طرز تهیه قطاب با ماست و بدون فر ، دستور ساده و بی دردسر
به گزارش کنفرانس هکا، قطاب یک شیرینی خوشمزه و سنتی است که کمتر کسی به آن نه می گوید. اگر در پی ریشه این شیرینی خوشمزه می شد باید به شهر یزد سفر کنید. شما با راه رفتن در کوچه پس کوچه های این شهر مدهوش عطر قطاب خواهید شد تا جایی که به آن دست رد نمی زنید. قطاب علاوه بر آن که برترین سوغاتی شهر یزد محسوب می گردد یکی از برترین شیرینی های پذیرایی عید به شمار میرود که می توانید بی دردسر و بدون فر در منزل آن را درست کنید. طرز تهیه قطاب با ماست را در ادامه برایتان خواهیم گفت تا آن را بدون فر درست کنید.
مواد اولیه برای تهیه قطاب با ماست
- روغن نباتی یک سوم فنجان
- ماست ساده یک سوم فنجان
- زرده تخم مرغ دو عدد
- آرد همه منظوره یک و یک سوم فنجان
- بیکینگ پودر یک چهارم قاشق چای خوری
- شکر یک چهارم فنجان
مواد لازم برای داخل قطاب
- بادام یک دوم فنجان
- گردو یک دوم فنجان
- هل آسیاب شده یک چهارم قاشق چای خوری
- دارچین آسیاب شده یک دوم قاشق چای خوری
- پودر قند یک چهارم فنجان
طرز تهیه قطاب با ماست
1. مواد را مخلوط کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه قطاب با ماست باید یک کاسه مناسب انتخاب کنید تا در آن روغن نباتی، ماست و زرده های تخم مرغ را با یاری هم زن با یکدیگر مخلوط کنید. حال ظرف دیگری را انتخاب کنید تا در آن آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید. قبل از مخلوط کردن شان، آرد را حتما دو تا سه بار الک کنید. حال مواد خشک را در کاسه اولی الک و مدام هم بزنید. شیرینی نخودچی را هم بی دردسر در منزل می توانید درست کنید.
2. خمیر را ورز دهید
در دومین مرحله از طرز تهیه قطاب با ماست، خمیر را برای پنج تا شش دقیقه ورز دهید. خمیر را برای دو ساعت بپوشانید و در دمای محیط قرار دهید. در ادامه پیش بردن مراحل تهیه شیرینی به سراغ آماده کردن فیلینگ آن بروید. طرز تهیه شیرینی مشهدی را حتما برای روزهای عیدتان امتحان کنید.
3. فیلینگ را آماده کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه قطاب با ماست باید فیلینگ آن را درست کنید. پس با یاری میکسر یا چاقو، بادام و گردو را جداگانه خرد کنید. آن ها را به همراه دارچین، هل و شکر در یک کاسه بریزید و مخلوط کنید. کاسه را کنار گذاشته و به سراغ دیگر مراحل تهیه قطاب بروید. با شیرینی توت به پذیرایی عیدتان رنگ و لعابی دیگر دهید.
4. خمیر را قالب بزنید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه قطاب با ماست باید روی سطح کار خود کمی آرد بپاشید. خمیر را روی سطح کار قرار دهید و با یاری وردنه آن را به قطر سه میلی میتر باز کنید. حال با یاری یک کاتر کوکی یا لیوان آن را به صورت گرد قالب بزنید. یک و یک دوم قاشق چای خوری از مواد فیلینگ را داخل خمیر قالب زده بریزید. خمیر را تا کنید و لبه های آن را بهم فشار دهید. لبه های خمیر را چنگال بزنید. شیرینی کشمشی از دیگر شیرینی های عید است که می توانید درست کنید. کوکی سریع با خمیر کاپو را هم می توانید برای پذیرایی عید درست کنید.
5. قطاب را سرخ کنید
در پنجمین مرحله از طرز تهیه قطاب با ماست ، یک تابه مناسب انتخاب نموده و داخل آن روغن بریزید. تابه را روی حرارت بگذارید تا روغن داغ گردد. قطاب ها را در دسته های دوتایی داخل تابه بریزید تا سرخ شوند. آن ها را زیاد سرخ نکنید چراکه می سوزند. آن ها را از تابه خارج نموده و روی دستمال کاغذی بگذارید تا روغن اضافه شان گرفته گردد. در ظرفی دیگر پودر قند ریخته و قطاب ها را داخل آن بچرخانید. قطاب ها را داخل ظرف موردنظر بچینید و با خلال پسته و بادام تزئین کنید. باسولوق ژله ای از دیگر شیریین های خوشمزه عید است که درست کردن ش را بهتان پیشنهاد می کنیم.
نکات تکمیلی پخت قطاب با ماست
شیرینی قطاب مانند شیرینی کشمشی و شیرینی گردویی با وجود دستوری آسان و بی دردسر سراسر نکته در دل خود دارد که هنگام پخت باید به آن ها توجه کرد. نکات گفته شده را در ادامه بخوانید.
استفاده از ماست در تهیه قطاب
در طرز تهیه قطاب با ماست باید در انتخاب ماست دقت داشته باشید. ماست آبکی یا ترش مایه شیرینی و مزه آن را تغییر می دهد پس باید ماست شیرین و پرچرب را در تهیه آن به کار برد. استفاده از ماست پرچرب به پفکی بودن قطاب یاری خواهد نمود. پیشنهاد ما به شما درست کردن شیرینی اسکار گردویی است.
قالب زدن خمیر قطاب
در تهیه شیرینی قطاب باید خمیر را روی سطح کارتان با وردنه پخش کنید و با یاری لیوان یا کاتر آن را قالب بزنید. اگر وردنه برای پهن کردن خمیر نداشتید باید مقدار یک گردو از آن برداشته و کف دست تان باز کنید. مواد میانی را در وسط آن بریزید و لبه های خمیر را بهم رسانده و آن را جمع کنید. برای زیباتر شدن کار می توانید لبه های آن را چنگال بزنید یا با دست حالت بدهید. در حالتی دیگر مقدار یک گردو از خمیر بردارید سپس کف دست تان باز کنید تا مواد میانی را داخل آن بریزید. در نهایت دوباره داخل دست تان گرد کنید. برای هلالی پیچیدن خمیر قطاب هم می توانید از قالب مخصوص پیراشکی بهره ببرید. شیرینی پنجره ای در عید هم هواداران خودش را دارد از آن غافل نشوید.
پخت قطاب در فر
برای پخت قطاب در فر باید زرده تخم مرغ را با زعفران دم نموده غلیظ و نصف قاشق چای خوری آرد در یک کاسه مخلوط کنید. با یاری یک برس مخلوط را روی قطاب ها رومال کنید تا رنگ شان هنگام پخت طلایی گردد. در نهایت شیرینی ها را برای 20 دقیقه در طبقه وسط فر با دمای 170 درجه سانتی گراد بگذارید. گرم کردن فر و پهن کردن کاغذروغنی را نباید فراموش کنید.
ترک خوردن قطاب
استفاده زیاد از بیکینگ پودر، گلاب و بالا بودن حرارت منجر به ترک خوردن این شیرینی های خوشمزه می گردد. طرز تهیه نان برنجی را در منزل درست کنید.
علت سفتی قطاب
مهم ترین علتی که برای سفتی قطاب می توان در نظر گرفت زیاد بودن مقدار آرد و بالا بودن حرارت است. شیرینی ها را حتما باید با حرارت بسیار کم سرخ کرد. حرارت زیاد منجر به خام ماندن مغز شیرینی می گردد. در این حالت تنها زیر و روی قطاب ها طلایی می گردد که بعد از خنک شدن سفت می شوند. شیرینی بهشتی را هم با آن طعم های خوشمزه اش حتما برای پذیرایی در نوروز امتحان کنید.
علت باز شدن خمیر قطاب
هنگام قرار دادن مواد میانی داخل خمیر کمی از آن به لبه ها چسبیده و از چسبیدن لبه های خمیر به یکدیگر جلوگیری نموده است. با قرار گرفتن شان در روغن داغ، از هم باز می شوند. علت دیگر کم بودن مقدار آرد و پف بیش از حد آن بوده است. دقت داشته باشید با باز کردن یک جا خمیر، خمیر هوا خورده و رطوبتش را از دست می دهد.
منبع: کتاب کاله