یک رژیم موثر فقط در 4 کلمه!
به گزارش کنفرانس هکا، مچله سیب سبز: برخلاف ملیت غربی اش، با ریزه کاری هایی که بیشتر شرقی است به مقوله غذا خوردن و رژیم دریافت نگاه نموده است. به عقیده دکتر ویل، رژیم غذایی ما تاثیری بر سلامت مان ندارد اما او هشدار می دهد که رژیم غذایی، تنها یکی از جنبه های سبک زندگی ماست و سبک زندگی مان، تنها یکی از فاکتورهای مختلفی است که باعث خوب بودن یا بد شدن حال مان می گردد.
علم رو به پیشرفت است و به عقیده دکتر ویل پیشرفت در زمینه کاهش وزن هم از این قاعده مستثنا نیست؛ به شرطی که بین تعداد غذاهایی که می خوریم، تعادل ایجاد کنیم. قدم بعدی، شناسایی انواع کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین هاست؛ یعنی همان جزئیاتی که بشقاب غذای مان را تشکیل می دهد.
خوراکی های مجاز در رژیم ویل
دکتر ویل به رژیمی دست یافته که به رژیم مدیترانه ای بسیار شبیه است و ترکیبی از غذاهای اسپانیا، جنوب فرانسه، ایتالیا، یونان و بخش هایی از آسیای شرقی است. مواد اصلی رژیم ویل را می توان به 3 بخش تقسیم کرد:
کربوهیدرات ها
این مواد باید 60-50درصد کالری مورد احتیاج شما را تامین نموده و بهتر است تا حد امکان، بیشتر از دانه های خام و سبزیجات تامین گردد که میزان کربوهیدرات پیچیده شان بیشتر است. این خوراکی ها گلوکز (شکر) را خیلی آهسته تر به جریان خون تحویل می دهند و به همین دلیل، بلافاصله بعد از خوردن غذا به آسانی باعث بالا رفتن ناگهانی قند خون نمی شوند. کربوهیدرات های خوب شامل سیب، انواع لوبیاها، جو و نان گندم کامل است. جالب است بدانید با اینکه در رژیم های کم کربوهیدرات، خوردن برنج سفید ممنوع است اما ویل ادعا می نماید که برنج باسماتی و برنج قهوه ای قابل قبول هستند، زیرا این برنج ها هم وقتی با سایر غذاها مصرف می شوند، گلوکز را با سرعت قابل قبولی به خون تحویل می دهند.
چربی ها
این مواد می توانند بیش از 30 درصد کالری مورد احتیاج شما را تامین نمایند؛ البته به شرطی که بیشتر آن شامل روغن های حاوی چربی تک اشباع نشده مثل روغن زیتون یا خوراکی های حاوی اسید چرب امگا3 باشد: ماهی های چرب (مثل سالمون، ساردین، ماکرل)، تخم کتان و برخی آجیل ها از این دسته اند.
پروتئین ها
میزان پروتئین ها در رژیم شما نباید بیشتر از 20-10درصد باشد و پروتئین های گیاهی (که برای مثال از لوبیاها و دانه سویا گرفته می گردد) باید تا حد امکان جایگزین پروتئین های حیوانی شوند.
خوراکی های مجاز در رژیم دکتر ویل به همین جا ختم نمی گردد؛ روزانه 40 گرم فیبر را باید در برنامه خود بگنجانید که اگر هر روز میوه (به خصوص توت ها)، سبزیجات (لوبیاها به طور خاص) و غلات کامل میل کنید، ذخیره فیبر در بدن کار سختی نخواهد بود.
او معتقد است که نباید زیاد شیر نوشید، مصرف پنیر و سایر لبنیات هم باید محدود گردد زیرا بسیاری از ما - به خصوص آسیایی ها، آفریقایی ها و آمریکایی ها- با درجه ای از مسائل گوارشی (معمولا عدم تحمل لاکتوز) درگیر هستیم و دیگران هم ممکن است به پروتئین شیر حساسیت داشته باشند.ویل معتقد است ما بدون محصولات لبنی هم می توانیم احتیاجهای کلسیمی خود را تامین کنیم: خوردن پروتئین زیاد کلسیم را از بدن دفع می نماید؛ بنابراین اگر پروتئین کمتری بخوریم، احتیاج به کلسیم کمتری خواهیم داشت. منابع غیرلبنی کلسیم شامل ساردین (که معمولا با استخوان کنسرو می گردد)، سبزیجات برگی، بروکلی و برخی انواع گیاهان دریایی است.
به علاوه توفو (پنیر لوبیا)، کنجد، آب پرتقال های غنی شده با کلسیم و شیر سویاهای غنی شده می توانند منابع خوبی برای کلسیم محسوب شوند.ما باید متعادل غذا بخوریم. چربی زیاد ما را نه تنها چاق می نماید، بلکه در معرض بیماری های قلبی و سرطان ها نیز قرارمان می دهد. مصرف چربی کمتر از احتیاج بدن هم باعث بروز مسائلی از جمله التهاب پوست، ریزش مو و در معرض عفونت قرار دریافت بدن می گردد.
بدن ما برای ساختن، حفظ و ترمیم بافت ها به پروتئین احتیاج دارد اما همین مواد می توانند به گلوکز تبدیل شده و در صورت احتیاج به عنوان یک منبع انرژی مصرف شوند. پروتئین ها ترکیبی از 20 نوع اسید آمینه هستند که 10 تایش باید بر اساس الگویی همیشگی توسط غذاها تامین گردد. مصرف بیش از حد پروتئین باعث پرکاری فعالیت سیستم گوارش شده و ممکن است به کبد و کلیه آسیب برساند.
مغز به طور خاص، انرژی ای را که از کربوهیدرات ها به دست می آورد، دوست دارد. با این حال مصرف بیش از حد کربوهیدرات باعث باهوش شدن ما نمی گردد و فقط چاق مان می نماید! کمبود کربوهیدرات باعث بیماری کتوزیس می گردد که در آن، بدن انرژی خود را از ذخایر چربی اش تامین می نماید. ویل معتقد است کتوزیس در طولانی مدت ممکن است برای سلامت ما زیانبار باشد؛ بیشتر به این دلیل که سطح کلسترول افزایش و سطح کلسیم کاهش می یابد. غلات و سبزیجات خام، آنهایی که گلوکز را آرام آرام رها می نمایند، بهترین کربوهیدرات ها هستند؛ به زبان علمی، بهترین کربوهیدرات ها دارای شاخص گلیسمی پایین هستند.
رژیم دکتر ویل چطور کار می نماید؟
این رژیم راحت است و خبری از حرف های پیچیده علمی در آن نیست. در عوض،ویل تعدادی مواد اولیه در رژیم غذایی فرد معرفی می نماید و شرح می دهد که بدن چطور از غذا انرژی می گیرد.
اول از همه، کربوهیدرات ها یا گیاهان و غلات نشاسته ای به گلوکز تبدیل شده و عمدتا برای فراوری انرژی مصرف می شوند. دومین نکته در رژیم دکتر ویل این است که چربی ها و روغن ها نسبت به کربوهیدرات ها منابع متمرکزتری از انرژی به حساب می آیند اما از لحاظ شیمیایی باید به گلوکز تبدیل شوند تا بدن بتواند از آن استفاده کند. با اینکه در رژیم های امروزی چربی بسیار بدنام است، اما برخی چربی ها برای بدن ضروری است. نکته سوم هم اینکه مصرف پروتئین کمتر از احتیاج بدن باعث سوء تغذیه، افزایش احتمال بروز عفونت و نیز مرگ زودرس فرد می گردد. پس این 3 گروه مواد را نباید فراموش کنید.
بقیه چه می گویند؟
متخصصان تغذیه هم رژیم ویل را تایید می نمایند، زیرا بر اساس برنامه تغذیه ای مناسب چیده شده است. به عقیده متخصصان، برنامه او سالم است. شواهد علمی زیادی وجود دارد که نشان می دهد رژیم های گیاهخواری که حاوی مقدار کمی محصولات حیوانی است، سالم ترین رژیم ها هستند، زیرا میزان مرگ و میر به دلیل بیماری قلبی و سرطان و حتی سایر بیماری ها در این رژیم ها بسیار کمتر است.
ویل از ورزش به عنوان یکی از اجزای مهم برنامه اش یاد می نماید و یادآور می گردد که ورزش منظم باعث افزایش بازدهی کالری شده و در طولانی مدت می تواند باعث کاهش وزن و ثابت نگه داشتن آن گردد.
در نهایت اینکه ویل معتقد است مردم نباید فقط به غذایی که می خورند، دقت نمایند؛ باید به میزان استرس زندگی شان، مقدار ورزشی که انجام می دهند و دیگر عوامل هم توجه نمایند. اگر علاقه زیادی به مصرف شیر و گوشت قرمز دارید، این رژیم زیاد برایتان جالب نخواهد بود اما مطمئن باشید که راهنمای خوبی برای یک زندگی سالم است.
منبع: برترین هاeuroro.ir: اروپا: سفر به مهد فناوری و میراث دار تمدن باستانی روم و یونان