ماهی لا پلو ، یک دستور آسون برای درست کردن پلو ماهی بوشهری

به گزارش کنفرانس هکا، ماهی لا پلو یک غذای جنوبی است که اصالتی بوشهری دارد و از محسوب می گردد. این را با انواع ماهی ها می توانید درست کنید و در و قرار دهید. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه ماهی لا پلو می پردازیم و فوت و فن های خوشمزه تر شدن این قاطی پلوی بندری با ماهی را با شما در میان خواهیم گذاشت.

ماهی لا پلو ، یک دستور آسون برای درست کردن پلو ماهی بوشهری

مواد لازم برای تهیه ماهی لا پلوی بوشهری

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
برنج2 لیوان فرانسوی دسته دار
ماهی قزل آلا یا ماهی منجمد350 گرم
سبزی پلویی150 گرم
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد
سیر2 حبه
آبلیمو یا آب نارنج2 قاشق غذاخوری
پودر سیر، ادویه کاری، پودر زنجبیلبه میزان لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و دارچینبه میزان لازم
کره1 قالب 100 گرم
زعفران (دم نموده غلیظ)به میزان لازم
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
نانبرای ته دیگ برنج

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 1 ساعت

مدت زمان لازم برای پخت ماهی لای پلو: 45 دقیقه

مراحل طرز تهیه ماهی پلوی مخلوط بندری

ماهی لاپلو یک غذای راحت و سریع برنجی است که ماهی را لابلای برنج و به همراه آن دم می گذارند. با تهیه و سرو این غذای خوشمزه از خواص بی شمار ماهی بهره مند می شوید.

مرحله اول: برنج را بخیسانید

در ابتدا و پیش از آغاز به تهیه ماهی لا پلویی، برنج را چند بار با آب بشویید و آب آن را خالی کنید. سپس میزان کافی آب روی برنج بریزید به طوری که سطح روی برنج را بپوشاند. میزانی نمک نیز به آن اضافه کنید و اجازه دهید برنج حداقل برای مدت یک ساعت با آب و نمک خیس بخورد.

شما می توانید برای تهیه انواع برنج ایرانی و خارجی و نمک به صورت و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام نمایید.

مرحله دوم: ماهی را آماده کنید

حالا باید ماهی را آماده کنید. برای تهیه این غذا بهتر است از ماهی هایی که تیغ و استخوان ندارند مثل ماهی تیلاپیا و ماهی شیر استفاده کرد. اگر از ماهی استفاده می کنید که تیغ دارد حتما تیغ و استخوان آن را جدا کنید. برای ماهی پلوی مخلوط به فیله ماهی احتیاج دارید.

بعد از آنکه استخوان وسط ماهی را جدا کردید قسمت سر و دم آن را نیز جدا کنید. ماهی را از وسط نیز به دو قسمت تقسیم کنید و آن را به شکل فیله جدا کنید. سپس آن را به قطعات دلخواه برش بدهید. ماهی را با آب به صورت کاملا تمیز بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آن خارج گردد.

شما می توانید برای تهیه انواع ماهی تازه و فیله ماهی منجمد به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: فیله ماهی را مرینت کنید

فیله ماهی شسته شده را در یک کاسه قرار دهید. یکی از پیازها را پوست بگیرید و بشویید. پیاز را به صورت خلالی درشت خرد کنید و به کاسه اضافه کنید. سیر را نیز پوست گرفته و بشویید. سپس آن را با رنده مخصوص رنده کنید و به ماهی اضافه کنید.

ادویه ها شامل نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین، پودر کاری، پودر زنجبیل و پودر سیر را به ماهی اضافه کنید. ادویه ها را با کف دست به دو طرف فیله ماهی مالش دهید تا همه جای ماهی آغشته به ادویه گردد. سپس روی کاسه را سلفون بکشید و آن را به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا حسابی مزه دار گردد. بقیه را بلد هستید؟

شما می توانید برای تهیه انواع ادویه شامل نمک، فلفل سیاه، دارچین، زردچوبه، پودر سیر، پودر زنجبیل و پودر کاری به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله چهارم: سبزی پلویی را آماده کنید

در فاصله ای که ماهی مزه دار می گردد شما فرصت کافی برای آماده کردن سبزی دارید. سبزی ماهی لای برنج معمولا شامل جعفری، برگ سیر، گشنیز، تره و شوید به میزان مساوی است.

این سبزی ها را پاک کنید، برگ های زرد و خراب و ساقه ضخیم آن را دور بریزید. سبزی های پاک شده را برای دقایقی در آب و نمک قرار دهید تا ضدعفونی گردد. سپس آن را به خوبی آبکشی کنید و در آبکش قرار دهید و اجازه دهید آب اضافه از آن خارج گردد.

برای تهیه یک ماهی لا پلوی جنوبی باید سبزی های شسته شده را به صورت ساطوری و کاملا ریز خرد کنید. برای این کار می توانید از ساطور یا چاقوی تیز و یک تخته بهره ببرید یا سبزی ها را از طریق دستگاه سبزی خردکنی به صورت یکدست خرد کنید و کنار بگذارید.

شما می توانید سبزی منجمد پلویی را به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله پنجم: فیله های ماهی را سرخ کنید

بعد از گذشت نیم ساعت فیله های ماهی مرینت شده را از یخچال بیرون بیاورید. یک تابه با سایز مناسب انتخاب کنید و میزان کافی از روغن را در آن بریزید. تابه را به همراه روغن روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا کاملا داغ گردد.

پیازهای خلالی شده را از ماهی جدا کنید و بعد از آنکه از داغ شدن روغن مطمئن شدید ماهی را به آن اضافه کنید. ماهی را از قسمت گوشت آن سرخ کنید و بعد از آنکه یک قسمت کاملا سرخ شد ماهی را بچرخانید تا سمت دیگرش نیز سرخ گردد.

در یکی دو دقیقه پایانی پخت ماهی دو قاشق غذاخوری آب نارنج یا آبلیمو به آن اضافه کنید و سپس آن را از روغن بیرون بیاورید.

شما می توانید برای تهیه آبلیمو و آب نارنج به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله ششم: پیاز را سرخ کنید

در این مرحله از طرز تهیه ماهی لا پلو، پیازهای خلالی را که از ماهی جدا کردید به همان روغنی که ماهی را در آن سرخ کردید اضافه کنید. پیازهای خلالی را در همان روغن و روی حرارت ملایم تفت دهید. تفت دادن پیازها را تا جایی ادامه دهید که سبک و طلایی شوند.

شما می توانید برای تهیه پیاز داغ آماده به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله هفتم: برنج را بجوشانید و آبکش کنید

یک قابلمه را با میزان آب کافی روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. آبی که برنج را در آن خیسانده اید دور بریزید. بعد از به جوش آمدن آب، برنج را به همراه نمک اضافه کنید و منتظر بمانید تا برنج بجوشد.

بسته به نوع برنجی که استفاده می کنید در زمان مناسب برنج و زمانی که سطح بیرونی دانه برنج نرم و مغز آن هنوز سفت بود (به اصطلاح برنج دان باشد) سبزی پلویی را اضافه کنید. برنج و سبزی که چند جوش خورد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و برنج را آبکش کنید.

مرحله هشتم: ماهی لای پلو را دم بگذارید

برای داشتن ، کف قابلمه میزانی روغن بریزید و با نان بپوشانید. سپس یک کفگیر برنج آبکش شده را روی آن بریزید و یک تکه از ماهی به همراه میزانی پیاز سرخ شده را نیز اضافه کنید.

در تهیه ماهی لای پلو باید این لایه ها را همین طور تا پایان و تا زمانی که برنج و ماهی تمام شوند، تکرار کنید. لایه آخر باید برنج باشد. میزانی زعفران دم نموده و کره روی برنج بریزید و سپس درب قابلمه را ببندید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید ماهی پلو مخلوط حدود چهل و پنج دقیقه روی حرارت بماند و دم بکشد.

شما می توانید برای تهیه کره و زعفران به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله آخر: پلو مخلوط ماهی لا پلو را سرو کنید

پس از گذشت چهل و پنج دقیقه ماهی پلو مخلوط شما دم کشیده و آماده است، حرارت را خاموش کنید و ماهی پلو را در یک دیس بکشید و سرو کنید. روی پلو را با میزانی برنج مخلوط با زعفران دم نموده تزیین کنید. شما می توانید این قاطی پلوی خوشمزه را با سبزی خوردن، و نوش جان کنید.

ترشی های مختلف و متنوع را به روش های حضوری و اینترنتی می توانید از فروشگاه های تهیه کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در تهیه ماهی لای برنج به روش اصیل جنوبی

  • میزان خرد کردن ماهی کاملا سلیقه ای است. می توانید ماهی را به صورت نگینی ریز یا درشت نیز خرد کنید.
  • اگر به سبزی پلویی تازه دسترسی ندارید می توانید از سبزی معطر خشک نیز در طرز تهیه ماهی لا پلو بهره ببرید. در این صورت به ازای هر 10 گرم سبزی تازه 1 گرم سبزی خشک در نظر بگیرید.
  • اضافه کردن یک قاشق چای خوری شنبلیله خشک به غذا طعم بهتری به آن می دهد.
  • از آنجایی که ماهی گوشت نرمی دارد و زود پخته می گردد و از طرف دیگر یک دور با برنج و روی حرارت نیز می پزد احتیاجی نیست هنگام سرخ کردن آن را زیاد برشته کنید. همین که گوشت ماهی کمی تغییر رنگ بدهد و نرم گردد کافی است.
  • برنج برای رسیدن به زمان آبکش شدن معمولا به زمانی بین هشت تا ده دقیقه احتیاج دارد.
  • اگر به ماهی تازه دسترسی ندارید می توانید این غذا را با تن ماهی و به صورت تن ماهی لا پلو آماده کنید. طرز تهیه تن ماهی لای پلو بسیار آسان تر از تهیه آن با ماهی است و در مدت زمان کمتری آماده می گردد.
  • در بعضی از دستور پخت ها از تمر هندی نیز در تهیه این غذا استفاده می گردد.

فوت و فن های خوشمزه شدن ماهی لا پلوی جنوبی

بهتر است از چه ماهی در طرز تهیه ماهی لا پلو استفاده گردد؟

از آنجایی که ماهی در این غذا لابلای برنج سرو می گردد بهتر است از ماهی استفاده گردد که استخوان و تیغ کمتری داشته باشد یا اصلا نداشته باشد. ماهی هایی مثل ماهی شیر، ماهی مارلین، ماهی قباد و ماهی تیلاپیا برای تهیه این غذا بسیار مناسب هستند.

برای متعادل کردن طبع سرد ماهی در این غذا چه کار باید کرد؟

استفاده از ادویه هایی مثل پودر دارچین، پودر زنجبیل و پودر کاری به علت طبع گرمی که دارند طبع سرد ماهی را متعادل خواهند کرد.

طرز تهیه ماهی لا پلو با سبزی خشک چگونه است؟

برای تهیه ماهی لاپلو با سبزی خشک، کافی است مایه این پلوی مخلوط را طبق دستور بالا و با حذف سبزیجات تازه درست کنید. سپس، برنج را آبکش نموده و به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید. لابه لای برنج را با مایه ماهی سرخ شده و پیاز داغ پر کنید و روی هر یک از لایه ها میزانی جعفری، گشنیز و شنبلیله خشک بریزید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 19 آذر 1403 بروزرسانی: 19 آذر 1403 گردآورنده: hecaconf.ir شناسه مطلب: 17238

به "ماهی لا پلو ، یک دستور آسون برای درست کردن پلو ماهی بوشهری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ماهی لا پلو ، یک دستور آسون برای درست کردن پلو ماهی بوشهری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید