طرز تهیه ماقوت با شیر در سه سوت
به گزارش کنفرانس هکا، ماقوت یک دسر خوشمزه محسوب می گردد که مشهدی ها و یزدی ها آن را بیشتر در ماه رمضان درست می نمایند. این دسر معمولا با شیر و نشاسته در سه سوت تهیه می گردد پس می توان آن را 15 دقیقه قبل از افطار سریع درست کرد. این دسر خوشمزه را نه تنها بدون شیر می توان درست کرد بلکه افزودنی های دیگری مانند زعفران هم می توان به آن اضافه نمود. ماقوت مانند فرنی یا حلوا برترین گزینه برای پذیرایی در شب های ماه رمضان است که نباید از آن غافل شد. شما در ادامه می توانید طرز تهیه ماقوت با شیر را بخوانید و آن را به راحتی درست کنید.
مواد لازم برای تهیه ماقوت با شیر
- شیر سرد دو پیمانه
- نشاسته گل یک پیمانه
- گلاب یک پیمانه
- آب سرد سه پیمانه
- شکر دو پیمانه
- پودر هل یک قاشق چای خوری
- وانیل یک قاشق چای خوری
- زعفران دم نموده به اندازه لازم
- خلال بادام به اندازه لازم
- خلال پسته به اندازه لازم
طرز تهیه ماقوت با شیر
1. نشاسته را حل کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه ماقوت با شیر باید به سراغ نشاسته بروید. یک ظرف مناسب انتخاب کنید تا اندازه نشاسته گفته شده را به همراه آب سرد داخل آن بریزید. نشاسته را با آب سرد خوب مخلوط کنید تا کامل حل گردد. به یاد داشته باشید که در این مرحله مخلوط را باید آن قدر هم بزنید تا گلوله ای از نشاسته در ظرف نبینید. حال شیر را به آن اضافه نموده و روی شعله با حرارت ملایم بگذارید. بعد از چند دقیقه جوشیدن نشاسته با شیر، شکر و کره را به آن اضافه کنید و تا جایی که آب شوند خوب هم بزنید. برای وعده افطارتان از پودینگ با شیر بادام غافل نشوید.
2. مواد معطر را اضافه کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه ماقوت با شیر بعد از حل شدن مواد و مخلوط شدن شان با یکدیگر، مواد افزدونی را به قابلمه اضافه کنید. در این مرحله باید در حین هم زدن مواد گلاب، هل، خلال بادام و پسته را به ترتیب اضافه و با یکدیگر مخلوط کنید. بعد از آن که مخلوط به غلظتی مانند فرنی رسید باید ابتدا زعفران سپس گلاب را اضافه و بلافاصله حرارت را خاموش کنید. به یاد داشته باشید که استفاده از افزودنی های گفته شده کاملا اختیاری است و می توانید یک یا همه را حذف کنید. کاچی با شیر هم می تواند گزینه مناسبی برای پذیرایی از میهمان هایتان در وعده افطار باشد.
3. ماقوت را سرو کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه ماقوت با شیر ، نوبت به سرو ماقوت می رسد که می توانید آن را در ظرف های تک نفره یا قالب سرو کنید. در سرانجام آن را برای یک تا سه ساعت داخل یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد. ماقوت را قبل از سرو می توانید با گل محمدی و خلال پسته تزئین کنید.
نکات تکمیلی پخت ماقوت با شیر
ماقوت را مانند مشکوفه با نشاسته ذرت در سریع ترین زمان می توان برای افطار درست کرد. این دسر یزدی مانند کیک یزدی هواداران خودش را دارد که از رعایت نکات آن هنگام پخت نباید غافل شد.
قوام ماقوت
در طرز تهیه ماقوت با شیر باید به این نکته توجه داشته باشید که دسر مانند مسقطی کدر نباشد و شفافیتی مانند ژله داشته باشد. قوام این دسر خوشمزه نه باید خیلی سفت یا شل باشد پس این نکته را حتما در نظر داشته باشید.
نشاسته در ماقوت با شیر
در طرز تهیه ماقوت با شیر حتما از شیر سرد بهره ببرید تا نشاسته به خوبی در آن حل گردد. اگر آب را جایگزین شیر کردید این نکته را در نظر داشته باشید که حتما سرد باشد تا نشاسته گلوله گلوله نگردد. در صورت استفاده از پودر نشاسته آن را از صافی رد کنید.
طرز تهیه ماقوت مشهدی
ماقوت در شهرهای ایران به روش های مختلفی درست می گردد که از معروف ترین آن ها می توان به ماقوت یزدی و مشهدی اشاره نمود. مهم ترین تفاوت این دو استفاده از آب و شیر است. دستور گفته شده در بالا روش یزدی آن است که طرز تهیه ماقوت را با شیر بیان نموده است اما در طرز تهیه ماقوت به روش مشهدی باید آب را جایگزین شیر کرد و بقیه مراحل را پیش برد. از آن جا که مشهدی ها ماقوت را ساده درست می نمایند پس می توانید زعفران یا پودر کاکائو هم داخل آن نریزید. در آخر مشهدی ها شیره انگور یا خرما روی ماقوت تهیه شده ریخته و نوش جان می نمایند. اگر علاقه مند به شیرینی و دسرهای مشهدی هستید حتما در منزل شیرینی مشهدی خانگی را برای خود و عزیزان تان درست کنید.
شیر در طرز تهیه ماقوت
استفاده از شیر در طرز تهیه ماقوت کاملا اختیاری است و در صورت حساسیت می توانید آب را جایگزین آن کنید. در صورت استفاده از شیر در طرز تهیه ماقوت بهتر است از شیر پرچرب یا شیر گاو بهره ببرید. اگر به شیر گاو حساسیت دارید آن را با شیر گیاهی جایگزین کنید.
سرو قالبی ماقوت با شیر
برای سرو مجلسی ماقوت می توانید آن را در قالب سرو کنید. برای این کار احتیاج است که کف قالب خود را کمی با کره یا روغن چرب نموده و آن را با نایلون بپوشانید. حال ماقوت را داخل قالب بریزید و برای یک ساعت داخل یخچال بگذارید تا خوب خودش را بگیرد. با گذشت یک ساعت، نایلون را از زیر آن کشیده تا به راحتی دسرتان بیرون بیاید. در نهایت آن را با هر مغزیجاتی که خواستید تزئین کنید. برای سرو ماقوت در قالب باید غلظت آن کمی بیشتر از حد معمول باشد که بتوانید آن را به زیبایی برش دهید.
طرز تهیه ماقوت شکلاتی
دسر ماقوت با توجه به ذائقه تان به روش های متعددی درست می گردد. یکی از این روش ها افزودن زعفران است و در روشی دیگر جایگزین کردن کاکائو به جای زعفران است. در این روش مراحل پخت را مانند بالا پیش می روید و هنگام اضافه کردن زعفران، به همان اندازه باید پودر کاکائو را جایگزین کنید.
منبع: کتاب کاله