تند ترین غذاهای ژاپنی ، معرفی کامل
به گزارش کنفرانس هکا، ژاپن به خاطر غذاهای منحصر به فرد، طعم های بی نظیر و فرهنگ غذایی غنی، معروف است. حتی خوردن تندترین غذاهای ژاپنی لذت بخش و با اطمینان از رعایت اصول تهیه و طبخ است. این سرزمین حساسیت بسیار به مواد اولیه ارگانیک و حفظ طعم طبیعی غذاها دارد. استفاده از مواد اولیه فصلی و رعایت اصول پخت وپز، محبوبیت غذاهای ژاپن را بیشتر نموده است. فرهنگ آشپزی ژاپنی به علت طعم های لطیف و هیجان انگیز با تنوع مواد غذایی بی نظیر شناخته می گردد. بعلاوه، اهمیت به سلامت محیط زیست و حیوانات و کیفیت غذا، سرلوحه آشپزی در این سرزمین است. برای آشنایی بیشتر با فلسفه غذاهای ژاپنی و معرفی تندترین آن ها و چاشنی های آتشین با ما همراه باشید.
آنچه در این مطلب می خوانید
- فلسفه غذاهای تند در ژاپن
- پیدایش غذاهای تند در ژاپن
- معرفی تندترین غذاهای ژاپنی
- ماپو توفو از تندترین غذاهای ژاپنی
- کیمیچی
- دان دانمن (مردان تان تان)
- چیگه از تندترین غذاهای ژاپنی
- مرغ تند
- ما لا تون
- رامن گکی کارا
- کاراشی رنکون
- موتسو نیکومی
- کاری ژاپنی
- معرفی چاشنی های تند در ژاپن
- علت کیفیت غذاهای ژاپنی
- حفظ سلامت حیوانات
- توجه به صنعت آبزی پروری
- توجه به حفظ و نگهداری مواد غذایی
- توجه به مزه غذا با حفظ طعم
- رعایت اصول آشپزی واشوکو
- تجربه شخصی از غذاهای ژاپنی
- سخن پایانی
- سوالات متداول
فلسفه غذاهای تند در ژاپن
شاید جالب باشد که بدانید غذاهای تند در ژاپن رایج نیستند. برخلاف غذاهای آسیایی که به علت آتشین بودن آن ها معروف هستند، غذاهای ژاپنی به دلایل مختلف، کم تر دهان سوز هستند. یکی از علل اصلی آن، تاریخ آشپزی در کشور ژاپن است. این سرزمین به علت جزیره ای بودن، سابقه طولانی با اتکا به غذاهای دریایی دارد.
تاریخچه آشپزی در این کشور نشان می دهد، کم تر به ادویه ها متکی است و بیشتر به حفظ طعم طبیعی غذاها می پردازد. از اصلی ترین مواردی که ژاپنی ها در دستور غذایی خود رعایت می نمایند، تمرکز بر طعم های طبیعی و حداقل چاشنی و ادویه است. از مواد اصلی غذاهای ژاپنی می توان موارد زیر را نام برد:
- ماهی
- برنج
- رشته فرنگی
- سبزیجات
- توفو
- جلبک دریایی
- گوشت
از دیگر عوامل تاثیرگذار در تند نبودن غذاهای ژاپنی آب وهوای این کشور است. به علت وجود شرایط اقلیمی معتدل، شاید کم تر با ادویه های متنوع و تند روبه رو باشند. افراد در شرایط جوی گرم، مرطوب یا خشک بیشتر گرایش به غذاهای تند دارند.
هرچه به فلسفه تاریخی آشپزی در ژاپن دقت کنیم، بیشتر با غذاهای دریایی غنی روبرو می شویم. البته، چاشنی های تند در ژاپن وجود دارند که در طی این سال ها، احتیاج به غذاهای پرحرارت را برطرف نموده اند.
پیدایش غذاهای تند در ژاپن
در گذر زمان، کم کم مردم ژاپن مشتاق به تست غذاهای تند شدند. علاقه به افزودن غذاهای آتشین باعث شد طعم های مختلف، ادویه ها و سس های تند به منوی غذایی ژاپنی ها اضافه شوند. البته، نمی توان تاثیر فرهنگ های دیگر را در این خصوص نادیده گرفت. رفت وآمد به کشورهای دیگر و تجربه غذاهای تند از دلایل مهم علاقه مردم این سرزمین به غذاهای تند است.
نفوذ نسل جوان و تمایل آن ها به تست طعم های مختلف هم از دیگر موارد پیدایش غذاهای دهان سوز در ژاپن است. در نهایت می توان گفت که ژاپن درحال حاضر غذاهای تند زیادی را در فهرست خود گنجانده است. با این که همچنان تاکید مردم این کشور به حفظ طعم های طبیعی غذا و استفاده از مواد ارگانیک است.
جالب است بدانید که آشپزی در ژاپن حول مفهوم واشوکو به معنای فصلی می چرخد. بیشتر ادویه ها و چاشنی ها در این کشور بر اساس فصل های سال و سبزیجات قابل دسترسی به دست می آیند. بعلاوه قاعده ای برای استفاده از ظروف خاص، جهت طعم دادن بیشتر غذاها و آتشین کردن آن ها با گرما وجود دارد. از چاشنی های تند برای گرمادهی به ظروف و در نهایت تند کردن غذاها یاری می گیرند.
معرفی تندترین غذاهای ژاپنی
با افزایش علاقمندی مردم ژاپن به غذاهای تند، افزودن گرما به غذاهای سنتی بیشتر محبوبیت پیدا کرد. بعلاوه چاشنی های خاصی برای اضافه کردن حرارت به ظروف وجود دارند که طعم غذاها را تحت تاثیر قرار نمی دهد اما راهی برای تند کردن آن ها شمرده می شوند. در چند سال اخیر غذاهای محبوب آتشین زیادی در ژاپن هوادار پیدا نموده است. در این خصوص از تندترین غذاهای ژاپنی می توان موارد زیر را نام برد:
ماپو توفو از تندترین غذاهای ژاپنی
یکی از معروف ترین غذاهای تند ژاپنی ماپو توفو است. این غذا به همراه گوشت چرخ نموده با ادویه سچوان سرو می گردد که در صدر غذاهای ملی تند قرار گرفته است. یک سس غلیظ و ادویه با تندی بی حس نماینده طعم این غذا را لذیذتر می نماید. توفو مکعبی را با سبزیجات و گوشت خوک چرخ نموده در سس می جوشانند و با برنج سرو می نمایند.
کیمیچی
کیمیچی یک سوپ رقیق است که طعم خود را از مواد موجود در آن می گیرد که این غذا به عنوان پایه است. غذاهای دریایی، گوشت خوک و رشته فرنگی نیز با آن سرو می گردد. کیمیچی در ابتدا از شبه جزیره کره به ژاپن نفوذ کرد و درحال حاضر جزو غذاهای محبوب تند است.
دان دانمن (مردان تان تان)
به تان تان گاهی مردان تان تان نیز می گویند. رشته فرنگی سچوان به همراه سس گوشت چرخ نموده تند از دیگر غذاهای ژاپنی است. با این که تان تان به عنوان غذای سنتی چینی نیز شناخته می گردد اما در فهرست تندترین غذاهای ژاپنی هم قرار گرفته است.
چیگه از تندترین غذاهای ژاپنی
چیگا یا چیگه از دیگر غذاهای ژاپنی است که به لطف فلفل کره ای تند می گردد. در سراسر رستوران های ژاپن این غذا که بر پایه خورش چیگا است، پیدا می گردد. چیگا را اغلب روی برنج و با غذاهای کوچک یا نامول سرو می نمایند.
مرغ تند
مرغ سوخاری کارایی از محبوب ترین غذاهای تند ژاپن است. از کارااژ کان قرمز تا فامیچیکی تند که بر پایه خمیر متکی است، هواداران زیادی دارد.
ما لا تون
سوپ ما لا تون که از تندی، دهان شما را بی حس می نماید در گروه غذاهای تند ژاپنی قرار گرفته است. در این سوپ از روغن چیلی و فلفل سچوان استفاده می نمایند که به عنوان یک غذای اصلی با رشته های فرنگی سرو می گردد. از این غذا نسخه های کره ای مشابه نیز در ژاپن یافت می گردد.
رامن گکی کارا
از دیگر غذاهای آتشین و معروف در توکیو رامن فوق العاده تند است. از این غذا به همراه آبگوشت رایو، چار سیو، آجی تاما، رشته های فلفل لذت می برند. این غذا جزو شناخته شده ترین و تندترین غذاهای ژاپنی است که اندازه تندی آن قابل تغییر است.
کاراشی رنکون
غذای تهیه شده از ریشه نیلوفر آبی که با خردل آتشین و خمیری به نام میسو درست می گردد. این غذا از منحصر به فردترین و تندترین غذاهای ژاپنی است که محبوبیت زیادی دارد.
بیشتر بخوانید
مهمانخانه های سنتی ژاپنی
موتسو نیکومی
غذای هات پات تند از روده گاو به همراه خمیر میسو است. این غذا با فلفل چیلی آتشین می گردد و این ترکیب را در گروه غذاهای تند قرار می دهد. البته کیفیت، طعم و مزه غذا حفظ می گردد.
کاری ژاپنی
این غذا در طعم های ملایم، میانه تند و دهان سوز در ژاپن وجود دارد تا بتواند سلیقه های مختلف را راضی نگه دارد. کاری سبز از پرهوادارترین در این گروه است و انواع دیگر با نام های ژاپنی وجود دارند.
معرفی چاشنی های تند در ژاپن
با وجود این که ژاپنی ها به غذاهای گرم و پرحرارت معروف نیستند اما چاشنی های زیادی در این کشور وجود دارند. مواردی که با روش های سنتی و فصلی با طعم تند خود، لذت غذاهای تند را دوچندان می نمایند.
از آن جا که مزایای سلامتی و کیفیت غذاهای ژاپنی زبانزد است، آشپزی در این کشور با اضافه کردن چاشنی ها، طعم های دهان سوز را هم تامین نموده است. در این خصوص می توانیم چاشنی های زیر را نام ببریم که با بسیاری غذاهای تند ژاپن درهم آمیخته می شوند.
چاشنی | مواد |
شیچیمی توگاراشی | ترکیب هفت ادویه، فلفل چیلی، پوست پرتقال و دانه کنجد |
یوزو کوشو | خمیر تند از فلفل چیلی و میوه بومی یوزو |
واسابی | خمیر سبز تند از ترب کوهی |
ریشه دایکون | ریشه یکی از سنتی ترین سبزیجات تند |
شوگا | گیاه میوگا (نوعی سبزی وحشی تند) |
علت کیفیت غذاهای ژاپنی
ژاپن کشوری است که به کیفیت غذاهای خود افتخار می نماید که به راستی این حقیقت بر کسی پوشیده نیست. قواعد و اصول تهیه و طبخ غذا در این سزمین همه پیرو هماهنگی با طبیعت و با در نظر گرفتن سلامتی است. استفاده از غذاهای باکیفیت از دلایل مهم عمر طولانی افراد در این کشور شمرده می گردد. قواعدی که ژاپنی ها در حفظ کیفیت غذاهای خود رعایت می نمایند بر اساس موارد زیر است:
حفظ سلامت حیوانات
ژاپن با اطمینان از سلامت و تغذیه مناسب حیوانات، رژیم غذایی متکی بر آن ها را ایمن تر می سازد. حیوانات سالم، گوشت باکیفیت و طبیعی برای مصرف نماینده در پی می آورند که باعث حفظ کیفیت غذاهای ژاپنی می گردد.
بیشتر بخوانید
غذاهای خیابانی ژاپنی
توجه به صنعت آبزی پروری
بر طبق اطلاعات موجود کشور ژاپن بزرگترین تولیدنماینده غذاهای دریایی در دنیا با تمرکز بر شیوه های ماهیگیری پایدار با حفظ زیست بوم های دریایی است. استفاده از فناوری های پیشرفته برای نظارت و تامین سلامت پرورش های دریایی، کیفیت این غذاها را نیز بالا نگه می دارد.
توجه به حفظ و نگهداری مواد غذایی
ژاپن از روش های ترکیبی سنتی و پیشرفته برای حفظ مواد اولیه و افزایش ماندگاری آن ها استفاده می نماید. این امر نیز خود باعث افزایش کیفیت و سلامت غذاهای ژاپنی می گردد.
توجه به مزه غذا با حفظ طعم
غذاهای ژاپنی با مواد اولیه تازه و کم ترین فرآوری به دست می آیند. این کشور حتی برای تندترین غذاهای خود نیز از چاشنی ها و روش هایی استفاده می نماید که طعم و مزه غذا طبیعی باشد.
رعایت اصول آشپزی واشوکو
قاعده استفاده از مواد اولیه در هر فصل در این مفهوم آشپزی نهفته است. بدین ترتیب کیفیت مواد همواره تازه است که باعث بهبود غذاهای ژاپنی می گردد. همه مواد اولیه غذاها باتوجه به فصول مختلف سال تامین می شوند.
تجربه شخصی از غذاهای ژاپنی
بی شک شما هم از کیفیت غذاهای ژاپنی و سرآشپزان معروف آن شنیده اید.جی رو اونو سرآشپز معروفی است که معروفیت دنیای دارد و در طبخ سوشی بی نظیر عمل می نماید. طبق گفته اوباما (رئیس جمهور پیشین آمریک) برترین سوشی زندگی خود را در رستور اونو با پخت این سرآشپز خورده است. فلسفه سوشی در ژاپن منحصر به فرد و با آداب خاص است. من هم در سفر به ژاپن این مسئله را به وضوح لمس کردم که بسیار مجذوب کننده بود.
به رستوران سوشی یوشیتاکه در توکیو رفته بودم. جالب است بدانید که برای سرو سوشی، حتی دفترچه راهنمای آداب سوشی خوری وجود داشت. ژاپنی ها برای حفظ تعادل بین آشپز و مهمان، بسیار اهمیت قائل هستند. سوشی در این رستوران طعم خاص و بی نظیری داشت که جزو تجربه های به یاد ماندنی برای من شد. این رستوران به حق، لیاقت 3 ستاره میشلن را داشت. تعامل با مشتری و کیفیت غذا در این رستوران خاطره خوبی را در فکر من ثبت نموده است.
سخن پایانی
تندترین غذاهای ژاپنی بیشتر با حفظ طعم طبیعی مواد و با افزودن چاشنی ها و ادویه ها رواج پیدا نموده اند. این سرزمین تحت تاثیر فرهنگ های دیگر کشورها و نسل جوان به سمت غذاهای آتشین گرایش پیدا نموده است. از گذشته تا به امروز ژاپن به عنوان کشوری با غذاهای سالم، ارگانیک و ایمن شناخته می گردد که بیشتر به حفظ طعم های طبیعی تاکید دارد.
آب تمیز، قابلیت های خنک نماینده و مواد تازه قابل دسترسی در این کشور تاریخچه غذاهای غنی را به وجود آورده است. بعلاوه به علت نزدیکی با آب، بیشتر غذاهای دریایی با طعم های شگفت انگیز در ژاپن زبانزد است. با این حال در بسیاری از رستوران های این سرزمین می توانید غذاهای دهان سوز را با چاشنی های متنوع سرو کنید.
سوالات متداول
تندترین غذاهای ژاپنی کدامند؟
بسیاری از غذاها مانند ماپو توفو، کیمیچی، دان دانمن، چیگه، مرغ تند، ما لا تون، رامن گکی کارا، کاراشی رنکون، موتسو نیکومی و کارای سبز از تندترین غذاهای ژاپنی هستند.
چرا غذاهای تند در ژاپن رایج نیستند؟
این سرزمین به علت جزیره ای بودن، سابقه غذاهای دریایی متکی به حفظ طعم طبیعی دارد. بعلاوه به خاطر آب وهوای معتدل از ادویه ها تند کم تری بهره مند است.
چاشنی های تند در ژاپن کدامند؟
شیچیمی توگاراشی، یوزو کوشو، واسابی، ریشه دایکون و شوگا از معروف ترین چاشنی های تند در ژاپن هستند. البته بسیاری از ادویه های تند نیز برای آتشین کردن غذاها در این کشور وجود دارد.
برای مشاهده قیمت و خرید تور ژاپن از خبرنگاران کلیک کنید.
خرید تور ژاپنمنبع: ستاره ونک