خط و نشان آمریکا در آستانه آنالیز SPV از سوی اروپا

به گزارش کنفرانس هکا، در حالی که اروپایی ها از آنالیز سازوکار اقتصادی ویژه موسوم به SPV با ایران در روز جاری خبر داده اند، کاخ سفید اروپایی ها را تهدید نموده که در صورت دورزدن تحریم های آمریکا، مشمول مجازات های شدید خواهند شد و این موضوع برای اروپا انتخابی بین ایران و آمریکاست.

خط و نشان آمریکا در آستانه آنالیز SPV از سوی اروپا

به گزارش خبرنگاران، پس از خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم های این کشور علیه ایران، سایر طرف های مذاکره نماینده در برجام بر پایبندی به این قرارداد تاکید و موافقت کردند که اقداماتی را برای استفاده اقتصادی ایران از مزایای برجام انجام دهند.

به همین دلیل کشورهای اروپایی عضو برجام از ایجاد یک سازوکار اقتصادی ویژه موسوم به SPV اطلاع دادند که بتواند تجارت ایران با کشورهای اروپایی را تسهیل کند و پس از مدتی، فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از راه اندازی این سازوکار تا 10 آبان ماه امسال اطلاع داد، اما این قول او عملی نشد.

با گذشت زمان، فشارهای مقامات ایرانی بر اروپایی ها افزایش یافت تا جایی که مقامات دیپلماتیک کشورمان اعلام کردند که در صورتی که اقدام عملی برای استفاده ایران از منافع اقتصادی برجام انجام نگردد، ایران گزینه های دیگری از جمله خروج از برجام را نیز خواهد داشت.

این در حالی است که مشکل راه اندازی این سازوکار از سوی مقامات اروپایی انتخاب میزبان این سازوکار عنوان شد، به طوریکه لوگزامبورک و اتریش کشورهایی بودند که به عنوان میزبان این سازوکار مطرح شدند، اما میزبانی آن را نپذیرفتند و در نهایت قرار شد که آلمان و فرانسه به طور مشترک میزبانی این سازوکار را برعهده بگیرند.

با ادامه فشارها از سوی ایران، موگرینی بار دیگر خبر از راه اندازی سازوکار اقتصادی ویژه با ایران تا خاتمه سال 2018 میلادی اطلاع داد، اما بار دیگر اروپایی ها بدقول شدند و با خاتمه یافتن این سال نیز خبری از ایجاد سازوکار نشد.

اما طی روزهای گذشته، ایجاد سازوکار اقتصادی ویژه با ایران جدی تر از قبل شده و به نظر می رسد که در آینده نزدیک اجرایی خواهد شد.

بر اساس گزارشی که بلومبرگ منتشر نموده، کشورهای اروپایی درصدد یاری به شرکت هایی که به دنبال تجارت با ایران هستند برآمده اند و از سوی دیگر، به وسیله چنین طرحی برای دور زدن تحریم های ایران می خواهند با دونالد ترامپ مقابله نمایند.

این گزارش حاکی از آن است که این طرح قرار است امروز دوشنبه رونمایی شده و سفیران دولت های اتحادیه اروپا آن را در بروکسل آنالیز نمایند و به گفته دو دیپلمات، ممکن است اگر تمامی 28 کشور موافقت نمایند به زودی ارائه خواهد شد.

این برنامه برای حمایت و حفاظت از آن دسته شرکت های اروپایی که مشتاق به تجارت با ایران هستند، در برابر تحریم های آمریکا که ممکن است در اثر مبادلات با دلار اعمال شوند، طراحی شده است.

از سوی دیگر اعلام شده که سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان که از امضاءنمایندگان توافق هسته ای با ایران هستند، مسئولیت این سازوکار را به عهده خواهند داشت، به این گونه که پاریس میزبان آن، آلمان مدیریت و انگلیس مسئولیت حسابرسی را خواهند داشت.

این سازوکار به نوعی یک شرکت تبادل اقتصادی است که در آن، به عنوان مثال درآمد ایران از محل صادرات نفت به اروپا می تواند به طور مستقیم به شرکت های اروپایی که به ایران کالا می فروشند، پرداخت گردد.

آمریکا اروپا را تهدید کرد

اما این در حالی است که امروز آسوشیتدپرس نوشته است که دولت ترامپ از نزدیک در حال رصد کوشش های اروپا برای استقرار یک کانال پرداخت اقتصادی جایگزین به منظور هموار کردن مراودات اقتصادی با ایران است.

بر اساس گزارش این خبرگزاری آمریکایی، کاخ سفید در حال هشدار دادن به اروپایی هاست و به آن ها گفته اگر برای دور زدن تحریم های آمریکا علیه ایران کوشش نمایند، مشمول تنبیه ها و مجازات های شدید قرار خواهند گرفت.

این در حالی است که گفته می گردد اتحادیه اروپا از هشدارهای آمریکا دچار دستپاچگی نشده و در حال حرکت به سمت اجرای طرح خود است که اگر اجرایی گردد، می تواند سبب تعمیق تنش در روابط فرا آتلانتیک گردد.

بر اساس آن چه آسوشیتدپرس نوشته، یک مقام ارشد دولت آمریکا گفته است که واشنگتن به دنبال اجرای کامل تحریم ها علیه ایران است و با هر فرد یا شرکت تضعیف نماینده تحریم ها برخورد می نماید.

تام کاتن، سناتور آمریکایی نیز، در این باره گفته است: انتخاب برای مراودات اقتصادی، انتخاب بین ایران یا ایالات متحده است و امیدوارم که متحدان اروپایی ما عاقلانه انتخاب نمایند.

کوشش های اروپا برای ایجاد کانال اقتصادی با ایران در حالی به قدم های نهایی خود رسیده که آمریکا با ترس از اجرایی شدن این کانال و شکست دوباره خود در تحریم ایران، دست به تهدید اروپا زده است، حال باید دید که اروپایی ها در این میان با پایبندی به قوانین بین المللی به ایجاد این سازوکار اقتصادی ادامه خواهند داد و آمریکا را منزوی تر خواهند کرد یا اینکه در مقابل تهدیدهای آمریکا کوتاه می آیند که ضعف اروپا در مقابل آمریکا را بیش از پیش نمایان می نماید.

euroro.ir: اروپا: سفر به مهد فناوری و میراث دار تمدن باستانی روم و یونان

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 1 تیر 1401 بروزرسانی: 1 تیر 1401 گردآورنده: hecaconf.ir شناسه مطلب: 1740

به "خط و نشان آمریکا در آستانه آنالیز SPV از سوی اروپا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خط و نشان آمریکا در آستانه آنالیز SPV از سوی اروپا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید