گزارش یک سفر، سن پترزبورگ و جاذبه هایی فراتر از ویزا رایگان

به گزارش کنفرانس هکا، صدور ویزای الکترونیکی برای گردشگران ایرانی، تازه ترین گام مسئولان سن پترزبورگ روسیه برای افزایش گردشگران و افزودن به شمار 8 میلیون گردشگر کنونی است. اما این شهر جاذبه های فراوانی دارد تا بتواند رقابتی تنگاتنگ با دیگر اماکن مطلوب ایرانی ها شروع کند.

گزارش یک سفر، سن پترزبورگ و جاذبه هایی فراتر از ویزا رایگان

به گزارش گروه بین الملل خبرنگاران، پیش از این در گزارش ها آمده بود که بنا بر اعلام دولت روسیه اتباع ایرانی و 52 کشور دیگر اجازه سفر با ویزای (ویزا) الکترونیکی رایگان به سن پترزبورگ و استان لنینگراد را پیدا نموده اند.

بنا به مصوبه دولتی مصوب دهم سپتامبر 2019، اتباع کشورهای ایران، ژاپن، آلمان، فنلاند، بلغارستان، واتیکان، مجارستان، یونان، دانمارک، هند، اندونزی، ایرلند، ایسلند، ایتالیا، مالزی، لوکزامبورگ، کویت، سوئیس، چک، صربستان، کره شمالی، هلند، نروژ و اسپانیا در این فهرست قرار دارند.

بنا بر اعلام دولت روسیه، فهرست 53 کشوری که اتباع آنها می توانند با ویزای الکترونیکی به سن پترزبورگ و استان لنینگراد سفر نمایند مشابه فهرستی است که برای سفر به استان کالینینگراد (منطقه ای متعلق به روسیه در ساحل دریای بالتیک) تنظیم شده و از اول ماه جولای امسال (10 تیرماه) به اجرا در آمده است.

روسیه سال گذشته نیز ورود اتباع ایرانی و چندین کشور دیگر به منطقه خاور دور را به وسیله بندر ولادی وستوک با ویزای الکترونیکی به اجرا درآورد.

خانم یانا ماکشینا نماینده و مشاور رئیس کمیته توسعه گردشگری سن پترزبورگ در جلسه ای که اواسط سپتامبر (اواخر شهریور) در جمع گروهی از خبرنگاران و بلاگرهای و فعالین شبکه های اجتماعی ایرانی که به دعوت این کمیته برای بازدید از این شهر توریستی حاضر شده بودند، گفت که این ویزا از اول اکتبر فعال می گردد.

وی در ارایه توضیحات بیشتر در این ارتباط گفت: اوایل اکتبر 2019، صدور ویزا الکترونیکی را شروع می کنیم و ایران در لیست 53 کشور دنیا که می توانند از این فرصت بهره مند شوند، قراردارد. این ویزا امکان سفر 8 روزه به پترزبورگ را فراهم می نماید و مدت اعتبار استفاده از این ویزا 30 روز است.

به رغم این تسهیلات سن پترزبورگ یا به قول اهالی این شهر پتربورگ به اندازه کافی جاذبه گردشگری دارد که بتواند گردشگران بیشماری را جذب کند، روند جذب گردشگر در این شهر بنا بر آماری که توسط کمیته توسعه گردشگری در این جلسه با خبرنگاران منتشر شد از 6.9 میلیون گردشگر در سال 2016 به 8.2 در سال 2018 رسید که البته روسیه در آن سال میزبان جام دنیای فوتبال بود.

این در حالی است که بنا به گفته خانم ماکشینا، این کمیته انتظار دارد که با اجرای برنامه های جدید جذب گردشگر، این تعداد طی سال های 2019 الی 2020 رشدی 15 درصدی را شاهد باشد.

صرفه نظر از این که این شهر که با عنوان مختلف از جمله شهر موزه ها، ونیز روسیه و همچنین شهر موزه بی سقف پل ها نیز معروف است اما برای گردشگران ایرانی به سبب نزدیکی فرهنگی و اجتماعی جذابیت های زیادی دارد. سفر بعضی از شاهان ایرانی به این شهر که ماجرای آن در بسیاری از متون ادبی و تاریخی فارسی قابل دسترسی است در کنار جذابیت های بصری و یادبودهای نویسندگان و شخصیت های معروف روسی که مخاطب ایرانی با آثار و کتب آنها آشنایی دارد بر جذابیت های این شهر برای ایرانی ها می افزاید.

البته خود نام پتربورگ نیز ایرانی ها را یاد واقعه تلخ قرارداد 1907 می اندازد. قراردادی که میان کشورهای روسیه و بریتانیا در 8 شهریور سال 1286 شمسی در منطقه سن پترزبورگ امضا شد و بر اساس این قرارداد ایران میان روس ها و بریتانیایی ها تقسیم شد.

در اینجا تنها بعضی از اماکن و بناهای گردشگری این شهر که در فرصت کوتاه چندروزه امکان بازدید از آنها برای خبرنگاران و بلاگرهای ایرانی فراهم آمد، اشاره می گردد.

سن پترزبورگ

این شهر تاریخی از شهرمای مهم و از مراکز صنعتی و علمی و فرهنگی روسیه است که از بندرگاه های مهم این کشور به شمار می رود. پتر کبیر که بنیانگذار این شهر است علاقمند بود که روسیه هر چه بیشتر به اروپا نزدیک گردد و به همین دلایل بسیاری از رسوم اروپایی را در روسیه معمول کرد و چون می خواست پایتخت روسیه پنجره ای به اروپا باشد دستور ساخت پایتخت جدیدی را صادر کرد که امروزه پترزبورگ نامیده می گردد.

بنای این شهر با همکاری معماران روسی، ایتالیایی و فرانسوی بر روی جزیره زایاچی در دلتای رود نوا در سال 1702 شروع و به سرعت گسترش یافت. از راهکارهای توسعه ساخت این شهر مالیاتی بود که بر مسافران بسته شده بود مبنی بر این که هر مسافر باید برای ورود به شهر یک تکه سنگ با خود می آورد و اگر با اسب بود یک قطعه برای اسب نیز باید جداگانه می داد و چنانچه بار داشت باید قطعه دیگری می داد. اولین بنا فطعه ای با 6 دژ بود که امروز نیز حفظ شده و پتروپاولوفسک نام گرفت. نام این شهر به احترام پترس مقدس از حواریون مسیح گرفته شده است.

این شهر در منتهی الیه غرب روسیه و در شرق خلج فنلاند است و مساحتی 607 کیلومتر مربع و جمعتی 4 میلیونی دارد و در آن 40 رودخانه و 30 کانال در جریان است. شهر در مجموع 100 جزیره داشت اما با کارهای مهندسی به 42 کاهش یافت و اینک حدود 560 پل ارتباط این جزایر را ایجاد می نمایند و 20 پل متحرک هستند و 7 پل از این تعداد بر روی رود نوا است.

سوارکار برنزی یکی از نمادهای این شهر و تندیسی از پترکبیر است که به دستور کاترین کبیر توسط مجسمه ساز فرانسوی اتین موریس فالکونه ساخته شده است و عنوان آن از شعری به نام سوارکار برنزی از الکساندر پوشکین گرفته شده که از آثار ادبی مهم روسیه به شمار می رود این مجسمه یکی از نمادهای شهر پترزبورگ است.

میدان کاخ میزبان قصر با عظمت قرن هجده و اوایل نوزدهم است. این قصر 1057 اتاق دارد و بخشی از موزه معروف آرمیتاژ را تشکیل می دهد از دیگر جاذبه های اصلی این شهر است.

این شهر جاذبه های مذهبی، فرهنگی و اجتماعی فراوانی دارد. کلیساهای معروف سن پتر و سن پل، کلیسای جامع کازان، کلیسای جامع سنت اسحاق، کاخ زمستانی پتر کبیر، ستون یادبود الکساندر، صومعه الکساندروفسکی، موزه روسیه، موزه آموزشگاه هنرها، موزه تاریخ سیاسی، موزه هنرهای تئاتر و موسیقی، موزه انسان شناسی، موزه جانورشناسی و آبراه ها و پل های متعدد از آن جمله هستند.

البته نکته ای که مسئولان شهر در زمینه گردشگری در جاذبه های مذهبی روسیه و این شهر تأکید دارند این است که بنا بر احکام ارتدوکس مسیحی که بیشتر کلیساهای شهر جزو این دسته هستند، رعایت سکوت و لمس نکردن اشیاء در داخل کلیسا از آداب موکد است و این امر با حال و هوای گردشگری که با شور و هیجان همراه است در تعارض است بخصوص گردشگرانی که مسیحی نیستند و از این آداب اطلاعی ندارند. این امر موجب شده یکی از درخواست ها و دغدغه های مسئولان از گردشگران این باشد که از عکسبرداری و یا ایجاد سروصدا یا لمس اشیاء در داخل کلیساها اجتناب نمایند هرچند تمایل فراوانی دارند که گردشگری در این حوزه نیز همانند دیگر اماکن تقویت گردد.

موزه آرمیتاژ

موزه آرمیتاژ که به هرمیتاژ نیز معروف است یکی از بزرگترین و غنی ترین موزه های دنیا بعد از موزه انگلستان و لوور فرانسه است که برای نگهداری مجموعه هنری خانواده سلطنتی ساخته شده و 3 میلیون اثر هنری را در خود جای داده است. غرفه ای در این موزه به فرهنگ و تمدن ایران اختصاص دارد.این مجموعه در شش بنا به نمایش گذاشته شده که بنای اصلی آن قصر زمستانی نام دارد که در گذشته محل سکونت تزارهای روسیه بوده است.

این موزه اصلی ترین مکان جذب گردشگر در سن پترزبورگ است بطوری که در بعضی از اوقات سال که این شهر میزبان گردشگران بیشتری است، صف های طولانی گردشگران برای ورود به محل تشکیل و در داخل مجموعه نیز تراکم گردشگران توجه همگان را به خود جلب می نماید.

در کنار تصاویر بعضی از اماکن و بناهای گردشگری این شهر که در فرصت کوتاه چند روزه امکان بازدید از آنها برای خبرنگاران و بلاگرهای ایرانی فراهم آمد، مخاطبان گرامی می توانند به وسیله آدرس رسمی گردشگری شهر http:، ، www.visit-petersburg.ru اطلاعات و عکس های بیشتری از این شهر به دست آورید.

پارمیس: قدرت گرفته از سیستم مدیریت محتوای پارمیس

منبع: خبرگزاری تسنیم
انتشار: 25 مرداد 1400 بروزرسانی: 25 مرداد 1400 گردآورنده: hecaconf.ir شناسه مطلب: 6730

به "گزارش یک سفر، سن پترزبورگ و جاذبه هایی فراتر از ویزا رایگان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گزارش یک سفر، سن پترزبورگ و جاذبه هایی فراتر از ویزا رایگان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید