فواید بی نظیر این خوراکی برای کاهش وزن فوری
به گزارش کنفرانس هکا، احتمالاً تا به حال نام سیر سیاه به گوشتان خورده است. اما آیا می دانستید که این سیر خواص زیادی برای سلامتی بدن ما دارد؟
احتمالاً تا به حال نام سیر سیاه به گوشتان خورده است. اما آیا می دانستید که این سیر خواص زیادی برای سلامتی بدن ما دارد؟
سیر سیاه، همان سیر خام تازه بوده که در طی فرآیند خاصی تخمیر شده است. پس از این فرآیند، سیر رنگ سیاه، طعم شیرین و بافت جویدنی بدون بو به خود می گیرد. این طعم و بافت باعث شده که سیر سیاه به عنوان یک ادویه و چاشنی محبوب در غذاهای مختلفی مورد استفاده قرار گیرد.
وقتی پای سیر در میان باشد، همه ما اول یاد بوی بد دهان و بعد خواص زیاد آن برای سلامتی می افتیم. حالا اگر بگوییم یکی از خواص سیر سیاه، سوزاندن چربی های بدن، باز هم به بوی بد آن فکر می کنید؟
در این مطلب به سراغ سیر سیاه رفته ایم تا با آنالیز بیشتر این خوراکی، از خواص و تاثیر آن در سلامتی و لاغری بگوییم.
سیر سیاه چیست؟
سیر سیاه نوعی سیر است که به وسیله فرآیند تخمیر طبیعی و با قرار دادن سیر تازه در شرایط رطوبت و حرارت متناوب برای مدت زمان طولانی، به دست می آید. این فرآیند باعث تغییر رنگ سفید سیر به رنگ سیاه و تغییر در طعم و عطر آن می گردد.
سیر سیاه در طعم کمی شیرین تر و ملایم تر از سیر سفید است و تندی آن چندان اذیت نماینده نیست. بعلاوه نسبت به سیر تازه، بوی زننده ای ندارد. این نوع سیر به خاطر اینکه کمی مزه شیرین تری نسبت به سیر سفید دارد و البته نرم تر هم شده، به عنوان سیر کاراملی نیز شناخته و توصیف می گردد.
این نوع سیر علاوه بر طعم و عطر خاص خود، فواید بیشتری برای سلامتی دارد. به عنوان مثال، سیر سیاه حاوی آنتی اکسیدان های بیشتری است و این احتمال وجود دارد که در مقایسه با سیر تازه، خواص ضد التهابی، ضد میکروبی و ضد سرطانی بیشتری داشته باشد.
نکته مهم اینجاست که نباید خودتان سعی کنید سیرهای تازه را به سیر سیاه تبدیل کنید، چون فرایند انجام این کار بسیار کنترل شده انجام می گردد.
خواص سیر سیاه برای سلامتی بدن چیست؟
سیر سیاه یکی از اصلی ترین غذاهای آسیایی است و طی یک فرآیند تخمیر یک ماهه درست می گردد. برای همین اگر کمی درباره غذاهای کره جنوبی یا ژاپن مطالعه کنید، متوجه خواهید شد که تقریباً در تمام دستورغذاهایشان از این ماده استفاده می نمایند.
1. ضد سرطان
آنتی اکسیدان های موجود در سیر سیاه، تقریباً دو برابر سیر تازه است که نشان از خاصیت ضدسرطانی این نوع سیر دارد. اندازه بالای آنتی اکسیدان های سیر سیاه می تواند با رادیکال های آزاد که علت بروز سرطان می شوند، مبارزه نمایند و از بروز بیماری هایی مانند آلزایمر و بیماری های قلبی جلوگیری نمایند.
2. ضد التهاب
healthshots می گوید تحقیقات نشان داده که سیر سیاه دارای خواص ضد التهابی قوی است و مصرف آن می تواند در کاهش التهاب های مزمنی مانند التهاب مفاصل، التهاب روده و سایر حالت های التهابی بدن موثر باشد.
3. تقویت سیستم ایمنی
بعلاوه مصرف سیر سیاه می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند. این نوع سیر حاوی ترکیباتی است که می تواند فعالیت سلول های ایمنی را افزایش داده و بدن را در مقابل عفونت ها و بیماری های مختلف مقاوم تر کند.
4. یاری به سلامت قلب
به علاوه سیر سیاه در بهبود سلامت قلب نیز یاری نماینده است و آنتی اکسیدان های موجود در آن، ریسک ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مانند فشار خون بالا و کلسترول بالا را برای شما کاهش می دهد.
5. ضد میکروب
سیر حاوی ترکیبی به نام آلیسین است که معمولاً به محض قرار گرفتن در معرض هوا، آغاز به تجزیه شدن می نماید. از آنجایی که سیر سیاه تخمیر می گردد، این ترکیب به راحتی در آن به وجود می آید. این بدان معناست که شما با مصرف سیر سیاه از مزایای آنتی بیوتیکی، ضد قارچی و ضد میکروبی آن که از بدن در برابر عفونت ها محافظت می نماید، بهره مند خواهید شد.
آیا مصرف سیر سیاه لاغر می نماید؟
سیر سیاه به عنوان منبعی غنی از ویتامین B6 و C، فیبر، منگنز و کلسیم شناخته می گردد که نقش مهمی در کنترل وزن شما دارد. این ماده خوراکی می تواند به خوبی چربی های ناحیه شکم را آب کند و نقش فوق العاده ای در سم زدایی بدن داشته باشد.
علاوه بر این ها سیر طبیعتا ادرارآور است، به این معنی که فراوری ادرار را در بدن افزایش می دهد و در نتیجه باعث از بین رفتن چربی و دفع می گردد.
خواص سیر سیاه برای لاغری چیست؟
برخی از ویژگی های سیر سیاه که به فرآیند لاغری یاری می نماید را در ادامه می خوانید:
1. کالری و چربی کم
اگر در مسیر کاهش وزن هستید، سیر سیاه ممکن است تبدیل به برترین دوست شما گردد. این ماده غذایی فوق العاده،کالری و چربی کمی دارد. در واقع در هر 100 گرم سیر سیاه، فقط 219 کالری و 0.3 گرم چربی وجود دارد.
بعلاوه، به علت طعم خوش آیند و کالری کمی که سیر سیاه دارد، شما می توانید آن را به راحتی به عنوان طعم دهنده در وعده ها یا میان وعده های رژیمی خود بهره ببرید.
2. افزایش متابولیسم
برخی مواد موجود در سیر سیاه می تواند متابولیسم را تحریک نمایند. بالا بردن متابولیسم بدن به معنی سوزاندن بیشتر کالری ها و چربی هاست که می تواند در روند لاغری موثر باشد.
3. کنترل قند خون
سیر سیاه با تاثیرگذاری در کنترل سطح قند خون، به حفظ سطح قند خون ثابت و جلوگیری از افزایش آن یاری کند. هر چه قدر مقدار قند خون کنترل شده ای داشته باشید، هوس شما برای ریزه خواری و بیش از حد خوردن مواد غذایی کمتر می گردد.
با این حال، نباید فکر کنید که سیر سیاه مثل یک معجزه لاغری عمل می نماید. بهتر است مصرف سیر سیاه با رژیم غذایی متنوع و فعالیت بدنی منظم همراه باشد تا شاهد کاهش وزن سریع تر و بهبود سلامتی خودتان باشید.
مضرات احتمالی سیر سیاه چیست؟
خوردن سیر سیاه نیز مانند هر ماده غذایی دیگری برای برخی از افراد ممنوع است.
از آنجایی که سیر سیاه خاصیت رقیق نمایندگی خون دارد، بهتر است افرادی که عمل حراجی در پیش دارند، از مصرف آن اکیداً خودداری نمایند. چون باعث افزایش خونریزی در حین و بعد از عمل جراحی می گردد.
بعلاوه اگر از داروهای رقیق نماینده خون استفاده می کنید، بهتر است از خوردن سیر سیاه خودداری کنید، چراکه باعث ایجاد تداخل دارویی می گردد.
استفاده از اندازه زیادی سیر سیاه ممکن است اثر ضدانعقادی ایجاد کند که می تواند برای افرادی که قبلاً مشکلاتی مثل لخته شدن خون داشته اند یا از داروهای ضدانعقاد استفاده می نمایند، مشکل ساز باشد.
مصرف سیر سیاه ممکن است در برخی از افراد واکنش های آلرژیک را به همراه داشته باشد. اگر شما جزء افرادی هستید که به برخی از موادغذایی یا ترکیبات حساسیت دارند، حتماً قبل از اینکه این خوراکی را در اندازه زیاد تهیه و میل کنید، درباره آن از پزشک تغذیه مشورت بگیرید.
این را هم بدانید که مصرف زیاد سیر سیاه می تواند کمی معده درد ایجاد کند. پس جوگیرانه و با هدف لاغری بیشتر در زمان کمتر، آن را نخورید!
نحوه مصرف سیر سیاه برای کاهش وزن بیشتر
برخی منابع می گویند مصرف سیر خام همراه با آب در اولین وعده صبح تاثیر بسزایی در لاغری دارد. شما می توانید آن را به عنوان یک نوشیدنی مصرف کنید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که اندازهی آبلیمو و سیر را به آب گرم اضافه کنید و بلافاصله آن را بنوشید.
اگر نگران بوی بد دهانتان هستید، متخصصان توصیه می نمایند که به جای جویدن سیر، آن را مانند کپسول با آب قورت دهید تا از بوی بد دهان و آروغ های عجیب جلوگیری کنید.
علاوه بر این می توانید سیر سیاه را:
به همراه روغن زیتون برای سس سالاد بهره ببرید.
در سوپ های رژیمی بهره ببرید.
به همراه پنیرهای مختلف میل کنید.
با پاستای رژیمی میل کنید.
جمع بندی
سیر سیاه یک ماده خوراکی است که از تخمیر طبیعی سیر سفید به وجود می آید و مزه ای شیرین تر، ملایم تر و بویی کمتر از سیر سفید دارد. برخی از متخصصان از تاثیر این خوراکی در کاهش وزن و لاغری گفته اند و توصیه می نمایند سیر را همراه با آبلیمو و آب ولرم بنوشید تا تاثیر بیشتری ببینید.
سیر سیاه به خاطر ترکیبات بسیار مغذی که دارد، از بروز بیماری های قلبی عروقی جلوگیری می نماید و با خاصیت ضد التهابی به بدن یاری می نماید بهتر با بیماری های عفونی و التهابی مبارزه کند. بعلاوه این خوراکی در پیشگیری از سرطان نیز اثرگذار است.
سیر سیاه به علت داشتن ویتامین های B6 و C، فیبر، کلسیم و منگنز منجر به افزایش متابولیسم بدن می گردد. درنتیجه با افزایش سوخت وساز چربی ها در کاهش وزن اثر زیادی می گذارد. مصرف سیر سیاه به طور مداوم در رژیم های لاغری می تواند تاثیر آن را چندین برابر کند.
افرادی که حساسیت های غذایی دارند و کسانی که عمل جراحی در پیش دارند، بهتر است از مصرف سیر سیاه خودداری نمایند تا واکنش های آلرژیک و خون ریزی های زیاد بعد از عمل را کنترل نمایند. بعلاوه نباید این خوراکی را زیاد میل کنید چراکه باعث بروز معده درد می گردد.
منبع: گردشبان