برای تقویت سیستم ایمنی بدن چی بخوریم؟
به گزارش کنفرانس هکا، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان برای تقویت سیستم ایمنی بدن مواردی را مطرح نمود.
به گزارش گروه اجتماعی خبرنگاران، بهروز طلائی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: سبک زندگی از اصلی ترین عوامل تاثیرگذار بر سیستم ایمنی بدن انسان است.
او اضافه کرد: اقداماتی که می تواند برای حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن مفید باشد شامل:1) خواب کافی 2) ورزش منظم 3) ترک سیگار و الکل 4) کاهش استرس 5) شستشوی دست ها 6) خندیدن 7) روابط اجتماعی 8) خوش بینی 9) مصرف غذا های سالم به جای غذا های کم ارزش و با کیفیت پایین، مانند: پیتزا، هات داگ و چیپس، وعده های غذایی سالم و با کیفیت تغذیه ای بالا شامل: ماهی، غلات کامل، میوه ها و سبزی ها، آجیل توصیه می گردد 10) میوه ها شامل مرکبات، بروکلی، اسفناج و سیر از جمله تقویت نماینده های سیستم ایمنی هستند.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: در مقابل غذا های فرآوری شده، فست فود ها و غذا های پر کالری سیستم ایمنی را با مسائل زیادی روبرو می سازند، نوشیدنی های تقویت نماینده سیستم ایمنی مانند: خانواده مرکبات (پرتقال، نارنگی، لیموشیرین)، آب پرتقال و زنجبیل، آب پرتقال و هویج، آب پرتقال و نعناع، چای سبز، آب آشامیدنی سرشار از مواد مغذی هستند.
طلائی بیان داشت: از آنجائی که اهمیت تقویت سیستم ایمنی بدن در زمان گسترش بیماری های واگیر بیش از پیش معین می گردد، مصرف بعضی غذا های سالم و غنی در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مهم هستند.
او توضیح داد: مغز بادام غنی از منیزیم، آهن، کلسیم و فیبر است و سیب خاصیت ضد سرطانی دارد و منبع کاملی از ماده پکتین است، پکتین می تواند از پیشرفت سرطان در بدن جلوگیری کند، سیب غنی از فیبر است که میزان کلسترول و گلوکز خون را کاهش می دهد همچنین سرشار از ویتامین C و نوعی آنتی اکسیدان است که از سلول ها محافظت می نماید.
طلائی اضافه کرد:کلم بروکلی دارای آنتی اکسیدان و غنی از ویتامین ها است، منبعی سرشار از کلسیم، پتاسیم، فیبر است و خواص سیر برای تقویت سیستم ایمنی بدن ناشی از داشتن مقادیر زیادی ترکیبات حاوی گوگرد مانند آلیسین (Allicin) موثر می باشد، زنجبیل می تواند به کاهش التهاب یاری کند و با این کار می تواند باعث کاهش گلودرد و دیگر علائم التهابی بیماری گردد، این گیاه می تواند به کاهش درد های مزمن و همچنین کاهش کلسترول یاری کند، چای سیاه و چای سبز هر دو فلاونوید (Flavonoid) دارند که نوعی آنتی اکسیدان است و در کیوی به طور طبیعی میزان زیادی ترکیبات مفید شامل فولات، پتاسیم، ویتامین K و ویتامین C وجوددارد، ویتامین C موجود در کیوی سلول های سفید را تقویت می نماید تا با هرگونه عفونت مبارزه نمایند.
طلائی گفت: پروبیوتیک ها و پره بیوتیک ها، این ترکیبات فرمی از فیبر نیمه قابل گوارش محسوب می شوند، باید روزانه حداقل دو تا سه وعده مواد غذایی سرشار از این ترکیبات مصرف گردد، از جمله بهترین منابع غذایی حاوی این مواد را می توان به موارد زیر اشاره نمود:
سبزیجات: مارچوبه، سیر، کنگر فرنگی، تره فرنگی، و پیاز
غلات: سبزی ها و حبوبات: جو، جو دوسر، کینوآ، چاودار، گندم، لوبیا، سیب زمینی و سیب زمینی شیرین
میوه ها: سیب، موز، توت ها، مرکبات، کیوی
چربی ها: دانه کتان
او اضافه کرد: مصرف مکمل ها و گیاهان دارویی نیز موثر است، بعضی مکمل ها و گیاهان دارویی می توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن انسان یاری نمایند، اما پیش از آغاز مصرف آن ها باید با پزشک یا متخصص تغذیه و رژیم درمانی خود مشورت کنید. مکمل ها و گیاهان دارویی ممکن است موجب بعضی تداخلات دارویی شوند، پزشک یا متخصص تغذیه و رژیم درمانی می تواند موارد بی خطر و دوز مصرف درست را به شما ارائه کند، یکی از این مکمل ها، ویتامین D است.
طلائی بیان داشت: ویتامین D (کلسیفرول) به عنوان ویتامین نور خورشید شناخته می گردد، چون روبروه متوسط با نور خورشید برای بیشتر مردم کافیست تا به وسیله امواج فرابنفش و کلسترول موجود در پوست، ویتامین D مورد نیازشان را تأمین نمایند.
(روبروه محسوس با نور خورشید به بازو ها و دست ها یا پاها، ساق ها به مدت 10- 5 دقیقه و 3- 2 بار در هفته)
او توضیح داد: ویتامین D در آغاز شرایطی مانند ام اس، بیماری های قلبی و عروقی، پروتئین اوری، نفروپاتی دیابتی و کاهش فشار خون (به وسیله مهار هورمون رنین) تأثیر دارد.
طلائی کمبود ویتامین D را عامل سرطان کولون، پروستات، سینه، MS، دیابت نوع یک و دو، آرتریت روماتوئید، بیماری التهاب روده ای، بیماری لثه، پرفشاری خون و نارسایی قلبی دانست و گفت: معینه ضعف عضلانی کمبود ویتامین D است، کمبود این ویتامین شکستگی استخوان های نرم را به دنبال دارد، (نرمی استخوان) می تواند باعث فلج پا گردد و در افراد جوانتر باعث دیستروفی عضلانی می گردد.
او بیان داشت: منابع غذایی ویتامین D شامل انواع ماهی (سالمون، قزل آلا، ساروین و هالیبوت) تخم مرغ، شیر است، ویتامین D 3 بطور طبیعی در فرآورده های حیوانی وجود دارد و غنی ترین منبع آن روغن کبد ماهی است، این ویتامین به مقادیر کم و بسیار متغیر در کره، خامه، زرده تخم مرغ و جگر یافت می گردد، شیر انسان و شیر غنی شده گاو از منابع ویتامین D هستند.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: اگر فردی دچار کمبود ویتامین D باشد، تحت نظر پزشک یا متخصص تغذیه باید مکمل ویتامین D مصرف کند این ویتامین در افراد عادی بصورت ماهانه مصرف می گردد با دوز 50000 IU واحد همچنین ویتامین D در تقویت سیستم ایمنی نقش دارد.
او توضیح داد: مکمل ویتامین D برای افرادی که به طور مداوم در معرض نور خورشید قرار ندارند مانند افراد زمین گیر، افراد ساکن در مناطق شمالی یا مناطق با هوای بسیار آلوده، یا کار در شب و ماندن در خانه در طول روز توصیه می گردد.
طلائی گفت: دریافت اضافی ویتامین D می تواند مسمومیتی ایجاد کند که با سطوح افزایش یافته کلسیم (هایپرکلسمی) (hypercalcemia) و فسفر (هایپرفسفاتمی) (hyperphosphatemia)) و در نهایت کلسیفیه شدن بافت های نرم (کلسینوز) (calcinosis) از جمله کلیه، ریه، قلب و حتی پرده صماخ در ارتباط است که می تواند منجر به کری گردد، بیماران اغلب از سردرد و حالت تهوع شکایت می نمایند، بنابراین اندازه گیری سطح این ویتامین در خون معین نماینده استفاده از آن است.
منبع: خبرگزاری دانشجووبلاگ پریها: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.
کالارنا: کالارنا: مقایسه و نقد کالاهای دیجیتالی