طرز تهیه چلو گوشت ساده با و بدون رب
به گزارش کنفرانس هکا، چلو گوشت یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که از ترکیب چلو و گوشت پخته شده تهیه می شود. این غذا در عین سادگی، بسیار خوشمزه و مجلسی است و می تواند درست مثل طرز تهیه زرشک پلو با مرغ و طرز تهیه پلو ماهیچه مجلسی گزینه مناسبی برای مهمانی ها و دورهمی ها باشد. در ادامه طرز تهیه چلو گوشت ساده را با جزییات، هم با رب و هم بدون رب مطالعه کنید.
مواد لازم برای تهیه چلو گوشت ساده
- گوشت گوسفند 1 کیلو
- پیاز 1 عدد
- سیر 2 حبه
- نمک 1/2 قاشق چای خوری
- فلفل سیاه 1/4 قاشق چای خوری
- برگ بو 3 تکه
- تخم گشنیز 1 قاشق چای خوری
- هویج 1 عدد
- آب لیموترش 1 عدد
- زعفران 2 قاشق سوپ خوری
- روغن به اندازه لازم
- زردچوبه 1 قاشق چای خوری
- زرشک 5 قاشق سوپ خوری
- خلال پسته 1 قاشق سوپ خوری
- برنج 4 پیمانه
- روغن 1 قاشق
طرز تهیه چلو گوشت ساده با رب
1. تفت دادن پیاز و هویج
اولین مرحله از طرز تهیه چلو گوشت ساده این است که پیازها را خلالی خرد کرده و در اندازهی روغن تفت دهید تا سبک شوند بعد سیر را به آن اضافه کنید و مجدد هم بزنید و سپس هویج را اضافه کنید و تفت دهید.
2. اضافه کردن گوشت
اکنون که پیاز و هویج نرم شده اند، نوبت آن است که گوشت را اضافه کنید و تفت دهید. بعد زیره سیاه و تخم گشنیز که را به همراه فلفل سیاه و نمک اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید و مخلوط کنید بعد زردچوبه را به مواد اضافه کنید و مجدد هم بزنید. در نهایت هم چند تا برگ بو را به همراه بخشی از زعفران اضافه کنید تا بوی زهم گوشت را بگیرد. بعد هم آب را اضافه کنید و در قابلمه را ببندید و وقتی آب جوش آمد اجازه دهید تا گوشت به مدت 3-4 ساعت با حرارت کم و در بسته بپزد.
3. پخت برنج به روش آبکش
هم زمان که گوشت در حال پختن است باید پلوی خود را آماده کنید. برای این کار برنج را که از قبل چندین ساعت خیسانده اید در آبی که جوش آمده بریزید و بعد از این که برنج کمی نرم شد آن را آبکش و دم کنید. طرز تهیه برنج کته و طرز تهیه برنج آبکش را در کتاب کاله با جزییات بخوانید.
4. پخت نهایی چلو گوشت
بعد از این که گوشت پخت در نیم ساعت آخر پخت باقی زعفران دم کرده را به همراه آبلیمو به قابلمه گوشت در حال پخت اضافه کنید بعد در قابلمه را مجدد ببندید و اجازه دهید گوشت به مدت نیم ساعت دیگر بپزد تا هم آب خورشت غلظت پیدا کند و هم گوشت کامل بپزد. در نهایت چلو گوشت بدون رب شما آماده است می توانید آن را با پلوی زعفرانی سرو کنید. نوش جان!
نکته مهم در خصوص غلظت سس: غلظت سس چلو گوشت به سلیقه شما بستگی دارد. اگر سس غلیظ تری می خواهید، می توانید در اواخر پخت، شعله را کمی زیاد کنید تا آب اضافی سس تبخیر شود.
نکات تکمیلی برای تهیه چلو گوشت ساده
در نگاه اول، تهیه چلو گوشت ساده به نظر می رسد و واقعیت هم این است که تهیه آن کار سختی نیست اما برای تهیه آن باید ظرافت ها و نکاتی را از انتخاب برنج و گوشت گرفته تا تفت دادن اصولی گوشت و صبر و حوصله را مدنظر داشته باشید.
طرز تهیه چلو گوشت ساده با رب
تهیه چلوگوشت ساده با رب هم درست مثل طرز تهیه آن بدون رب است فقط کافی است بعد از تفت دادن گوشت اندازهی رب هم به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا خامی آن گرفته شود بعد باقی مواد را اضافه کنید و بگذارید بپزد.
گوشت مناسب برای تهیه چلو گوشت
بهتر است برای تهیه چلو گوشت از گوشت گوسفندی تازه با چربی مناسب استفاده کنید. گوشت ران و سردست گزینه های مناسبی برای پخت چلو گوشت هستند.
اهمیت تفت دادن و آرام پختن گوشت
یادتان باشد که گوشت را خوب با پیاز تفت دهید تا رنگش عوض شود تا حاصل کارتان غذای خوشمزه تری باشد.
برای پخت گوشت چلو گوشت می توانید هم از قابلمه هم زودپز استفاده کنید. در روش پخت با قابلمه، گوشت را با اندازهی آب و ادویه جات روی حرارت ملایم بپزید تا به آرامی پخته و سس آن غلیظ شود. در روش پخت با زودپز، گوشت را با اندازهی آب و ادویه جات داخل زودپز بریزید تا به مدت 1 تا 1/5 ساعت بپزد.
خوش طعم و عطر شدن چلو گوشت
برای خوش طعم و عطر شدن چلو گوشتتان به استفاده درست از ادویه جات دقت کنید. اما در کنار ادویه هایی که در دستور پخت بالا گفتیم می توانید از دارچین و هل هم استفاده کنید.
سرو چلو گوشت با انواع پلو
برای سرو چلو گوشت می توانید پلو را به شکل های متفاوت تهیه کنید. مثلا یا آن را به شکل زعفرانی و ساده درست مثل بالا تهیه کنید یا آن را به شکل شوید پلو تهیه کنید یا حتی آن را با باقالی همراه کنید و باقالی پلو بپزید. حتی می توانید هم آن را کته کنید هم آبکش.
- طرز تهیه شوید پلو
- طرز تهیه باقالی پلو