دمی زیتون، یک غذای اصیل و فوق العاده ایرانی

به گزارش کنفرانس هکا، پلو های مخلوط در سفره غذای ایرانی ها جایگاه مخصوص به خود را دارند. باقالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، لوبیا پلو، مرصع پلو، آلبالو پلو و... از انواع پلو های مخلوطی هستند که در مهمانی ها هواداران خاص خود را دارند. دمی زیتون یکی از انواع غذا های خوشمزه و فراموش شده ایرانی است که در روزگاران قدیم طبخ می شد. این غذا به علت داشتن زیتون، گوجه فرنگی، مرغ و سیر بسیار مقوی و خوشمزه است.

دمی زیتون، یک غذای اصیل و فوق العاده ایرانی

اگر هواداران انواع دمی و یا پلو های مخلوط هستید، این دمی خوشمره را از دست ندهید و حتما یک بار آن را امتحان کنید. در صورتی که تمایل دارید یک غذای نو و خوشمزه را برای اعضای خانواده تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه دمی زیتون خوشمزه همراه ما باشید.

مواد لازم

برنج: 2 پیمانه

زیتون بدون هسته: 1 پیاله

سینه مرغ پخته: 1 عدد

گوجه فرنگی: 3 عدد

روغن: به میزان لازم

نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

سیر: 3 حبه

طرز تهیه دمی زیتون

برای درست کردن این دمی خوشمزه ابتدا برنج را با آب ولرم و کمی نمک به مدت 4 ساعت خیس بدهید. در مرحله بعد زیتون ها را به صورت حلقه ای خرد کنید. سیر ها را رنده کنید و همراه با اندازهی روغن داخل ماهی تابه بریزید تا عطر سیر بلند گردد، سپس زیتون خرد شده را به سیر اضافه کنید. کمی نمک، فلفل و زردچوبه بریزید و سیر را به مدت 5 دقیقه تفت بدهید. حالا گوجه فرنگی را رنده یا میکس کنید و به زیتون سرخ شده اضافه کنید و هم بزنید. درب ماهی تابه را ببندید و نیم ساعت زمان بدهید تا مواد با حرارت کم بپزد و سس گوجه غلیظ گردد. در آخر سینه مرغ پخته و خرد شده را به این ترکیب اضافه کنید.

در مرحله بعد برنج خیس نموده را همراه با کمی روغن داخل یک قابلمه بریزید و ترکیب زیتون و مرغ و سس گوجه را به آن اضافه کنید. میزان یک بند انگشت آب داخل برنج بریزید و خوب هم بزنید تا مواد با برنج مخلوط گردد. وقتی برنج به جوش آمد و آب اضافه کشیده شد، روی درب قابلمه دمکنی بگذارید و نیم ساعت تا 40 دقیقه زمان بدهید تا برنج دم بکشد. دمی زیتون خوشمزه شما در این مرحله آماده سرو است که می توانید آن را همراه با سالاد شیرازی یا ماست بورانی میل کنید، نوش جان.

نکات مهم

1 ـ حتما برنج را بعد از پاک کردن با آب ولرم بشویید. توجه داشته باشید که باید آنقدر برنج را بشویید تا رنگ آب شفاف گردد. در حین شستشو از چنگ زدن برنج خودداری کنید؛ زیرا باعث خرد شدن برنج می گردد. برنج باید حدودا 4 ساعت خیس بخورد. البته این مدت زمان در خصوص برنج نو که تازه از شالیزار آمده است و آن را خریداری نموده اید، کمتر است. برنج نو را بهتر است نیم ساعت بیشتر خیس نکنید. بعد از خیس کردن برنج با آب ولرم حتما به آن نمک اضافه کنید. اگر قرار است برنج را آبکش کنید، نمک بیشتری بریزید و اگر برنج شما کته است، خیلی کم نمک اضافه کنید.

2 ـ زیتون یکی از خوشمزه ترین و مفیدترین خوردنی های همراه با غذاست که لذت غذا خوردن را چندین برابر می نماید و از ارزش غذایی بالایی برخودار است. زیتون سیاه به علت داشتن ویتامین آ می تواند سلامتی چشم و بینایی را بهبود ببخشد. بعضی مطالعات دانشمندان نشان داده است که خوردن زیتون سیاه موجب تسکین بعضی درد ها در مفاصل می گردد. زیتون سیاه حاوی بعضی خواص ضد التهاب قوی است که می تواند از بیماری های قلبی عروقی جلوگیری کند. مصرف زیتون سیاه به طور منظم می تواند به تنظیم سطح قند خون یاری کند.

حال که با بعضی خواص زیتون آشنا شدید، ممکن است این سوال برای تان پیش بیاید که اگر زیتونی که خریده اید تلخ بود، چطور باید تلخی آن را بگیرید؟

همه انواع زیتون ها تلخ هستند که راه از بین بردن تلخی آن شستشوی چندباره آن ها با آب است؛ یعنی اینکه زیتون ها را سه تا چهار بار باید بشویید. سپس بعد از هر بار شستن در آب نمک بخوابانید تا طعم مطلوبی به دست بیاورد. پس از اینکه تلخی زیتون ها از بین رفت، دوباره آن ها را در آب نمک که اندازه شوری آن مطابق میل شماست، بریزید؛ سپس روی زیتون ها 2 قاشق روغن زیتون و یک قاشق گل پر بریزید و در جای خنک به غیر از یخچال نگه دارید.

3 ـ به جای سینه مرغ برای پخت این غذا می توانید از ران مرغ هم بهره ببرید. حتما مرغ را با پیاز، دو حبه سیر، چوب دارچین یا برگ بو، اندازهی نمک و زردچوبه بپزید تا بوی زحم مرغ گرفته گردد.

منبع: گردشبان
انتشار: 21 فروردین 1403 بروزرسانی: 21 فروردین 1403 گردآورنده: hecaconf.ir شناسه مطلب: 16637

به "دمی زیتون، یک غذای اصیل و فوق العاده ایرانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دمی زیتون، یک غذای اصیل و فوق العاده ایرانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید