چگونه در دوران شیردهی وزن کم کنیم؟

به گزارش کنفرانس هکا، خبرنگاران: شیردهی ممکن است یاری تان کند وزنی را که در دوران بارداری به دست آورده اید کم کنید، اما مقدار ِ این کاهش وزن برای هر کسی متفاوت است. شیردهی به طور متوسط روزانه 500 تا 700 کالری می سوزاند.

چگونه در دوران شیردهی وزن کم کنیم؟

برای اینکه در دوران شیردهی به طور سالم وزن کم کنید، باید به توصیه های پزشک تان در خصوص اینکه چه اندازه در روز ضروری است کالری بسوزانید گوش دهید. در ضمن در خصوص ورزش بعد از زایمان نیز باید طبق توصیه های پزشک تان عمل کنید.

شیردهی چگونه به شما یاری می نماید وزن کم کنید

شیردهی اغلب شیوه ای طبیعی برای یاری به تازه مادر ها برای کاهش وزن بارداری است. تحقیقات نشان می دهد مادران شیرده معمولا روزانه 500 کالری بیشتر می سوزانند.

در ضمن مادرانی که به کودک خود شیر می دهند معمولا نسبت به تغذیه خود بیشتر توچه دارند و همین می تواند به معنی مصرف کمتر غذا های فرآوری شده و مصرف بیشتر پروتئین های باکیفیت، میوه ها و سبزی ها و ... باشد.

این عوامل می توانند منجر شوند که مادرانی که به کودک خود شیر می دهند نسبت به مادرانی که این کار را نمی نمایند سریع تر وزن کم نمایند.

سایر فواید شیردهی برای مادر و کودک. تغذیه ای مناسب برای کودک: شیر مادر حاوی تمام آن چیز هایی است که کودک طی ماه های اولیه زندگی خود به آن ها احتیاج دارد، از جمله آنتی بادی های تقویت نماینده سیستم ایمنی.

محافظت از کودک در برابر بیماری ها:

شیر مادر از فرزند شما در برابر عفونت ها، سرماخوردگی ها، دیابت، کم خونی و حتی انواع خاصی از آلرژی ها محافظت می نماید.

پیشگیری از چاقی کودک:

شیر مادر به کودک یاری می نماید مصرف شیرش را خود به خود کنترل کند و در نتیجه وزن سالمی داشته باشد.

تقویت رشد مغز کودک:

شیر مادر منجر به تقویت هوش کودک شده و به ویژه برای رشد مغزی در بچه های نارس مفید است.

یاری به انقباض رحم مادر:

شیردهی باعث می گردد انقباضات رحم بیشتر شده و در نتیجه احتمال خونریزی به حداقل برسد و رحم تان به سایز طبیعی خود برگردد.

کاهش احتمال افسردگی:

مادرانی که به نوزاد خود شیر می دهند کمتر ممکن است دچار افسردگی پس از زایمان شوند.

کاهش احتمال بیماری مادر:

شیردهی باعث می گردد ریسک سندرم متابولیک، فشار خون بالا، آرتروز، بیماری قلبی و دیابت و البته سرطان سینه و تخمدان پایین بیاید.

در دوران شیردهی با چه سرعتی می توانید وزن کم کنید؟

اینکه در دوران شیردهی با چه سرعتی می توانید وزن به دست آمده در دوران بارداری را از دست بدهید، به چند عامل بستگی دارد:

  • سوخت و سازتان
  • رژیم غذایی تان
  • میزان ورزش و تحرک تان
  • میزان وزنی که در دوران بارداری به دست آورده اید

بسته به میزان وزنی که طی بارداری اضافه نموده اید ممکن است شش تا نه ماه یا یک سال و یا حتی بیشتر زمان احتیاج داشته باشید تا وزن اضافی تان را کم کنید. بعضی از خانم ها هرگز نمی توانند تمام وزن اضافی بارداری خود را از دست بدهند.

خانم ها معمولا فورا بعد از زایمان، تقریبا پنج و نیم کیلوگرم وزن کم می نمایند.

این کاهش وزن فوری ناشی از نوزاد، جفت و مایع آمنیوتیک است. میزان این کاهش وزن فوری می تواند به اندازه نوزاد بستگی داشته باشد و یا اینکه آیا طی بارداری مایعات زیادی در بدن خود جمع نموده اید یا خیر.

بعد از این کاهش وزن اولیه، باید کالری مصرفی تان کمتر از کالری که می سوزانید باشد تا وزن بیشتری کم کنید. اما به دلایلی که به سلامتی مربوط می شوند، کاهش وزن شما باید تدریجی باشد و حین شیردهی، دست کم 1800 کالری در روز دریافت کنید. این میزان دریافت کالری باعث می گردد شیر کافی برای نوزادتان داشته باشید و خودتان نیز از سطح خوبی از انرژی برخوردار باشید.

شما می توانید هدف تان را روی کاهش نیم تا یک کیلوگرم از وزن تان در هفته بگذارید. شاید یک تا دو سال طول بکشد تا به وزن قبل از بارداری تان برگردید.

در ضمن اگر بیشتر از 14 تا 16 کیلوگرم در دوران بارداری اضافه نموده باشید، ممکن است به زمان خیلی بیشتری برای برگشتن به وزن پیش از بارداری تان احتیاج داشته باشید.

در دوران شیردهی به چه اندازه کالری احتیاج دارید

زنان 19 تا 50 ساله بر اساس توصیه های دریافت کالری و بسته به سبک زندگی، طی دوران شیردهی خود به این میزان کالری احتیاج دارند:

  • سبک زندگی یکجا نشینی: 2250 تا 2500 کالری در روز
  • سبک زندگی با تحرک به میزان متوسط: 2450 تا 2700 کالری در روز
  • سبک زندگی پُرتحرک: 2650 تا 2900 کالری در روز

بعد از اینکه متوجه شدید چه اندازه کالری در روز باید مصرف کنید، باید دقت کنید که بیشتر کالری دریافتی تان از غذا های سالم و مغذی باشد، از جمله:

  • غلات کامل
  • میوه ها
  • سبزی ها
  • پروتئین کم چرب

اگر سعی دارید وزن کم کنید، از مصرف کالری های بی ارزش خودداری کنید، مانند:

  • نان سفید
  • پاستا
  • کلوچه
  • سایر هله هوله ها و فست فود

همچنین ممکن است احتیاج به مصرف مولتی ویتامین داشته باشید یا لازم باشد حین شیردهی، مصرف ویتامین های دوران بارداری تان را ادامه دهید. در خصوص مکمل های مورد احتیاجتان از پزشک تان سوال کنید.

آیا می توانید در دوران شیردی، مصرف کالری های تان را محدود کنید؟

حتی اگر سعی دارید وزن کم کنید باز هم باید دست کم 1800 کالری در روز طی شیردهی تان دریافت کنید. هر زمان که پزشک تان اجازه داد می توانید در کنار رژیم غذایی تان ورزش را نیز آغاز کنید. بیشتر خانم ها، شش هفته بعد از زایمان می توانند ورزش را آغاز نمایند. اما اگر سزارین شده باشید یا بعد از زایمان دچار مشکلاتی شده باشید، ممکن است این مدت زمان طولانی تر بگردد.

نکاتی برای کاهش وزن در دوران شیردهی

داشتن یک رژیم غذایی سالم در دوران شیردهی اهمیت زیادی دارد، چون شما باید شیری مغذی برای نوزادتان فراهم کنید؛ بنابراین محدود کردن دریافت کالری ها همواره هم ممکن است شیوه ای سالم و بی ضرر نباشد. اما نکات گوناگونی وجود دارد که می توانید طی دوران شیردهی تان یک کاهش وزن سالم داشته باشید.

کمتر کربوهیدرات مصرف کنید

محدود کردن میزان کربوهیدرات هایی که مصرف می کنید می تواند به شما یاری کند وزن اضافی را که در بارداری به دست آورده اید سریع تر کم کنید. اما حتما باید پروتئین کافی، میوه و سبزیجات فراوان مصرف کنید. هدف تان را روی دریافت دست کم 1800 کالری در روز بگذارید و همواره قبل از آغاز یک رژیم غذایی جدید، اول با پزشک تان مشورت کنید.

هر روز ورزش کنید

هر وقت پزشک تان به شما اجازه ورزش کردن داد، تدریجا و کم کم تمرینات خود را آغاز کنید. تمرکزتان را روی ورزش هایی مانند یوگا و پیاده روی بگذارید که برای بعد از زایمان مناسب ترند. شما می توانید با 20 تا 30 دقیقه ورزش در روز آغاز کنید. در هفته 150 دقیقه ورزش با شدت متوسط انجام دهید. سعی کنید پیش از تمرین به نوزادتان شیر دهید که هنوز خسته نیستید.

زیاد آب بنوشید

وقتی در دوران شیردهی به سر می برید، باید آب و مایعات زیاد مصرف کنید. سعی کنید هر روز 12 فنجان آب بنوشید. نوشیدن آب و مایعات به شما یاری می نماید بدن تان از وزن آب اضافی نیز خلاص گردد. در ضمن نوشیدنی های قندی مصرف نکنید، زیرا این نوشیدنی ها دارای کالری های بی ارزشی هستند.

وعده های غذایی تان را حذف نکنید

در دوران شیردهی هرگز وعده های غذایی تان را حذف نکنید، حتی اگر سعی دارید وزن کم کنید. حذف وعده غذایی می تواند سوخت و سازتان را پایین بیاورد و باعث گردد سطح انرژی تان افت کند، در نتیجه فعال بودن و مراقبت از نوزادتان برای شما سخت و سخت خواهد شد.

در ضمن اگر طی روز کالری کمی دریافت کنید، ممکن است فرایند کاهش وزن تان با شکست روبرو گردد. اگر فرصت کمی برای غذا خوردن دارید، سعی کنید طی روز میان وعده های کوچک تری میل کنید. می توانید اسنک هایی مانند یک تکه میوه بعد از شیردادن به کودک تان مصرف کنید تا کالری از دست رفته تان جایگزین گردد.

مکررا چیزی بخورید

علاوه بر اینکه نباید وعده های غذایی تان را حذف کنید، باید مکررا چیزی بخورید تا به هدف کاهش وزن تان بهتر برسید. خوردن وعده های مکرر به شما یاری می نماید انرژی بیشتری طی روز داشته باشید. سعی کنید سه وعده اصلی و دو میان وعده طی روز بخورید. اگر در دوران شیردهی تان مدام احساس گرسنگی می کنید، شاید لازم باشد اسنک های سالم تر و مکررتر را به رژیم غذایی تان اضافه کنید.

هر وقت می توانید استراحت کنید

وقتی تازه بچه دار می شوید، به سختی می توانید فرصتی برای استراحت کردن پیدا کنید. اما سعی کنید تا جایی که می توانید بخوابید. خواب و استراحت به بدن تان یاری می نماید زودتر بازیابی گردد و سریع تر وزن کم کنید.

خواب مخصوصا زمانی که دوباره روتین ورزشی خود را آغاز می کنید، مهم تر می گردد. زیرا عضلات شما بعد از تمرین، احتیاج به استراحت و ریکاوری دارند. اگر کودک تان طی شب نیز احتیاج به شیر شما دارد، سعی کنید طی روز که نوزادتان خواب است، چُرت های کوتاه بزنید.

از مصرف قند اضافی و کربوهیدرات های تصفیه شده پرهیز کنید

قند کربوهیدرات های تصفیه شده، پُرکالری اند و معمولا ارزش غذایی چندانی ندارند. در ضمن مصرف زیاد قند های اضافی و کربوهیدرات های تصفیه شده منجر به افزایش وزن، دیابت، بیماری قلبی و بعضی از سرطان ها می گردد.

غذا های فرآوری شده کمتر مصرف کنید

غذا های فرآوری شده، پُر از قند، چربی های ناسالم و نمک و کالری هستند و همه این ها می توانند کوشش های تان برای کاهش وزن را خنثی نمایند. در ضمن غذا های فرآوری شده می توانند سبب عادت های نادرست غذایی شوند.

تمرینات قدرتی را آغاز کنید

تمرینات قدرتی به شما یاری می نمایند وزن کم نموده و عضلات خود را حفظ کنید. ترکیبی از رژیم غذایی و تمرینات قدرتی می تواند موثرترین شیوه کاهش وزن بوده و سلامت قلب را تقویت کند.

از اطرافیان خود درخواست یاری کنید

به جهان آمدن نوزاد می تواند برای مادر استرس برانگیز و آشفته نماینده باشد. هر چند رسیدن به یک وزن سالم بعد از بارداری مهم است، اما نباید استرس ها و اضطراب های تان را اضافه کند.

اگر احساس می کنید به تنهایی قادر به کنترل امور و استرس خود نیستید، حتما از اطرافیان خود یاری بخواهید. از دوستان یا اعضای خوانواده تان بخواهید چند ساعت مراقب کودک تان باشند تا شما فرصتی برای استراحت و ورزش داشته باشید.

حرف آخر

یادتان باشد که شما طی 9 ماه این وزن اضافه را به دست آورده اید، پس با بدن خود مهربات باشید و در فرایند کاهش وزن تان صبوری به خرج دهید. خودتان را با هیچکس دیگر مقایسه نکنید و توجه داشته باشید که سلامت خودتان و نوزادتان در الویت قرار گرفته است.

منبع: healthline

رپورتاژ رایگان: 10az10: آگهی رایگان، رپورتاژ رایگان، آگهی بنری ارزان، خرید بک لینک

روسیه: روسیه: سفر به کشور پهناور تزارها، مسکو، سن پطرزبورگ، سوچی و کازان

منبع: برترین ها
انتشار: 10 مهر 1400 بروزرسانی: 10 مهر 1400 گردآورنده: hecaconf.ir شناسه مطلب: 7401

به "چگونه در دوران شیردهی وزن کم کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه در دوران شیردهی وزن کم کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید