با معده درد صبحگاهی چه کنیم؟

به گزارش کنفرانس هکا، حتما حداقل یکباری شده که با معده درد از خواب بیدار شوید یا بلافاصله بعد از بیدار شدن دچار معده درد شوید که دلیل آن ممکن است سندروم روده تحریک پذیر، نفخ، گاز معده و... باشد. در ادامه به راه چاره هایی می پردازیم که با دانستن آنها می توانید معده درد بعد از خواب را بهبود ببخشید:

با معده درد صبحگاهی چه کنیم؟

سری به دستشویی بزنید

به گفته دکتر استیون فیشر Steven Fleisher رئیس بخش گوارش و مدیر آندوسکوپی مرکز بیماری های گوارش و کبد در مرکز پزشکی MedStar Franklin Square معین علت دل درد کار سختی است ولی اگر درد در ناحیه پایینی شکم بود می تواند نشانه سندرم روده تحریک پذیر باشد. گرفتگی ای که احساس می کنید ممکن است کوشش دستگاه گوارشی برای آغاز کار پس از خواب شبانه باشد که در این صورت رفتن به دستشویی می تواند به شما یاری کند. معین است که با رفتن به دستشویی و اجابت مزاج، معمولا درد و ناراحتی ای که به دلیل این فرایند ایجاد شده برطرف خواهد شد.

با پزشکتان تماس بگیرید

از آنجا که معده درد از جمله دردهای مبهم است برای برطرف نگرانی بهتر است با یک متخصص تماس بگیرید. بسته به عواملی مانند محل و احساس درد، دکتر می تواند توصیه های لازم را به شما نموده و شما را برای عکسبرداری بفرستد. بهتر است از پزشک عمومیتان نوبت گرفته یا از درمان های خانگی بهره ببرید. به گفته دکتر جاناتان کوهن Jonathan Cohen، استاد بالینی پزشکی در دانشگاه کونکورد: از این که با پزشکتان تماس گرفته و در خصوص بیماریتان صحبت کنید، ضرر نخواهید کرد.

دکتر با پرسیدن چند سوال می تواد به بهتر شدن حالتان یاری کند، توجه به این زنگ خطر حرکتی هوشمندانه است. اگر در حال حاضر دردتان شدید است، اسهال خونی یا استفراغ دارید و یا احساس سرگیجه می کنید، پس در حال حاضر درمان اساسی احتیاج شما نیست، شما احتیاج به مسکن دارید، پس با پزشکتان تماس بگیرید.

از افرادی که همراه شما غذا خورده اند، پرس و جو کنید

می ترسید که دچار مسمومیت غذایی شده باشید؟ اگر در رستوران غذا خورده اید ممکن است خبر بیمار شدن سایر افراد هم به گوشتان برسد. با خانواده خود یا هر کس دیگری که با شما شام خورده صحبت کنید و ببیند آیا علایم مشابهی دارد. به گفته دکتر فلایشر Fleisher در صورت وجود مسمومیت غذایی اغلب بیشتر از یک نفر به آن مبتلا می شوند.

خودتان صبحانه را آماده کنید

اگر معده درد تنها نشانه ای است که دارید و هنگام خوردن احساس تهوع ندارید احتیاجی نیست صبحانه خود را حذف کنید. به گفته دکتر کوهن فرستادن خوراکی به معده می تواند هر گونه مشکل ایجاد شده را کاهش دهد. به گفته دکتر دیوید گرین David Greenwald مدیر گوارش بالینی و آندوسکوپی بیمارستان مونت سینای نیویورک: از ساندویچ تخم مرغ چرب هر روزه صرف نظر کنید. سعی کنید خوراکی های شیرین و مطلوب تر یا خوراکی هایی که هضمشان راحت تر است را استفاده نمایید. او پیشنهاد می دهد که از مصرف غذاهایی که هضم شان سنگین است صرفه نظر کنید.

فنجان دوم قهوه تان را ننوشید

نگران نباشید، از شما نمی خواهیم که کلا از قهوه صرف نظر کنید، ولی اگر رفلاکس اسیدی عامل ایجاد مشکل شکمتان باشد، مصرف قهوه را کاهش دهید. به گفته دکتر فیشر: کافئین مسائل گوارشی افراد را مضاعف می نماید. یکی از این موارد ایجاد فشار بر روی دریچه مری و معده است که باعث می گردد اسید معده راحت تر به بیرون بپاشد. به علاوه باعث می گردد کار روده سخت تر شده و منجر به اسهال گردد. به گفته دکتر گرنوالد Greenwald اگر فکر می کنید قهوه مقصر است سعی کنید به مدت یک هفته آن را ترک کنید.

تنها راه تشخیص همین است که برای یک دوره معین مصرف قهوه را قطع کنید و ببینید آیا علائم بهتر می شوند یا خیر. حذف قهوه برای همواره کار سختی است ولی برای یک هفته قابل تحمل است. اگر شما دچار یبوست و در نتیجه ورم شکم شده اید کافئین می تواند به روان شدن شکم یاری نموده و در تسکین درد هنگام دستشویی یاری نماینده باشد.

تردمیل را دریابید

به گفته دکتر فیشر ورزش به برطرف مسائل گوارشی یاری می نماید پس با ادامه ورزش صبحگاهی تان می توانید مسائل شکمتان را حل کنید فقط اگر درد غیر قابل تحمل شده بود به بدنتان فشار نیاورید. فقط در صورتی به ورزش ادامه دهید که دردتان تا حدودی کاهش پیدا کند. اگر تغییری در دردتان ایجاد نشد، فعالیت فیزیکی را تا زمانی که مشکل حل نشده کنار بگذارید.

درد و فشار را متوقف کنید

به گفته دکتر فیشر برای رهایی از دردتان به داروهای بدون نسخه ای که دارید نگاهی بیندازید. مستقیما به سراغ داروهای مهار نماینده اسید معده بروید. از قبیل نکسیوم Nexium که با جلوگیری از ترشح آنزیم های دیواره معده، اسید معده را کاهش می دهد. حداکثر 10 تا 14 روز می توانید این داروها را مصرف کنید. احتمالا در این مدت خطری ایجاد ننموده و موثر عمل می نمایند و شما را از درد ناگهانی خلاص می نمایند ولی اگر دردتان درمان نشد مصرف دارو را کنار گذاشته و با پزشکتان مشورت کنید به خصوص اگر عوارض جانبی مانند اسهال داشتید یا معده درد شدیدتر شده و دچار گرفتگی عضلات شدید.

داروهای ضد نفخ را امتحان کنید

داروهای بدون نسخه ضد نفخ که معمولا شامل داروی سایمتیکون simethicone هستند، می توانند درد و احساس نفخ معده شما را درمان نمایند. به گفته دکتر گرینوالد این داروها حباب ها را از بین می برند بنابراین اگر یک لیوان آب بنوشید، در واقع با آن یک لیوان مقداری هم هوا را بلعیده اید که در معده شما ایجاد حباب می نماید. این حباب ها باید بترکند و این همان کاری است که باید معده شما انجام دهد و اگر معده شما توانایی آن را ندارد باید از داروهای ضد نفخ مانند سایمتیکون بهره ببرید. از آنجا که بدن شما سایمتیکون را جذب نمی نماید، این دارو هیچ گونه عوارضی نداشته و می توانید 4 بار در روز بدون نگرانی آن را مصرف کنید.

داروی ضد اسید معده یا ضد ترش کردن معده بهره ببرید

یک گزینه دیگر برای استفاده از داروهای بدون نسخه در مواردی که درد خیلی شدید نیست استفاده از داروی ضد اسید معده یا ضد ترش کردن معده است. به گفته دکتر فلایشر این داروها احتمالا جلوی بیش از حد شدن مشکل را گرفته و دردتان را فوری تسکین می دهند ولی این داروها فقط علایم را از بین می برند و مشکل را برطرف نمی نمایند پس اگر درد بهتر نشد، با پزشکتان مشورت کنید.

داروهای خانگی را امتحان کنید

روغن نعنا، زنجبیل و زردچوبه درد شما را اگر در اثر نفخ و گاز معده باشد تسکین می دهند. به گفته دکتر کوهن آنها به معده خالی که درد می نماید و جذب غذا یاری می نمایند. اگر مشکلتان به خاطر بازگشت اسید از معده به مری (رفلاکس) است، نعنا می تواد مشکل شما را بدتر کند که در این صورت بهتر است داروهای خانگی که برای سوزش سر دل استفاده می شوند را جایگزین کنید.

شکمتان را گرم کنید

به گفته دکتر فیشر یک کیسه آب گرم می تواند به از بین بردن درد شکم یاری کند به خصوص اگر عامل درد سندرم روده تحریک پذیر IBS باشد. از بطری ها یا کیسه های آب گرم قدیمی که ممکن است بیش از حد داغ شده و پوستتان را بسوزاند استفاده نکنید و سعی کنید با مدل های جدیدتر آنها را جایگزین کنید. کیسه های آب گرم که قابلیت قرار دریافت در مایکروفر را دارند و بهترین گزینه برای خفیف کردن دردهای مزمن IBS هستند.

منبع: سلامت نیوز

منبع: همگردی
انتشار: 19 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: hecaconf.ir شناسه مطلب: 7892

به "با معده درد صبحگاهی چه کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با معده درد صبحگاهی چه کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید