از تهیه شکلات تا پذیرایی با ربات ها، هوش مصنوعی رقیب جدی آشپز ها می گردد

به گزارش کنفرانس هکا، دانشمندان نسل تازه ای از ربات ها را ساخته اند که می توانند به کار تهیه و سرو انواع مواد خوراکی و آشامیدنی و تهیه و توزیع آن ها در رستوران ها بپردازند.

از تهیه شکلات تا پذیرایی با ربات ها، هوش مصنوعی رقیب جدی آشپز ها می گردد

به گزارش خبرنگار ، به گفته دانشمندان با استفاده از هوش مصنوعی و زبان یادگیری ماشین می توان ربات هایی با قابلیت انجام کار های گوناگون ساخت که حتی در اداره رستوران ها هم می توانند فعالیت نمایند.

بعضی از رستوران های زنجیره ای مشهور در دنیا در بعضی از کشور ها از فناوری هوش مصنوعی و رباتیک برای تهیه و توزیع خوراک استفاده می نمایند که از آن جمله می توان شرکت KFC را نام برد.

در یکی از رستوران های این شرکت در کشور چین، از فناوری تشخیص چهره و هوش مصنوعی استفاده می گردد. ربات انسان نما دارای یک صفحه نمایش تعاملی با کاربران است و می تواند به مشتریان خوشامد بگوید. پس از هدایت کردن آنها در انتخاب خوراک مورد علاقه شان، سفارش ثبت می گردد و حتی مشتریان به میز رزروشده خود هدایت می شوند.

یکی از قابلیت های منحصربه فردی که در این ربات ها وجود دارد ثبت همیشگی چهره فرد است و دفعه بعد که مشتری به رستوران مراجعه کند ربات او را شناسایی می نماید و حتی آخرین سفارش او را در حافظه خود نگه می دارد.

رستوران های زنجیره ای همبرگر CaliBurger هم از هوش مصنوعی برای تهیه خوراک استفاده می نمایند. هوش مصنوعی با استفاده از دوربین ها و حسگر های تعبیه شده روی ربات خوراک را تهیه و توزیع می نمایند و حتی می توانند میزان دمای مورد احتیاج برای طبخ مناسب همبرگر را شناسایی نمایند.

ربات PEPPER یکی از ربات های مشهور انسان نما در دنیای امروزی است. از این ربات در زمینه های مختلف استفاده می نمایند و یکی از آخرین موارد بکارگیری از این ربات در صنایع طبخ مواد خوراکی است.

ربات PEPPER می تواند از طریق صفحه نمایش خود با مشتریان تعامل برقرار کند، به سؤال های آن ها پاسخ دهد و حتی هدایت هایی برای تهیه و سفارش خوراک به مشتریان داشته باشد. این ربات اکنون در بسیاری از رستوران ها و فروشگاه ها در کشور های مختلف دنیا به ویژه کشور های آسیای شرقی مورد استفاده قرار گرفته است.

افزون بر ربات های انسان نما، دانشمندان نسل جدیدی از اسکنر های هوشمند مانند TellSpec را طراحی نموده اند که می تواند اطلاعات مواد خوراکی در ظرف خوراک افراد را شناسایی کند و اطلاعات کاملی درباره کالری ها، ریزمغذی ها و مواد آلرژی زا در اختیار افراد قرار دهد.

به این ترتیب افراد مبتلا به بعضی بیماری ها به ویژه مبتلایان به حساسیت، پیش از مصرف مواد خوراکی می توانند از احتمال وجود مواد خوراکی آلرژی زا در آن مطلع شوند.

دانشمندان همچنین به تازگی رباتی با قابلیت تهیه شکلات در دنیا فراوری نموده اند که می تواند یکی از خوشمزه ترین شیرینی های دنیا را تهیه کند و در اختیار مشتریان قرار دهد.

این ربات CocoTerra نام دارد و می تواند به طور کامل به انجام فرآیند مورد احتیاج برای فراوری شکلات بپردازد. به گفته سازنده این ربات، نحوه فراوری شکلات در 150 سال اخیر تفاوتی نداشته است و به همین دلیل با مکانیزه کردن این فرآیند دانشمندان ربات سازنده شکلات ساخته اند.

به گفته محققان صنعت فراوری شکلات یکی از صنایع بسیار پررونق در دنیا است و پیش بینی ها حاکی از آن است که این صنعت در سال 2024 رشدی افزون بر 162 میلیارد دلار داشته باشد.

این ربات دارای بخش هایی از جنس استیل ضدزنگ است که می تواند برای تکه تکه کردن بخش های کاکائو، گرم کردن و سرد کردن آن، افزودن افزودنی ها و ادویه ها و فراوری شکلات جامد از مایع مورد استفاده قرار گیرد.

یکی دیگر از بخش های این ربات نوعی دستگاه سانتریفیوژ است که با چرخش می تواند شکلات های دایره ای و به شکل حلقه ای فراوری کند.

ربات های جراح سر از فضا در می آورند/ ساخت رباتی که افسردگی را از فضانوردان دور می نماید

به گفته طراحان ربات شکلات ساز، از این ربات می توان هم در محیط های صنعتی، هم درون شیرینی فروشی ها و کارگاه های تهیه شکلات و هم درون خانه در آشپزخانه ها استفاده کرد.

سازندگان ربات در نظر دارند نمونه های اولیه تجاری این محصول را در سال آینده میلادی روانه باز ارهای دنیای نمایند و به تدریج نمونه های کوچکتری از آن را برای استفاده در خانه ها بسازند.

به جز انجام آشپزی و سفارش خوراک، بعضی دیگر از شرکت های فعال در صنعت خوراکی ربات هایی مخصوص حمل و تحویل مواد خوراکی به مشتریان طراحی نموده اند که با استفاده از آنها مشتریان می توانند بدون احتیاج به مراجعه حضوری به رستوران، خوراک خود را در مقصد انتخاب شده از طریق ربات هایی که معمولاً خودرو های سواری بدون سرنشین هستند دریافت نمایند.

به تازگی دانشمندان رباتی مخصوص تهیه پیتزا فراوری نموده اند که می تواند در عرض کمتر از یک ساعت 300 پیتزا با قطر 12 سانتی متری و 180 پیتزا با قطر 450 سانتی متری فراوری کند.

این ربات که pizzabot نام دارد از طریق متخصصان شرکت پیک نیک ساخته شده است و می تواند کلیه مراحل تهیه پیتزا از تهیه خمیر، تهیه سس، پخت در فر و حتی برش دادن پیتزا را به تنهایی انجام دهد.

مشتریان با وارد کردن اطلاعات درباره نوع پیتزای مورد علاقه خود در یک صف دیجیتال وارد می شوند و ربات آغاز به آماده کردن پیتزای آنها در بازه زمانی کوتاه می نماید.

تمامی مراحل تهیه پیتزا به صورت رباتیک انجام می گردد و کنترل مراحل با استفاده از سیستم های رایانه ای انجام می گردد. از جمله ویژگی های این ربات نبود بازو های رباتیک است و تمامی مراحل تهیه پیتزا روی یک تسمه نقاله تا رسیدن به فر انجام می گردد. کارکنان انسانی می توانند بدون نگرانی از بابت بروز مشکل و صدمه در کنار ربات به فعالیت بپردازند.

منبع: weforum

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 21 آبان 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: hecaconf.ir شناسه مطلب: 6258

به "از تهیه شکلات تا پذیرایی با ربات ها، هوش مصنوعی رقیب جدی آشپز ها می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "از تهیه شکلات تا پذیرایی با ربات ها، هوش مصنوعی رقیب جدی آشپز ها می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید