طرز تهیه زولبیا با خمیر مایه فوری ، سریع و آسان
به گزارش کنفرانس هکا، زولبیا با خمیر مایه فوری یکی از آسان ترین راه های تهیه این شیرینی خوشمزه در وعده های افطاری است که تردی و خوشمزگی وصف ناپذیری به آن می دهد. این شیرینی خوشمزه که هواداران بسیاری برای خود دارد فقط برای ماه رمضان نیست و اگر روزی هوس زولبیا کردید، می توانید با دانستن طرز تهیه زولبیا با خمیر مایه فوری آن را به سبک قنادی ها سریع در منزل درست کنید.
مواد لازم برای تهیه زولبیا با خمیرمایه فوری
- آرد سفید 75 گرم
- نشاسته 70 گرم
- آب ولرم یک چهارم لیوان
- ماست سه قاشق غذاخوری
- روغن جامد یک قاشق مرباخوری
- شکر یک قاشق چای خوری
- گلاب یک دوم قاشق غذاخوری
- خمیرمایه یک قاشق مرباخوری سرخالی
- زعفران یک سوم قاشق چای خوری
مواد لازم برای تهیه شربت بار
- آب یک پیمانه
- شکر دو پیمانه
- آب لیمو نصف قاشق چای خوری
- گلاب یک فنجان
- زعفران دم نموده دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه شربت بار
1. آب و شکر را بجوشانید
در اولین مرحله از طرز تهیه زولبیا با خمیرمایه فوری باید یک قابلمه مناسب برای جوشیدن شکر و آب انتخاب کنید. بعد از ریختن آب و شکر داخل قابلمه، کمی زمان دهید تا شکر کامل حل گردد. قابمه را روی حرارت میانه بگذارید تا برای 20 دقیقه بجوشد. حال که سفره افطاری تان را آماده می کنید حتما شربت سیب را هم برای خود و عزیزان تان درست کنید.
2. آب لیمو و گلاب را اضافه کنید
بعد از به غلظت رسیدن آب و شکر در دومین مرحله از طرز تهیه زولبیا با خمیر مایه فوری باید آب لیمو گفته شده را داخل قابلمه بریزید. بعد از مقداری جوشیدن، نوبت به گلاب و زعفران می رسد آن را هم اضافه کنید و زمان دهید کمی با یکدیگر بجوشند. در نهایت حرارت را خاموش کنید و به سراغ پیش بردن مراحل تهیه مایه زولبیا بروید. در کنار تهیه زولبیا برای شب های ماه رمضان می توانید شیربرنج ساده هم درست کنید.
طرز تهیه زولبیا با خمیرمایه فوری
1. خمیرمایه و نشاسته را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه زولبیا با خمیر مایه فوری ، خمیرمایه، آب ولرم و شکر را داخل یک ظرف با یکدیگر مخلوط کنید. در ظرف را برای 10 دقیقه بگذارید تا خمیر مایه بهتر پف کند. نشاسته را با ماست در یک کاسه مناسب مخلوط و خوب هم بزنید. نشاسته ها باید کامل حل شوند تا مایه ای یک دست داشته باشید. برای 20 دقیقه در ظرف را بگذارید تا نشاسته هایتان نرم شوند. در صورت سفت بودن مایه، یک یا دو قاشق دیگر ماست اضافه کنید تا مایه تان کامل یک دست گردد. پیشنهاد ما به شما درست کردن شیر خرما داغ مخصوص برای میهمانان افطارتان است، از آن غافل نشوید.
2. خمیرمایه و دیگر مواد را به نشاسته اضافه کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه زولبیا با خمیرمایه فوری باید مایه خمیرمایه را کم کم به ظرف نشاسته اضافه و هم بزنید. حال آرد را اضافه و به آرامی مایه زولبیا را هم بزنید. در ادامه روغن و زعفران را هم اضافه کنید و تا یک دست شدن مایه آن را هم بزنید. بعد از یک دست شدن مایه شیرینی، گلاب را هم اضافه و به آرامی هم بزنید. در نهایت روی ظرف را برای 30 دقیقه بپوشانید و در محیطی گرم قرار دهید. در صورت سفت بودن مایع زولبیا کمی گلاب به آن اضافه کنید و اگر مایه شیرینی شل بود کمی آرد بریزید تا سفت گردد.
3. زولبیا را قیف بزنید
در سومین مرحله از طرز تهیه زولبیا با خمیر مایه فوری باید مایه شیرینی را داخل یک قیف شیرینی پزی با ماسوره ریز یا ظرف خالی سس بریزید. تابه مناسبی را روی حرارت بگذارید و داخل آن روغن بریزید. بعد از داغ شدن روغن مایه را داخل تابه قیف بزنید. بعد از سرخ کردن زولبیا، آن ها را داخل یک توری فلزی بگذارید تا روغن اضافه شان گرفته گردد. شربت بار را کنار دست خود بگذارید تا زولبیاها را برای طعم دار شدن برای سه دقیقه داخل آن بگذارید. در نهایت بعد از گرفتن شربت اضافه شان، آن ها را در ظرف موردنظر بچینید.
نکات تکمیلی پخت زولبیا با خمیرمایه فوری
زولبیا با خمیر مایه دستوری ساده و آسان دارد که نیم ساعت قبل از افطار می توانید آن را درست کنید. با این وجود در دل خود ده ها نکته دارد که در ادامه مهم ترین آن ها را بیان خواهیم کرد.
استفاده از ماست در تهیه زولبیا
در طرز تهیه زولبیا با خمیر مایه فوری بهتر است که از ماست ترش و پرچرب بهره ببرید چراکه شیرینی تان تردتر خواهد شد. نگران ترشی ماست نباشید به این خاطر که بعد از سرخ شدن از بین خواهد رفت. نکته دیگر آن که از ماست تازه، آبکی یا غلیظ هم استفاده نکنید که تردی آن از بین خواهد رفت. درست کردن آش ماست را در ماه رمضان برای عزیزان تان از قلم نیاندازید.
سفتی و خشکی زولبیا
سفتی و خشکی زولبیا دلایل زیادی ممکن است داشته باشد که مهم ترین آن ها می تواند گذشتن تاریخ انقضا خمیرمایه، عمل نیامدن خمیرمایه، زیاد سرخ کردن زولبیا، نازک ریختن زولبیا و ریختن آرد اضافه در مایه شیرینی باشد. کنار زولبیا درست کردن گوش فیل خوشمزه را از قلم نیاندازید.
نرم شدن زولبیا
در طرز تهیه زولبیا با خمیرمایه گاهی زولبیاها بسیار نرم می شوند که علت آن غلیظ نبودن شربت، گذاشتن زولبیاها روی هم، داغ بودن شربت هنگام ریختن روی زولبیاها، چیدن آن ها روی هم و بستن در ظرف زولبیا برای مدت طولانی است. برای وعده های افطاری تان حتما شربت زنجبیلی درست کنید.
خمیر زولبیا
غلظت خمیر زولبیا باید شبیه غلظت ماست هنگام کش آمدنش باشد. برای خوش رنگ تر شدن خمیرتان می توانید چند قطره ژل خوراکی نارنجی به همراه زعفران به آن اضافه کنید. اگر می خواهید خمیری سبک تر و پف دارتر داشته باشید باید روی ظرف را با پلاستیک بپوشانید و حدود 30 دقیقه تا هشت ساعت در دمای محیط به آن استراحت دهید. اگر خمیر زولبیا سفت بود و از قیف بیرون نمی آمد باید کمی آب به آن اضافه کنید. برای زیباتر کردن سفره های افطاری تان در میهمانی ها از حلوای سنتی زعفرانی غافل نشوید.
استفاده از نشاسته در تهیه زولبیا
در طرز تهیه زولبیا با نشاسته ذرت، بهتر است از دانه های درشت نشاسته به جای پودر نشاسته بهره ببرید. از سویی دیگر نشاسته تان باید تازه باشد تا زولبیاها به خوبی در روغن پف نمایند. پیشنهاد ما به شما برای ماه رمضان خواندن طرز تهیه حلوای هویج با شیر و درست کردن آن است.
نحوه سرخ کردن زولبیا
شما خمیر را به صورت دایره ای و با فشار از بطری خارج کنید سپس سه تا چهار دایره متحدالمرکز در روغن ایجاد و وسط آن ها را ببندید. توجه داشته باشید که از داخل به بیرون این کار را انجام دهید. برای داشتن زولبیاهای زیبا با اشکالی منظم به زمان و کمی تجربه احتیاج دارید قطعا دسته های بعدی بهتر خواهند بود. اگر هوس یک دسر برای افطار کردید حتما پودینگ شکلاتی را امتحان کنید.
علت متلاشی زولبیا در روغن
در طرز تهیه زولبیا با زیاد داغ بودن روغن، شل بودن مایه زولبیا و شکل ندادن صحیح زولبیا در تابه منجر به متلاشی و پخش شدن آن در تابه می گردد. برای سفره های افطاری تان فرنی با نشاسته هم می توانید درست کنید.
منبع: کتاب کاله