با این ماده مغذی فشارخون خود را کنترل کنید
به گزارش کنفرانس هکا، به نقل از هلث، فشار خون شما بر اساس مقدار نیرویی مشخص می گردد که شریان های شما تحمل می نمایند، زیرا شریان ها خون غنی از اکسیژن را به سلول ها و بافت های بدن می رسانند. ممکن است متوجه نشوید که فشار خونتان بالا یا پایین است و فشار خون شما در طول روز در نوسان باشد. مسائل زمانی رخ می دهند که فشار خون شما بالا بماند زیرا فشار بیش از حد می تواند به مرور زمان به شریان های شما آسیب برساند و منجر به بیماری عروق کرونر قلب گردد.
شما می توانید فشار خون خود را بدون دارو با تغییرات ساده در سبک زندگی مانند 150 دقیقه ورزش در هفته، ترک سیگار، مدیریت استرس و حفظ وزن مناسب کاهش دهید.
روینمودهای غذایی برای توقف پرفشاری خون، رژیم غذایی مخصوص افراد دارای فشار خون و رژیم مدیترانه ای است که برترین رژیم های غذایی برای افراد مبتلا به فشار خون بالا هستند، زیرا آنها بر غذاهای کاملی که سدیم و چربی کم و پتاسیم بالایی دارند تاکید می نمایند.
گفتنی است که یک اونس بادام 208 میلی گرم پتاسیم را برای بدن شما فراهم می نماید که 4درصد از میزان توصیه شده 4700 میلی گرمی است. در حالی که این رقم ممکن است میزان قابل توجهی از پتاسیم به نظر نرسد، اما معین شده است که بادام باعث کاهش فشار خون می گردد.
اگرچه بادام پر کالری است، اما می تواند فشار خون شما را در زمانی که وزن کم می کنید کنترل کند. نتایج تحقیقی که در سال 2016 در مجله تغذیه منتشرشد این واقعیت را بیان نمود. در این تحقیق 86 نفر تحت رژیم های غذایی قرار گرفتند که باعث کاهش 500 کالری شد. اگرچه رژیم های غذایی از نظر کالری برابر بودند اما گروه بادام، هر روز به میزان ای بادام مصرف می کردند که 15 درصد از کالری روزانه شان را تشکیل می داد. رژیم های گروه مصرف بادام که رژیم غذایی خود را رعایت کردند، پس از 12 هفته کاهش قابل توجهی در فشار خون سیستولیک و دیاستولیک خود مشاهده کردند. آنان بعلاوه چربی بیشتری را در اطراف تنه و کل چربی بدن خود از دست دادند.
اگرچه این تحقیقی منفرد با استفاده از افراد دارای اضافه وزن بود اما متاآنالیزهایی که نتایج چندین مطالعه را در خصوص تاثیر بادام بر فشار خون ترکیب می نمایند، تفاوت هایی در نتایج پیدا نموده اند.
متاآنالیزی در سال 2020 در درمان های مکمل در پزشکی نتایج 16 تحقیق را ترکیب کرد و نشان داد که مصرف بادام می تواند فشار خون دیاستولیک شما را کاهش دهد، اما فشار خون سیستولیک شما را کاهش نمی دهد. فشار خون دیاستولیک، نیروی وارد بر شریان های شما را بین ضربان های قلب میزان گیری می نماید.
متاآنالیز دیگری در سال 2020 تعداد 15 مطالعه را تجزیه و تحلیل کرد تا معین کند که افزودن بادام به رژیم غذایی شما فشار خون سیستولیک را کاهش می دهد اما فشار خون دیاستولیک را کاهش نمی دهد. فشار خون سیستولیک عدد بالاتری در خوانش فشار خون شماست و نیروی وارد بر شریان ها را هنگام ضربان قلب میزان گیری می نماید.
حتی اگر فشار خون بالا ندارید، می توانید برای سایر فواید سلامتی به بادام روی بیاورید. بر اساس نتایج پژوهشی در سال 2018 که در نشریه مواد مغذی منتشر شد، بادام بعلاوه ممکن است با کاهش کلسترول، خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد. پتانسیل کاهش کلسترول بد (LDL) بادام به نسبت چربی های غیراشباع سالم نسبت به چربی های اشباع نسبت داده شده است. بادام بعلاوه می تواند کلسترول خوب (HDL) را افزایش داده و تری گلیسیرید را کاهش دهد.
نتایج تحقیقی در سال 2020 در نشریه مواد مغذی نشان داد که بادام بعلاوه ممکن است در تنظیم قند خون و بهبود پاسخ انسولین مفید باشد. از آنجایی که بادام سرشار از چربی، فیبر و پروتئین است، افزودن بادام به وعده های غذایی می تواند شاخص گلیسمی رژیم غذایی شما را متعادل کند.
چربی های تک غیراشباع، منیزیم، آرژنین و فیتوکمیکال های موجود در بادام، نشانگرهای التهابی و استرس اکسیداتیو را در بدن کاهش می دهند. پلی فنول های موجود در بادام که بیشتر در پوست آنها یافت می گردد، می توانند ترکیب باکتری های روده شما را با ترویج باکتری های خوب و سرکوب باکتری های بیماری زا بهبود بخشند.
منبع: گردشبان