انواع قهوه ها چه تفاوتی با هم دارند؟
به گزارش کنفرانس هکا، قهوه یکی از محبوب ترین و پرمصرف ترین نوشیدنی ها در دنیا است. با افزایش تقاضا و علاقه مندی به خرید قهوه و نیز خرید عمده قهوه ، انواع مختلفی از قهوه ها در بازار موجود است. این انواع قهوه ها با توجه به روش تهیه، منبع و نوع دانه قهوه تفاوت هایی با یکدیگر دارند. در ادامه، به آنالیز تفاوت ها و ویژگی های انواع قهوه ها می پردازیم.

قهوه عربیکا (Arabica)
قهوه عربیکا یکی از نوع های محبوب قهوه است و تقریباً 70 تا80 درصد از قهوه های تجارتی دنیا را شامل می گردد. این نوع قهوه به طعم شیرین، ملاس و معمولاً با اسیدیته میانه و نرم شناخته می گردد. دانه های قهوه عربیکا دارای طعم و عطر پیچیده تری هستند و اغلب به عنوان قهوه با کیفیت و با قیمت بالا شناخته می شوند.
قهوه روباستا (Robusta)
قهوه روباستا نوعی دیگر از قهوه است که حدود 20 تا30 درصد از قهوه های تجارتی را تشکیل می دهد. این نوع قهوه دانه هایی با سختی بیشتر و اسیدیته بالاتر دارد. طعم قوی، و تندی بیشتری نسبت به قهوه عربیکا دارد. قهوه روباستا در قهوه های مخلوط (بلند) استفاده شده و قابلیت ساخت قهوه های مخملی و ایجاد کرم بر روی قهوه را بهبود می بخشد.
قهوه لیدیز (Liberica)
قهوه لیدیز نوعی قهوه است که کمتر شناخته شده است. این نوع قهوه تنها 1 تا 2 درصد از قهوه های تجارتی را تشکیل می دهد. دانه های قهوه لیدیز بزرگ تر، منحصربه فرد و با طعمی بومی و خاصی هستند. معمولاً در قهوه های تلخ به کار رفته و در بعضی منطقه ها آسیای جنوب شرقی مانند مالزی و فیلیپین رایج است.
قهوه اکسسو (Excelsa)
قهوه اکسسو نیز یک نوع دیگر از قهوه است که در بازار کمتر دیده می گردد. این نوع قهوه درختان قهوه را تشکیل می دهد و در مقایسه با سه نوع قهوه دیگر کمتر شناخته شده است. قهوه اکسسو عطر و طعمی متفاوت و معمولاً تلخ و سرکه ای دارد. این نوع قهوه نیز در قهوه های مخلوط به کار می رود.
انواع قهوه از نظر روش دم کردن
روش دم کردن قهوه یکی از عوامل مهم در معین طعم و مزه آن است. انتخاب روش صحیح دم کردن قهوه تجربه نهایی شما از قهوه را بهبود می بخشد. در ادامه، به آنالیز بعضی از انواع قهوه بر اساس روش دم کردن آنها پرداخته و تفاوت های آنها را آنالیز می کنیم.
قهوه فیلتر (Filter Coffee)
قهوه فیلتر یکی از محبوب ترین روش های دم کردن قهوه است. در این روش، آب جوش روی دانه های قهوه که در فیلتر قرار داده شده اند، ریخته می گردد. این روش باعث به دست آمدن یک فنجان قهوه با طعم ملایم و تمیز می گردد. قهوه فیلتر با دانه های قهوه عربیکا تهیه شده و می تواند انواع مختلفی از قهوه ها را فراوری کند.
قهوه اسپرسو (Espresso)
قهوه اسپرسو یا قهوه فشرده یک روش دم کردن قهوه است که با فشار بالا و مدت زمان کوتاهی از دم کردن قهوه تهیه می گردد. در این روش، آب جوش به زودی و با فشار بالا از دانه های قهوه عبور می نماید. نتیجه این روش یک قهوه با طعم غنی و قوی است که به عنوان پایه برای تهیه انواع قهوه های مختلف مانند کاپوچینو و لاته استفاده می گردد.
قهوه مخلوط (Blended Coffee)
قهوه مخلوط از ترکیب دو یا بیشتر انواع قهوه تهیه می گردد. در این روش، دانه های قهوه مختلف با هم ترکیب می شوند تا یک مزه و طعم منحصربه فرد به وجود آید. این روش به تهیه قهوه هایی با تعادل مناسب از لحاظ طعم و عطر یاری می نماید و معمولاً در قهوه های مخلوط کاربرد دارد.
قهوه فرانچ (French Press)
قهوه فرانچ یا قهوه ترکیبی یک روش دستی برای دم کردن قهوه است. در این روش، دانه های قهوه در قسمت پایینی مخزن قرار گرفته و آب جوش به آرامی روی آنها ریخته می گردد. سپس با استفاده از فشار دستی بر روی پرچین های فلزی یا پلاستیکی که روی قهوه قرار دارند، دانه های قهوه فشرده می شوند. پس از مدت زمان مناسب، فشار را رها می کنید و قهوه آماده برای سرو است. این روش باعث به دست آمدن قهوه ای با طعم قوی، روان و با تمامی ذرات قهوه می گردد.
قهوه ترک (Turkish Coffee)
قهوه ترک یک روش سنتی برای دم کردن قهوه است که در منطقه ها مختلف دنیا، به ویژه در کشورهای خاورمیانه و ترکیه رایج است. در این روش، دانه های قهوه ریز شده به همراه آب و شکر در قوری کوچکی قرار گرفته و روی حرارت قرار می گیرد. قهوه به آرامی جوشیده شده و در لیوان های کوچک سرو می گردد. قهوه ترک با طعم قوی و عطری خاص تهیه می گردد.
قهوه آمریکایی (American Coffee)
قهوه آمریکایی یک روش متداول در آمریکا و بسیاری از کشورهای غربی است. در این روش، آب جوش را بر روی دانه های قهوه که در فیلتر قرار داده شده اند، ریخته شده و به صورت آهسته و مرحله به مرحله از قهوه عبور نموده و در یک ظرف جمع آوری می گردد. این روش باعث به دست آمدن یک قهوه با طعم ملایم و تا حدی خنک می گردد.
در آخر
انواع قهوه ها در ترکیبات، طعم، عطر و خواص متفاوت هستند. قهوه عربیکا با طعم شیرین و ملس، قهوه روباستا با طعم قوی تر، قهوه لیدیز با طعم بومی و خاص و قهوه اکسسو با طعم تلخ و سرکه ای، هر یک ویژگی ها و طعم های خاص خود را دارند. انتخاب نوع قهوه مناسب بستگی به سلیقه شخصی و ذائقه ای دارد. در نهایت، آزمون انواع قهوه ها برترین راه برای کشف عطر و طعم مورد علاقه و خرید قهوه یا خرید عمده قهوه است.
چقدر می پسندید؟
منبع: اتاق