طرزتهیه آش گزنه ساده و لذیذ به روش محلی مازندران

به گزارش کنفرانس هکا، آش گزنه یک پیش غذا یا اش خوشمزه و مفید برای سلامتی هست ، که گیاه گزنه و حبوبات، مواد اصلی آن را تشکیل می دهند.

طرزتهیه آش گزنه ساده و لذیذ به روش محلی مازندران

این غذا اصالت مازندرانی دارد ولی در گرگان، شهمیرزاد و کردستان هم تهیه می گردد. در این غذا از گوشت استفاده نمی گردد و گزینه عالی برای گیاهخواران به شمار میرود

بعلاوه آش گزنه برای کسانی که مشکل دیابت دارند گزینه مناسبی هست .

بد نیست بدانید که آش گزنه جزو غذاهای شب یلدا مازندرانی ها و یکی از غذاهای شب چهارشنبه سوری هم هست وبه آن آش چهارشنبه سوری نیز می گویند.

مواد تشکیل دهنده آش گزنه دارای تغییراتی است، اما همه دستور العمل ها شامل گزنه، سیر، پیاز، نخود، زردچوبه، برنج، عدس، سبزی و رب انار یا آب انار است.

ترکیبات اختیاری می تواند شامل انواع دیگر لوبیا (لوبیا چیتی، باقلا)، چغندر، کدو حلوایی، انواع دیگر سبزی ها (سبزیجات محلی شمال ایران زولنگ و اناریجه، اسفناج، تره فرنگی، گشنیز)،می باشد.

نکته برای تهیه آش گزنه بهترست از مواد تازه ومرغوب بهره ببرید. توجه داشته باشید که گیاه گزنه در حالت تازه خواص بیشتری دارد.

آش گزنه یکی از غذاهای مفید برای درمان خانگی سرما خوردگی هست

اگر برایتان سخت است در خانه رشته آش گزنه را درست کنید از رشته آش آماده بهره ببرید

مواد لازم

کدو حلوایی : 100 گرم

آرد گندم (اختیاری): 500 گرم

آب و روغن (اختیاری): به اندازه لازم

ماست: 1 کیلوگرم

گزنه، گشنیز، جعفری: 100 گرم

چغندر: 50 گرم

لوبیا سفید: 30 گرم

سیر: 2حبه

باقلا سبز پوست کنده: 50 گرم

نخود: 50 گرم

عدس: 50 گرم

نمک:1 قاشق چایخوری

فلفل سیاه :1/4 قاشق چایخوری

زردچوبه:1 قاشق چایخوری

مراحل

حبوبات شامل نخود، لوبیا سفید و عدس را در ظرف های جداگانه از قبل خیس کنید تا نفخشان گرفته گردد.

گشنیز، گزنه و جعفری را بشویید و آبکش کنید. بعد از اینکه آب خود را از دست داد، با چاقو، به صورت ریز و ساطوری خرد کنید.

چغندر و کدو حلوایی را هم بشویید و پوست آنها را بگیرید. چغندر و کدو حلوایی را به صورت مکعب های کوچک 1 سانتی متری خرد کنید.

قابلمه را روی حرارت بگذارید. نخود، لوبیا سفید و عدس را آبکش کنید و در قابلمه بریزید.

روی مواد را آب بریزید تا دو بند انگشت روی آنها با آب پوشانده گردد. سپس چغندر را هم اضافه کنید. اجازه دهید آب بجوشد و حرارت را کم کنید. درب قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا حبوبات و چغندر پخته شوند.

در این مرحله، آرد گندم را دو بار الک کنید و در ظرف بریزید. به آرامی و طی چند مرحله، آب اضافه کنید. بسته به اندازه جذب آرد، اندازه آب متفاوت خواهد بود. بنابراین بعد از افزودن هر بار آب، خمیر را ورز دهید تا وقتی که جمع گردد و به دست نچسبد. روی خمیر را به مدت 15 دقیقه بپوشانید و کنار بگذارید.(اختیاری طرز تهیه رشته اش)

پوست سیر را بگیرید و سیرها را رنده کنید. می توانید به صورت ریز هم خرد کنید. سیرها را به حبوبات در حال پخت اضافه کنید. اجازه دهید عطر سیرها بلند گردد،

کدو حلوایی، باقلا سبز، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید.

سبزی های ساطوری شده شامل گزنه، گشنیز و جعفری را هم به قابلمه بیفزایید. همه مواد را هم بزنید و درب قابلمه را دوباره بگذارید تا مواد کاملا بپزند.

ماست را در یک کاسه بریزید و به آن اندازهی آب اضافه کنید و با چنگال هم بزنید تا رقیق گردد. سپس حبوبات، کدو حلوایی و چغندر را تست کنید. اگر کاملا پخته بودند و اصلا سفت نبودند، رشته های آش را اضافه کنید.

اول ماست رقیق شده را اضافه کنید و بعد نوبت به افزودن رشته های آش است. همه مواد را به آرامی هم بزنید و در صورت احتیاج، ادویه ها و نمک را اندازه کنید

وقتی همه مواد پختند و آش به غلظت و طعم دلخواهتان رسید، آش گزنه را در ظرف مخصوص سرو بریزید و به صورت گرم میل کنید

منبع: گردشبان
انتشار: 28 بهمن 1402 بروزرسانی: 28 بهمن 1402 گردآورنده: hecaconf.ir شناسه مطلب: 15156

به "طرزتهیه آش گزنه ساده و لذیذ به روش محلی مازندران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرزتهیه آش گزنه ساده و لذیذ به روش محلی مازندران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید