طرز تهیه 3 سس سالم و خوش طعم
به گزارش کنفرانس هکا، سس یکی از محبوب ترین چاشنی هایی است که همراه انواع سالاد، غذا، خوراک ها، فست فودها و ساندویچ ها در سراسر دنیا سرو می گردد. از سس ها برای ساختن طعم های نو و لذتبخش و مزه دهی به انواع غذاها و بعلاوه تزئین و مجذوب کننده تر به نظر آمدن وعده های غذایی استفاده می گردد. سس ها هر کدام مختص به یه یک نقطه از دنیا بوده و داستان ویژه خود را دارند. تنوع آن ها به قدری زیاد است که انواع سلیقه ها و ذائقه ها را در بین مردم دنیا پوشش می دهد. اندازه غلظت سس ها بسته به نوع استفاده ای که دارند، فرق دارد. معمولا سس های سالاد رقیق تر و آن هایی که قرار است همراه با ساندویچ یا سوخاری های ترد مصرف شوند، غلیظ تر هستند. انواع سس ماندگاری های متفاوتی با یکدیگر دارند، بعضی از آن ها را می بایست در یخچال نگه داشت وگرنه فاسد می شوند، در حالی که بعضی دیگر حتی در درمای اتاق هم تا مدت ها قابل نگه داری هستند و انواعی از سس ها هستند که پس از آماده شدن باید بلافاصله آن ها را مصرف کرد. بعلاوه برای تهیه بعضی از سس ها باید مواد اولیه را پخت یا حرارت مختصر داد اما برای بعضی دیگر فقط از مواد اولیه خام استفاده می گردد.
2 نوع سس سالم با انار
یکی از انواع سس سالم و پرمصرف و خوش طعم برای انواع غذاهای گوشتی و سالادها، سس انار است. با ما همراه باشید تا طرز تهیه این سس پرطرفدار را با شما به اشتراک بگذاریم.
دستور تهیه سس انار 1:
مواد لازم | مقدار مورد احتیاج |
رب انار | 6 قاشق غذاخوری |
سیر له شده | 6 حبه |
گردو | 6 عدد |
نمک | ½ قاشق چای خوری |
زعفران | ¼ قاشق چای خوری |
روغن | ½ قاشق چای خوری |
آب انار یا آب | ¼ لیوان |
- گردوها را با میکسر، میکس نموده یا با رنده ریز، رنده کنید.
- گردوی خرد شده را با روغن و سیر کمی تفت دهید.
- رب انار را به مخلوط گردو و سیر اضافه نموده و مجددا تفت دهید.
- نمک و زعفران و آب (ترجیحا آب انار) را نیز به مواد اضافه نموده و صبر کنید تا با حرارت ملایم 10 الی 15 دقیقه بجوشد و جا بیفتد.
یکی دیگر از انواع سس سالم با انار، سس انار ترکیه ای است که به طور معمول رنگی قرمزتر و شادتر از سسی که در بالا دستورش آمد دارد؛ آن هم به علت استفاده از آب انار تازه در مواد اولیه. این سس نیز بسیار خوشمزه و خوش طعم است؛ حتما امتحان کنید. با ما همراه باشید تا طرز تهیه این سس پرطرفدار را با شما به اشتراک بگذاریم.
دستور تهیه سس انار ترکیه ای:
مواد لازم | مقدار مورد احتیاج |
آب انار ملس | 1 پیمانه |
آب لیموی تازه | 1 قاشق مربا خوری |
نشاسته | 2 قاشق غذاخوری |
شکر | 2 قاشق غذاخوری |
- آب انار و نشاسته را در یکدیگر و به صورت سرد حل کنید.
- مواد را روی شعله قرار دهید و صبر کنید تا کمی بجوشد.
- پس از دو الی سه دقیقه، شکر و آبلیمو را به مواد اضافه نموده و مدام هم بزنید تا مواد ته نگیرد.
- زمانی که به غلظت مناسب و دلخواهتان رسید و بوی خامی از بین رفت، سس را از روی حرارت بردارید.
این سس را هم می توانید با مرغ، بوقلمون، استیک و حتی سالاد نوش جان کنید!
دو نوع سس سالم برای سالاد سزار
یکی از انواع سالادهایی که این روزها در رژیم غذایی جوانان و به ویژه ورزشکاران وجود دارد، سالاد سزار است. اگر شما هم از هواداران این سالاد پروتئینی هستید و سلامت و مقدار کالری سس سالم و چاشنی ای که با آن مصرف می کنید برای تان اهمیت ویژه ای دارد، اینجا برای شما طرز تهیه دو نوع سس سالاد سزار را در ادامه خواهیم آورد، درست کنید و لذت ببرید.
دستور تهیه سس سالاد سزار 1:
مواد لازم | مقدار مورد احتیاج |
سس ماست یا سس مایونز کم چرب | 3 قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | 6 قاشق غذاخوری |
سس خردل | 1 قاشق غذاخوری |
سرکه | 2 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 2 قاشق غذاخوری |
سیر رنده شده | 1 قاشق غذاخوری |
پنیر پارمزان | 4 قاشق غذاخوری |
نمک | به مقدار مورد احتیاج |
- برای آغاز کار باید سس مایونز را در داخل یک ظرف ریخته و به خوبی هم بزنید تا یک دست گردد.
- در مرحلۀ بعد، روغن زیتون و سس خردل را به سس مایونز خود اضافه کنید، هم بزنید تا مواد شما کاملا مخلوط گردد.
- در این مرحله، سرکه را به مقداری که گفته شد به مواد خود اضافه کنید.
- در آخر پنیر پارمزان، سیر، آبلیمو (برای اینکه طعم سس شما دلپذیر باشد از سیر و آبلیمو تازه بهره ببرید) و مقداری نمک به مواد اضافه کنید. (باید خرده های سیر در سس شما تعیین باشد، سیرها را به صورت خیلی ریز رنده کنید ولی له نکنید.)
- مواد خود را به خوبی با هم مخلوط کنید تا سس سالاد شما یکنواخت گردد.
این سس فقط برای سرو سالاد سزار نیست، در کنار سرو انواع سالاد می توان از این سس استفاده کرد. به خاطر داشته باشید که به مدت 3 روز به صورت تازه می توانید از این سس بهره ببرید. با توجه به ذائقه خود اگر مایل هستید، می توانید در تهیه این سس به جای سس ماست یا مایونز کم چرب از سس ووسترشیر(ورچستر) بهره ببرید.
با روغن زیتون بیشتر آشنا شوید
دستور تهیه سس سالاد سزار ایتالیایی:
مواد لازم | مقدار مورد احتیاج |
پنیر پارمزان | 2 قاشق غذاخوری |
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
روغن زیتون | 1/3 پیمانه |
فیله ماهی آنچوی | 4 عدد |
آبلیموی تازه | 1 قاشق غذاخوری |
سس خردل | 1 قاشق غذاخوری |
سرکه بالزامیک | 1 قاشق غذاخوری |
سس ووسترشیر(ورچستر) | 1 قاشق غذاخوری |
سیر | 2 حبه |
در ایتالیا که خاستگاه سالاد سزار است، این سالاد که با پنیر پارمزان طعم دار می گردد، به آن سس مایونز اضافه نمی نمایند و با مرغ گریل شده (نه سرخ شده) یا بدون آن به همراه نان های تست سرخ شده در روغن زیتون آماده سرو می گردد. در این قسمت دستور اصلی سس سالاد سزار را با شما به اشتراک می گذاریم.
- زرده تخم مرغ، سیر له شده، فیله ماهی آنچوی، آبلیوی تازه، سس خردل، سس ووسترشیر و سرکه بالزامیک را داخل مخلوط کن ریخته و دستگاه را روشن نمایید تا همه مواد خوب با یکدیگر مخلوط شوند.
- همانطور که دستگاه مخلوط کن در حال کار است، روغن زیتون را به صورت قطره قطره و به آرامی به مواد اضافه نمایید تا سس شما فرم گرفته و سفت گردد.
- وقتی سس به غلطت دلخواه رسید دستگاه را خاموش کنید و از زیاد هم زدن آن خودداری نمایید.
- در این مرحله، پنیر پارمزان را نیز به مواد اضافه نموده و مخلوط کنید.
- احتیاجی به اضافه کردن نمک نیست اما می توانید بنا به ذائقه افراد خانواده خود، کمی نمک و فلفل نیز به مواد اضافه نمایید.
- برای رقیق کردن سس سزار می توانید از مقدار کمی آب بهره ببرید و این به سلیقه خود شما بستگی دارد.
سس شما آماده است؛ نوش جان! استفاده از ماهی آنچوی اختیاری است و می توان آن را به صورت کنسرو خریداری نمایید. سس ووسترشیر (Worcestershire sauce) که در ایران آن را با نام سس ورچستر یا ورشسترشایر می شناسند، یکی از انواع سس های خوش طعم در دنیاست که ریشه ای انگلیسی دارد و به عنوان طعم دهنده همراه با غذاهای گوشتی از آن استفاده می گردد. این چاشنی ترکیبی از شوری، شیرینی و تندی است و به همین علت یکی از برترین چاشنی ها برای غذاهای گوشتی به شمار میرود.
طرز تهیه سس سالم با انبه
سس انبه یک چاشنی پرطرفدار و خوشمزه است که در کنار انواع ساندویچ ها و فینگرفودها قابل استفاده است. در ادامه مطلب شما را با طرز تهیه سس سالم با پودر انبه و طرز تهیه سس با انبه های تازه آشنا خواهیم کرد.
سس انبه با انبه تازه
مواد لازم | مقدار مورد احتیاج |
انبه تازه | 2 عدد |
آب | ½ پیمانه |
شکر قهوه ای یا عسل | 1 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | نصف قاشق مربا خوری |
روغن زیتون | ¼ پیمانه |
آبلیمو | 3 قاشق غذاخوری |
نمک | 1 قاشق مربا خوری |
فلفل سیاه | نصف قاشق چای خوری |
پاپریکا | 1 قاشق چای خوری |
پودر سیر | نصف قاشق چای خوری |
دانه خردل | 1 قاشق چای خوری |
دانه زیره سبز | 2 قاشق چای خوری |
پودر گشنیز | نصف قاشق چای خوری |
پودر شنبلیله | 1 قاشق چای خوری |
- ابتدا انبه ها را خوب شسته و هسته و پوست آن ها را جدا نموده و روی میوه ها نمک بپاشید.
- سپس انبه ها را داخل ظرفی شیشه ای و استریل ریخته، درب آن را ببندید و ظرف را به مدت 5 روز در محیط باز و زیر نور خورشید قرار دهید تا انبه ها، آب بیندازد.
- بعد از گذشت این مدت، آب انبه را از گوشت آن جدا نموده و کنار بگذارید.
- گوشت میوه را روی پارچه ای تمیز پهن کنید و صبر کنید تا حدود 3 الی 4 ساعت بماند و کاملا خشک گردد.
- در ظرفی مناسب مقداری روغن بریزید و بگذارید گرم گردد. سپس پودر خردل، شنبلیله، گشنیز و پودر پاپریکا و بعلاوه زردچوبه، زیره و فلفل را به روغن اضافه نموده و 2 الی 3 دقیقه با هم تفت دهید.
- بعد از اضافه کردن ادویه ها نوبت اضافه کردن شکر و پودر سیر است.
- بعد از اینکه مواد را مختصری تفت دادید، باید گوشت خشک شده انبه، آب انبه، آب و آبلیمو را به مواد اضافه کنید و همه مواد را خوب با هم ترکیب کنید.
- حالا شعله را خاموش کنید و اجازه دهید ترکیبات سس انبه، خنک شوند. سپس برای اینکه یک سس انبه صاف و یکنواخت داشته باشید، تمام مواد را داخل میکسر یا غذاساز بریزید و چند دقیقه خوب میکس کنید.
پاپریکا چیست و مصرف آن چه خواص و عوارضی دارد؟
چاشنی ساندویچ شما با طعم واقعی انبه آماده است. آن را داخل ظرفی در بسته ریخته و در یخچال نگهداری کنید. سس انبه برای سالاد بسیار پرکاربرد است و می توانید به جای سس های کارخانه ای که اغلب مواد نگهدارنده دارند، این سس خانگی و متفاوت را تجربه کنید. اگر خواستار جدی فلافل، سمبوسه و پاکوره های جنوبی باشید، حتما تا کنون سس انبه را هم تست نموده اید. در واقع سس انبه برای فلافل، برای سمبوسه و در کنار فینگرفودها و انواع ساندویچ های گرم مثل ساندویچ همبرگر و … سرو می گردد.
سس انبه با پودر انبه
مواد لازم | مقدار مورد احتیاج |
پودر انبه | 1 قاشق سوپ خوری |
آب | ½ پیمانه |
سرکه سفید | 3/2 پیمانه |
نمک | به مقدار مورد احتیاج |
فلفل قرمز | ¼ قاشق چای خوری |
دستور تهیه:
- ابتدا سرکه سفید و آب را داخل ظرف مناسبی بریزید و سپس پودر انبه را به آن اضافه کنید.
- باید محلول را به خوبی هم بزنید تا پودر انبه کاملا در آب و سرکه حل گردد. در صورتی که این مرحله را به خوبی انجام ندهید، با حرارت تماشا، پودر انبه حل نشده به صورت گلوله گلوله درآمده و حل کردن آن کار سختی خواهد بود.
- حالا مقدار کمی نمک اضافه کنید. اگر می خواهید سس انبه تندی داشته باشید، در همین مرحله فلفل قرمز هم باید اضافه گردد.
- پس از آن ترکیب سس انبه را روی حرارت ملایم قرار دهید و همچنان هم بزنید تا به جوش آید.
- به محض حل شدن پودر انبه و اضافه کردن نمک و فلفل باید محلول را روی حرارت بگذارید، در غیر اینصورت پودر انبه دوباره ته نشین می گردد و دوباره باید آن را هم بزنید.
- بعد از جوشیدن، سس انبه کم کم غلیظ می گردد و چیزی حدود 10 دقیقه طول می کشد تا به غلظتی شبیه ماست برسد. بعد از این مدت، سس انبه را از روی حرارت برداشته و پس از سرد شدن داخل ظرفی در بسته ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
این موضوع را در نظر داشته باشید که سس انبه بر اثر ماندن در یخچال و سرد شدن، باز هم غلیظ تر می گردد، پس دقت کنید تا غلظت سس گرم، بیش از مقدار نگردد.
به عنوان نکته پایانی پیشنهاد می کنیم چند نوع سس که مورد علاقه افراد خانواده است را طبق دستور تهیه کنید و یک شیشه از هر کدام را در یخچال نگه دارید. سس هایی که دارای ترکیب لبنی هستند را تا یک هفته و سایر سس ها تا 15 روز هم در یخچال قابل نگهداری هستند. در هر کدام از سس ها که سبزیجات معطر استفاده می گردد، می توانید از سبزیجات تازه خردشده و یا سبزیجات خشک بهره ببرید. تنها نکته ای که باید توجه کنید این است که در صورت استفاده از سبزیجات خشک، 15 دقیقه احتیاج دارید تا سس طعم و عطر سبزیجات را بگیرد واگر سبزیجات تازه بهره ببرید، پیش از مصرف حدود 2 ساعت سس را در یخچال نگه دارید. برای هر کدام از این سس ها، می توانید مقدار روغن را کمتر کنید تا کالری کمتری دریافت کنید. این کار را به تدریج انجام دهید تا به طعم آن ها عادت کنید.
منبع: cookpad، fitamin
منبع: دیجیکالا مگ