند!)
  • اجازه ندهید مواد پاک نماینده سینک ظرفشویی که استفاده می کنید، مدت زیادی روی سینک باقی بماند. (1 یا 2 دقیقه کافی است.) در غیر اینصورت ممکن است به سطح سینک آسیب وارد گردد.
  • صابون، اسفنج یا حوله را روی سطح سینک خشک نکنید. ممکن است در زمان خشک شدن این مواد ذرات میکروب زیر آن ها رشد کند که در نهایت باعث ایجاد بوی بد در سینک شما خواهد شد. (یکی از علل رایج بوی بد سینک ظرفشویی همین مورد است.)
  • وسایل آشپزخانه با جنس فولاد یا چدن را به مدت طولانی در سینک نگذارید.
  • ترجیحاً هنگام تمیز کردن سینک ظرفشویی از دستکش استفاده کنید تا از دست های خود محافظت نموده باشید.

برترین براق نماینده سینک ظرفشویی کدام است؟

براق نماینده های سینک زیادی در بازار هستند که همگی تا حد زیادی در برق انداختن سینک ظرفشویی اثرگذارند. اگر تمایلی به استفاده از مواد طبیعی ندارید، براق نماینده سینک ظرفشویی موجود در بازار برای شما مناسب است. البته نباید فراموش کنید که از نظر ما برترین براق نماینده سینک ظرفشویی سرکه است! (این برای افرادی است که علاقه به استفاده از مواد طبیعی برای تمیز کردن سینک آشپزخانه دارند.)

برترین روش تمیز کردن سینک ظرفشویی چیست؟

سینک ظرفشویی را با مواد شیمیایی ساینده یا خشن مانند آمونیاک، اسید یا سفیدنماینده تمیز نکنید. مواد ساینده ای همانند پشم فولادی نیز به سینک آسیب می رسانند. شستن سینک را با پارچه ای نرم و با آب و صابون ملایم انجام دهید. در نهایت با یک پارچه نرم خشک کنید. استفاده گاه به گاه از موم زنبور عسل نیز روش خوبی برای حفاظت از سطح سینک است.

تمیز کردن سینک ظرفشویی هر چند وقت یک بار باید انجام گیرد؟

توصیه ما این است که تمیز کردن و برق انداختن سینک ظرفشویی بعد از هر شستشو و در خاتمه شب قبل از خواب انجام گردد. با این کار دیگر احتیاجی به تمیز کردن دوره ای سینک نخواهید داشت! با این وجود بهتر است هفته ای یک بار سینک را تمیز کنید. یک میکروبیولوژیست معروف و مدیر پروژه صدور گواهینامه تجهیزات غذایی در NSF می گوید: برای پیشگیری از تجمع میکروارگانیسم ها در سینک ظرفشویی باید حداقل هفته ای یک بار کناره ها و پایین سینک تمیز و ضدعفونی شوند.

در کنار روش های که در این مقاله گفته شد می توانید از 7 راه چاره برای برق انداختن سینک ظرفشویی هم استفاده کنید.

چطور می توانم از رشد باکتری در سینک جلوگیری کنم؟

برای جلوگیری از توسعه باکتری ها در سینک برترین راه تمیز کردن روزانه سینک است. اگر تمیز کردن و برق انداختن سینک ظرفشویی را به برنامه روتین شبانه خود تبدیل کنید، هیچ نگرانی از بابت رشد باکتری در آن نخواهید داشت (البته تمیز کردن روزانه ضروری نیست و هفته ای یک بار نیز کفایت می نماید). دقت کنید که تمیز کردن قسمت تخلیه سینک اهمیت زیادی دارد. پس آن را نباید فراموش کنید!

سخن آخر برق انداختن سینک ظرفشویی کهنه

در این مقاله در خصوص نحوه برق انداختن سینک ظرفشویی کهنه و نو و تمیز کردن آن مطالب مفیدی را بیان کردیم. با رعایت نکات گفته شده در این مقاله سینک آشپزخانه خود را مانند روز اول زیبا نگه دارید و تحسین همه را برانگیزید! سوالات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید. آیا شما روش هایی به جز آنچه در این مقاله گفته شد را برای تمیز کردن سینک ظرفشویی می شناسید؟ شادمان می شویم آن ها را با ما نیز به اشتراک بگذارید!

توصیه آقای کاکاوند در خصوص برق انداختن سینک ظرفشویی

اگر سینک شما دچار لکه های آهک شده است، می توانید از یک محلول سرکه و آب استفاده کنید. برای تهیه این محلول، یک فنجان سرکه را با دو فنجان آب مخلوط کنید و آن را روی سینک بمالید. اجازه دهید این محلول به مدت 30 دقیقه روی سینک بماند و سپس با یک اسفنج یا پارچه نرم، سینک را تمیز کنید.

اگر سینک شما دچار لکه های روغن و چربی شده است، می توانید از یک محلول جوش شیرین و آب استفاده کنید. برای تهیه این محلول، یک فنجان جوش شیرین را با دو فنجان آب مخلوط کنید و آن را روی سینک بمالید. اجازه دهید این محلول به مدت 30 دقیقه روی سینک بماند و سپس با یک اسفنج یا پارچه نرم، سینک را تمیز کنید.

منبع: آچاره
انتشار: 25 دی 1402 بروزرسانی: 25 دی 1402 گردآورنده: hecaconf.ir شناسه مطلب: 14264

به "7 راه حل برای برق انداختن سینک ظرفشویی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "7 راه حل برای برق انداختن سینک ظرفشویی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید