چرا باید چشم انتظار روزی روزگاری در هالیوود باشیم؟

به گزارش کنفرانس هکا، خبرنگاران: در میان تمام فیلم های پر زرق و برقی که در سال 2019 یکی پس از دیگری دیده ایم، روزی روزگاری در هالیوود سر و صدای بیشتری به راه انداخته و بدون شک با فیلمی سر و کار داریم که سر و صدای آن به این زودی ها هم نخواهد خوابید. روزی روزگاری در هالییود از جهات مختلفی یکی از پرطرفدارترین فیلم های 2019 است و فیلمی را سراغ نداریم که نام کوئنتین تارانتینو را یدک بکشد و معروف نشود.

چرا باید چشم انتظار روزی روزگاری در هالیوود باشیم؟

اگر فیلم های تارانتینو را دنبال نموده باشید حتماً به خاطر دارید آخرین فیلمی که از این کارگردان دیدیم، فیلم هشت نفرت انگیز بود و وقفه ای چهار ساله باعث شده تا حسابی دلمان برای فیلمی جدید از تارنتینو تنگ شود. از طرف دیگر در فیلم جدید تارانتیو شاهد حضور دو جین بازیگر ترازاول و سرشناس هستیم که در این زمینه می توان به برد پیت و لئوناردو دی کاپریو اشاره نمود. گفته می شود این دو فوق ستاره هالیوود برای اینکه موقعیت بازی در کنار یکدیگر در فیلمی از تارانتینو را از دست ندهند حاضر شدند با دستمزدی کمتر از چیزی که همواره دریافت می کردند در این فیلم شرکت نمایند.

در کنار این دوستاره، شاهد هنرنمایی مارگو رابی، کرت راسل، داکوتا فانینگ، آلپاچینو و چندین بازیگر سرشناس دیگر نیز هستیم و بدون شک تماشای فیلمی پر از ستاره های بزرگ به جذابیت آن اضافه خواهد نمود.

روزی روزگاری در هالیوود داستان هنرپیشه ای نه چندان پیروز در هالیوود را به همراه بدل کارش به نمایش می گذارد. این هنرپیشه ریک دالتون نام دارد و نقش او را لئوناردو دی کاپریو بازی می نماید، نقش بدل کار ریک دالتون نیز به برد پیت واگذار شده تا به نزدیک به 160 دقیقه دو نفر از بهترین بازیگران مرد هالیوود را در کنار هم در این فیلم ببینیم.

از قرار معلوم روزی روزگاری در هالیوود به لحاظ هنری نیز اثر برجسته ای است چرا که مدتی پیش شاهد نمایش این فیلم در جشنواره کن بودیم و تماشاگران به مدت 7 دقیقه برای این فیلم کف زدند، ناگفته نماند تارانتینو از تماشاگران خواهش کرد تا داستان فیلم را برای کس دیگری برملا ننمایند. اگر خاطر شما باشد تارانتینو برای فیلم داستان عامه پسند نخل طلای این جشنواره را نیز از آن خود کرد.

اگر تمام فیلم های تارانتینو را دیده باشید حتماً به خوبی می دانید که او در مجموع 9 اثرش، اقتباس هایی نسبتاً تاریخی و خاص خودش را نیز داشته که در این میان می توان به حرامزاده های لعنتی (Inglourious Basterds) و جنگوی زنجیرگسسته (Django Unchained) اشاره نمود. از قرار معلوم روزی روزگاری در هالیوود نیز درامی تاریخی است که با سبک و روایت تارانتیتو ساخته شده است. به همین دلیل نیز قسمت هایی از این فیلم به حادثه ناگواری که در سال 1969 رخ داد و طی آن فردی با نام چارلز مانسون و همدستانش افراد زیادی از جمله شارون تِیت (Sharon Tate) همسر رومن پولانسکی را به قتل رساندند اشاره نموده است.

این موارد باعث شده تا به رغم اینکه هنوز روزی روزگاری در هالیوود را ندیده ایم، چشم بسته مطمئن باشیم که با یکی از جذاب ترین فیلم های تارانتینو سر و کار داریم. هواداران تارانتینو به خوبی می دانند که این کارگردان برجسته علاقه زیادی به تاریخچه سینما و حفظ آن دارد، به همین دلیل نیز داستان فیلم روزی روزگاری در هالیوود به دهه 60 میلادی باز می شود تا به نوعی با ساخت این فیلم، حس و حال فیلمسازان و بازیگران آن موقع را در ذهن تداعی کند. از این لحاظ روزی روزگاری در هالیوود را می توان یکی از شخصی ترین فیلم های تارانتینو دانست. این فیلم شوخی های تارانتینویی زیادی دارد، اما به لحاظی نیز غم انگیز به نظر می رسد.

روزی روزگاری در هالیوود داستان دنیایی رو به محو شدن را روایت می نماید

در اینکه تارانتینو به لحاظ فنی یکی از برجسته ترین فیلم سازان معاصر به حساب می آید هیچ شکی نداریم، اما داستان گویی های تارانتینو در فیلم ها به اندازه مهارت او در نکات فنی و کارگردانی، چشم گیر به حساب نمی آید. به همین دلیل نیز در برخی از فیلم های او شاهد خشونت بیش از حد هستیم و گاهی اوقات نیز احساس می کنیم که تارانتینو قصد داشته با سبک روایت خاصی که دارد هوش و ذکاوت خودش را به مخاطب ثابت کند.

منتقدان بزرگ و مطرحی که روزی روزگاری در هالیوود را دیده اند، همگی از این فیلم تعریف ها و تمجید های زیادی به عمل آورده اند و بسیاری از منتقدین بر این باور هستند که با جذاب ترین فیلم تارانتینو سر و کار داریم.

همان گونه که اشاره نمودیم این فیلم داستان هنرپیشه ای با نام ریک دالتون را روایت می نماید. از قرار معلوم ریک در دهه 50 میلادی هنرپیشه ای بسیار پیروز و سرشناس بود، اما ستاره بخت اش در دهه 60 میلادی غروب می نماید و در این راستا کلیف بوث (Cliff Booth) با بازی برد پیت نقش بدل کار، راننده و بهترین دوست ریک دالتون را بر عهده دارد تا این دو نفر یک بار دیگر به دوران اوج خود باز گردند.

ماجرای این فیلم زمانی پیچیده تر می شود که در سال 1969 ریک دالتون در همسایگی رومن پولانسکی قرار می گیرد، ریک آشنایی چندانی با پولانسکی نداشت و گاهی اوقات چشمش به شاروت تیت، همسر پولانسکی می افتد و آرزوی زندگی تجملاتی پولانسکی را در سر می پروراند. به این ترتیب تارانتینو داستان ریک دالتو و قتل همسر پولانسی به دست چارلز منسون را به صورت موازی روایت می نماید. در یکی از این خط های داستانی با زندگی شارون تیت سر و کار داریم که دختری بی خیال و معصوم است و در خط دیگر داستان جاه طلبی های ریک و کلیف را مشاهده می کنیم. از طرف دیگر این دو شخصیت نیز داستان های جداگانه ای دارند و ریک کوشش زیادی برای پیروزیت در سینما به خرج می دهد و کلیف نیز با گروهی دختر و پسر نوجوان در مزرعه ای رها شده آشنا می شود که از قرار معلوم این گروه، اعضای خانواده منسون بودند.

روزی روزگاری در هالیوود علاقه تارانتینو به گذشته را نشان می دهد

فیلم روزی روزگاری در هالیوود داستانی سرشار از آرزو های قدیمی است که برای نسل حاضر روایت می شود. به عبارت دیگر می توان گفت چیز هایی که در سال 1969 در این فیلم رخ می دهد با مواردی که در سال 2019 با آن ها سر و کار داریم شباهت های زیادی دارد و با این حساب می توان کاملاً تشخیص داد که تارانتینو علاقه زیادی به گذشته و به خصوص دهه 60 میلادی دارد. این گونه که پیدا است، در آن موقع جوان های زیادی به لحاظ سلیقه با بزرگ ترهایشان اختلاف نظر داشتند، فراوری محصولات ارزان و کارخانه ای نیز سرعت گرفته بود و فیلم هایی را شاهد بودیم که در عرض مدت کمی به فروش های نجومی دست پیدا می کردند. این موارد دقیقاً همان چیز هایی است که در سال 2019 نیز با آن ها روبرو هستیم.

در واقع می توان گفت تارانتینو داستان ها و سبک زندگی دهه 60 را به امانت گرفته و با استفاده از تصاویر، صداها، تکنیک ها و موسیقی که در آن موقع استفاده میشد، داستانی را برای افرادی که در خاتمه دهه دوم قرن بیست و یکم زندگی می نمایند روایت نموده است. به همین دلیل نیز در فیلم روزی روزگاری در هالیوود شاهد هنرنمایی دو هنرپیشه بسیار سرشناس و مطرح مانند لئوناردو دی کاپریو و برد پیت هستیم. این دو هنرپیشه خاطرات خوش رابرت ردفورد و پل نیومن را در ذهن تارانتیتو و هوادارانش زنده می نمایند. جالب اینجاست که مارگو رابی به رغم اینکه سومین هنرپیشه سرشناس این فیلم شناخته می شود و نام وی نیز در عنوان بندی پس از برد پیت و دی کاپریو در مقام سوم واقع شده است، به لحاظ داستان و شخصیت پردازی در فیلم روزی روزگاری در هالیوود چیز زیادی از مارگو رابی نمی بینیم و در این فیلم حرف چندانی برای گفتن ندارد.

در این زمینه یکی از خبرنگاران نیویورک تایمز از تارانتینو در مورد نقش مارگو رابی سؤال پرسید که تارانتینو به سؤال این خبرنگار پرسش قابل قبولی نداد. از طرف دیگر مارگو رابی در مورد نقش کم دیالوگی که در این فیلم دارد مدعی شد او ممکن است به لحاظ گفتار در این فیلم به اندازه کافی حرف نزند، اما بازی وی در نقش شارون تیت، یکی از تاثیرگذارترین قسمت های این فیلم را به پیش می برد. همان گونه که گفتیم شارون تیت همسر رومن پولانسکی بود و به طرز فجیعی توسط خانواده منسون به قتل رسید. مارگو رابی در این فیلم زوایای بیشتری از شخصیت شارون تیت را نشان می دهد. منتقدینی که این فیلم را دیده اند مدعی هستند روزی روزگاری در هالیوود لایه های پنهانی زیادی دارد و تنها مرثیه ای برای دهه 60 میلادی نیست.

جوآن دیدیون (Joan Didion)، روزنامه نگار کهنه کار 84 ساله ای که در جوانی یکی از دوستان شارون تیت بود مدتی پیش در مقاله ای با نام آلبوم سفید (White Album)، در مورد قتل شارون تیت نوشت این حادثه در آن موقع برای خیلی ها حکم خاتمه دهه 60 میلادی را داشت و پس از مرگ شارون، تنش ها شدت گرفت و با حادثه ای طرف هستیم که هنوز هم آتش آن خاموش نشده و هر از گاهی روایت های مختلفی از آن منتشر می شود.

اگر اهل فیلم ها و سریال های هالیوودی باشید حتماً به خوبی در جریان هستید که این حادثه بازتاب زیادی در هالیوود داشت و فیلم های هرج و مرج (Helter Skelter) محصول سال 1976، تعطیلات خانواده منسون (Manson Family Vacation)، محصول سال 2015 و سریال هایی مانند آکواریوس (Aqaruis) و داستان ترسناک آمریکایی: فرقه، (American Horror Story: Cult) هرکدام به گونه ای سعی داشتند تا قتل های فرقه ای و فجیع را به تصویر بکشند.

بدون شک نگاه تارانتینو در فیلم روزی روزگاری در هالیوود نیز به قتل های اعضای خانواده منسون جذابیت خاص خودش را دارد و با توجه به ابعادی که از این فاجعه تاریخی سراغ داریم در آینده نیز انتظار می رود همچنان شاهد فیلم ها و کتاب های از حادثه باشیم.

در این بین با توجه به شناختی که از تارانتینو سراغ داریم به خوبی می دانیم که این کارگردان مطرح هالیوود توجه زیادی به قتل های خانواده منسون در فیلم روزی روزگاری در هالیوود ندارد و همان گونه که اشاره شد هدف اصلی تارانتینو خلق فضای دهه 60 میلادی است.

به این ترتیب می توان گفت کاملاً تعیین است که تارانتینو حس و حالی نوستالژیک از ساخت فیلم روزی روزگاری در هالیوود داشته و این حس و حال حتی در نام گذاری این فیلم نیز قابل تشخیص است. در خاتمه به این نکته نیز اشاره کنیم که فیلم 160 دقیقه ای روزی روزگاری در هالیوود به هر اندازه که به خاتمه نزدیک تر می شود به همان اندازه نیز لحن آشنای تارانتینو در روایت داستان این فیلم قوت می گیرد و به رغم اینکه در خاتمه ممکن است این فیلم حرف چندانی به لحاظ مفهومی برای گفتن نداشته باشد، اما همچنان به عنوان یکی از بهترین آثار تارانتینو به حساب می آید و فیلمی است که جادو و تاثیرگذاری سینما در دهه 60 را به خوبی به تصویر کشیده است.

در خاتمه پیشنهاد می کنیم اگر شما هم از هواداران پر و پا قرص تارانتینو هستید و نکته جالبی از فیلم روزی روزگاری در هالیوود می دانید، در قسمت نظرات این موارد را با ما و سایر خواننده ها به اشتراک بگذارید.

منبع: vox

pariha.com: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.

منبع: برترین ها
انتشار: 1 تیر 1401 بروزرسانی: 1 تیر 1401 گردآورنده: hecaconf.ir شناسه مطلب: 3705

به "چرا باید چشم انتظار روزی روزگاری در هالیوود باشیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا باید چشم انتظار روزی روزگاری در هالیوود باشیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید