طرز تهیه پان فورته، دسر سنتی ایتالیایی

به گزارش کنفرانس هکا، پانفورته یا پان فورته با آجیل و انجیر یک دسر یا شیرینی مورد علاقه ایتالیایی است. این شیرینی غنی که در اصل اهل سیه نا است، اکنون در سراسر ایتالیا و فراتر از آن یافت می گردد. یک شیرینی جویدنی پر از آجیل و میوه است که با قهوه سرو می گردد.

طرز تهیه پان فورته، دسر سنتی ایتالیایی

دسر پانفورته معمولاً در پاییز و زمستان تهیه می گردد و به عنوان یک دسر یا میان وعده سرو می گردد. این دسر را می توان به صورت ساده یا با افزودن مواد دیگری مانند آجیل، میوه خشک یا شکلات تهیه کرد.

مواد لازم برای تهیه پان فورته :

شکر معمولی 350 گرم

عسل120 گرم

آرد 150 گرم

مغز بادام 400 گرم

لیموترش200 گرم

پرتقال قندی 100 گرم

انجیر خشک یا کشمش یا آلو 50 گرم

دارچین ½ قاشق چایخوری

جوز هندی 1 پیمانه

میخک1 عدد

طرز تهیه پان فورته :

فر را با دمای 150 درجه سانتیگراد گرم کنید. تمام مواد خشک شده را در یک کاسه مخلوط کنید که شامل : بادام، لیمو ترش خرد شده، پرتقال نباتی خرد شده، انجیر خشک.

ادویه ها را پودر کنید: دارچین، کمی جوز هندی، میخک، فلفل و با آرد مخلوط کنید.

سپس با عسل و شکر شربتی درست کنید تا شکر حل گردد و به قوام غلیظی برسد. مواد خشک را سریع با شربت مخلوط کنید.

داخل ظرف مناسبی کاغذ روغنی قرار بدهید و آن را چرب کنید و مواد را سریع روی آن بریزید. سپس در فر کم به مدت 30 دقیقه بپزید. بگذارید خنک گردد و در آخر میزان زیادی پودر قند بپاشید و به شکل های دلخواه برش بزنید.

نکته :

می توانید از مغزها و میوه های دلخواه خود بهره ببرید.

مواد لازم برای تهیه پانفورته :

بادام بوداده شده برشته شده 1 فنجان (150 گرم)

فندق برشته شده و پوست گرفته شده1 فنجان (135 گرم)

انجیر خشک خرد شده1 فنجان (180 گرم)

پرتقال نباتی خرد شده ½ فنجان (40 گرم)

آرد همه منظوره (ساده) 1 فنجان (125 گرم)

پودر کاکائو¼ فنجان (25 گرم)

دارچین آسیاب شده 2 قاشق چایخوری

پودر پاپریکا ½ قاشق چایخوری

زنجبیل آسیاب شده ½ قاشق چایخوری

میخک آسیاب شده ¼ قاشق چایخوری

نمک ¼ قاشق چایخوری

عسل ¾ فنجان (180 میلی لیتر)

شکر سفید گرانول (کرچک) 1 فنجان (200 گرم)

شکلات نیمه شیرین (تیره) خرد شده ⅔ فنجان (115 گرم)

طرز تهیه پانفورته :

- فر را با دمای 320 درجه فارنهایت یا 160 درجه سانتیگراد گرم کنید. یک قالب کمربندی 9 اینچی/23 سانتیمتری را چرب نموده و بپوشانید.

- آجیل ها، انجیر و برش های پرتقال شیرین شده را در یک کاسه بزرگ ترکیب کنید.

- آرد، کاکائو، ادویه ها و نمک را با هم الک نموده و با مخلوط آجیل مخلوط کنید.

- عسل و شکر را در یک قابلمه کوچک با هم ترکیب کنید. حرارت دهید تا شکر حل گردد و سپس روی حرارت ملایم به مدت 3 دقیقه بجوشانید و گاهی هم بزنید. شکلات را هم بزنید تا آب گردد سپس از روی حرارت بردارید.

- مخلوط آرد، مغزها و میوه ها را داخل کاسه بریزید و مخلوط کنید تا خوب مخلوط شوند. سپس عسل و شکر آب شده و کاکائو آب شده را اضافه کنید و سریع مخوط کنید.

متوجه خواهید شد که وقتی شکلات و مواد به جای مانده را اضافه کنید، مخلوط کاملا سفت می گردد و برای مخلوط کردن آن به میزانی زور احتیاج دارید. همه چیز باید به صورت یکنواخت مخلوط شوند.

مخلوط را در ظرف (قالب) آماده شده (چرب شده) فشار دهید و به مدت 30 دقیقه داخل فر با دمای 160 درجه سانتیگراد بپزید.

قبل از اینکه از قالب بیرون بیاورید اجازه بدهید در آن خنک گردد و پس از آن از قالب خارج کنید و برای سرو به صورت نازک برش دهید.

نکته برای تهیه پان فورته :

برشته کردن آجیل طعم آن را عالی می نماید اما می توانید از آجیل های خام بهره ببرید.

پانفورته را تا زمانی که وسط آن نرم است از فر خارج کنید وگرنه کیک خیلی سفت می گردد.

می توانید با توجه به سلیقه خود مغزها و میوه ها را تغییر بدهید

می توانید در خاتمه روی آن پودر قند قنادی بپاشید.

طرز تهیه پانفورته بدون فر :

در صورتی که به فر دسترسی ندارید، می توانید پانفورته را بدون فر نیز تهیه کنید. برای این کار، خمیر پانفورته را به صورت دایره ای در یک قالب که از قبل با کاغذ روغنی پوشانده شده است، بریزید. سپس قالب را به مدت 1 ساعت در یخچال قرار دهید تا خمیر سفت گردد. پس از یک ساعت، قالب را از یخچال خارج نموده و با پشت قاشق صاف کنید.

قابلمه ای را روی حرارت گاز قرار بدهید روی آن پایه های سیمی قرار بدهید و سپس آن را روی پایه داخل قابلمه قرار بدهید و درب قابلمه را ببندید. به پانفورته به مدت 1 ساعت اجازه بدهید تا بپزد. پس از پخت، پانفورته را از قابلمه خارج نموده و اجازه دهید خنک گردد. سپس پانفورته را به صورت مکعبی یا لوزی برش بزنید و سرو کنید.

نگهداری دسر پان فورته :

با بسته بندی محکم در پلاستیک، حدود 3-4 هفته در دمای اتاق خنک یا در یخچال نگهداری می گردد. روش دیگر، تا 6 ماه خوب بسته بندی شده را فریز کنید.

سخن خاتمهی :

پانفورته یک دسر خوشمزه و آسان است که می تواند در مهمانی ها و دورهمی های خانوادگی و محبت آمیز سرو گردد. این دسر با طعم و ظاهر جذابش می تواند مورد توجه همه قرار بگیرد.

منبع: گردشبان
انتشار: 14 بهمن 1402 بروزرسانی: 14 بهمن 1402 گردآورنده: hecaconf.ir شناسه مطلب: 14795

به "طرز تهیه پان فورته، دسر سنتی ایتالیایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پان فورته، دسر سنتی ایتالیایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید