غذاهای اعیانی برای مهمانی های رودربایستی دار
به گزارش کنفرانس هکا، در این مطلب به شما غذا هایی آموزش می دهیم که در آن ها هم پلوی مخلوط هست هم خورش و هم آش و کباب، ولی نه باقالی پلو و خورش فسنجان. غذا های متفاوت و غیر متداول مجلسی که همه را انگشت به دهان می نماید، بپزید و پز بدهید.
به گزارش، اغلب ما برای مهمانی های مفصل و رودربایستی دارمان به دنبال یک منوی درست و حسابی و به اصطلاح اعیانی هستیم. در این مطلب سریالی برای شما 14 مدل غذا آموزش داده ایم که در آن ها هم پلوی مخلوط هست هم خورش و هم آش و کباب، ولی نه باقالی پلو و خورش فسنجان. غذا های متفاوت و غیر متداول مجلسی که همه را انگشت به دهان می نماید، بپزید و پز بدهید.
در برخی مناطق آذربایجان در مهمانی های رسمی شان، پلوی مخلوط و پروپیمانی درست می نمایند که به آجیل پلو معروف است. شما هم این پلوی خوشمزه و پررنگ و لعاب را برای مهمانی هایتان امتحان کنید.
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر
- برنج: 500 گرم
- مرغ بدون استخوان: 500 گرم
- برگه زردآلو: 300 گرم
- برگه قیسی: 500 گرم
- خلال بادام: 200 گرم
- خلال پسته: 200 گرم
- زرشک: 300 گرم
- پیازمتوسط: 2 عدد
- زعفران سائیده شده: 1 قاشق چای خوری
- کره: به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
1. ابتدا تکه های مرغ را بشویید و داخل سبدی بریزید تا آب اضافی آن ها خارج گردد. سپس آن ها را خرد کنید. برنج را هم از چند ساعت قبل خیس کنید.
2. قابلمه ای حاوی آب روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا به جوش آید. سپس برنج را همراه با نمک به آن اضافه کنید و بگذارید مغز آن نیم پز گردد. بعد آن را آبکشی کنید.
3. برگه های زردآلو را بشویید و در کاسه مناسبی حاوی مقداری آب حدود 2 ساعت خیس کنید. زرشک را نیز پاک نموده و پس از شستن در سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج گردد. حالا قیسی ها را هم بشویید و از وسط نصف کنید. قیسی های نصف شده را در مقداری آب خیس کنید.
4. در یک تابه مناسب مقداری کره بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید. سپس کمی زعفران به آن اضافه نموده و قیسی ها را در مخلوط کره و زعفران کمی تفت دهید. از طرف دیگر یکی از پیاز ها را پوست گرفته و به صورت خلالی خرد کنید. سپس در تابه دیگری مقداری کره بریزید و پیاز خرد شده را در آن سرخ کنید. در این فاصله برگه های زردآلو را نیز داخل سبدی بریزید و بگذارید آب اضافی آن ها خارج گردد. پس از آن، به پیاز داغ اضافه کنید و تفت دهید. زرشک را هم به صورت جداگانه در کره یا روغن سرخ کنید.
5. پیاز دیگر را نیز به صورت خلالی خرد کنید و در تابه دیگری حاوی کمی کره و زعفران تفت دهید. پس از آن تکه های مرغ را همراه با نمک اضافه نموده و سرخ کنید.
6. در قابلمه مورد نظر مقداری روغن بریزید و ته آن را با سیب زمینی یا نان بپوشانید. سپس برنج، مخلوط برگه زردآلو، قیسی، خلال بادام و پسته و زرشک را به صورت لایه لایه آنقدر بریزید تا مواد تمام گردد. بعد آن را به روش معمول دم کنید.
هنگام کشیدن برنج مخلوط، مقداری از تکه های سرخ شده مرغ را در لابه لای مواد ریخته و مقداری را نیز در کنار بقیه مواد روی برنج بریزید.
یک نوع غذای متفاوت و مجلسی که می توانید با گوشت چرخ نموده درست کنید، این غذا بخاطر داشتن گوشت و گردو بسیار مقوی است. استفاده گردو در کنار زرشک در این غذا طعم متفاوت و دلچسبی به آن می دهد.
- گوشت چرخ نموده مخلوط: 500 گرم
- پیاز متوسط: 2 عدد
- سیر: 2 حبه
- فلفل سیاه درسته: 4 تا 5 دانه
- نمک: 1 قاشق چای خوری
- پودرسوخاری: به مقدار لازم
- رب گوجه فرنگی: 1 قاشق سوپ خوری
مواد لازم برای داخل رولت:
- تخم مرغ: 2 عدد
- جعفری یا گشنیز خردشده: 3 قاشق سوپ خوری
- نمک و فلفل: به میزان لازم
- زرشک: 3 قاشق سوپ خوری
- گردوی خردشده: 2 قاشق سوپ خوری
1. پیاز ها را خرد و سیر ها را هم رنده کنید. گوشت چرخ نموده را همراه پیاز ها و سیر ها را همراه با نمک و فلفل سیاه و رب گوجه داخل دستگاه غذاساز بریزیدتا با هم خوب مخلوط گردد.
2. با توجه به اینکه با این مقدار گوشت، می توانید دو عدد رولت درست کنید، مقدار گوشت را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. کف یک سینی مقداری آرد سوخاری بپاشید. نیمی از گوشت را برداشته و روی سینی آغشته به پودر سوخاری پهن کنید تا به صورت گرد باز گردد. توجه داشته باشید لبه های گوشت نباید ضخیم باشد. به طور یکنواخت با فشار آوردن روی گوشت، لبه های آن را نازک کنید، یکی از مخلوط های داخل رولت را آماده کنید و سطح گوشت را با آن بپوشانید.
3. برای آماده کردن مواد داخل رول، ابتدا تخم مرغ ها را آب پز نموده و پس از پوست کندن به صورت حلقه حلقه، خرد کنید. حالا جعفری یا گشنیز خرد شده را روی گوشت بریزید و سپس تخم مرغ ها را روی سبزی بچینید و با پاشیدن نمک و فلفل، آن را مزه دار کنید. در خاتمه، لبه های گوشت را از روبه رو به هم بچسبانید. داخل تابه ای مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ گردد. سپس رولت پیچیده شده را داخل روغن بگذارید. پس از اینکه یک طرف آن کمی سرخ شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ گردد.
4. در روشی دیگر شما می توانید داخل رولت را با مخلوط گردو و زرشک پر کنید. بعد از پهن کردن گوشت روی سینی، زرشک را شسته و با گردوی خردشده مخلوط کنید. سپس آن را روی گوشت بریزید و حالا دو طرف گوشت را مانند روش قبل روی هم چسبانده و آن را سرخ کنید. بعد از سرخ شدن رولت ها، آن ها را داخل یک تابه بزرگ کنار هم قرار دهید. تابه کوچک دیگری هم آماده کنید و در آن کمی روغن بریزید. سپس یک قاشق سوپ خوری رب گوجه فرنگی را در آن تفت داده و مقداری آب هم به آن اضافه کنید. حالا سس حاصله را روی رولت های چیده شده در تابه بزرگ بریزید و در ظرف را بگذارید و مدت یک ساعت روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا رولت ها بپزند.
ملایری ها یک نوع آش می پزند که با آش هایی که تا به حال خورده اید بسیارمتفاوت است و تفاوت آن به خاطر داشتن میوه های خشکی است که در تهیه آن استفاده می گردد در این آش علاوه بر میوه های خشک سرکه و شیره انگور هم می ریزند که این ترکیب بی نظیر است. در مهمانی های رسمی تان این آش را هم اضافه کنید به درد همه مهمانان می خورد.
- نخود، لوبیا چیتی و عدس: 750 گرم (معمولا مقدار عدس باید بیشتر از نخود و لوبیا باشد)
- سبزی آش خرد شده: 1 کیلوگرم
- پیاز متوسط: 3 عدد
- روغن مایع مخصوص سرخ کردنی: به مقدار لازم
- آلبالو خشک، قیسی، برگه زردآلو و آلو: 200 گرم
- رشته مخصوص آش: 750 گرم
- پودر نعنا خشک: 1 قاشق سوپ خوری
- شیره انگور: 2 /1 پیمانه
- سرکه انگور: 2 پیمانه
- آب گوشت یا آب قلم: 1 لیوان
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
1. ابتدا لوبیا و نخود را از قبل در کاسه ای حاوی آب بریزید و بگذارید خیس بخورند. برای پخت عدس هم خیس کردن دو ساعت پیش از پخت کافی است؛ بنابراین عدس را همان روز خیس کنید. از پیاز ها را هم پوست کنده و به صورت خلالی خرد کنید.
2. در قابلمه بزرگ مخصوص پخت آش مقداری روغن بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا داغ گردد. سپس دوسوم پیاز های خرد شده را در آن تفت دهید تا کمی طلایی شوند. پس از آن آب قلم یا گوشت را همراه با دو لیوان آب معمولی و نخود و لوبیا اضافه کنید و بگذارید بپزند. مرحله بعدی، اضافه کردن عدس به همراه کمی نمک است. حالا در قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا حبوبات کاملا پخته شوند.
3. در این فاصله کاسه ای حاوی آب آماده کنید و آلبالو خشک، آلو و برگه قیسی و زردآلو را در آن بریزید و بگذارید خیس بخورند. سپس سبزی خرد شده را داخل قابلمه بریزید و کمی حرارت دهید تا سبزی نیم پز گردد. بعد از آن خشکبار خیسانده شده را همراه با فلفل داخل قابلمه آش بریزید و اجازه دهید همراه با سبزی کاملا بپزد.
4. بعد از اینکه از پخت سبزی و خشکبار مطمئن شدید، نوبت اضافه کردن رشته است. رشته ها را نصف نموده و پس از ریختن در آش بگذارید در آش چند جوش بخورد. سپس در ظرف دیگری شیره انگور را با سرکه مخلوط نموده و در مراحل نهایی پخت، این مخلوط را هم به آش بیفزایید و بعد از حدود ده دقیقه زیر حرارت را خاموش کنید و در کاسه مورد نظر بریزید و با نعنای سرخ شده و کمی پیاز داغ تزیین کنید.
- توجه کنید در ترکیب سبزی آش باید حتما برگ چغندر وجود داشته باشد.
پسته پلو در اصل یک غذای پاییزی است، چون طعم و مزه پسته تازه در غذا چیز دیگری است، ولی حالا که تا پاییز شش ماه مانده قرار نیست تا آن زمان صبر کنید؛ این غذا، هم رسمی است هم خوشمزه.
- برنج: 3 پیمانه
- فیله مرغ: 8 تکه
- مغز پسته: 3 پیمانه
- شوید تازه یا خشک: 2 پیمانه
- پیاز متوسط: 2 عدد
- سیب کوچک: 1 عدد
- ساقه کرفس: 2 عدد
- هویج کوچک: 2 عدد
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
- زعفران آب نموده: 2 قاشق سوپ خوری
- زرشک: 3 قاشق سوپ خوری
1. پسته ها را در آب جوش بریزید و بگذارید چند ساعت خیس بخورد در این مدت چند دفعه آب آن را عوض کنید. برنج را پاک نموده با آب ولرم به آرامی بشویید. سعی کنید برنج در موقع شستن خرد نگردد. بعد آن را با سنگ نمک در کاسه ای ریخته، روی آن مقداری آب بریزید و به مدت پنج- شش ساعت بگذارید خیس بخورد. پوست پسته ها بعد از خیس خوردن به راحتی جدا می گردد. پوست ها را بکنید را هم پوست کنده و از پوست دوم جدا کنید تا دو لپه سبز رنگ پسته دیده گردد.
2. شوید ها را بعد از پاک نموده وخوب خرد کنید و کناری بگذارید. پیاز ها را هم ریز خرد کنید. فیله های مرغ را در مقداری روغن بریزید و در اواسط پخت، پیاز خرد نموده را هم افزوده و پس از کمی تفت دادن مقدار آب بریزید و بگذارید تا تکه های مرغ بپزند. البته برای مزه دار کردن مرغ ها کمی زعفران آب نموده و نمک و فلفل هم اضافه کنید.
3. برنج را به روش معمول در قابلمه آب جوش ریخته و بگذارید سبک گردد. بعد از آبکش کردن برنج ته قابلمه را ته دیگ مناسب و دلخواه (برگ کاهو، نان یا سیب زمینی) بچینید. برنج آبکش شده را روی ته دیگ ریخته و لایه لایه شوید و مغزپسته های بدون پوست را به آن اضافه کنید. مقداری روغن روی برنج ریخته و آن را به مدت 45 دقیقه دم کنید. بعد از پخت، برنج را در دیس کشیده و با مرغ تزئین کنید. مقداری برنج را با زعفران خوش عطر و بو نموده و با آن روی غذایتان را تزئین کنید. کمی زرشک را هم در روغن یا کره تفت دهید و با آن اطراف برنج را زیباتر کنید.
- اگر می خواهید تکه های مرغ خوش طعم شده و بوی زهم آن گرفته گردد سیب درختی را درشت خرد نموده، کنار مرغ ها بگذارید تا بپزد. پخت سیب در کنار مرغ باعث لطیف تر شدن گوشت آن شده و بو و عطر خوبی هم به مرغ می دهد. البته ازکرفس و هویج هم می توانید برای این کار بهره ببرید
یکی از غذا های معروف و رسمی اردبیل خورش قیمه ترکی یا به زبان خودشان پیچاق قیمه است. این غذا به خاطر داشتن خلال بادام بافت و ظاهر زیبایی دارد و برای مهمانی های مجلسی جذاب است. به خصوص اگر تخم مرغ های روی آن را با قالب مخصوص فرم دار آماده کنید و روی خورش بریزید.
- گوشت قیمه ای: 500 گرم
- خلال بادام: 150 گرم
- پیاز بزرگ: 2 عدد
- نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه: به مقدار لازم
- زعفران ساییده شده: 2 /1 قاشق چای خوری سرپر
- آبغوره: 2 قاشق سوپ خوری
- رب گوجه فرنگی: 1 قاشق سوپ خوری
- تخم مرغ: 2 عدد
- روغن: به مقدار لازم
1. ابتدا گوشت را به صورت قیمه ای خرد کنید، بشوییدودر سبدی بگذارید تا آب اضافی آن خارج گردد. یکی از پیاز ها را پوست کنده و به صورت خلالی خرد کنید. در یک قابلمه، مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید. پیاز خرد شده را اضافه کنید و آن قدر حرارت دهید تا طلایی گردد. دارچین و زردچوبه را به آن بیفزایید و کمی تفت دهید.
2. گوشت ها را هم به مواد داخل قابلمه اضافه کنید تا با پیاز کمی تفت داده گردد. زعفران را در مقداری آب جوش حل کنید و همراه یک لیوان آب جوش در قابلمه بریزید. شعله اجاق گاز را کم نموده و تا زمان پخت کامل تکه های گوشت، صبر کنید.
3. حالا پیاز دوم را هم خلالی خرد کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و پیاز ها را در آن تفت دهید. خلال های بادام را هم همراه با رب گوجه فرنگی در آن تفت دهید.
4. بعد از اینکه گوشت کاملا پخت، مخلوط خلال بادام، پیاز داغ و رب را به گوشت اضافه نموده و با نمک و آبغوره مزه دار کنیدو بگذارید خورش روی حرارت ملایم جا بیفتد.
5. از این مرحله به بعد 2 روش وجود دارد:
- روش اول این است که تخم مرغ ها را دانه دانه روی خورش بشکنید و کمی هم بزنید، در قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا تخم مرغ ها داخل خورش بپزند، سپس خورش را در ظرف مورد نظر بریزید و سروکنید.
- در روش دوم می توانید تخم مرغ ها را در تابه دیگری به صورت نیمرو درست کنید و پس از کشیدن خورش در ظرف مورد نظر، تخم مرغ ها را به صورت درسته روی آن قرار دهید. این روش ظاهر رسمی تری دارد.
یک نوع متداول طعم دار کردن این خورش استفاده از لیموعمانی است؛ به این ترتیب که پس از پخت گوشت و اضافه کردن مخلوط خلال بادام، پیاز داغ و رب، تعدادی لیموعمانی را بشویید و پس از اینکه با چنگال داخل هر کدام را سوراخ کردید، آن ها را داخل خورش بریزید.
منبع: برترین شا
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان10az10.ir: 10az10: آگهی رایگان، رپورتاژ رایگان، آگهی بنری ارزان، خرید بک لینک
russiaro.ir: روسیه: سفر به کشور پهناور تزارها، مسکو، سن پطرزبورگ، سوچی و کازان