شهرهایی که به سرعت زیر آب، در حال غرق شدن هستند

به گزارش کنفرانس هکا، شهرهایی در سطح دنیا به علت گرمایش دنیای، بالا آمدن سطح دریاها و پمپاژ غیرقانونی آب از زیر زمین، به سرعت در حال غرق شدن زیر آب هستند. در این مقاله، با توضیح سختی های مردم جاکارتا در اندونزی، با ما همراه شوید.

شهرهایی که به سرعت زیر آب، در حال غرق شدن هستند

شهر جاکارتا در اندونزی به علت طوفان حاصل از پمپ کردن غیرقانونی آب از زیر زمین، بالا رفتن سطح دریاها و تغییرات آب و هوایی، در حال غرق شدن زیر سطح دریا است. این مقاله توسط برایان کلارک هاوارد نوشته شده است. وی، نویسنده ارشد تیم نشنال جئوگرافی در زمینه محیط زیست، علوم، تکنولوژی و دیگر مباحث است.

عکس های این مقاله توسط شان گالاگر، گرفته شده است.

این خبر، در 25 جولای 2013 (3 مرداد 1392) چاپ شده بود. در تاریخ 22 دسامبر 2017 (1 دی 1396) این خبر با جزئیات بیشتر، بروزرسانی شد.

عکاس مستقر در پکن، شان گالاگر، به جاکارتا سفر کرد تا چالش های زندگی افراد این شهر را به تصویر بکشد.

وی می گوید:

این شهر، تاکنون، با سیل های تخریب نماینده و زیادی از جمله سیل و طوفان سال 2007 روبه رو بوده است که باعث کشته شدن 50 نفر و نقل مکان 300 هزار نفر شد. اما به نظر می رسد مسائل، بیشتر و بدتر شده اند.

در حقیقت، این بحران، از زمانی که ما اولین بار این مجموعه عکس را چاپ نموده ایم، بسیار شدیدتر شده است. گزارش ویژه روزنامه نیویورک تایمز در تاریخ 21 دسامبر 2017 (30 آذر 1396)، توجهات را به سمت این بحران، جلب نموده است.

نیویورک تایمز می نویسد:

در حقیقت، جاکارتا، سریع تر از هر شهر بزرگ دیگری در سیاره زمین در حال غرق شدن است؛ حتی سریع تر از تغییرات آب و هوایی که در حال افزایش سطح دریا است. این سرعت که بسیار غیر واقعی به نظر می رسد، باعث بحران هایی چون معکوس شدن جریان رودخانه ها به سمت بالادست رودخانه شده است. همچنین، باران های معمولی، مرتبا، حاشیه ها را در باتلاقی از گل فرو می برند و ساختمان ها، آهسته زیر زمین، توسط زمین بلعیده می شوند.

دلیلی اصلی این پدیده، حفر چاه های غیرقانونی توسط جاکارتایی ها است؛ قطره به قطره، آن ها در حال خشک کردن چشمه های آب زیرزمینی شهرشان هستند؛ درست مانند از بین بردن یک بالشتک غول پیکر در زیر خودشان.

گالاگر در سال 2013 گفته بود:

جاکارتا، به طور فزاینده ای توسط سیل ها در حال ویران شدن است که این آمار، توسط بعضی از عوامل تشدید شده است، عواملی چون بالا آمدن سطح دریاها و بحران های شدید آب و هوایی. در حقیقت، هر سال، 30 سانتی متر از شهر را غرق می نمایند.

وی افزود:

40 درصد شهر زیر سطح دریا است و سیستم کانال های ویرانه شهر، شدیدا آلوده شده است.

شرایط از زمانی که گالاگر این بحران را ثبت نموده است، بسیار بدتر شده است.

بالا آمدن آب

یک ماهیگیر در ماه آپریل سال 2013 در جاده ای در جاکارتا در اندونزی، که توسط آب دریا، غرق شده است، راه می رود. جاکارتا، پایتخت و بزرگ ترین شهر اندونزی، سرزمین جزایر پراکنده، خانه بیش از 10 میلیون نفر است. در حال حاضر، شهر با بحران های جدی ای چون سیل، غرق شدن زمین، بالا آمدن سطح دریا و تغییرات آب و هوایی روبه رو است.

مرز بالا بودن آب

مردی در سیل ماه آپریل 2013، در جاکارتا در اندونزی، علامتی برای سطح بالای آب روی یک دیوار گذاشته است.

جوکو ویدودو، شهردار جاکارتا، به خبرگزاری گاردین در فوریه سال 2013 گفته بود که گسترش شهرنشینی، کنترل سیل را مشکل تر نموده است (تیم نشنال جئوگرافی، به ساختمان شهرداری جاکارتا رفت تا در خصوص استراتژی های مقابله با سیل از آن ها سوال کند، ولی تاکنون جوابی نگرفته است).

ویدودو در شغل قبلی خود به عنوان شهردار سوراکارتا (Surakarta)، در اندونزی، جایزه بین المللی پروژه شهردار جهانی را برای ایجاد کمربند سبزی از گیاهان و سبزی ها در اطراف این شهر، به دست آورد. به نظر می آید، آن حائل کمربندی از سوراکارتا در مقابل سیل های تخریب نماینده محافظت نموده است.

ویدودو در خصوص جاکارتا به گاردین گفت:

باتلاق ها، مرداب ها، جنگل ها و دیگر فضاهای سبز در شمال شهر، توسط مجموعه ساختمان ها و بازارها از بین رفته اند. شما نباید همه چیز را ویران کنید.

کارشناسان، اشاره کردند که علاوه بر حفاظت از استحکامات طبیعی محیط زیست مانند جنگل های مانگرو (شاه پسند) و باتلاق ها، جاکارتا احتیاج به تعمیر و گسترش مجموعه ای از سدها و کانال ها برای کنترل سیل توسط استعمارگران هلندی دارد.

خانه های تخریب شده

پسری در زاغه مرکزی جاکارتا به خانه ای تخریب شده می نگرد. این ساختمان در ژانویه سال 2013، زمانی که سیل بیش از 20 نفر را کشت و باعث نقل مکان 20 هزار نفر شد، تخریب شده است.

کانال های مسدود شده

یک قایق کوچک مسافربری از کانالی نزدیک به مرکز شهری جاکارتا می گذرد. این کانال ها توسط استعمارگران هلندی برای انتقال آب به خارج از شهر و جلوگیری از سیل ساخته شدند، اما نگهداری و تعمیرات از آن ها به عمل نیامد و با پسماندها و ضایعات انسانی مسدود شدند.

در حال خفگی با زباله

مردی در حال تماشای رودخانه ای مملو از زباله در زاغه مرکزی جاکارتا است. گالاگر می گوید:

مردم به طور معمول، از راستاهای آبی شهر، برای ریختن زباله هایشان استفاده می نمایند. در هر ژانویه، فصل باران جاکارتا، که سطح آب بالاتر می رود، رودخانه ها و کانال ها ضایعات اضافی را جمع یا در مناطق خاصی، آن ها را متمرکز می نمایند، به طوری که حجم آن ها آنقدر زیاد می گردد که از راستا آب خارج می شوند.

مسائل روزانه

زنی در کنار مخزن آب آلوده ای، ظرف های خود را می شوید. بیش از 5 میلیون نفر یا حدود نصف جمعیت شهر، در زاغه ها زندگی می نمایند. آمارها نشان می دهد بیشتر از یک نفر از چهار نفر در اندونزی، در زاغه ها زندگی می نمایند. زاغه به محله های فقیرنشین و بدون مجوز در حاشیه شهرها گفته می گردد. معمولا امکانات بهداشتی، رفاهی و امنیتی در مناطق زاغه نشین وجود ندارد.

غذای ناسالم

یک ماهیگیر، مگس ها را از صید خود که از جنگل های مانگرو غرق شده در شمال غربی جاکارتا گرفته است، دور می نماید. جنگل های مانگرو باقی مانده منطقه، تحت تهدید روبه رشد توسعه شهرنشینی هستند. بر اساس گفته های گالاگر، بیشتر صیدهای دریایی شهر، با آلودگی آب آلوده شده اند.

سرویس های بهداشتی در باز

گربه ای در توالت های جاکارتا راه می رود؛ جایی که اغلب، ضایعات خود را بدون هیچ تصفیه ای، مستقیما به رودخانه و کانال ها می ریزد. گالاگر می گوید:

این موضوع، علاوه بر بروز بیماری و پخش شدن آن در میان مردم و از بین بردن حیات موجودات دریایی، باعث شده است شهر بویی ناخوشایند به خود بگیرد.

باز کردن کانال ها

کارگر دولتی در آپریل سال 2013، در حال خارج کردن زباله ها از یک کانال تخلیه مسدود شده در مرکز جاکارتا است.

ساختمان های رها شده

بچه ها در حال بازی در خرابه های ساختمان سیل زده ای هستند که پس از غرق شدن در ژانویه، توسط آب خروجی از منطقه بندری شمال جاکارتا، رها شده است. با وجود بالا رفتن سطح آب دریا، بخش هایی از این شهر حتی در فصل های بدون بارندگی (از جولای تا اکتبر، 10 تیر تا 9 آبان) نیز در حال غرق شدن هستند.

ساحل در مخاطره

موج ها در ساحل شمال جاکارتا، از روی یک درخت عبور می نمایند.

بر اساس پروژه واقعیت آب و هوایی (Climate Reality Project)، بدون اقدامات در جهت محافظت از سیل، بالا آمدن سطح دریا، 6 میلیون نفر در اندونزی را در معرض خطر سیل های ساحلی قرار خواهد داد. این گروه پیش بینی نموده است که بدترین سیل در جزیره جاوا، جایی که جاکارتا قرار گرفته است، رخ خواهد داد.

ویدودو، شهردار جاکارتا، اقدامات مقابله با سیل ها را بسیار پیچیده خوانده است.

آموزشگاه ما: آموزش باید برای همه در دسترس باشد

منبع: کجارو / news.nationalgeographic.com
انتشار: 10 مهر 1400 بروزرسانی: 10 مهر 1400 گردآورنده: hecaconf.ir شناسه مطلب: 7037

به "شهرهایی که به سرعت زیر آب، در حال غرق شدن هستند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شهرهایی که به سرعت زیر آب، در حال غرق شدن هستند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید