6 طرز تهیه چیپس پرتقال روی شوفاژ و بخاری، در فر، آفتاب و ایرفرایر
به گزارش کنفرانس هکا، چیپس پرتقال با آن طعم مجذوب نماینده و بافت ترد و خوشمزه ای که دارد، یکی از سالم ترین تنقلاتی است که می توانید در تمام فصول سال مصرف کنید. معمولا در طرز تهیه میوه خشک پرتقال بازاری از روش های مختلفی استفاده می گردد. بعضی این چیپس میوه خوشمزه را در آفتاب درست می نمایند و بعضی دیگر برای تهیه آن از دستگاه میوه خشک کن، فر، ایرفرایر، مایکروویو، بخاری و شوفاژ یاری می گیرند. در این مقاله از سرویس آشپزی در مجله خبرنگاران می توانید با چند روش تهیه چیپس پرتقال با شهد و بدون شهد، چیپس پرتقال شکلاتی و همه فوت و فن های درست کردن پرتقال خشک آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه چیپس پرتقال روی شوفاژ و بخاری
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
پرتقال | به میزان لازم |
شکر | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
آبلیمو | 1 قاشق چای خوری |
آب | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
مراحل طرز تهیه چیپس پرتقال روی شوفاژ و بخاری
یکی از ساده ترین روش های خشک کردن میوه و تهیه چیپس میوه خانگی، استفاده از شوفاژ و بخاری است. اگر در فصل پاییز و زمستان اقدام به درست کردن چیپس پرتقال می کنید، بهتر است از این روش بهره ببرید. در ادامه این بخش می توانید با مراحل طرز تهیه چیپس پرتقال خانگی روی شوفاژ و بخاری آشنا شوید.
مرحله اول؛ پرتقال ها را به صورت ورقه ای برش دهید
در اولین مرحله از طرز تهیه چیپس پرتقال باید پرتقال ها را بشویید و در آبکش قرار دهید تا کمی خشک شوند. سپس با یک چاقوی تیز و اره ای پرتقال ها را به صورت ورقه ای نازک برش دهید. برای برش دادن پرتقال می توانید از دستگاه های مخصوص برش میوه و سبزیجات نیز بهره ببرید. دقت کنید که همه پرتقال ها به یک مقدار و تمیز برش داده شوند.
مرحله دوم؛ تهیه شهد برای چیپس پرتقال
برای تهیه شهد می توانید 1 لیوان فرانسوی شکر، 1 قاشق چای خوری آبلیمو و 1 لیوان فرانسوی آب را روی حرارت قرار دهید و خوب هم بزنید تا شکر در آب حل گردد و به غلظت مناسب برسد. زمانی که شربت شما غلیظ شد، شعله گاز را خاموش کنید و اجازه دهید شهد خنک گردد. می توانید از این شهد برای مزه دار کردن چیپس پرتقال بهره ببرید.
در صورت تمایل می توانید شکر و آبلیمو را به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
مرحله سوم؛ پرتقال ها را به شهد آغشته کنید
در این مرحله از طرز تهیه چیپس پرتقالی باید با یک برس برش های پرتقال را به شهد آغشته کنید. روی هر تکه پرتقال میزانی کمی شهد پخش کنید تا طعم آن بعد از خشک شدن شیرین تر گردد. می توانید تکه های پرتقال را در ظرف شهد قرار دهید و بعد آن را بردارید تا کاملا به آن آغشته گردد (آغشته کردن برش های پرتقال به شهد اختیاری است).
مرحله چهارم؛ پرتقال ها را روی توری قرار دهید
بعد از این که همه پرتقال ها را به شهد آغشته کردید، آن ها را روی یک توری فلزی مثل توری فر قرار دهید تا شربت اضافی از پرتقال خارج گردد.
مرحله پنجم؛ پرتقال ها را خشک کنید
در این مرحله از روش تهیه چیپس پرتقال باید یک سینی یا فویل روی شوفاژ یا بخاری قرار دهید. سپس برش های پرتقال را با کمی فاصله از هم در سینی بچینید. برای خشک کردن پرتقال درجه حرارت شوفاژ و بخاری نباید خیلی زیاد باشد. بعد از چند ساعت می توانید برش های چیپس پرتقال را برگردانید تا طرف دیگر آن ها نیز خشک گردد.
مرحله آخر؛ چیپس پرتقال را در ظرف مناسب بریزید
بعد از این که چیپس پرتقال شما آماده شد، آن را در یک شیشه خشک و تمیز بریزید و در مکانی خشک و خنک و دور از رطوبت قرار دهید. برای افزایش ماندگاری چیپس پرتقال و حفظ طعم و مزه آن می توانید میوه خشک پرتقال را در ظرف در بسته بریزید و در فریزر بگذارید.
روش تهیه چیپس پرتقال در فر
یکی دیگر از روش های راحت درست کردن چیپس پرتقال در خانه استفاده از فر است. برای این کار باید یک کاغذ روغنی روی سینی فر قرار دهید. سپس برش های پرتقال با شهد یا بدون شهد را با کمی فاصله در سینی بچینید. فر را با دمای 70 درجه سانتی گراد روشن کنید. سپس سینی را در فر قرار دهید. بهتر است درب فر را باز بگذارید و زمانی که پرتقال ها کمی خشک شدند، آن ها را برگردانید.
مراقب باشید پرتقال ها در فر زود می سوزند و قبل از تیره شدن رنگ پرتقال ها، آن ها را از فر خارج کنید. معمولا آماده شدن میوه خشک پرتقال در فر با توجه به ضخامت برش های پرتقال حدود 2 تا 4 ساعت طول می کشد. اگر دوست دارید چیپس پرتقال شما خشک تر گردد می توانید برای مدت زمان بیشتری پرتقال ها را در فر بگذارید.
روش درست کردن چیپس پرتقال در آفتاب
اگر در منطقه ای زندگی می کنید که آفتاب به مقدار کافی وجود دارد، می توانید برای تهیه چیپس پرتقال از نور خورشید بهره ببرید. برای این کار باید پرتقال ها را به صورت ورقه ای برش دهید و در صورت تمایل به کمی شهد آغشته کنید. یک سینی بزرگ بردارید و پرتقال ها را با کمی فاصله در سینی بچینید.
برای این که حشرات و گرد و خاک روی پرتقال ها جمع نگردد، می توانید یک توری پارچه ای نازک روی آن ها قرار دهید. سپس سینی را در مقابل نور مستقیم خورشید قرار دهید. معمولا خشک کردن میوه پرتقال به این روش حدود 3 تا 4 روز طول می کشد. بهتر است شب ها سینی را به داخل خانه ببرید و روزها دوباره در معرض نور خورشید بگذارید تا میوه خشک پرتقال حسابی آب و رطوبت خود را از دست داده و خشک گردد.
روش تهیه چیپس پرتقال با میوه خشک کن
برای تهیه چیپس پرتقال مجلسی می توانید از دستگاه میوه خشک کن نیز بهره ببرید. در طرز تهیه پرتقال خشک با دستگاه میوه خشک کن باید ورقه های پرتقال را در سینی مخصوص دستگاه بچینید. سپس میوه خشک کن را روی کمترین دما در حدود 43 درجه سانتی گراد تنظیم کنید و اجازه دهید پرتقال ها را به آرامی خشک شوند.
معمولا تهیه چیپس پرتقال در میوه خشک کن حدود 12 تا 48 ساعت طول می کشد. در این مدت حتما پرتقال ها را آنالیز کنید و در صورت احتیاج آن ها را برگردانید تا به درستی خشک شوند.
روش تهیه چیپس پرتقال در مایکروویو
برای خشک کردن میوه پرتقال در مایکروویو و درست کردن چیپس پرتقال باید پرتقال های برش خورده را روی سینی مایکروفر قرار دهید. سپس دستگاه را روی پایین ترین درجه تنظیم کنید و اجازه دهید ورقه های پرتقال به آرامی خشک شوند. هر چند دقیقه یک بار پرتقال ها را چک کنید و آن ها را زیر و رو کنید تا به خوبی خشک شوند.
روش تهیه چیپس پرتقال در ایرفرایر
هم مرسوم است. برای درست کردن چیپس پرتقال استفاده از ایرفرایر یا سرخ کن های برقی و بدون روغن هم مرسوم است. برای این کار باید پرتقال ها را به صورت ورقه ای برش دهید. سپس دستگاه را برای یک ساعت روی کمترین دمای ممکن تنظیم کنید.
ورقه های پرتقال را در دستگاه هواپز بچینید و صبر کنید تا پرتقال های شما خشک شوند. بعد از نیم ساعت حتما پرتقال ها را چک کنید و در صورت احتیاج آن ها را زیر و رو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه چیپس پرتقال
- اضافه کردن شهد به چیپس پرتقال شما مزه شیرین و خوشمزه ای می بخشد. اما در صورت تمایل می توانید این چیپس را بدون شهد نیز آماده کنید.
- در صورت تمایل می توانید برای شیرین کردن چیپس پرتقال از کمی عسل رقیق شده نیز بهره ببرید. در صورت تمایل می توانید عسل را به صورت اینترنتی و حضوری از فروشگاه های همیشه تخفیف تهیه کنید.
- برای تهیه چیپس پرتقال می توانید پوست پرتقال ها را با احتیاط و نازک جدا کنید و از پرتقال بدون پوست برای تهیه چیپس بهره ببرید. در خصوص خواص پوست پرتقال چیزی می دانید؟
- می توانید چیپس پرتقال را با پرتقال خونی نیز آماده کنید.
- اگر از پرتقال هسته دار برای تهیه چیپس پرتقال استفاده می کنید، حتما هسته پرتقال ها را جدا کنید.
می توانید چیپس پرتقال را به عنوان یک تنقلات سالم در طول روز مصرف کنید یا از آن برای تزیین انواع کیک، مافین و دسرهای خانگی بهره ببرید.
- قبل از قرار دادن چیپس پرتقال در شیشه صبر کنید تا کاملا خنک گردد، سپس چیپس ها را در یک ظرف شیشه ای یا پلاستیکی در بسته بریزید.
- چیپس پرتقال مثل خواص پرتقال برای بدن مفید است و یک جایگزین فوق العاده برای تنقلات ناسالم و شیرین است. از مهم ترین فواید چیپس پرتقال می تواند به کاهش سطح کلسترول، محافظت از قلب و پیشگیری از سرطان اشاره نمود.
- می توانید برای شیرین کردن برگه میوه خشک پرتقال به جای شهد از شربت پرتقال نیز بهره ببرید. برای خرید انواع شربت از جمله شربت پرتقال به صورت اینترنتی و حضوری می توانید خرید خود را از فروشگاه های انجام دهد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای به شفاف و براق به روش مجلسی
فوت و فن های خوشمزه شدن میوه خشک پرتقال
برای تهیه چیپس پرتقال از چه نوع پرتقالی استفاده کنیم؟
برای درست کردن چیپس پرتقال بهتر است از پرتقال های شیرین و بدون هسته بهره ببرید. پرتقال خونی هم برای درست کردن میوه خشک پرتقال مرسوم است.
طرز تهیه چیپس پرتقال شکلاتی چگونه است؟
برای تهیه چیپس پرتقال شکلاتی می توانید بعد از آماده کردن چیپس پرتقال میزانی شکلات را به روش بن ماری آب کنید و یک سمت پرتقال ها را به شکلات آغشته کنید. سپس پرتقال ها را روی توری یا کاغذ روغنی قرار دهید تا شکلات خشک گردد. حالا می توانید از این چیپس پرتقال شکلاتی برای پذیرایی از مهمان ها و تزیین دسرهای خانگی خود بهره ببرید.
منبع: افق کوروش