درمان ناباروری با فیزیوتراپی
به گزارش کنفرانس هکا، نی نی سایت - مطهره حسین پور : نازایی به معنی عدم حاملگی در عرض یکسال بدون استفاده از هرگونه روش جلوگیری از بارداری است. عوامل زیادی در بروز ناباروری نقش دارند که با تشخیص و درمان آنها می توان به باروری امیدوار شد.

عواملی که در بروز نازایی نقش دارند بسیار متنوع بوده و عبارتند از:
اختلالات ساختمانی در رحم و لوله های رحمی، اختلالات تخمدان، اختلال در سیستم تناسلی مرد، عفونت های مزمن، اختلالات تخمک گذاری و ...
جالب است بدانید که علاوه بر درمان های ناباروری که توسط متخصصان نازایی به صورت معمول انجام می گردد، یکی از مواردی که به عنوان گزینه درمانی ناباروری می توان در نظر داشت، فیزیوتراپی است.
فیزیوتراپی در چه نوع ناباروری یاری کننده است؟
- انسداد لوله های رحمی که در اثر چسبندگی لوله ها، التهاب لوله ها در اثر عفونت یا تجمع مایع درون لوله ها ایجاد شده باشد.
- جابه جایی رحم و لوله های رحمی بر اثر چسبندگی های داخل لگنی
- چسبندگی در رحم، لوله ها و صفاق
- حاملگی های خارج از رحم
درمان فیزیوتراپی در نازایی
اولتراسوند در نازایی:
امواج اولتراسوند با خواص مکانیکی و حرارتی خود منجر به از بین بردن و کاهش چسبندگی و جابه جایی رحم و لوله های رحمی و آزاد کردن پرده صفاق می گردد. برای عبور تخمک از لوله های رحمی، علاوه بر حرکات دودی لوله ها، فعالیت مژک های جدار داخلی لوله ها نیز نقش دارند. امواج اولتراسوند در آزاد کردن لوله ها و فعال تر کردن مژک ها بسیار موثر است.همچنین با افزایش گردش خون باعث بهبود اکسیژن رسانی، جذب بهتر مواد غذایی و دفع ترشحات و مواد زائد و دردزا می گردد. همچنین منجر به تجمع گلبولهای سفید به وسیله افزایش گردش خون منجر به کاهش یا از بین بردن التهاب می گردد.
دستگاه اینترفرنشیال یا IF :
منجر به اتساع عروق شده که افزایش گردش خون را به همراه دارد و باعث بهبود اکسیژن رسانی و تغذیه بافت و دفع مواد دردزا و همچنین کاهش التهاب می گردد. همچنین باعث اثرات تحریکی روی عضلات دستگاه تناسلی و یاری به برطرف چسبندگی می گردد.درمان های دیگر شامل:
امواج دیاترمی، منیپولاسیون احشایی رحم و لوله های رحمی ورزش و... می توانند در فیزیوتراپی نازایی بسیار یاری کننده باشند.تاثیر ورزش در ناباروری زنان
با افزایش روز افزون میزان ناباروری در زنان و مردان و تحقیقات پیرامون عوامل موثر بر ناباروری، ورزش یکی از مهم ترین عوامل تاثیرگذار در این زمینه شناخته شده است. آیا می دانید تنها با نیم ساعت پیاده روی در هر روز، شانس موفقیت خود را برای باروری افزایش می دهید. اصولا تحرک کافی و ورزش، نقش ویژه ای در کلیه مراحل مربوط به بارداری، تغییرات خاص سن بلوغ و عوارض مربوط به دوران سالمندی دارد.
منبع: برترین هاپارمیس: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای پارمیس