7 خاصیت شگفت انگیز ماهی

به گزارش کنفرانس هکا، گنجاندن ماهی در رژیم غذایی روزانه فواید بسیاری برای سلامتی دارد. یک مطالعه در سال 2021 نشان داد که افزایش مصرف ماهی با بهبود سلامت قلب و عروق و کاهش خطر مرگ مرتبط است. این ماده غذایی مغذی سرشار از پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی است.

7 خاصیت شگفت انگیز ماهی

ماهی به عنوان یک ماده غذایی کم کالری، بدون کربوهیدرات و سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع امگا 3 (PUFA) است که عملکرد مغز و سلامت قلب را ارتقا می دهد. علاوه بر این، افزایش مصرف ماهی در رژیم غذایی، مزایای شگفت انگیز دیگری نیز دارد که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره می گردد:

1) سرشار از امگا 3 است

یکی از ویژگی های برجسته ماهی، محتوای امگا 3 غنی آن است. امگا 3 فواید زیادی برای سلامتی دارد؛ از بهبود عملکرد مغز گرفته تا کاهش التهاب. هم چنین بعضی از ماهی ها مانند ماهی آزاد، ماهی خال مخالی، ماهی تن، شاه ماهی و ساردین منابع غنی تری از امگا 3 نسبت به سایرین هستند.

اسیدهای چرب امگا 3 یک ماده مغذی ضروری هستند که بدن نمی تواند به تنهایی آن را بسازد، اما فواید قدرتمندی در مبارزه با التهاب مزمن و حفظ سلامت مغز و قلب دارند. ماهی قوی ترین منبع غذایی اسیدهای چرب امگا 3 است و برای تأمین این ماده مغذی و بهره مندی از فواید آن بهتر است یک تا دو بار در هفته ماهی مصرف کنید.

2) منبع غنی ویتامین D است

ماهی های چرب مانند سالمون و ماهی تن منابع طبیعی ویتامین D هستند که یک ماده مغذی ضروری برای سلامت استخوان ها، عملکرد سیستم ایمنی و سلامت کلی است. برای تأمین D منابع غذایی زیادی وجود ندارد. از همین رو، افراد اغلب ویتامین D مورد احتیاج خود را به وسیله مصرف مکمل های خوراکی دریافت می نمایند. سالمون دارای بالاترین اندازه ویتامین D در بین بیشتر ماهی ها است، به طوری که یک وعده از این ماهی صد درصد از احتیاج روزانه ویتامین D را تأمین می نماید.

3) سلامت قلب را بهبود می بخشد

مصرف منظم ماهی به علت داشتن اسیدهای چرب امگا 3 با کاهش فشار خون، کاهش تری گلیسیرید و جلوگیری از ضربان قلب نامنظم، به ارتقای سلامت قلب یاری می نماید. محققان دریافته اند افرادی که ماهی می خورند، کمتر در معرض خطر حملات قلبی و سکته مغزی قرار دارند؛ که این دو مورد، از شایع ترین علل مرگ های زودرس در دنیا هستند.

4) کمبود یُد را جبران می نماید

ماهی های آب شور منبع عالی ید هستند که یک ماده معدنی حیاتی برای عملکرد تیروئید و سلامت متابولیک است. یک مطالعه نشان داد که این ماهی ها ممکن است 5 تا 10 برابر بیشتر از ماهی های آب شیرین حاوی ید باشند. ید علاوه بر کنترل اشتها و سیستم ایمنی بدن، نقش مهمی در عملکرد تیروئید ایفا می نماید. با این حال، منابع غذایی بسیار کمی از ید وجود دارد و منابع تأمین آن به محصولات دریایی محدود می گردد. مصرف منظم ماهی، راه مناسبی برای دریافت این ماده مغذی است.

5) کم کالری است

ماهی در مقایسه با سایر گزینه های پروتئینی، کالری پایینی دارد. به طور مثال، 85 گرم ماهی تیلاپیا فقط 100 کالری دارد و برترین گزینه برای کسانی است که در کنار دریافت مواد مغذی، قصد دارند وزن خود را کاهش دهند.

6) پروتئین مورداحتیاج بدن را تأمین می نماید

پروتئین یک درشت مغذی لازم است که به رشد و ترمیم عضلات یاری می نماید، سیری را افزایش می دهد و سلامت کلی را بهبود می بخشد. به طور میانه هر وعده ماهی (85 گرم) حاوی حدود 20 گرم پروتئین است. ماهی ها نسبت به سایر منابع پروتئین حیوانی مانند گوشت گاو و مرغ، پروتئین بیشتری دارند.

7) به ایجاد حس سیری یاری می نماید

از آنجا که ماهی یک منبع پروتئین بدون چربی است، می تواند با ایجاد احساس سیری، ضعف و گرسنگی را رفع کند و هوس های گاه و بی گاه را از بین ببرد. این به این علت است که پروتئین در مقایسه با کربوهیدرات ها و چربی ها، سیرنماینده ترین درشت مغذی است و می تواند شما را برای مدت طولانی تری سیر نگه دارد، به کاهش وزن یاری کند و جلوی پرخوری را بگیرد.

منبع: گردشبان
انتشار: 7 اسفند 1402 بروزرسانی: 7 اسفند 1402 گردآورنده: hecaconf.ir شناسه مطلب: 15437

به "7 خاصیت شگفت انگیز ماهی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "7 خاصیت شگفت انگیز ماهی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید