طرز تهیه کیک اسفنجی نرم و لطیف؛ پرطرفدارترین کیک خانگی

به گزارش کنفرانس هکا، با طرز تهیه کیک اسفنجی، پایه انواع کیک، به خصوص کیک های تولد آشنا شوید و با طبخ آن در منزل، یک مهمانی درست و حسابی به راه بیندازید.

طرز تهیه کیک اسفنجی نرم و لطیف؛ پرطرفدارترین کیک خانگی

بیشتر ما برای تهیه کیک تولد به سراغ قنادی های اطراف می رویم؛ اما آیا می دانستید که پایه بیشتر کیک های تولد، کیک های اسفنجی ساده ای هستند که با کمی تمرین می توانید آن را در خانه به نحو احسنت درست کنید؟ کیک اسفنجی، یکی از کیک های ساده و بسیار خوشمزه در سراسر جهان است که می تواند به عنوان عصرانه و صبحانه به همراه چای سرو گردد یا به عنوان پایه بیشتر کیک های معمولی و کیک های تولد مورد استفاده قرار بگیرد.

کیک اسفنجی از آرد، شکر و تخم مرغ و گاهی شیر، وانیل و کره تشکیل می گردد و می توان آن را به صورت کیک ساده یا با طعم هل، پرتقالی، وانیلی، لیمویی، شکلاتی و غیره سرو کرد. کیک اسفنجی را می توان با موادی چون خامه، کرم کره، کرم پنیری، مربا، مارمالاد، سس، شکلات، پودر قهوه، موس و انواع میوه تزئین کرد تا ظاهری زیباتر و طعمی لذیدتر به خود بگیرد.

کیک اسفنجی به آسانی در خانه درست می گردد و برای تهیه آن به مواد اولیه ساده ای احتیاج دارید؛ اما درست کردن آن احتیاج به مهارت و رعایت نکات طلایی تهیه کیک اسفنجی است. با ما همراه باشید تا طرز تهیه کیک اسفنجی مرحله به مرحله را در اختیار شما قرار دهیم و تمام نکات لازم برای پف کردن و خشک نشدن کیک را به شما بیاموزیم.

هرآنچه باید درباره کیک اسفنجی بدانید:

  • کیک اسفنجی چیست؟
  • کیک اسفنجی وانیلی و طرز تهیه آن
  • نکات مهم برای تهیه کیک اسفنجی
  • کیک اسفنجی کاکائویی و طرز تهیه آن
  • کیک اسفنجی بدون شیر و طرز تهیه آن
  • طرز تهیه کیک اسفنجی در توستر
  • طرز تهیه کیک اسفنجی در قابلمه
  • طرز تهیه کیک اسفنجی خامه ای
  • طرز تهیه خامه برای تزئین کیک اسفنجی
  • طرز تهیه کیک اسفنجی ویکتوریا
  • تاریخچه کیک اسفنجی
  • انواع کیک اسفنجی
  • طعم کیک اسفنجی

کیک اسفنجی چیست؟

مواد اصلی تشکیل دهنده کیک اسفنجی (Sponge cake)، آرد، شکر و تخم مرغ هستند و خمیر آن با استفاده از خاصیت کف نمایندگی تخم مرغ، تهیه می گردد. جالب است بدانید که این کیک از روی اسفنج دریایی نام گذاری شده است و دلیل این نام گذاری این است که زمانی که کیک بریده می گردد، بافت این کیک درست شبیه به اسفنج دریایی، از تعداد بی شماری از حباب های هوایی تشکیل شده است.

در تهیه کیک اسفنجی از هیچ نوع روغنی استفاده نمی گردد و به همین خاطر، معمولا آن را به صورت ساده سرو نمی نمایند. خامه، کرم کره، کرم پنیری، مربا، مارمالاد، سس، شکلات، پودر قهوه، موس و انواع میوه از جمله موادی هستند که می توان با کیک اسفنجی سرو کرد. خمیر کیک های اسفنجی را بر اساس طرز تهیه می توان به دو گروه تقسیم کرد: خمیر کیک اسفنجی بیسکویتی که در آن، زرده و سفیده تخم مرغ به صورت جداگانه به کار برده می شوند و خمیر کیک اسفنجی جنوایی که در آن از زرده و سفیده به همراه یکدیگر استفاده می گردد.

کیک اسفنجی دارای انواع متفاوتی است و یکی از کیک های اصلی و پایه در شیرینی پزی آمریکایی اروپایی به شمار می آید. در بعضی کشورها به کیک های غیرچرب یا کیک های فوم نیز، کیک های اسفنجی می گویند. 23 اوت، روز جهانی کیک اسفنجی است. طبخ کیک اسفنجی نرم و لطیف با پف زیاد احتیاج به مهارت دارد و شما می توانید با تمرین، این کیک را در خانه درست کنید و از طعم آن در کنار اعضای خانواده لذت ببرید.

کیک اسفنجی وانیلی و طرز تهیه آن

در ادامه طرز تهیه کیک اسفنجی وانیلی با دو روش را به شما آموزش خواهیم داد که در یکی از آن ها از زرده و سفیده تخم مرغ به صورت جداگانه استفاده می گردد و در دیگری از زرده و سفیده با یکدیگر استفاده می گردد.

مواد لازم برای هشت نفر (روش اول)

  • 220 گرم یا 2 پیمانه شیرینی پزی کره (به علاوه کمی کره بیشتر برای چرب کردن قالب ها)
  • 3 پیمانه شیرینی پزی آرد همه منظوره
  • یک قاشق غذاخوری بیکینگ پودر
  • نصف قاشق چای خوری نمک
  • یک و نیم پیمانه شیرینی پزی شکر
  • 4 عدد تخم مرغ درشت و هم دمای محیط
  • یک قاشق غذاخوری عصاره وانیل
  • یک و یک چهارم پیمانه شیرینی پزی شیر کامل

طرز تهیه کیک اسفنجی وانیلی با روش جنوایی (Butter sponge mixture)

مرحله اول:

آماده سازی فر و قالب: فر را روشن کنید و دمای آن را روی 163 درجه سانتی گراد یا 325 درجه فارنهایت تنظیم کنید تا گرم گردد. سپس به سراغ قالب ها بروید و دیواره ها و کف آن ها را با کره خوب چرب کنید. شما برای این مقدار از مواد اولیه به دو قالب گرد با قطر 23 سانتی متر یا 9 اینچی احتیاج دارید که از مشهورترین و پرکاربردترین قالب های شیرینی پزی به شمار می آیند.

کف دو قالب کمی آرد بپاشید و قالب را به سطح کار خود بکوبید تا آردهای اضافی آن خارج شوند و تنها یک لایه بسیار نازک از آرد در کف و دیواره های قالب های شما پخش گردد و باقی بماند. سپس در آن ها کاغذ روغنی بیندازید تا آماده باشند.

مرحله دوم:

سه پیمانه شیرینی پزی آرد، بیکینگ پودر و نمک را با هم مخلوط کنید و سپس آن ها را دو بار الک کنید.

مرحله سوم:

کره نرم شده، وانیل و شکر را در یک کاسه بریزید و آن ها را با سرعت میانه رو به بالا با همزن دستی یا برقی برای حدود 3 دقیقه هم بزنید تا یک مایه یک دست و پفی به رنگ کرم به دست بیاورید. سپس تخم مرغ ها را یکی یکی به ترکیب کره و شکر بیفزایید و هر بار، آن ها را با دور تند همزن بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند و یک ترکیب یکدست حاصل گردد.

مرحله چهارم:

ترکیب آرد الک شده خود را در سه مرحله به مایه کرم رنگ تخم مرغی اضافه کنید. توجه کنید که در هر مرحله از اضافه نمودن آرد، باید ترکیب مواد را به آرامی و تنها در یک جهت هم بزنید. هم زمان با آرد، باید شیر را نیز در دو مرحله به مایه کرم رنگ تخم مرغی اضافه کنید. ترتیب اضافه کردن آرد و شیر باید به این صورت باشد: به ترتیب، یک مرحله آرد و یک مرحله شیر به مخلوط تخم مرغی اضافه کنید تا کار شما با اضافه کردن آرد تمام گردد. مایه کیک شما در نهایت، باید یک مایه صاف و یک دست باشد.

مرحله پنجم:

مایه کیک را به طور مساوی در دو قالب بریزید. دمای فر را در 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید و سپس قالب ها را برای 45 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا کیک کاملا بپزد و روی آن طلایی گردد. برای اطمینان از پخت کیک در خاتمه زمان پخت، یک خلال دندان یا چنگال در وسط کیک فرو کنید. اگر مایه کیک به نوک خلال دندان بچسبد، به این معنا است که وسط کیک شما کماکان خام است؛ اما اگر خلال دندان شما تمیز بیرون آمد، کیک پخته شده است و می توانید آن را از فر دربیاورید.

کیک را از فر دربیاورید و اجازه دهید تا به مدت 10 دقیقه خنک گردد.

مرحله ششم:

کیک را با نوک یک چاقوی تیز از لبه های قالب جدا کنید و روی سینی فلزی توری فر قرار دهید تا کاملا خنک گردد.

مرحله هفتم:

برای سرو می توانید بین دو قالب کیک، مربا، مارمالاد، خامه یا هر ماده دلخواه دیگر خود را بریزید و آن ها را روی هم قرار دهید. البته می توان دو قالب را به صورت جداگانه نیز برش زد و سرو کرد. کیک اسفنجی ساده وانیلی خود را با خامه، شکلات آب شده با طعم های مختلف و انواع میوه تزئین کنید.

مواد لازم برای هشت نفر (روش دوم)

  • 4 عدد تخم مرغ
  • 200 گرم آرد
  • 200 گرم شکر
  • 80 گرم آب جوش
  • 5 گرم یا یک قاشق چای خوری بیکینگ پودر
  • یک چهارم قاشق چای.خوری وانیل پودری
  • یک چهارم قاشق چای خوری کرم تارتار
  • یک هشتم قاشق چای خوری نمک

طرز تهیه کیک اسفنجی وانیلی با روش بیسکویتی (cold sponge mixture)

مرحله اول:

آماده سازی آرد: آرد و بکینگ پودر را مخلوط کنید و سپس دو بار الک کنید تا هیچ گلوله ای در آرد باقی نماند و کاملا سبک گردد.

مرحله دوم:

آماده سازی سفیده های تخم مرغ: سفیده ها و زرده های تخم مرغ را از هم جدا کنید. سپس سفیده ها را در یک ظرف مناسب بریزید و با همزن برقی هم بزنید تا به مرحله Foaming برسند. این مرحله زمانی است که سفیده ها کمی فرم می گیرند یا به اصطلاح کف می نمایند.

سپس نیمی از مقدار شکر را خیلی آرام و به صورت بارشی از کنار ظرف به سفیده ها بیفزایید. توجه کنید که ریختن شکر باید در زمان روشن بودن همزن و هم زدن سفیده ها انجام گردد. شکر را یکباره به سفیده ها اضافه نکنید؛ زیرا پف سفیده ها را از بین می برد و به نتیجه مطلوب نمی رسید. پس از ریختن نیمی از شکر، آن را به خوبی با سفیده های تخم مرغ مخلوط کنید تا زمانی که سفیده ها به مرحله سافت پیک (soft peak) برسند. این مرحله زمانی است که قله های نرم و منعطف روی سفیده ها تشکیل شوند.

کرم تارتار را به سفیده ها اضافه کنید و مواد را با دور تند همزن هم بزنید تا تا زمانی که رد پره های همزن روی سفیده ها باقی بماند. در خاتمه باید سفیده ها کاملا فرم بگیرند و به مرحله استیف پیک (stiff peak) یا قله سفت برسند؛ زمانی که با برگرداندن کاسه، سفیده های تخم مرغ اصلا حرکت نمی نمایند و از کاسه نمی ریزند. پس از رسیدن به این فرم، دیگر نباید سفیده ها را هم بزنید؛ زیرا باعث شل شدن و از بین رفتن بافت مایه کیک می گردد. ظرف حاوی سفیده ها را در یخچال قرار دهید تا سفیده آب نیندازد.

مرحله سوم:

زرده های تخم مرغ و بقیه شکر را در کاسه ای دیگر بریزید و آن ها را با همزن برقی هم بزنید. سپس وانیل پودری را اضافه کنید و مجددا هم بزنید. این مرحله از هم زدن، حدود 5 دقیقه به طول می انجامد و در آخر، مخلوط زرده و شکر شما باید کرم رنگ و حجیم گردد و حالت روبانی داشته باشد.

سپس آب جوش را کم کم به مخلوط زرده و شکر اضافه کنید. توجه داشته باشید که در زمان اضافه نمودن آب جوش باید همزن روشن باشد و بلافاصله زرده و آب جوش با همزن با هم مخلوط شوند؛ زیرا در غیر این صورت ممکن است زرده به خاطر دمای آب جوش بپزد. آن ها را خوب با هم مخلوط کنید.

مرحله چهارم:

آرد الک شده با بکینگ پودر را در طی دو یا سه مرحله به آرامی به مخلوط زرده های تخم مرغ اضافه کنید و با همزن دستی هم بزنید. بپس از اضافه نمودن آرد، نباید مخلوط را زیاد هم بزنید. در این مرحله، پس از اضافه نمودن آرد نباید مخلوط زرده و آرد سفت گردد.

مرحله پنجم:

سفیده های تخم مرغ را از از یخچال دربیاورید و آن ها را در چند مرحله به صورت دورانی با لیسک به مخلوط زرده و آرد بیفزایید. در این مرحله به هیچ وجه نباید سفیده را با همزدن به مخلوط زرده و آرد اضافه کنید و این کار فقط باید با استفاده از لیسک انجام گردد. اگر در این مرحله سفیده ها را هم بزنید، پف آن ها از بین خواهد رفت.

سفیده را باید به آرامی با زرده فولد (Fold) کنید. برای فولد کردن، مواد را زیر و رو کنید و حتما لیسک را تا کف کاسه ببرید تا مخلوط زرده و آرد به ته ظرف نچسبد. با این کار مطمئن می شوید که همه مخلوط زرده و آرد با سفیده ترکیب شده اند و چیزی از زرده و آرد کف ظرف باقی نمانده است.

مایه کیک در این مرحله باید حالت فومی یا ابری و روبانی داشته باشد.

مرحله ششم:

کف قالب با قطر 25 سانتی متر کاغذ روغنی بیندازید و مایه کیک را در قالب بریزید و روی سطح کیک را صاف کنید. قالب را نباید مانند روش قبل چرب کنید. مایه کیک نیمی از قالب شما را پر می نماید. قالب را چند بار به سطح کار بکوبید تا هوای اضافی بین مواد خارج شوند و حباب های ریزی روی سطح کیک ایجاد شوند. اگر مواد را هواگیری نکنید، پس از پخت کیکی با حفره ای در کیک روبه رو خواهید شد. سپس قالب را در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید و کیک را برای 50 دقیقه بپزید.

مرحله هفتم:

در 35 دقیقه اول پخت به هیچ وجه درب فر را باز نکنید. پس از 35 تا 40 دقیقه، کیک شما پف نموده است و روی آن طلایی شده است. درب فر را باز کنید و با یک خلال دندان، خام یا پخته بودن مغز کیک را آنالیز کنید. اگر چیزی به خلال دندان نچسبید، یعنی کیک شما کاملا پخته است و اگر چسبید، کیک را برای 10 دقیقه دیگر در فر بپزید.

بهتر است مرحله تست کیک را نیز سریع انجام دهید و درب فر را زیاد باز نگذارید. توجه داشته باشید که مدت زمان پخت کیک کاملا به کیفیت و دمای فر بستگی دارد.

مرحله هشتم:

پس از پخت کامل کیک، فر را خاموش کنید و اجازه دهید تا کیک کمی خنک گردد. سپس لبه های کیک را به وسیله یک چاقو یا کارد بلند از قالب جدا کنید. چاقوی شما باید به قدری بلند باشد که تا انتهای قالب برود و کیک را از قالب جدا کند. کیک را روی توری فلزی برگردانید و کاغذ روغنی را جدا کنید و اجازه دهید تا کاملا خنک گردد. کیک شما باید حدود 8 سانتی متر ارتفاع داشته باشد.

مرحله نهم:

کیک را با ابزار مخصوص برش کیک، چاقوی اره ای یا چاقویی که از قطر کیک بزرگ تر باشد، به سه قسمت برش بزنید. برای برش دادن، کافی است کیک را روی سطح کار خود برگردانید و آن را با علامت زدن به سه قسمت تقسیم کنید. سپس دستتان را روی سطح کیک بگذارید، چاقو را در کیک فرو کنید و برش بزنید. چاقو را به آرامی به سمت مرکز کیک با حرکات بالا و پایین حرکت دهید و آن را برش بزنید.

اگر از چاقوی اره ای استفاده می کنید، آن را به همان صورت در کیک حرکت دهید؛ فقط این کار را از پهلو و بغل کیک به سمت مرکز انجام دهید تا زمانی که به سمت دیگر کیک برسید. درحین برش دادن کیک، باید دستتان را روی کیک بگذارید و به آرامی آن را بچرخانید.

مرحله دهم:

کیک را با خامه قنادی، انواع کرم ها، گاناش و میوه های فصل تزیین نموده و سرو کنید.

نکات مهم برای تهیه کیک اسفنجی

  • تمام مواد لازم در تهیه کیک باید همدمای محیط باشند؛ پس از یک ساعت قبل از تهیه کیک، همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید تا با محیط همدما شوند.
  • تمام مواد لازم در تهیه کیک را قبل از آغاز به کار آماده کنید تا در حین مراحل آماده سازی کیک وقفه ای بین مراحل ایجاد نگردد.
  • پره های همزن باید کاملا تمیز و عاری از هرگونه چربی و آلودگی و بعلاوه کاملا خشک باشند.
  • از شکر دانه ریز بهره ببرید و اگر شکر شما درشت است، آن را با آسیاب کمی ریزتر کنید. شکر نباید زیاد پودر گردد، زیرا در زمان مخلوط شدن با سفیده، نمی تواند ساختار سفیده را بشکند و باعث پف کردن آن گردد.
  • از بکینگ پودر تازه و با کیفیت بهره ببرید، زیرا در پف و کیفیت نهایی کیک تاثیر مستقیم می گذارد.
  • کرم تارتار، یک پودر سفید رنگ و یک عامل اسیدی برای فرم گرفتن سفیده تخم مرغ است. این پودر بعلاوه موجب پایدار ماندن پف سفیده تخم مرغ و مانع از آب انداختن آن می گردد.
  • قالبی که قرار است کیک را در آن بپزید، بسیار مهم است و در کیفیت پخت کیک، تاثیر زیادی دارد. قالب های گالوانیزه یا آلومینیومی برترین انتخاب برای پخت کیک اسفنجی هستند.
  • برای تقسیم کیک به قطعات دلخواه از یک چاقوی بلند بهره ببرید تا کیک از هم نپاشد.
  • اگر کیک شما گنبدی می گردد به این دلیل است که آن را در مدت زمان کم و با حرارت زیاد فر پخته اید. کیک اسفنجی باید در دمای 350 درجه سانتی گراد یا 180 درجه سانتی گراد پخته گردد؛ اما برای این که کیک شما گنبدی نگردد بهتر است آن را در دمای کمتر یا 163 درجه سانتی گراد یا 325 درجه فارنهایت و در مدت زمان ییشتری بپزید.
  • کیک اسفنجی را می توان در سلفون پیچید و بک روز در یخچال قرار داد تا بتوان بعدا از آن استفاده کرد. شما بعلاوه می توانید کیک اسفنجی را در سلفون بپیچید و در فریزر نگهداری کنید.

نکات مربوط به تخم مرغ

  • هنگام شکستن تخم مرغ نباید پوسته آن در مایه بیفتد.
  • ظرفی که قرار است سفیده تخم مرغ را در آن فرم دهید، باید کاملا تمیز و خشک باشد؛ زیرا هرگونه آلودگی، چربی یا آب، مانع فرم گرفتن سفیده می گردد.
  • برای فرم دادن سفیده از ظرف یا کاسه ای بزرگ بهره ببرید. توجه داشته باشید که سفیده در ظرف کوچک، فضای کافی برای فرم گرفتن را ندارد.
  • تخم مرغ، مهم ترین ماده لازم در پخت کیک اسفنجی است. هر تخم مرغ باید حداقل 60 گرم وزن داشته باشد؛ اگر از تخم مرغ درشت بهره ببرید و مجموع وزن تخم مرغ ها 300 گرم گردد، کیک اسفنجی شما پف بهتری خواهد داشت. توجه داشته باشید که برای این طرز تهیه به حداقل 250 گرم تخم مرغ احتیاج دارید.

نکات مربوط به آرد

  • آرد مناسب برای تهیه کیک اسفنجی، آرد سفید شیرینی پزی یا آرد سه صفر است. اگر می خواهید کیکی پوک و ترد داشته باشید، بهتر است آرد خود را از فروشگاه های لوازم قنادی یا شیرینی پزی ها تهیه کنید. آرد سه صفر از آرد نانوایی سفیدتر، ریزتر و نرمتر است و به همین خاطر برای پخت کیک اسفنجی مناسب تر است. استفاده از آرد نانوایی به دلیل وجود سبوس گندم باعث سنگینی کیک می گردد.
  • آرد را حتما به همراه بکینگ پودر و نمک مخلوط نموده و الک کنید تا سبک گردد. الک کردن باعث می گردد که ذرات آرد از هم جدا شوند و گلوله ای نداشته باشند.
  • آرد حتما باید الک گردد و احتیاجی نیست که این کار برای سه بار انجام گردد.

نکات مربوط به چروک و فشرده شدن کیک

  • توجه داشته باشید که اگر قالب را بیش از حد چرب کنید، کیک شما چروک و فشرده می گردد. در ادامه به بعضی دیگر از دلایل این اتفاق در تهیه کیک اسفنجی خانگی اشاره خواهیم کرد.
  • اگر مواد را خیلی و با سرعت بالا هم بزنید، کیک شما حالت چروکیده پیدا می نماید.
  • اگر مقدار مایعات داخل مواد کیک شما بیش از حد لازم باشد، کیک شما چروک و فشرده می گردد.

نکات مربوط به شنماینده و خشک شدن کیک

  • برای این که یک کیک شنماینده و خشک نداشته باشید مقدار کره یا روغن کیک را کم نکنید.
  • مقدار شکر شما باید به مقدار باشد و نباید کمتر یا بیشتر از مقدار ذکر شده در مایه کیک، شکر بریزید.
  • مایه کیک را زیاد با همزن هم نزنید.
  • در استفاده از بیکینگ پودر دقت کنید و بیش از حد در مایه بیکینگ پودر نریزید.
  • کیک را بلافاصله و به صورت داغ از قالب خارج نکنید. اجازه دهید تا کیک برای حداقل 10 دقیقه خنک گردد.

نکات مربوط به چسبندگی کیک یا خشک بودن داخل کیک

  • اگر مواد کیک را بیش از حد و با سرعت بالا هم بزنید، ممکن است روی کیک حالت چسبنده پیدا کند و داخل کیک خشک بماند. در ادامه به دیگر دلایل این اتفاق در زمان طبخ کیک اسفنجی خانگی اشاره خواهیم کرد.
  • سفیده تخم مرغ را بیش از حد نزنید.
  • کیک را بیش از حد در فر نپزید.
  • اگر قالب شما مناسب نباشد و بزرگ تر باشد، احتمال چسبندگی کیک یا خشک بودن داخل کیک زیاد می گردد.
  • اگر کیک را جلو جریان هوا مانند باد کولر سرد قرار دهید، داخل کیک شما خشک می گردد.
  • اگر از آرد بیش از حد مقدار گفته شده بهره ببرید، کیک شما خشک می گردد.
  • اگر مقدار روغن یا کره کم در مایه کیک بهره ببرید، کیک شما خشک می گردد.

نکات مربوط به پف کردن و پوک شدن کیک

  • طرز تهیه کیک ساده با پف زیاد بسیار ساده است. در نظر داشته باشید که اگر کیک ساده شما معمولا زیاد پف نمی نماید، به احتمال زیاد دمای فر شما کم یا خیلی زیاد است. در ادامه به بعضی از عمده ترین دلایل پف نکردن کیک اشاره خواهیم کرد.
  • اگر زمانی که مواد را مخلوط می کنید، ترتیب اضافه کردن مواد را رعایت نکنید، کیک شما پف نمی نماید.
  • در زمان اضافه نمودن تخم مرغ یا سفیده تخم مرغ، مایه کیک را زیاد هم نزنید.
  • از مقدار دقیق ذکرشده برای بیکینگ پودر و جوش شیرین بهره ببرید و مقدار مایعات کیک کم و زیاد نکنید.
  • اگر کره یا تخم مرغ شما سرد باشند و از قبل آن ها را از یخچال درنیاورید تا با محیط، همدما شوند، پف کیک شما می خوابد.
  • مقدار قالب باید با مواد شما هماهنگ باشد؛ پس اگر کیک پف نموده می خواهید از قالب بزرگ استفاده نکنید. ضمناً اگر قالب شما کوچک باشد پف کیک بعد از پختن خیلی زود می خوابد.
  • گرم کردن فر از قبل را به هیچ وجه از قلم نیاندازید.
  • برای تهیه یک کیک اسفنجی خانگی پف نموده و پوک که حالت خمیری نداشته باشد، باید حتما دمای فر 180 درجه سانتی گراد باشد.
  • بلافاصله پس از درست شدن مایه کیک، آن را در قالب بریزید و در فر قرار دهید.
  • مدت زمان لازم برای پخت کیک حدود 45 تا 50 دقیقه است.
  • در زمان پخت کیک آن را تکان ندهید تا پف کیک شما نخوابد.
  • درب فر را در حین پخت کیک باز و بسته نکنید.

نکات مربوط به اضافه نمودن مواد دیگر به کیک اسفنجی

  • به جای یک و یک چهارم پیمانه شیرینی پزی شیر کامل در روش اول می توانید از ترکیب سه چهارم پیمانه خامه سنگین و یک دوم پیمانه آب بهره ببرید.
  • به جای شکر از پودر قند هم می توانید بهره ببرید.
  • در بعضی طرز تهیه های کیک اسفنجی، برای رفتن بوی زحم تخم مرغ از شربت بار یا عسل استفاده می گردد.
  • برای طعم دهی به کیک می توان از رنده پوست پرتقال یا پوست لیمو ترش استفاده کرد که عطر و طعم خیلی خوبی به کیک می دهند. شما بعلاوه می توانید از اسانس های آماده نیز بهره ببرید.
  • شما می توانید کره را از دستور اول حذف کنید تا یک کیک اسفنجی هات (Hot sponge mixture) داشته باشید.

کیک اسفنجی کاکائویی و طرز تهیه آن

کیک اسفنجی کاکائویی یکی از محبوب ترین کیک ها در سراسر جهان است که مانند کیک اسفنجی وانیلی به عنوان پایه کیک های تولد استفاده می گردد یا آن را به عنوان عصرانه سرو می نمایند. دوم آبان، روز جهانی کیک وانیلی شکلاتی است که با بافتی نرم و خوشمزه با آب، ماست یا شیر درست می گردد و برای مواد میانی آن می توان از انواع مغز از جمله مغز گردو استفاده کرد.

مواد لازم برای هشت نفر

  • 3 لیوان فرانسوی دسته دار آرد سفید (از هر لیوان به مقدار یک قاشق غذاخوری آرد بردارید و به جای آن یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو بریزید)
  • یک لیوان فرانسوی دسته دار کره
  • یک لیوان فرانسوی دسته دار شیر
  • 2 لیوان فرانسوی دسته دار شکر
  • 4 عدد تخم مرغ در دمای اتاق
  • یک قاشق چای خوری وانیل
  • 3 قاشق چای خوری بیکینگ پودر
  • 3 پنس نمک (پنس به مقدار نمکی گفته می گردد که با دو انگشت شست و اشاره خود بر می دارید)

طرز تهیه کیک اسفنجی کاکائویی

مرحله اول:

فر را روشن کنید و آن را در دمای 180 درجه سانتی گراد یا 350 درجه فارنهایت تنظیم کنید تا گرم گردد. سپس کره، شکر و وانیل را با هم مخلوط کنید و حسابی با همزن، هم بزنید تا یک مخلوط سفیدرنگ و پفی به دست بیاورید.

مرحله دوم:

تخم مرغ ها را یکی یکی در مخلوط شکر و کره بریزید و خوب هم بزنید تا مواد کاملا یکدست و لطیف شوند.

مرحله سوم:

آرد، بیکینگ پودر، پودر کاکائو و نمک را با هم در کاسه ای جداگانه مخلوط نموده و سپس الک کنید. سپس یک سوم از این ترکیب را در مایه تخم مرغی بریزید و به آرامی هم بزنید. نصف لیوان شیر را اضافه کنید و هم بزنید و در ادامه یک سوم دیگر از ترکیب آرد و سپس به ترتیب نیمی دیگر از لیوان شیر و در نهایت یک سوم به جای مانده آرد را اضافه کنید و هم بزنید.

5 ثانیه هم زدن در هر مرحله پس از اضافه کردن آرد، کافی است؛ زیرا هم زدن زیاد در این مرحله موجب خشک شدن کیک می گردد و بافت کیک را شنماینده می نماید.

مرحله چهارم:

کف و دیواره های یک قالب کیک را با کاغذ روغنی بپوشانید و آن را با کمی روغن چرب کنید. مایه کیک را در قالب بریزید و سه بار قالب را به سطح کار بکوبید تا مواد هواگیری شوند. قالب کیک را برای یک ساعت ساعت در طبقه وسط فر قرار دهید تا کیک بپزد. پختن کیک را با خلال دندان امتحان کنید و اگر چیزی به حلال دندان چسبید، کیک را برای 5 تا 10 دقیقه دیگر بپزید.

مرحله پنجم:

کیک را از فر دربیاورید و پس از خک شدن از قالب جدا کنید. کیک وانیلی شکلاتی خود را با خامه فرم گرفته قنادی یا شکلات آب نموده تزئین کنید. شما می توانید کیک اسفنجی شکلاتی خود را در قالب کاپ کیک نیز بریزید تا در نهایت کاپ کیک های اسفنجی شکلاتی داشته باشید.

کیک اسفنجی بدون شیر و طرز تهیه آن

کیک اسفنجی بدون شیر، کیک اسفنجی ساده است که در تهیه آن از شیر و روغن استفاده نمی گردد. طرز تهیه کیک اسفنجی تخته ای یا کیک اسفنجی بدون شیر بسیار ساده است و معمولا از این کیک، برای درست کردن کیک تولد استفاده می گردد و بهتر است آن را خامه کشی کنید.

مواد لازم برای چهار نفر

  • یک پیمانه یا 135 گرم آرد 3 صفر قنادی
  • یک قاشق چای خوری سرصاف بیکینگ پودر
  • 180 گرم شکر
  • 6 عدد تخم مرغ
  • یک قاشق چای خوری سرخالی وانیل یا رنده پوست پرتقال
  • یک پنس نمک
  • 2 قاشق غذاخوری معادل 20 تا 25 گرم نشاسته ذرت
  • 4 قاشق غذاخوری آب جوش

طرز تهیه کیک اسفنجی بدون شیر

مرحله اول:

زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید. سپس زرده تخم مرغ را با شکر و وانیل با همزن برقی هم بزنید تا کرم رنگ شوند. 4 قاشق آب جوش را در حین هم زدن با فاصله به زرده ها اضافه کنید تا گرم شوند.

مرحله دوم:

آرد، بیکینگ پودر، نمک و نشاسته ذرت را مخلوط نموده و دو بار از الک رد کنید تا سبک شوند.

مرحله سوم:

سفیده های تخم مرغ را در ظرفی دیگر با همزن برقی آن قدر هم بزتید تا کف نمایند و در نهایت سفت شوند. سپس سفیده هم زده را با کمی از مخلوط آرد به آرامی و به تدریج به زرده ها بیفزایید و به صورت دورانی با لیسک هم بزنید.

مرحله چهارم:

قالب کیکی به قطر 20 سانتی متر را با کره و آرد آغشته کنید و سپس مایه کیک را در آن بریزید. قالب را دو بار به سطح کار بکوبید و آن را برای 45 دقیقه در طبقه وسط فر از قبل گرم شده با 175 تا 180 درجه قرار دهید تا کیک بپزد. پس از پخت کیک، فر را خاموش کنید و اجازه دهید تا کیک برای 5 دقیقه دیگر در فر بماند. سپس قالب را بیرون بیاورید و 10 دقیقه به آن استراحت دهید.

مرحله پنجم:

کیک را از قالب دربیاورید و به صورت برعکس روی توری فلزی قرار دهید تا کیک کاملا خنک گردد.

نکات مهم برای تهیه کیک اسفنجی بدون شیر

  • اضافه نمودن نشاسته ذرت باعث نرمی و پف کیک می گردد.
  • اگر کیک را در زمان خنک شدن برعکس کنید، پف کیک نمی خوابد و به اصطلاح کیک فرو نمی رود.

طرز تهیه کیک اسفنجی در توستر

در طرز تهیه کیک اسفنجی بدون فر، می توانید از توستر بهره ببرید. در ادامه روش تهیه کیک اسفنجی در توستر را به شما آموزش خواهیم داد.

مرحله اول:

مایه کیک را با طرز تهیه های ارائه شده در بالا تهیه کنید و در قالب با کاغذ روغنی بریزید. برای پخت کیک اسفنجی در توستر باید از یک قالب مناسب با ارتفاع کم (حدبیشتر 10 سانتی متر) بهره ببرید تا قالب کیک از المنت های توستر دورتر باشند. نزدیک بودن قالب به المنت توستر باعث خشک شدن روی کیک می گردد.

مرحله دوم:

توستر را با دمای 160 درجه سانتی گراد روشن کنید و اجازه دهید تا برای 15 دقیقه گرم گردد. اگر توستر شما درجه دما ندارد، از یک دماسنج بهره ببرید. سپس کیک را در توستر بگذارید و آن را برای 40 دقیقه بپزید. پس از طلایی شدن روی کیک، باید المنت های بالای توستر را خاموش کنید تا روی کیک شما نسوزد؛ اما اگر این امکان را ندارید، پس از پف کردن کیک، قالب را از توستر دربیاورید و روی آن را با فویل آلومینیومی بپوشانید و دوباره در توستر قرار دهید. فویل را محکم نبدنید تا هوا در سطح کیک جریان داشته باشد.

برای خشک نشدن کیک در توستر، یک کاسه استیل، پیرکس یا مسی را تا نیمه از آب جوش پر کنید و آن را در توستر قرار دهید تا رطوبت ایجاد شده در توستر از خشک شدن کیک جلوگیری کند.

مرحله سوم:

کیک را پس از پخت کامل از توستر دربیاورید و پس از خنک شدن از قالب جدا کنید.

نکات مهم برای تهیه کیک اسفنجی در توستر

  • دو نوع دستگاه توستر وجود دارد: توستر ساده که فقط می توان در آن نان گرم کرد و دستگاه آون توستر که به عنوان یک فر کوچک عمل می نماید و می توان علاوه بر گرم کردن نان، در آن انواع نان، کیک و پیتزا پخت.
  • برای پخت کیک در توستر باید از قالب های کوچک با ارتفاع کم بهره ببرید. ارتفاع قسمت داخلی توستر را مقدار گیری کنید. قالب شما باید حدبیشتر نصف آن باشد.
  • فضای توستر کوچک است و برای پخت کیک بزرگ و حجیم مناسب نیست.
  • قالب کیک را تا نصف آن پر کنید تا کیک شما جای برای پف کردن داشته باشد.
  • زمان پخت کیک در توستر بیشتر از پخت آن در فر است.
  • پس از پف کردن کیک، کیک را بچرخانید تا همه جای آن به یک مقدار بپزد. توجه داشته باشید که قسمت های داخل توستر از لبه های آن بیشتر گرم می شوند و اگر کیک را نچرخانید ممکن است یک طرف آن کمی بسوزد.

طرز تهیه کیک اسفنجی در قابلمه

برای درست کردن کیک اسفنجی در قابلمه باید مایه کیک را با طرز تهیه های ارائه شده در بالا آماده کنید و در یک قابلمه مناسب بریزید. سپس قابلمه را چند بار روی سطح کار بزنید تا حباب های موجود در مایه کیک از بین بروند. قابلمه را روی شعله پخش کن و روی شعله ملایم گاز قرار دهید تا کیک برای 45 دقیقه تا یک ساعت بپزد. پس از گذشت 45 دقیقه کیک را با خلال دندان امتحان کنید تا از پخت کامل آن مطمئن شوید.

طرز تهیه کیک اسفنجی خامه ای

در طرز تهیه کیک اسفنجی تولد یا کیک اسفنجی خامه ای می توانید از خامه قنادی، شکلات، موز، گردو و انواع دیگر مغزها یا مارمالاد بهره ببرید. برای تهیه این کیک پس از خنک شدن و برش دادن کیک اسفنجی ساده یا شکلاتی، کمی از خامه قنادی آماده را با استفاده از قیف روی صفحه کیک بریزید و یکی از لایه های کیک را روی آن قرار دهید تا به صفحه بچسبد.

سپس روی سطح کیک را با چنگال کمی خراش دهید تا روی آن شربت یا شیر بمالید. روی این لایه را با خامه، شکلات، موز و گردو پر کنید و همین کار را تا لایه آخر ادامه دهید. در نهایت، کل کیک را با یک لایه خامه بپوشانید. برای پوشاندن سطح کیک با خامه، برترین روش استفاده از صفحه چرخان است. در این روش دست شما ثابت است و کیک را زیر دست خود می چرخانید تا بتوانید خامه را به طور یکسان در سطح کیک پخش کنید. در نهایت روی کیک خود را به دلخواه با سس شکلات، میوه یا گل های خامه ای تزئین کنید و از یک جشن تولد منحصربه فرد با کیک خانگی لذت ببرید.

طرز تهیه خامه برای تزئین کیک اسفنجی

برای تزئین کیک اسفنجی خامه ای به خامه قنادی احتیاج دارید؛ اما می توانید این خامه را به آسانی در خانه درست کنید. در ادامه دو روش تهیه خامه برای تزئین کیک اسفنجی را به شما آموزش خواهیم داد.

مواد لازم (روش اول)

  • 100 گرم خاک قند
  • 2 بسته خامه پاستوریزه صبحانه
  • عصاره وانیل به مقدار لازم

طرز تهیه (روش اول)

مرحله اول:

برای تهیه این نوع خامه، باید دمای محیط سرد و خنک باشد. یک ظرف پیرکس مناسب را در یخچال بگذارید تا خنک گردد؛ سپس آب خامه صبحانه را کاملا جدا کنید و خامه را همراه خاک قند در ظرف خنک بریزید. خاک قند و خامه را حدود 10 تا 15 ثانیه با چنگال مخلوط کنید، درب ظرف را ببندید و آن را برای 25 دقیقه داخل فریزر بگذارید تا خامه کمی یخ ببندد. سپس ظرف را از فریزر دربیاورید و خامه را از اطراف به سمت داخل هم بزنید.

مرحله دوم:

درب ظرف را دوباره بگذارید و آن را برای 20 تا 25 دقیقه در فریزر قرار دهید. دوباره خامه و خاک قند را هم بزنید تا خامه سفت و فرم گرفته گردد. شاید مجبور شوید این مرحله را چند بار تکرار کنید تا به بافت سفت مطلوب خود برسید.

مرحله سوم:

خامه را از اطراف ظرف به مرکز آن جمع کنید و عصاره وانیل را به خامه بیفزایید. سپس آن ها را با همزن برقی با دور تند هم بزنید تا خامه کاملا سفت، لطیف و پفکی گردد و زمانی که ظرف را برمی گردانید از داخل آن نریزد. ضمناً حجم خامه در این مرحله باید تقریبا 6 برابر حجم اولیه شده باشد.

مرحله چهارم:

خامه آماده شده را می توان در ظرف دربسته در فریزر نگهداری کنید. فقط در زمان تزئین کیک باید دوباره خامه را هم بزنید.

مواد لازم (روش دوم)

  • 75 گرم خامه پاستوریزه
  • یک قاشق سوپخوری خاک قند
  • یک عدد تخم مرغ

طرز تهیه (روش دوم)

مرحله اول:

خامه و خاکه قند را در بک ظرف مخلوط کنید و ظرف خامه را روی یخ بگذارید. خامه را با همزن برقی بزنید تا سفت گردد و فرم بگیرد. خامه باید آن قدر سفت گردد که اگر با قاشق روی خامه را خط انداختید، خط قاشق محو نگردد.

مرحله دوم:

سفیده تخم مرغ را جداگانه آن قدر با همزن برقی هم بزنید تا پف کند و سفت گردد. خاک قند را به سفیده بیفزایید و هم بزنید. سپس این ترکیب را به خامه هم زده اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

نکات مهم برای تهیه خامه قنادی

  • به هیچ وجه به جای خاک قند از شکر استفاده نکنید؛ زیرا شکر در خامه به طور کامل حل نمی گردد و در هنگام سرو کیک، دانه های شکر زیر دندان می آیند.
  • از خامه کم چرب برای این کار استفاده نکنید.
  • در صورت تمایل از عسل به جای خاک قند بهره ببرید.
  • خامه را با دور تند همزن هم نزنید؛ زیرا پس از تزئین کیک، خامه ترک خواهد خورد.
  • بلافاصله پس از آماده شدن خامه از آن برای تزئین کیک بهره ببرید تا انسجام و رنگ خود را از دست ندهد و شل نگردد.
  • پس از آماده شدن خامه، می توان شکلات یا رنگ های خوراکی به خامه اضافه نمود.
  • اگر می خواهید به خامه رنگ اضافه کنید، ابتدا رنگ را در یخچال قرار دهید تا خنک گردد و سپس آن را به خامه اضافه کنید.
  • برای تهیه خامه شکلاتی به ازای هر کیلوگرم خامه قنادی باید 70 گرم پودر کاکائوی مرغوب الک شده را به خامه اضافه کنید.

طرز تهیه کیک اسفنجی ویکتوریا

کیک اسفنجی ویکتوریا یک کیک کلاسیک انگلیسی است. تا قبل از این کیک ویژه، تمام کیک های اسفنجی انگلیسی با تخم مرغ و شکر درست می شدند؛ اما در اواسط قرن نوزدهم پس از اختراع بیکینگ پودر و استفاده از آن در کیک سازی، یک سرآشپز نابغه متوجه شد که با بیکینگ پودر، می توان یک کیک فومی و اسفنجی از کره و شکر درست کرد. این ترفند آشپزی به خلق کیک اسفنجی ویکتوریا انجامید و به دلیل علاقه ملکه ویکتوریا به این کیک، نام وی را روی این کیک گذاشتند.

برای تهیه کیک اسفنجی ویکتوریا پس از خنک شدن و برش دادن کیک اسفنجی وانیلی، باید سطح رویی اولین لایه کیک را با چنگال خراش دهید تا مارمالاد به داخل آن نفوذ کند. سپس مارمالاد را به مقدار دلخواه روی کیک بریزید و یک لایه بزرگ خامه به آن اضافه کنید.در ادامه لایه دوم را روی کیک بگذارید و روی آن، مارمالاد و خامه بریزید. در نهایت، لایه سوم را بگذارید و روی آن را با پودر قند و انواع میوه های دلخواه تزئین کنید.

در تهیه کیک اسفنجی ویکتوریا به صورت سنتی از مارمالاد توت فرنگی استفاده می گردد؛ اما شما می توانید از هر مربا یا مارمالادی از جمله مربای هلو، مربای گیلاس، آلبالو، انجیر، تمشک و زردآلو نیز بهره ببرید.

تاریخچه کیک اسفنجی

خاستگاه کیک اسفنجی به احتمال زیاد، کشور ایتالیا است. اولین دستور تهیه کیک اسفنجی یا نان بیسکویتی در کتاب (Gervase Markhams The English Huswife) در سال 1615 به ثبت رسیده است. در این طرز تهیه، آرد و شکر با تخم مرغ مخلوط شده و سپس با بادیان ختایی و تخم گشنیز مزه دار می شدند. توصیفات قرن نوزدهمی از این کیک در منطقه ها مختلف جهان فرق دارد؛ اما گاهی اوقات برای اشاره به این کیک از نام های بیسکویت اسفنجی یا اسفنج ترد با پوششی از پودر قند استفاده می کردند.

طرز تهیه کیک اسفنجی آمریکایی با روش های اولیه تهیه آن کاملا فرق دارد و موادی چون سرکه، بیکینگ پودر، آب داغ یا شیر در مواد لازم آن دیده می گردد. کیک اسفنجی با روکش در دهه 1920 و 1930 در آمریکا به محبوبیت فراوانی رسید. بافت لطیف کیک اسفنجی و طرز تهیه مشکل آن، سبب می شد تا قیمت این کیک ها از پای های معمولی بیشتر باشد.

انواع کیک اسفنجی

آسیا

کیک های اسفنجی و کیک های شیفون در دوران مستعمرگی کشور فیلیپین به وسیله اسپانیایی ها به این کشور معرفی شدند. این دو کیک در این کشور با نام مامون (mamón) شناخته شده و معمولا به صورت کاپ کیک (torta)، نان (taisan) یا کیک های رولی (pianono) سرو می شدند. کیک های اسفنجی در کشور فیلیپین به صورت سنتی با کره یا مارگارین و شکر سفید به صورت ساده سرو می شدند.

انواع مامون با مواد اولیه مختلفی از جمله برگ های پاندان و یم بنفش (purple yam) تهیه می شدند و انواع ترد کلوچه ای شکل آن ها با نام های مامون توستادو (mamón tostado) و بروآس (broas) مشهور بودند.

کیک اسفنجی بخارپز مانند ما لای جیئو (ma lai gao) در کشور مالزی از محبوبیت بالایی برخوردار است. کیک اسفنجی بادامی چینی نیز به روش بخارپز آماده می گردد و روی آن را با روکش شکلاتی، سبزیجات یا میوه های تازه پر می نمایند.

کیک اسفنجی کره ای با نام سائنگ (saeng) مشهور است و معمولا آن را با آرد برنج درست می نمایند و برای تزئین آن از میوه استفاده می گردد. در انواع کیک اسفنجی ویتنامی از سبزیجات معطر تازه مانند نعنا، علف لیمو یا ریحان در خمیر استفاده می گردد و معمولا آن ها را با میوه های گرمسیری کاراملی شده تزئین می نمایند.

شکر زرد و شیر از مواد اولیه لازم در تهیه یک کیک اسفنجی هندی هستند که معمولا با یک نوشیدنی ویژه خامه ای سریلانکایی به نام آووکادوی دیوانه (avocado crazy) سرو می گردد. کیک های اسفنجی به سبک غربی در ژاپن با خامه هم زده و توت فرنگی تزئین می شوند یا از آن ها به عنوان پایه چیزکیک استفاده می گردد.

کیک آنجل فود (Angel food cake)

کیک آنجل فود، یک کیک آمریکایی قرن نوزدهمی است که در آن از زرده تخم مرغ و کره استفاده نمی گردد. این کیک تنها با سفیده تخم مرغ و بکینگ پودر آماده می گردد. قدمت طرز تهیه این کیک به قرن هجدهم و کتاب های آشپزی آمریکایی برمی گردد. کیک آنجل فود با بافتی بسیار لطیف در یک قابلمه یا تابه چرب نشده پخته می گردد و آن را به صورت وارونه خنک می نمایند.

کیک شیفون

کیک شیفون، یک کیک مرطوب و سبک است که با روغن سبزیجات درست می گردد و شباهت زیادی به کیک آنجل فود دارد. این کیک در دهه 1930 در هالیوود با گریپ فروت سرو می شد و از محبوبیت زیادی برخوردار بود.

پای خامه ای بوستون (Boston cream pie)

پای خامه ای بوستون، دسر رسمی ماساچوست است که از یک کیک اسفنجی زردرنگ تشکیل می گردد که داخل آن با خامه قنادی پر شده و روی آن با روکش شکلات پوشانده می گردد. دستور تهیه این پای به احتمال زیاد بر اساس پای واشینگتون (Washington Pie) شکل گرفته است؛ کیک دو لایه اسفنجی و زردرنگی که داخل آن با مربا پر می شد و روی آن، پودر قند می ریختند. اولین طرز تهیه شناخته شده از این کیک خوشمزه که بیکینگ پودر از مواد لازم آن بوده است، به سال 1878 برمی گردد.

کیک جنویز (Génoise cake)

کیک جنویز، نسخه تکامل یافته پن د اسپانیا (pan de spagna) یا کیک اسفنجی است. با اضافه نمودن کره به وسیله سرآشپزان فرانسوی، کیکی ابداع شد که بافت آن بیشتر شبیه به کیک پوند (pound cake) بود تا کیک اسفنجی. به مرور زمان تکنیک هایی نیز برای سبک تر شدن کیک از جمله هم زدن تخم مرغ روی حرارت یا زدن زرده و سفیده به طور جداگانه ایجاد شدند.

پائو دی لو (Pão-de-Ló)

پائو دی لو، نسخه پرتغالی کیک اسفنجی است که با پوست لیمو و پرتقال مزه دار می گردد. این کیک به صورت ساده سرو می گردد و از به جای مانده آن در دسرهای دیگر مانند پودینگ ها استفاده می گردد.

رول سوئیسی (Swiss roll)

رول سوئیسی، یک کیک اسفنجی نازک است که داخل آن را با مواد مختلف پر نموده و آن را رول می نمایند.

تریفل (trifle)

اولین شکل شناخته شده از تریفل در واقع یک لایه ساده خامه غلیظ مزه دار شده با شکر، گلاب و زنجبیل یا یک کاستارد تخم مرغی بود که روی کیک های انگشتی اسفنجی، ماکارون های بادامی و بیسکویت های راتافیا ریخته می شدند. قدمت این شیرینی ها به اواسط قرن هجدهم برمی گردد.

طعم کیک اسفنجی

لذت طبخ یک کیک تولد خامه ای با تزئین شکلات و گل های خامه ای در خانه واقعا قابل وصف نیست. پایه بیشتر کیک های مجلسی و تولد، کیک های اسفنجی ساده ای هستند که می توانید آن ها را به آسانی در خانه درست کنید. کیک هایی لطیف و خوشمزه با بافتی پوک و سبک که می توان به عنوان عصرانه یا صبحانه همراه با انواع نوشیدنی گرم از جمله قهوه یا چای نیز نوش جان کرد.

کیک اسفنجی را می توان با طعم های مختلف لیمویی، پرتقالی، سیب، شکلاتی، وانیلی یا کره ای درست کرد تا میان وعده یا دسری سالم برای اعضای خانواده باشد. با توجه به نکات کامل ارائه شده در این مقاله می توانید یک کیک اسفنجی فوق العاده درست کنید و از طعم و مزه لذیذ آن لذت ببرید.

آیا در پی طرز تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد می شد؟ اگر دوست دارید انواع کیک اسفنجی را در خانه درست کنید، دست به کار شوید و از طرز تهیه کیک اسفنجی عصرانه ارائه شده در این مقاله بهره ببرید. اگر پیروز به درست کردن این کیک خوشمزه شدید، حتما از آن عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید. ضمناً در صورت تمایل، تجربیات خود را با ما و دیگر کاربران خبرنگاران در زیر همین مقاله به اشتراک بگذارید.

منبع: کجارو / افق کوروش / chishi.ir / اُکالا / همشهری آنلاین / بیتوته / نمناک
انتشار: 27 اردیبهشت 1401 بروزرسانی: 27 اردیبهشت 1401 گردآورنده: hecaconf.ir شناسه مطلب: 13280

به "طرز تهیه کیک اسفنجی نرم و لطیف؛ پرطرفدارترین کیک خانگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کیک اسفنجی نرم و لطیف؛ پرطرفدارترین کیک خانگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید