طرز تهیه علی نازیک غذای مشهور ترکیه ای

به گزارش کنفرانس هکا، علی نازیک یکی از غذاهای خوشمزه و مشهور کشور ترکیه است که از ترکیب بورانی بادمجان با نوی سس گوشت تهیه می گردد.

طرز تهیه علی نازیک غذای مشهور ترکیه ای

امروزه غذا های بین المللی و مدرن هواداران زیادی دارد. برخلاف گذشته که مردم جز غذا های سنتی مانند انواع خورشت ها و پلو ها و آبگوشت و آش میل به امتحان سایر غذا ها نداشتند. در جهانی امروز با پیدایش اینترنت و توسعه فضای مجازی مردم با انواع غذا های کشور های مختلف جهان آشنا شده اند و در برخی از رستوران ها نیز سرو می شوند. در این میان غذا های ترکیه ای بسیار خوشمزه و مشهور هستند و به علت نزدیکی مرزی و فرهنگی با ایران، غذا های ترکی در میان ایرانیان بیشتر از سایر غذا های بین المللی هوادار دارند.

علی نازیک یا الی نازیک یکی از غذا های مشهور ترکیه است که در رستوران های ترکی سرو می گردد. این غذا از ترکیب بورانی با نوعی مایع گوشتی تهیه می گردد. برخی از گوشت چرخ نموده و برخی از گوشت تکه ای برای تهیه این غذا استفاده می نمایند. اگر دوست دارید این غذای خوشمزه ترکی را در منزل درست کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم

بادمجان میانه: 5 عدد

پیاز: 1 عدد

فلفل سبز: 1 عدد

گوشت چرخ نموده: 250 گرم

سیر: 5 حبه

ماست چکیده: 1 پیمانه

روغن زیتون: 3 قاشق غذاخوری

کره: 20 گرم

گوجه فرنگی بزرگ: 5 عدد

رب فلفل یا سس تند: 1 قاشق غذاخوری

نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و آویشن: به مقدار لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این غذای خوشمزه و مشهور ابتدا باید بادمجان ها را کبابی کنید و بعد پوست بگیرید و ساطوری کنید و کنار بگذارید تا خنک گردد. در انتهای مطلب روش درست کردن بادمجان کبابی را توضیح خواهیم داد. در مرحله بعد پیاز را خرد کنید و همراه با کمی روغن مایع داخل یک ماهی تابه روی اجاق گاز بگذارید تا سرخ گردد. گوشت چرخ نموده را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و بعد سه حبه سیر رنده شده، نمک، فلفل، زردچوبه و آویشن را بریزید و کمی گوشت را تفت بدهید، سپس فلفل سبز خرد شده را اضافه کنید. گوجه فرنگی ها را رنده یا میکس کنید و همراه با سس فلفل به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید. حرارت اجاق گاز را کم کنید و اجازه بدهید مواد کم کم بپزد و جا بیفتد. نیم ساعت بعد اجاق گاز را خاموش کنید.

بادمجان های کبابی را داخل یک کاسه بریزید و ماست چکیده، روغن زیتون و سیر رنده شده را اضافه کنید. حالا نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. بورانی آماده را داخل ظرف سرو بریزید و با قاشق مواد را صاف کنید. حالا مایه گوشتی آماده را وسط بورانی بریزید و کره را که از قبل آب نموده اید، روی غذا بریزید. حالا علی نازیک خوشمزه شما آماده سرو است، نوش جان.

نکات مهم

1 ـ برای درست کردن بادمجان کبابی بادمجان ها را خیلی خوب بشویید و بعد خشک کنید. سپس اجاق گاز یا کباب پز را روشن کنید و بادمجان ها را با پوست روی شعله میانه آتش بگذارید. در حین کبابی شدن هرچند دقیقه یکبار بادمجان ها را پشت و رو کنید تا همه قسمت های آن به صورت یکنواخت کبابی و پخته گردد. بعد بادمجان های کبابی شده داغ را داخل یک ظرف در بسته بگذارید و اجازه بدهید 10 دقیقه بماند تا نرم گردد. حالا می توانید خیلی راحت پوست بادمجان ها را جدا کنید.

2 ـ سعی کنید از روغن زیتون مرغوب برای پخت و پز بهره ببرید. روغن زیتون به علت ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن های معمولی مخلوط می گردد. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می گردد؛ بنابراین کسانی که در پی خرید روغن زیتون هستند، اغلب می پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به توضیح ذیل ارائه داده اند:

ـ برای انتخاب روغن مرغوب بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.

- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر 1 قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در برخی موارد افراد به علت تندی بیش از حد روغن به سرفه می افتند. درست پس از 1 دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می رود و خوشمزه می گردد. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی کند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.

- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای معین کیفیت روغن نیست؛ زیرا به راحتی می توان در آن تقلب کرد.

منبع: گردشبان
انتشار: 9 بهمن 1402 بروزرسانی: 9 بهمن 1402 گردآورنده: hecaconf.ir شناسه مطلب: 14654

به "طرز تهیه علی نازیک غذای مشهور ترکیه ای" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه علی نازیک غذای مشهور ترکیه ای"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید