طرز تهیه آش ماست شمالی خوشمزه و ساده به روش سنتی
به گزارش کنفرانس هکا، یکی از آش های خوشمزه و مقوی که طعمی فراموش نشدنی به جای می گذارد، آش ماست شمالی است. این آش، ترکیبی از مواد تازه و مغذی است که نه تنها بدن را سیراب می نماید بلکه روح را نیز شاداب می سازد. در اینجا، با همراهی سایت آموزشی پانا مگ، طرز تهیه آش ماست شمالی را به شیوه ای ساده و قابل دسترس برای همه علاقه مندان به آشپزی ایرانی، بازگو می کنیم.
این دستور پخت، پلی است بین آشپزی سنتی و مدرن که قدم به قدم شما را در آماده سازی یک غذای خوشمزه و مغذی همراهی می نماید. پس بیایید با معرفی مواد لازم آغاز کنیم.
برای طرز تهیه آش ماست شمالی ابتدا برنج را خیس نموده، سپس آن را با آب می پزیم. پس از نیمه پخت، کدو سبز ریز خرد شده اضافه می گردد و پس از پخت کدو، اسفناج خرد شده به آن افزوده می گردد.
زمانی که اسفناج نیز پخته شد، آش را از روی حرارت برداشته و کمی خنک می کنیم تا بتوانیم ماست را به آن اضافه کنیم. پس از هم زدن و یکدست شدن ماست در آش، آن را مجدداً گرم نموده و با نمک طعم دار می کنیم. در نهایت، آش را گرم سرو می کنیم.
مواد
کدو سبز3 عدد
برنج1 نعلبکی
ماست750 گرم
اسفناج یا گشنیز، شوید، برگ سیر2 الی 3 دسته
نمک به اندازه کافی
طرز تهیه آش ماست شمالی
مرحله 1: آماده سازی برنج
ابتدا برنج را با دقت می شوییم تا هرگونه ناخالصی و گرد و غبار از آن جدا گردد. پس از شستن، برنج را در ظرفی با آب سرد قرار می دهیم و اجازه می دهیم به مدت یک ساعت خیس بخورد. این کار به برنج یاری می نماید تا پخت بهتری داشته باشد و زمان پخت آن کاهش یابد.
مرحله 2: پخت برنج
پس از خیس خوردن، برنج را همراه با اندازه کافی آب در قابلمه ای روی حرارت قرار می دهیم تا به آرامی بجوشد. حرارت را به حدی تنظیم می کنیم که برنج آرام و یکنواخت بپزد و به خوبی نرم گردد. این مرحله ممکن است حدود 30 تا 45 دقیقه زمان ببرد.
مرحله 3: اضافه کردن کدو سبز
هنگامی که برنج نیمه پخته شد، کدوهای سبز را که پیشتر به صورت ریز خرد نموده ایم، به قابلمه اضافه می کنیم. کدو سبز به آش طعم تازگی و ظرافتی خاص می بخشد. حالا اجازه می دهیم کدو سبز همراه برنج به آرامی پخته و نرم گردد.
مرحله 4: افزودن اسفناج
پس از اینکه کدو سبز کاملاً پخت و نرم شد، نوبت به افزودن اسفناج خرد شده می رسد. اسفناج یا سایر سبزیجات پیشنهادی (گشنیز، شوید، برگ سیر) را که از قبل آماده نموده ایم، به مخلوط برنج و کدو اضافه می کنیم. حرارت را کمی کاهش می دهیم تا اسفناج به آرامی در میان سایر مواد پخته و عطر و طعم خود را به آش بدهد.
مرحله 5: خنک کردن آش
هنگامی که اسفناج به خوبی پخت و آش غلظت مناسبی به خود گرفت، حرارت را خاموش نموده و اجازه می دهیم آش کمی از حرارت بیفتد. این کار به ما امکان می دهد تا ماست را بدون اینکه بر اثر حرارت زیاد ببرد، به آش اضافه کنیم.
مرحله 6: آماده سازی ماست
در این مرحله، ماست را در کاسه ای بزرگ می ریزیم و با استفاده از همزن دستی، آن را به خوبی هم می زنیم تا یکدست و صاف گردد. این امر به ماست یاری می نماید تا بهتر با سایر مواد آش ترکیب گردد و بافتی نرم و لطیف به آش ببخشد.
مرحله 7: اضافه کردن ماست به آش
پس از اینکه آش کمی خنک شد، به آرامی ماست زده شده را به آن اضافه می کنیم. در حین افزودن ماست، به آرامی و پیوسته هم می زنیم تا ماست کاملاً با آش ترکیب گردد و هیچ گلوله ای از ماست باقی نماند.
مرحله 8: تنظیم طعم آش
در این مرحله، آش را دوباره روی حرارت ملایم قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا به آرامی گرم گردد. به این ترتیب، ماست به خوبی در آش جا می افتد و طعم ها به خوبی با هم ترکیب می شوند. در این مرحله، نمک را به اندازه دلخواه اضافه می کنیم تا طعم آش متعادل گردد.
مرحله 9: سرو آش
پس از اینکه آش به خوبی گرم و طعم دار شد، آن را در ظرف های سرو ریخته و به دلخواه می توانیم با اندازهی سبزی خرد شده، پیاز داغ یا گردوی خرد شده تزیین کنیم. حالا آش ماست شمالی آماده است تا به عنوان یک وعده غذایی مغذی و خوشمزه، نوش جان گردد.
منبع: گردشبان