غذاهای سنتی کرمانشاه، شکم گردی خوشمزه در غرب ایران
به گزارش کنفرانس هکا، استان کرمانشاه جزو مقاصد گردشگری معروف در غرب ایران است. سالانه گردشگران زیادی به کرمانشاه سفر می نمایند تا چندروزی را در کنار مردمان مهمان نواز و کردزبان کرمانشاه سپری نمایند. همانطور که می دانید کرمانشاه جاذبه های تاریخی و طبیعی فروانی دارد اما بخش مجذوب کننده و خوشمزه در سفر به غرب ایران غذاهای سنتی کرمانشاه است.
کرمانشاه یکی دیگر از برترین مقاصد گردشگری در غرب ایران به شمار می رود. اغلب افراد به کرمانشاه سفر می نمایند تا جاذبه های تاریخی بی نظیری همچون طاق بستان، بازار سنتی کرمانشاه و مسجد جامع شافعی را از نزدیک دیدن نمایند. اما زیبایی های کرمانشاه تنها در جاذبه های گردشگری نیست بلکه غذاهای سنتی کرمانشاه هم زبان زد عام و خاص است. کرمانشاه برترین خوراکی های خوشمزه و غذاهای لذیذ را از بین غذاهای اصیل ایرانی دارد که قطعا شکم گردی بخش مجذوب کننده سفرتان به کرمانشاه خواهد بود. در این مقاله خبرنگاران میخواهد به معرفی غذاهای سنتی کرمانشاه بپردازد.
- خورشت خلال، محبوب ترین غذای کرمانشاه
- کوفته نخود یا کوفته ریزه کرمانشاه
- هلو کباب، کوفته سنتی کرمانشاهی
- دنده کباب، غذای پرآوازه کرمانشاه
- خورشت کنگر، غذای پرطرفدار کرمانشاه
- سیب پلو، پلوی خوشمزه کرمانشاهی
- دست پیچ، کوفته معروف کرمانشاه
- والک پلوی کرمانشاه
- آش سورانه کرمانشاه
- کوکوی پاغازه کرمانشاه
خورشت خلال، محبوب ترین غذای کرمانشاه
محبوب ترین غذای سنتی کرمانشاه خورشت خلال نام دارد که غیرممکن است به کرمانشاه سفر کنید، از مکان های دیدنی استان کرمانشاه آن بازدید کنید و تعریف این خورشت خوش عطر و طعم را نشنوید. خورشت خلال معمولا بخش خوشمزه و هیجان انگیز مهمانی ها و مراسم های مختلف کرمانشاهی ها است.
برای تهیه خورشت خلال کرمانشاه از موادی همچون خلال بادام، گوشت گوسفندی، زرشک، هل، گلاب، چوب دارچین، رب گوجه فرنگی و زعفران استفاده می گردد. برای طبخ این غذا از روغن کرمانشاهی استفاده می نمایند تا خورشت خوش رنگ تر و خوشمزه تر گردد. در نهایت این خورشت خوشمزه را با خلال پسته تزئین می نمایند تا جلوه زیبایی به سفره غذا بدهد. عطر و بوی این خورشت خوش رنگ و لعاب قطعا برای دفعه اول حسابی هوس انگیز است.
کوفته نخود یا کوفته ریزه کرمانشاه
کوفته نخود یا کوفته ریزه جزو غذاهای سنتی معروف و مقوی کرمانشاه است و در بین خانواده های کرمانشاهی یکی از غذاهای بسیار محبوب به شمار می رود. برای تهیه کوفته ریزه کرمانشاه از موادی همچون نخود، پیاز، آرد نخودچی، سبزی های معطر مانند جعفری، نعنا، مرزه، ترخون، گوشت چرخ نموده، مغز گرده و سایر ادویه جات استفاده می گردد.مواد را باهم مخلوط کنید سپس به صورت توپک های گرد شکل دهید و در نهایت داخل سس مخصوصی که با رب گوجه فرنگی، آب، پیاز داغ و ادویه درست نموده اید قرار دهید تا پخته گردد.
هلو کباب، کوفته سنتی کرمانشاهی
هلو کباب یک نوع کوفته خوشمزه در کرمانشاه است که طرفدارهای بسیاری دارد. هلو کباب جزو آن دسته از غذاهایی است که در سفر به کرمانشاه حتما باید آن را امتحان کنید چون قطعا عاشق طعم خوشمزه این کوفته می شوید.برای تهیه هلو کباب کرمانشاه از موادی همچون گوشت، نخود یا لپه، کشمش، سیب زمینی، برگ زردآلو، پیاز داغ، رب انار و سایر ادویه جات مخصوص استفاده می نمایند. معمولا طعم های این غذا شیرین، ترش و ملس است که قطعا باب میل هرکسی خواهد بود. پیشنهاد می کنیم همراه با هلو کباب نان و سبزی خوردن تازه هم سرو کنید.
دنده کباب، غذای پرآوازه کرمانشاه
دنده کباب غذای محبوب و مشهور استان کرمانشاه است که طعم بی نظیری دارد. غیرممکن است که به کرمانشاه سفر کنید و تعریف دنده کباب را نشنوید. این غذای خوشمزه در بیشتر رستوران های کرمانشاه سرو می گردد. مواد اصلی برای تهیه این غذای خوشمزه گوشت دنده گوسفند است که از قبل این گوشت را با موادی همچون فلفل سیاه، سیر، پیاز، سماق، رب گوجه فرنگی، روغن زیتون، جعفری، لیموترش حسابی طعم دار می نمایند.
در نهایت آشپزهای کرمانشاهی با تبحر خاصی دنده های گوسفند را به سیخ می کشند و کباب می نمایند. در رستوران های معروف کرمانشاه دنده کباب را با برنج یا نان سرو می نمایند. پیشنهاد می کنیم بعد از بازدید از طاق بستان حتما همراه با عزیزان خود دنده کباب کرمانشاه را هم نوش جان کنید و شیرینی این هردو را با هم بچشید.
خورشت کنگر، غذای پرطرفدار کرمانشاه
یکی دیگر از غذاهای سنتی پرطرفدار و محبوب استان کرمانشاه خورشت کنگر نام دارد. این خورشت خوشمزه و مفید با استفاده از ساقه کنگر طبخ می گردد که طعم فوق العاده ای دارد. کنگر ساقه ای خودرو و سرشار از ویتامین و مواد مغذی است که خورشت را بسیار ترش و خوشمزه می نماید. برای تهیه خورشت کنگر از موادی همچون گوشت، نعنا، جعفری، زدچوبه، آبلیمو، روغن و نمک استفاده می گردد.
برای تهیه این خورشت لذیذ ابتدا خارهای ریز و درشت کنگر را جدا کنید سپس تفت دهید. در مرحله بعد کنگر های سرخ شده را همراه با گوشت، پیاز، ادویه جات و سبزی های دلخواه خود بگذارید پخته گردد و حسابی جا بیفتند. این غذا کالری محدودی دارد اما در عوض سرشار از پتاسیم است که بسیار برای سلامتی بدن مفید واقع شده است.
سیب پلو، پلوی خوشمزه کرمانشاهی
کرمانشاهی های مهربان یک نوع پلوی خوشمزه درست می نمایند که سیب پلو نام دارد. سیب پلو یکی دیگر از غذاهای سنتی کرمانشاه به شمار می رود که بسیار راحت طبخ می گردد. برای تهیه این غذای مفید و خوشمزه از موادی همچون گوشت چرخ نموده، کشمش، پیاز، خرما، سیب زمینی، برنج، کره، زعفران و سایر ادویه جات استفاده می گردد. طعم این پلو با وجود خرما و کشمش خیلی خوشمزه و بعلاوه مفید است که معمولا آشپزهای کرمانشاهی برای طبخ این غذا حتما از روغن کرمانشاهی استفاده می نمایند تا سیب پلو عطر و رنگ خوبی داشته باشد.
دست پیچ، کوفته معروف کرمانشاه
دست پیچ یکی دیگر از کوفته های خوشمزه کرمانشاه است که کمی تهیه این غذا شاید سخت باشد. استفاده از برگه های قیسی و گردوی تازه این کوفته کرمانشاهی طعم خوشمزه و متفاوتی پیدا می نماید. برای تهیه دست پیچ کرمانشاه از موادی همچون گوشت چرخ نموده، برگه قیسی، گردو، رب گوجه فرنگی، کشمش، پیاز، لپه، روغن، شکر و آبلیمو استفاده می گردد.
برای تهیه این غذا ابتدا گوشت چرخ نموده، لپه، پیاز، تخم مرغ و ادویه جات را مخلوط کنید. در مرحله بعد کمی از مواد را بردارید و با کف دست مواد را باز کنید و در داخل آن گردو خردشده، قیسی و پیاز داغ قرار دهید سپس با انگشتان دست مواد را بپیچید. همراه این کوفته خوشمزه حتما نان سنگک تازه هم سرو کنید.
والک پلوی کرمانشاهی
والک پلو یکی دیگر از غذاهای سنتی معروف استان کرمانشاه است که این غذا را با استفاده از سبزی مقوی و پرخاصیت بهاری والک تهیه می نمایند. والک در گویش محلی مردمان کرمانشاه کول نام دارد. برای تهیه والک پلو از موادی همچون زبان گوساله، والک، برنج، روغن زیتون، روغن حیوان، زعفران، نمک و فلفل استفاده می گردد. والک پلو را معمولا با روغن کرمانشاهی اعلاء درست می نمایند تا عطر و بوی خوشمزه ای پیدا کند. اگر در فصل بهار به کرمانشاه سفر کردید پیشنهاد می کنیم حتما این غذای خوشمزه و مفید را امتحان کنید.
آش سورانه کرمانشاه
یکی دیگر از غذاهای سنتی کرمانشاه که در فصل بهار به وفور یافت می گردد و جزو غذاهای محبوب کرمانشاهی ها در فصل بهار به شمار می رود آش سورانه نام دارد. مواد اصلی برای تهیه این آش بهاری گیاه بومی سورون است که این گیاه به صورت خودرو در برخی از منطقه ها کرمانشاه در فصل بهار یافت می گردد. سورون ظاهری همچون سبزی تره یا برگ سیر دارد که قسمت انتهایی این گیاه به رنگ ارغوانی است و عطری تند هم دارد.
بانوان مهمان نواز کرمانشاهی برای تهیه آش سورانه از موادی همچون گوشت چرخ نموده، روغن زیتون، پیاز، رب انار، شکر، نمک و فلفل سیاه استفاده می نمایند و در نهایت این آش خوشمزه و مفید را به برترین شکل تزئین می نمایند و برای مهمانان خود سرو می نمایند.
کوکوی پاغازه کرمانشاه
کوکوی پاغازه جزو غذاهای بهاری کرمانشاه به شمار می رود که بسیار خوشمزه و مفید است. مواد اصلی برای تهیه این کوکوی خوشمزه گیاه بومی پاغازه است. باید بگوییم پاغازه نوعی سبز است که در خانواده تره ها واقع شده است و در فصل بهار در میوه فروشی های کرمانشاه به وفور یافت می گردد. بعلاوه خانم های هنرمند کرمانشاهی از پاغازه در غذاهای دیگر مانند برانی، کوکوسبزی و برخی از خورشت ها استفاده می نمایند. برای تهیه کوکوی پاغازه کرمانشاه از موادی همچون سیر، پیاز، تخم مرغ، پاغازه و ادویه های معطر استفاده می گردد. معمولا این کوکوی خوشمزه و خوش عطر را به همراه نان تازه سرو می نمایند.
منبع: یومگ