5 طرز تهیه چیپس لیمو (لیموترش ورقه ای) به روش های مختلف
به گزارش کنفرانس هکا، چیپس لیمو یا لیمو ترش خشک ورقه ای یک چاشنی بی نظیر است که برای طعم دار کردن انواع خورشت ، دمنوش ها یا چای به کار می رود. اسلایس های خشک شده و خوشمزه لیموترش، علاوه بر داشتن کلیه خواص میوه تازه از ماندگاری بسیار بالاتری هم برخوردارند. خوشبختانه، شما به سادگی می توانید چیپس انواع میوه ها از جمله لیموترش را با روش های گوناگون در منزل تهیه کنید. در این مقاله از در قصد داریم طرز تهیه چیپس لیمو را به چند روش مختلف را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه چیپس لیمو به روش طبیعی
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
لیموترش تازه | حداقل 1 کیلوگرم |
مدت زمان لازم برای گرفتن تلخی پوست لیمو: 3 ساعت
مدت زمان لازم برای خشک کردن لیموترش در آفتاب: 3 تا 7 روز
مقدار کالری در هر 100 گرم لیمو خشک ورقه ای: 45 کیلوکالری
مراحل طرز تهیه چیپس لیمو در آفتاب
در ادامه طرز تهیه چیپس لیمو به روش آفتابی را دنبال کنید و در تمام سال از فواید و طعم بی نظیر آن بهره مند شوید.
مرحله اول: لیموها را به دقت بشویید
برای درست کردن لیمو ترش خشک ورقه ای، ابتدا ضروری است لیموی تازه را به دقت بشویید. پیشنهاد می کنیم این کار را با یاری یک فرچه نرم یا حتی با استفاده از یک پد ظرفشویی پاکیزه انجام دهید. به این ترتیب، از رفع شدن همه آلودگی های موجود در منافذ پوست لیمو مطمئن می شوید.
مرحله دوم: لیموها را در آب غوطه ور کنید
حالا، لیموهای شسته شده و پاکیزه را در ظرف مناسبی بریزید و حداقل برای مدت 3 ساعت در آب خنک غوطه ور کنید. انجام این کار تا مقدار زیادی به رفع کردن تلخی پوست لیمو یاری می نماید. پس از گذشت این مدت، آن ها را در آبکش بریزید و صبر کنید تا کاملا خشک شوند.
مرحله سوم: لیموها را برش دهید
پس از گرفتن تلخی، نوبت به برش دادن لیموها می رسد. برای این منظور، می توانید از دیسک رنده ورقه ای غذاساز یا یک چاقوی تیز بهره ببرید و آن ها را به صورت حلقه های باریک اسلایس کنید. سعی کنید قطر همه برش ها یکسان باشد تا تقریبا به طور همزمان خشک شوند. یادتان باشد، پس از حلقه حلقه کردن لیموها باید هسته ها را کاملا خارج کنید تا در هنگام استفاده تلخ نباشند.
مرحله چهارم: قطعات لیمو را در سینی بچینید
در این مرحله از طرز تهیه چیپس لیمو باید برش های ایجاد شده را در سینی مناسبی بچینید که ترجیحا رنگ تیره ای داشته باشد. به این ترتیب، حرارت خورشید با قدرت بیش تری به لیموها منتقل شده و زمان لازم برای خشک شدن میوه ها کوتاه تر می گردد. برای مثال، سینی فر گزینه خوبی است.
مرحله پنجم: سینی را در معرض نور آفتاب قرار دهید
حالا، وقت آن است که سینی حاوی لیموهای ورقه ای را در محل رو باز، کم رفت و آمد و پاکیزه ای قرار دهید؛ به طوری که مستقیما در مسیر تابش آفتاب باشد. ضروری است تا جای ممکن از قرارگیری قطعات میوه در معرض گرد و غبار و حشرات مزاحم جلوگیری کنید. بنابراین، پیشنهاد می کنیم سطح سینی را به طور کامل و دقیق با پارچه توری ریز بافتی پوشش دهید.
مرحله ششم: چند روز منتظر بمانید
بسته به فصل، شدت تابش نور خورشید و ضخامت قطعات، فرآیند خشک شدن لیمو ممکن است از 3 تا 7 روز طول بکشد. بنابراین، در وهله اول پیشنهاد می کنیم این کار را در روزهای گرم تر سال انجام دهید. در درجه دوم هم توصیه می کنیم هر چند روز یک بار به سینی حاوی برش های لیمو سری بزنید و کلیه قطعات را پشت و رو کنید. با انجام این کار به کوتاه تر شدن زمان خشک کردن میوه یاری خواهید کرد.
مرحله هفتم: قطعات لیمو خشک را به دقت آنالیز کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه چیپس لیمو با نور آفتاب، نوبت به آنالیز قطعات و اطمینان از خشک بودن آن ها می رسد. پس از گذشت مدت معین شده، حتما پره های لیموی قاچ شده را به صورت رندوم و با یاری انگشتان تان فشار دهید. ممکن است رطوبت بسیار کمی روی انگشت شما باقی بماند. در این صورت، نتیجه می گیریم لیموها هنوز به طور کامل خشک نشده اند.
توجه داشته باشید، قطعات میوه حتی اندکی هم نباید رطوبت داشته باشند. در غیر این صورت، وقتی در ظروف نگهداری قرارشان می دهید به مرور زمان کپک خواهند زد. پس، لطفا این قسمت از کار را خیلی جدی بگیرید و با دقت زیادی انجام دهید. در نهایت لیموترش خشک شده را برای نگهداری در بانکه های شیشه های و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
طرز تهیه چیپس لیمو در فر
مراحل اولیه طرز تهیه لیمو خشک ورقه ای در فر هم درست مانند همان چیزی است که در بالا گفتیم. با این تفاوت که این بار باید قطعات لیمو را به طور منظم روی توری فر بچینید. دمای فر را روی کم ترین مقدار ممکن تنظیم نموده و توری را حداقل به مدت 1 ساعت داخل آن قرار دهید.
برای جلوگیری از سوختن ورقه های لیمو، به طور مداوم به لیموها سر بزنید و آن ها را پشت و رو کنید. توجه داشته باشید، ممکن است دمای فر در همه قسمت ها به طور یکسان پخش نگردد. بنابراین، تعدادی از برش ها زودتر از بقیه خشک می شوند.
در این صورت، حتما برش های خشک شده را به تدریج جمع آوری کنید و از فر بیرون بیاورید. در غیر این صورت، احتمالا برخی از آن ها سوخته، سیاه و غیر قابل استفاده می شوند. بسته به دمای فر و ضخامت قطعات، ممکن است زمان مورد احتیاج برای خشک شدن لیمو از 2 ساعت هم بیش تر طول بکشد.
طرز تهیه چیپس لیمو در خشک کن
طرز خشک کردن لیمو ترش ورقه ای در دستگاه خشک کن هم شبیه موارد بالاست. یعنی، لیموها را باید خوب بشویید، با یک دستمال نخی تمیز خشک و سپس حلقه حلقه کنید و هسته هایشان را بگیرید.
سپس، دمای دستگاه میوه خشک کن را روی 57 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. قطعات لیمو را کنار هم روی سینی ها بچینید و داخل دستگاه قرار دهید. حالا، ضروری است بین 6 تا 7 ساعت منتظر بمانید تا همه برش ها کاملا خشک شوند. بسته به ضخامت قطعات، ممکن است زمان لازم برای خشک کردن لیمو ورقه ای مقداری بیش تر یا کم تر باشد.
طرز تهیه چیپس لیمو در ایرفرایر
خشک کردن لیمو ترش ورقه ای در ایرفرایر مثل سایر بسیار آسان است. کافی است قطعات لیمو را داخل دستگاه بچینید و دمای آن را روی 130 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. با این روش، بسته به ضخامت برش ها فرآیند خشک کردن لیمو ورقه ای تقریبا 4 ساعت طول می کشد.
توجه داشته باشید، برخی از مدل های ایرفرایر دارای تنظیمات خشک کردن میوه هستند. در این صورت، کارتان از قبل هم راحت تر خواهد بود و برای خشک کردن لیمو می توانید از تنظیمات استاندارد خود دستگاه بهره ببرید.
طرز تهیه چیپس لیمو در مایکروفر
طرز تهیه لیمو خشک ورقه ای برای چای، دمنوش یا انواع غذا در مایکروویو به این صورت است که باید برش ها را داخل سینی دستگاه بچینید و دمای آن را روی 110 درجه سانتی گراد و زمان را روی 20 دقیقه تنظیم کنید. بسته به ضخامت قطعات، خشک کردن لیمو ورقه ای در مایکروویو ممکن است بیش از این هم طول بکشد.
بنابراین در فواصل زمانی تعیین، رطوبت قطعات میوه را آنالیز کنید و در صورت لزوم، آن ها را برای مدت زمان بیش تری در دستگاه قرار دهید.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم درباره طرز تهیه چیپس لیمو
- در طرز تهیه چیپس لیمو از طریق آفتاب می توانید حلقه های برش خورده را با یاری رشته های بافته شده کنفی یا موارد مشابه نخ کنید. سپس، حجم به دست آمده را در معرض تابش نور خورشید قرار دهید تا خشک گردد. البته، با این روش قطعات میوه با یکدیگر هم پوشانی پیدا می نمایند. بنابراین، برای خشک شدن به زمان بیش تری احتیاج خواهند داشت.
- در طرز تهیه لیمو خشک ورقه ای در فر، ممکن است دستگاه فر شما توری گریل نداشته باشد. در این صورت، پیشنهاد می کنیم کف سینی فر را با فویل یا کاغذ روغنی بپوشانید و سپس، برش های لیمو را روی آن بچینید.
- در صورت تمایل، می توانید برش های لیمو را روی شوفاژ یا بخاری قرار دهید و با این روش خشک کنید. برای این منظور، پیشنهاد می کنیم مطلب مربوط به طرز تهیه چیپس پرتقال و نحوه خشک کردن آن روی شوفاژ و بخاری را بخوانید.
- بدون توجه به روش انتخابی برای خشک کردن لیمو ترش ورقه ای، توصیه می کنیم هر چند وقت یک بار به لیموها سر بزنید. حتما چند بار آن ها را پشت و رو کنید و روند کار را با دقت تحت نظارت داشته باشید.
فوت و فن های خوشمزه شدن چیپس لیموترش
چرا گاهی اوقات چیپس لیمو کپک می زند؟
اگر برش های لیمو کاملا خشک نشوند و حتی مقدار بسیار کمی رطوبت هم در آن ها باقی بماند، پس از مدتی کپک می زنند. بنابراین، ضروری است کار خشک کردن لیمو ورقه ای را با دقت زیادی انجام دهید.
چطور تلخی لیمو ترش خشک را بگیریم؟
برای این که چیپس لیمو هیچ ته مزه تلخی نداشته باشد به جای 3 ساعت می توانید به مدت 24 ساعت آن ها را در یک قابلمه آب خیس کنید، چند بار آبشان را عوض کنید و سپس آن ها را خشک نموده و چیپس لیمو درست کنید.
کاربرد لیمو خشک ورقه ای چیست؟
بدون توجه به فصل و در دسترس بودن یا نبودن لیموترش تازه، می توانید چیپس لیمو را در انواع غذاها، خورشت ها، دمنوش ها و چای بریزید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید.
خواص لیمو خشک ورقه ای چیست؟
خواص لیمو خشک ورقه ای هم درست مشابه لیموترش تازه و به قرار زیر است:
- محافظت از سیستم گوارش بدن
- یاری به درمان سرماخوردگی و آنفولانزا
- کاهش علائم سر درد
- بهبود سلامت استخوان ها
- کاهش احتمال ابتلا به بیماری هایی مانند پوکی استخوان، آرتریت روماتوئید و رماتیسم
- کاهش استرس و اضطراب