خورشیدگرفتگی، اعتدالین و ابرماه همه در یک روز!
به گزارش کنفرانس هکا، 20 مارس 2015، آسمان زمین شاهد سه گانه نجومی بود که شامل یک خورشیدگرفتگی کامل، اعتدال بهاری و یک ابرماه می شد.
به گزارش خبرنگاران ، کسوف کامل زمانی اتفاق می افتد که ماه بین زمین و خورشید قرار می گیرد و در طول مسیری باریک به عرض 100 کیلومتر سایه ای بر سطح زمین می اندازد. از آنجایی که این اثر تاریک تنها چند دقیقه طول می کشد، رویدادی واقعاً نادر محسوب می شود که تقریباً هر سه قرن یک بار برای هر مکان جغرافیایی رخ می دهد.
به نقل از دیجیاتو، این کسوف در منطقه ها دورافتاده اقیانوس اطلس شمالی و اقیانوس منجمد شمالی رخ داد. بنابراین تنها تعداد نسبتاً کمی از ناظران خوش شانس قادر به دیدن آن بودند. اما مردم در بخش های وسیعی از اروپا و در منطقه ها شمالی آفریقا و آسیا از ناپدید شدن نسبی خورشید لذت بردند.
این رویداد منحصربه فرد در اعتدال بهاری رخ داد که آغاز بهار را نشان می دهد. درحالی که وقوع خسوف در اعتدال یک رویداد چرخه ای درنظر گرفته می شود و چندان نادر نیست، این ترکیب آسمانی تا سال 2034 دوباره رخ نخواهد داد.
اگر همه این ها به اندازه کافی خاص نباشد، باید بدانید که خورشید در این کسوف از طریق یک ابرماه پوشیده شد. ابرماه زمانی رخ می دهد که ماه در حضیض خود یا نزدیک ترین فاصله به زمین باشد. حضیض باعث می شود قرص ماه حدود 15 درصد بزرگ تر از حد معمول به نظر برسد. بااین حال، بیشتر دیدنگران آسمان قادر به دیدن این ابرماه نبودند.
5858
منبع: خبرآنلاین