12 آیتم ضروری برای جعبه یاری های اولیه خانگی
به گزارش کنفرانس هکا، حادثه هیچ گاه خبر نمی کند! این جمله از آن عبارت هایی است که خیلی از ما به راحتی از آن عبور می کنیم ولی متأسفانه احتمال رخ داد آن برای همه ما از هر نوعی وجود دارد، به ویژه اگر در خانه خود کودک خردسال داشته باشید. به همین دلیل توصیه می گردد که حتما یک جعبه یاری های اولیه خانگی را آماده کنید تا در صورت لزوم خیلی سریع بتوانید اقدامات لازم را انجام دهید. به همین دلیل در این مقاله از سری راهنماهای خرید خبرنگاران مگ این به سراغ آماده سازی جعبه یاری های اولیه می رویم و هر آنچه برای این جعبه احتیاج است را مرور می کنیم.
جعبه یاری های اولیه خانگی چیست؟
جعبه یاری های اولیه مجموعه ای از لوازم ضروری و تجهیزاتی است که برای درمان سرپایی و جلوگیری از پیشروی یکسری از آسیب ها استفاده می گردد. در حالت کلی تنوع گسترده ای در محتویات این دسته از کیف ها بر اساس دانش و تجربه کسانی که اقلام مختلف را کنار هم قرار می دهد وجود دارد. به همین دلیل توصیه می گردد که یک جعبه یاری های اولیه مجهز در خانه یا ماشین خود نگه دارید. بعلاوه به یاد داشته باشید که وسایل خود را در جایی قرار دهید که هم به راحتی در دسترس باشد و هم از چشم خردسالان دور قرار گیرد.
مروری بر 12 آیتم ضروری برای جعبه یاری های اولیه خانگی
وجود جعبه یاری های اولیه خانگی در هر خانه ای لازم است. چرا که می تواند شما را برای شرایط اضطراری ای مانند بریدگی، سوختگی و آسیب های دیگر آماده کند. بعلاوه می تواند منبع مناسبی برای عبور از خطرات و بلایای طبیعی ای مانند قطع برق، زلزله یا کولاک باشد. گفتنی است که شما باید لوازم فوق را هر 12 ماه یکبار تعویض کنید یا از آن ها قبل زمان اتمام تاریخ انقضاء بهره ببرید. بنابراین چه یک جعبه یاری های اولیه خانگی خریداری کنید و چه خودتان یکی بسازید، در اینجا مواردی وجود دارد که باید در جعبه یاری های اولیه خود حتما داشته باشید.
1. بانداژ و لوازم تمیز کردن زخم
در حالت کلی بریدگی، خراشیدگی و سوختگی از جمله شایع ترین آسیب هایی است که ممکن است در خانه خود تجربه کنید. با استفاده از گازهای استریل می توانید میزان خونریزی بریدگی ها و خراش ها را کاهش دهید. برای استفاده از چسب هم می توانید ابتدا با گاز استریل اطراف رخم را تمیز نموده، سپس چسب بزنید. سعی کنید میزان های مختلف گاز استریل را برای زخم ها و بریدگی های کوچک و بزرگ با خود و در جعبه خود داشته باشید. بعلاوه برای برطرف بهتر این آسیب ها، باید جعبه یاری های اولیه خود را با اقلامی به توضیح زیر پر کنید:
- باند و چسب زخم در میزان های مختلف
- پد گاز
- نوار چسب مخصوص برای بستن بانداژ
- باند غلتکی
- دستمال مرطوب ضد عفونی نماینده
- آب اکسیژنه و پماد آنتی بیوتیک
- پماد هیدروکورتیزون (یک پماد ضدالتهابی و مرطوب نماینده موضعی)
- دستکش لاتکس
2. دماسنج در جعبه یاری های اولیه خانگی
در حالی که دمای بدن عادی یک فرد می تواند در طول روز کمی بالا و پایین گردد، اما دمایی که به طور ناگهانی بالا می رود می تواند نشان دهنده یک بیماری یا عفونت باشد. وجود یک دماسنج در جعبه یاری های اولیه که در محلی با دسترسی آسان است می تواند به شما در مدیریت اوضاع و اقدامات سریع یاری کند.
3. داروهای بدون نسخه
مواردی مانند سردرد، دردهای عضلانی، خارش، التهاب یا معده درد در صورتی که جزو بیماری های خاص نباشند قابلیت استفاده از داروهای بدون نسخه را دارند و به شما در مدیریت علائم یاری می نمایند. به همین دلیل شما می توانید کیت یاری های اولیه خود را با داروهایی از جمله موارد زیر پر کنید:
- ایبوپروفن (Ibuprofen) (تب بر و ضددرد)
- استامینوفن
- آنتی هیستامین (دارای ضدحساسیت و التهاب)
- قرص گلو یا قرص مکیدنی
- داروی سرماخوردگی
- قرص بیسموت ساب سالیسیلات (برای درمان مسائل گوارشی مانند معده درد، حالت تهوع، سوزش سردل، ناراحتی معده و اسهال)
- مُلَیّن ها
- لوپرامید
4. داروهای تجویزی در جعبه یاری های اولیه خانگی
اگر داروهای تجویزی مصرف می کنید، باید حداقل به میزان مصرف یک هفته از آن ها را در جعبه یاری های اولیه خود نگهداری کنید. نگهداری اندکی از داروهای معمولی خود می تواند در شرایط اضطراری مانند کولاک، طوفان یا خطرات دیگر مفید باشد. بعلاوه باید لیستی از داروهای خود و دستورالعمل های مربوط به دوز خود را در جعبه به شکل یادداشت نگه دارید.
5. بسته های گرمازا و سرمازای فوری
حتی در خانه که امن ترین پناهگاه هر کسی است، احتمال زمین خوردن، و افتادن وجود دارد که طبیعتا می تواند باعث درد در نواحی ای که ضربه خورده است، گردد. اگر کیسه یخ در فریزر خود ندارید (یا برق شما قطع شده و نمی توانید از مایکروویو خود بهره ببرید)، بسته های گرم و سرد فوری می توانند بسیار یاری نماینده و در مواردی نجات بخش باشند. این دسته از محصولات در دمای اتاق نگهداری می شوند و زمانی که با فشار دادن، آن ها را فعال کنید.
این بسته ها از یک کیسه پلاستیکی تشکیل شده اند که درون آن، یک بسته کوچک آب و یک ماده شیمیایی به صورت گرد وجود دارد. فشار دادن یا ضربه زدن به کیسه پلاستیکی موجب می گردد که بسته کوچک آب پاره شده و ماده شیمیایی در آن حل گردد. اگر انحلال ماده شیمیایی در آب گرماده باشد، دمای بسته افزایش پیدا می نماید و اگر این انحلال گرماگیر باشد، دمای بسته کاهش پیدا می نماید. جالب است بدانید که در بسته های گرمازا از سدیم استات، کلسیم کلرید یا منیزیم سولفات و در کیسه های سرمازا از آمونیوم نیترات استفاده می گردد.
6. موچین پزشکی در جعبه یاری های اولیه خانگی
گیر کردن یک خرده یا تکه شیشه در پوست شما به هیچ وجه خوشایند نیست. درواقع نه تنها ناخوشایند است، بلکه اگر به مدت خیلی طولانی ای در پوست باقی بماند، می تواند منجر به عفونت و دردسرهای زیادی گردد. موچین پزشکی می تواند به شما یاری کند تا خرده های هر چیز تیز و سرسخت را از پوست بیرون بکشید. بنابراین نگه داشتن آن در کیت یاری های اولیه اضطراری به این معنی است که می توانید به جای جستجو در خانه برای یافتن یک چیزی که بتواند یاری نماینده باشد، به سرعت به موچین پزشکی دسترسی داشته باشید.
7. آب و مواد غذایی فاسدنشدنی
نگهداری آب و مواد غذایی فاسدنشدنی می تواند در شرایط اضطراری مانند کولاک یا قطع برق بسیار مفید باشد. یک منبع آب سالم و غذاهایی که به راحتی و بدون برق آماده گردد در کیف یاری های اولیه بسیار لازم است.
8. پتوهای اضطراری
در ماه های سردتر سال، مطمئنا یکی از آخرین چیزهایی که می خواهید این است که بدون گرما و در سرما بمانید، بنابراین وجود یک پتوی در دسترس می تواند به گرما و نجات شما یاری کند. حتی ممکن است بد نباشد که پتوهای اضطراری ای از نوع تخصصی با قابلیت جمع شدن آسان و کم جا، را در کیت خود نگه دارید.
9. رادیو در جعبه یاری های اولیه
هنگامی که برق قطع می گردد، به خصوص در هنگام طوفان شدید، باید منتظر اخبار محلی و آب و هوا باشید. با اینکه در چنین شرایطی می توانید از تلفن هوشمند خود بهره ببرید، اما ممکن است بخواهید باتری گوشی را برای موقعیت های اضطراری نگه دارید. در عوض، وجود یک رادیو AM/FM می تواند بسیار کاربردی باشد و به شما در آگاهی از اخبار و هشدارها یاری کند.
10. یک عدد چراغ قوه
وجود چراغ قوه LED و باتری های اضافی از جمله دیگر اقلام مفید در جعبه یاری های اولیه خانگی است. بعلاوه وجود چند فانوس کوچک از نوع باتری دار هم می تواند به راحتی شما در شرایط سخت یاری کند.
11. شارژر تلفن در جعبه یاری های اولیه
تلفن همراه شما می تواند کارهای زیادی انجام دهد. شما می توانید از آن برای آنالیز اخبار و آب و هوا، تماس با دوستان و خانواده و اطمینان از ایمن بودن آن ها و در صورت احتیاج تماس با سرویس های خدمات اضطراری بهره ببرید. اما اگر باتری گوشی خیلی کم گردد یا کلا خالی گردد، این وسیله عملا برای شما کاربردی نخواهد داشت. بنابراین وجود یک شارژر تلفن قابل حمل می تواند به شما یاری کند تا در زمانی که همه چیز خاموش می گردد، گوشی شما همچنان کار کند.
12. لیستی از تماس های اضطراری
در نهایت، داشتن لیستی از تماس های اضطراری در جعبه یاری های اولیه بسیار عاقلانه است. درواقع حتی اگر می توانید شماره ها را در تلفن هوشمند خود ذخیره کنید، باز هم ممکن است به شماره اداره آتش نشانی یا پلیس محلی احتیاج پیدا کنید یا حتی در اثر استرس فراموش کنید، بنابراین چنین یادداشت هایی می تواند برای شما بسیار مفید باشد.
سایر اقلام ضروری در جعبه یاری های اولیه
اگرچه جعبه یاری های اولیه مورد استفاده در منزل از نظر حجم و تنوع وسایل داخل آن بسیار متفاوت از انواع کیف های یاری های اولیه برای محیط های باز و دفاتر است. ولی وجود آن با در نظر گرفتن اقلام ضروری مطرح شده در این نوشتار در هر خانه ای واجب است. در کنار این موارد لیست زیر هم می تواند به غنی تر کردن کیف یاری های اولیه شما یاری کند.
- شماره تلفن های اضطراری از جمله اطلاعات تماس پزشک خانوادگی و متخصص اطفال، خدمات اورژانس محلی و ارائه دهندگان خدمات جاده ای اضطراری
- فرم های رضایت پزشکی برای هر یک از اعضای خانواده
- فرم سابقه پزشکی هر یک از اعضای خانواده
- ضد آفتاب و حشره کش
- تلفن همراه با شارژر خورشیدی
- چراغ قوه کوچک و ضد آب یا چراغ جلو و باتری های اضافی
- کبریت های ضد آب
- دفترچه یادداشت کوچک و ابزار نوشتن ضدآب
منبع: Web MD
منبع: دیجیکالا مگ