خورش غوره مسما مرغ رو با این 22 ترفند گیلانی بی نظیر بپز!

به گزارش کنفرانس هکا، خورش غوره مسما با مرغ و بادمجان یکی از که اتفاقا جزو محبوب در هم محسوب می شه. و لذیذ غوره مسما با مرغ و بادمجان را در فصل غوره با غوره تازه به عنوان یک و یک انتخاب عالی برای بیشتر درست می کنن و البته برای طبخ آن می تونین به جای گوشت مرغ از گوشت سایر ماکیان یا گوشت قرمز هم استفاده کنین. این غذا جزو هم هست. اگر سوال شما هم اینن که ما طرز تهیه خورش غوره مسما با مرغ و بادمجان و نکات طلایی خوشمزه شدن این رو در از بخونین.

خورش غوره مسما مرغ رو با این 22 ترفند گیلانی بی نظیر بپز!

طرز تهیه خورش غوره مسما گیلانی در یک نگاه

برای تهیه خورش غوره مسما با مرغ، اول بادمجون ها رو با نمک استراحت می دین تا تلخیشون گرفته بشه، بعد اون ها رو می شورین، خشک می کنین و سرخ می کنین. پیاز و سیر رو توی قابلمه تفت می دین، مرغ رو اضافه و همه طرفش رو سرخ می کنین. رب گوجه فرنگی و گوجه های رنده شده رو به مرغ و پیاز اضافه می کنین، چند دقیقه با هم تفت می دین تا رنگ و طعم باز بشه.

بعد آب جوش می ریزین و صبر می کنین تا مرغ نیم پز و خورش قوام دار بشه. در نهایت بادمجون های سرخ شده و غوره های پاک شده رو توی خورش می ریزین و می ذارین همه مواد با هم مزه دار و خورش لعاب دار بشه. وقتی همه طعم ها خوب به خورد هم رفت و خورش غلیظ شد، می تونین کنارش برنج سرو کنین.

برای اینکه درباره میزان مواد اولیه، مراحل و جزییات تهیه غوره مسما بیشتر بدونید، تا پایانی متن، با ما باشید.

مواد لازم برای تهیه خورشت غوره مسما بادمجان

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
گوشت مرغ (ترجیحا ران یا سینه با استخوان)4 تکه میانه
بادمجان4 عدد میانه
گوجه فرنگی4 عدد میانه
غوره تازه3/4 لیوان فرانسوی دسته دار
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد میانه
سیر (برای سیر داغ)2 حبه
رب گوجه1 قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
برنجبرای سرو با خورش غوره مسما
زیتون و ترشیبرای سرو با خورش غوره مسما

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: حدود 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه و پخت خورش غوره مسما گیلانی: حدود 90 دقیقه

مراحل طرز تهیه خورش غوره مسما با مرغ

خورش غوره مسما رو گیلانی ها یا با گوشت مرغ درست می کنن یا با گوشت اردک و پرندگان شکاری. در هر صورت طعم این خورشت خیلی لذیذه و با برنج ایرانی سروش کنین تا لذتش چندبرابر شه.

مرحله اول: مواد اولیه رو آماده کنین

در اولین مرحله از طرز تهیه خورش غوره مسما، مرغ رو بشورین و با دستمال خشک کنین. پیاز رو پوست بگیرین و نگینی ریز کنین. سیر رو رنده کنین یا له کنین. گوجه فرنگی ها رو پوست بگیرین. گوجه ها رو یا رنده کنین یا ریز خرد کنین.

برای گرفتن تلخی بادمجون، بعد از اینکه بادمجون ها رو پوست گرفتین و برش زدین، باید هر دو طرف شون رو به نمک آغشته کنین و روی یه سینی بچینین. بادمجون ها باید حدود نیم ساعت تا چهل دقیقه بمونن تا روی سطح شون قطره های قهوه ای آب جمع بشه. بعد با دستمال تمیز این آب رو پاک کنین، بادمجون ها رو با آب سرد آبکشی کنین تا نمک اضافی شسته بشه و در آخر با دستمال خشک کنین تا برای سرخ کردن آماده بشن.

برای آماده کردن غوره، ابتدا دم و برگ و چوب های ریزش رو جدا کنین، بعد غوره ها رو چند دقیقه توی آب سرد بریزین و ملایم هم بزنین تا هر گرد و خاک یا ذره ای روی سطح غوره ها پاک بشه. بعد غوره ها رو توی آبکش بریزین و اگه لازم بود دوباره آب بکشین تا کاملاً تمیز و آماده شدنش مطمئن بشین.

شما می تونید گوشت مرغ رو به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله دوم: بادمجون ها رو سرخ کنین

یک تابه رو روی شعله میانه بذارین و روغن بریزین. وقتی روغن داغ شد، بادمجون ها رو توی تابه بچینین. هر دو طرف رو سرخ کنین تا طلایی بشن. بادمجون ها رو روی دستمال آشپزخونه بذارین تا روغن اضافی گرفته بشه. اگر دوست دارین بادمجون کمتر روغن جذب کنه، می تونین قبل از سرخ کردن کمی ماست به سطحشون بمالید (). سرخ کردن رو در چند مرحله انجام بدین تا تابه شلوغ نشه و هر بادمجون جدا جدا سرخ و کاملا مغزپخت بشه.

اگر هم از بادمجان فریزری و یخ زده استفاده می کنید صبر کنید تا یخ بادمجون ها آب بشه.

شما می تونید روغن سرخ کردنی و بادمجان سرخ نموده منجمد رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله سوم: سیر داغ و پیاز داغ اضافه کنین

توی یک قابلمه یا تابه مناسب کمی روغن بریزین. پیازها رو روی حرارت ملایم سرخ کنین تا سبک و طلایی بشن. وقتی پیازها طلایی شدن، سیر رنده شده رو هم اضافه کنین و حدود یک دقیقه دیگه با هم تفت بدین تا عطرش بلند بشه. مراقب باشین سیر نسوزه، چون سریع تلخ می شه.

اگه دوست داشتین و اهل طعم بیشتر بودین توی این مرحله کمی فلفل سیاه و زردچوبه هم با پیاز و سیر مخلوط کنین تا پایه خورش خوشرنگ و خوش عطر بشه. بعد از آماده شدن پیاز داغ و سیر داغ می تونین نصفش رو برای تزئین کنار بذارین.

شما می تونید سیر داغ آماده، پیاز داغ آماده و فلفل سیاه و زردچوبه رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله چهارم: مرغ رو سرخ کنید

در ادامه طرز تهیه خورش غوره با مرغ، تکه های مرغ رو با کمی نمک و فلفل مزه دار کنین و بعد داخل همون تابه ای که پیاز و سیر رو سرخ کردین بریزین. حرارت رو کمی زیاد کنین و مرغ ها رو هر طرف چند دقیقه سرخ کنین تا طلایی و خوشرنگ بشن. این کار باعث می شه گرفته بشه و گوشتش توی خورش شکل بهتری داشته باشه.

نمک رو به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های می تونید تهیه کنید.

مرحله پنجم: رب و گوجه رو اضافه کنین

رب گوجه فرنگی رو داخل قابلمه بریزین. یکی دو دقیقه رب رو با مرغ و پیاز تفت بدین تا رنگ باز کنه. گوجه فرنگی رنده شده رو اضافه کنین. کمی هم بزنین تا مواد مخلوط بشن. اجازه بدین آب گوجه کمی کشیده بشه. این کار باعث می شه خورش طعم خامی رب نگیره و رنگش شفاف تر و خوش رنگ تر بشه.

رب گوجه فرنگی رو به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های می تونید تهیه کنید.

مرحله ششم: آب جوش بریزین و خورش غوره مسما رو بپزین

حدود دو لیوان آب جوش اضافه کنین. شعله رو کم کنین و در قابلمه رو بذارین. حدود سی تا چهل دقیقه منتظر بمونین تا مرغ نیم پز بشه و خورش قوام بگیره.

اگه حس کردین آب خورش کم شد و هنوز مرغ نپخته، کم کم آب جوش اضافه کنین تا خورش خشک نشه. این مرحله خیلی مهمه که مرغ نرم و مغزپخت بشه و طعم مواد با هم خوب مخلوط شه.

مرحله هفتم: بادمجون و غوره رو اضافه کنین

بادمجون های سرخ شده و غوره رو به قابلمه اضافه کنین. در قابلمه رو دوباره بذارین. بیست تا سی دقیقه بذارین تا همه مواد با هم مزه دار و خورش لعاب دار بشه. یادتون باشه از این به بعد خورش رو زیاد هم نزنین تا بادمجون ها له نشن و ظاهر خورش قشنگ بمونه. هر وقت حس کردین غوره ها ترک خوردن و خورش حسابی جا افتاده، وقت خاموش کردن شعله ست.

مرحله آخر: خورش غوره مسما رو مزه و سرو کنین

نمک و ترشی خورش رو بچشین. اگه لازم بود تنظیم کنین. خورش باید لعاب دار و نسبتاً غلیظ باشه. وقتی حسابی جا افتاد، خورش غوره مسما آماده سرو هست. برای سرو، معمولاً خورش رو با یا ، یا ترشی دلخواه () سرو کنید. راستی، کنارش زیتون یا سیرترشی () هم خوب می چسبه.

برنج، زیتون و انواع ترشی رو به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های می تونید تهیه کنید.

طرز تهیه خورش غوره مسما با گوشت

طرز تهیه خورش غوره مسما بادمجان با گوشت تفاوت زیادی با نسخه خورش غوره با مرغ نداره و همه مراحل تقریباً همونه؛ فقط به جای مرغ از گوشت خورشتی بدون استخوان، معمولاً گوسفندی یا گوساله، استفاده می کنین. بهتره گوشت رو بعد از خرد کردن با پیاز و سیر خوب تفت بدین تا کاملاً رنگش عوض بشه و بوی زهمش بره.

بعد رب و گوجه رو اضافه و کمی سرخ کنین و بعد آب جوش بریزین. چون گوشت نسبت به مرغ به زمان بیشتری احتیاج داره، خورش باید حدود یک تا دو ساعت با شعله ملایم بپزه تا گوشت نرم و مغزپخت بشه. بقیه مراحل مثل اضافه کردن بادمجون های سرخ شده و غوره پاک شده همونطور که شرح دادم انجام می گیره و در پایان خورشی خواهید داشت با طعم ترش و لذیذ، کاملاً لعاب دار؛ فقط زمان پخت گوشت رو باید طولانی تر در نظر بگیرید تا بافتش نرم و دلپذیر بشه.

و گوشت گوسفندی رو به صورت حضوری یا اینترنتی به وسیله فروشگاه های می تونید تهیه کنید.

روش تهیه خورش غوره مسما با بادمجان بدون گوشت و مرغ

خورش غوره مسما با بادمجان بدون گوشت و مرغ، نسخه کاملاً گیاهی و سبک این خورش شمالی هست که برای گیاه خوارها یا زمانی که دنبال یک غذای سبک تر و ارزان اید خیلی مناسبه. بادمجون ها رو مثل همواره پوست می گیرین و برش می زنین، تلخیشون رو با نمک می گیرین و بعد سرخ می کنین. پیاز و سیر رو جداگانه توی روغن تفت می دین تا طلایی بشن، بعد رب گوجه فرنگی و گوجه های رنده شده رو بهش اضافه می کنین و خوب تفت می دین تا طعم خامی رب گرفته شه.

در ادامه طرز تهیه خورش غوره مسما، کمی آب جوش به مواد اضافه می کنین و می ذارین سس جوش بیاد و جا بیفته. در آخر، بادمجون های سرخ شده و غوره های پاک شده رو توی قابلمه می ریزین و حدود نیم ساعت روی حرارت کم می ذارین تا همه مواد با هم مزه دار بشن و خورش کاملاً لعاب دار و خوش رنگ شه. این خورش گیاهی رو با برنج ساده می تونین سرو کنین و از طعم تازه و ترشش لذت ببرین.

نکات مهم در طرز تهیه خورش غوره مسما گیلانی

  • از گوشت ران یا سردست گوسفند، گوشت بوقلمون یا سایر انواع ماکیان برای درست کردن خورش غوره مسما با بادمجان هم می تونید استفاده کنین.
  • برای این که مزه تلخی بادمجان ها برای این خورش و هر خورش دیگری که با بادمجان درست می کنین از بین بره؛ حتما باید قبل از سرخ کردن بادمجان ها بعد از پوست گرفتن به مدت 30 دقیقه در آب و نمک بخوابونید و بعدش خوب بشورید. وقتی آب بادمجان ها خشک شد آن ها را سرخ کنین تا روغن کمتری به خودشون بگیرن.
  • برای پختن و جا افتادن خورش غوره مسما 1 و نیم ساعت زمان لازم دارید.
  • می تونید قبل از اضافه کردن گوجه فرنگی ها آن ها را کمی در روغن تفت بدید.
  • اگر غوره تازه ندارید از غوره فریز شده برای درست کردن این غذای خوشمزه با مرغ و بادمجان بهره ببرید.
  • بادمجان ها را در 15 دقیقه پایانی پخت اضافه کنین که در خورش وا نرن. به جای بادمجان از کدو هم می تونید بهره ببرید.
  • شمالی ها معمولا این خورش را با جوجه های کوچیک محلی هم درست می کنن. طرز تهیه خورش غوره ویج شمالی یا همان غوره مسما مازندرانی هم به همین ترتیبه.
  • بادمجون ها رو توی روغن داغ با حرارت میانه رو به بالا سرخ کنین تا هم طلایی بشن و هم ترد، اما مراقب باشید له نشن؛ چون اگه حرارت کم باشه، بادمجون روغن زیادی جذب می کنه و طعمش خراب می شه.
  • برای خورش گیاهی، حتماً پیاز رو رنده یا خیلی ریز خرد کنید و با کمی روغن تفت بدید تا طلایی و سبک بشه، چون پایه طعم خوش این خورش همینه.
  • سیر تازه رو فراموش نکنین، چون یک عطر و طعم منحصر به فرد به خورشتون می ده. سیر رو فقط کمی تفت بدین که نسوزه و تلخ نشه.
  • رب گوجه و گوجه رنده شده رو با هم سرخ کنید تا رب خوش رنگ و بی خامه شه، ضمن اینکه گوجه یه طعم تازه و طبیعی به خورش اضافه می کنه.
  • غوره بهتره تازه باشه و قبل از اضافه کردن، حتماً دم هاش رو بگیرین و خوب بشورین. اگه غوره در دسترس نداشتید می تونین کمی آبغوره یا آبلیمو بریزین تا طعم ترشی خورش حفظ بشه.
  • نمک رو حتماً در آخر کار اضافه کنید. چون ترشی غوره برخی وقت ها کمی مزه شوری هم داره و اگه زودتر نمک بریزین ممکنه نتونین خورش رو کنترل کنین.
  • خورش رو باید با حرارت ملایم و درب نیمه باز بذارین تا مواد با هم قشنگ مزه بده و سس خورش کشدار و خوش رنگ بشه.
  • برای خوش عطرتر شدن خورش، می تونین کمی زعفران دم نموده یا حتی یه چوب دارچین بندازین توی سس. این ها اختیاری ان، اما طعم و عطر غذا رو خاص تر می کنن.
  • خورش غوره مسما با بادمجان باید غلیظ باشه، پس از همون اول آب کمی بریزید و اگر بعداً لازم شد کم کم آب جوش اضافه کنید. اگه آب زیاد بریزید خورش رقیق و بی قوام می شه.

فوت و فن های خوشمزه شدن خورش غوره مسما مجلسی

آیا در طرز تهیه خورش غوره مسما، می تونیم از بادمجان کبابی یا آب پز به جای سرخ شده استفاده کنیم تا خورش سالم تر باشه؟

بله، می تونید بادمجون ها رو به جای سرخ کردن، کبابی یا در فر و حتی بخارپز آماده کنید. این کار هم خورش رو کم چرب تر و سبک تر می کنه و هم یه طعم دودی ملایم به غذا می ده که خیلی دلچسبه.

چرا خورش غوره مسما گاهی خیلی ترش یا گَس میشه؟

ترشی و گَسی خورش به میزان غوره برمی گرده. همواره بهتره غوره رو قبل از اضافه کردن بچشید و کم کم اضافه کنید. اگر خورش بیش از حد ترش شد، می تونید کمی شکر یا شیره انگور بریزید تا طعمش متعادل تر بشه.

اگر غوره تازه در دسترس نبود، چه جایگزینی هست؟

اگه غوره تازه ندارید، غوره فریز شده هم کاملاً جواب می ده؛ فقط باید صبر کنید تا کامل یخش باز بشه و آب اضافیش رو بگیرید بعد به خورش اضافه کنید. بعلاوه آبغوره یا آبلیمو هم می تونن نقش ترشی رو ایفا کنن، فقط کم کم بریزید و حتماً بچشید.

چرا خورش غوره من لعاب نمی میزان و رقیق می مونه؟

اگر پیاز رو ریز خرد و خوب تفت بدین و حرارت رو ملایم نگه دارید و خورش رو با درِ نیمه باز بپزید، خورش به مرور زمان غلیظ و لعاب دار می شه. اگه باز هم رقیق شد، کمی بدون در بذارین تا آب اضافه کشیده بشه.

آیا می گردد این خورش را زودتر آماده و چند ساعت کنار گذاشت؟

اتفاقاً خورش غوره مسما اگر چند ساعت استراحت کنه یا حتی یک شب تو یخچال بمونه، مزه ها بیشتر به خورد هم میرن و خورش خوشمزه تر و جاافتاده تر می شه. فقط موقع گرم کردن، با حرارت خیلی کم و آرام این کارو انجام بدید تا بادمجون ها له یا زیادی نرم نشن.

منبع: افق کوروش
انتشار: 14 مرداد 1404 بروزرسانی: 14 مرداد 1404 گردآورنده: hecaconf.ir شناسه مطلب: 17296

به "خورش غوره مسما مرغ رو با این 22 ترفند گیلانی بی نظیر بپز!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خورش غوره مسما مرغ رو با این 22 ترفند گیلانی بی نظیر بپز!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید