کوتوله ای که آخرالزمان را رقم می زند!، عکس

به گزارش کنفرانس هکا، حضور چنین ستاره ای در نزدیکی ما پایان جهان خواهد بود، اما نه آنطور که ما تصور می کنیم. در واقع گرانش بزرگ این ستارگان متراکم که تمام انرژی خود را سوزانده اند، اجسام سیاره ای نابود خواهد کرد.

کوتوله ای که آخرالزمان را رقم می زند!، عکس

به گزارش خبرگزاری خبرنگاران ، دانشمندان تأثیر کوتوله های سفید، ستارگانی که اواخر عمر خود را در منظومه هایی مانند منظومه ما می گذرانند بررسی کردند. وقتی سیارک ها، قمرها و سیارات به یک کوتوله سفید نزدیک می شوند، گرانش بزرگ کوتوله آنها را در هم می شکند و تا جایی ادامه می دهند که سیارات در نهایت به گرد و غبار تبدیل شوند.

در واقع دانشمندان بر این باورند که سیاره میزبان ما یعنی همان خورشید، آن زمانی که اواخر عمر خود را سپری کند و در شرف تبدیل شدن به یک کوتوله سفید باشد، سیاره ما، مریخ، مشتری و حتی سیارک های بین آن ها را نابود خواهد کرد. تحقیقات قبلی دانشمندان نشان داده بود که وقتی سیارک ها، قمرها و سیارات به کوتوله های سفید نزدیک می شوند، گرانش بزرگ این ستاره ها این اجسام کوچک سیاره ای را به قطعات کوچک تر خرد می کند.

برخورد بین این قطعات در نهایت آنها را به غبار تبدیل می کند که در نهایت به داخل کوتوله سفید می افتند و این همان چیزی است که محققان را قادر می سازد تا تعیین کنند که اجسام سیاره ای اصلی از چه نوع ماده ای ساخته شده اند. این واقعیت ساده که دانشمندان می توانند بقایای سیارک ها، شاید قمرها یا حتی سیارات را که هر چند ساعت یک بار دور یک کوتوله سفید می چرخند، شناسایی کنند، بسیار شگفت انگیز است.

اما پژوهش آن ها نشان می دهد که رفتار این چرخه و سیستم آن می تواند به سرعت در عرض چند سال تکامل یابد. البته شاید به نظر برسد که دانشمندان در مسیر درستی برای پژوهش خود قرار دارند اما ممکن است سرنوشت این چرخه آنطور که پیش بینی می شود نباشد.

دانشمندان تغییرات در روشنایی ستارگان را به مدت 17 سال بررسی کردند و چگونگی اختلال در این اجسام را روشن کردند. آنها روی سه کوتوله سفید مختلف تمرکز کردند که همه رفتارهای متفاوتی داشتند. اولین کوتوله سفید مورد مطالعه، ستاره معروف به ZTF J0328-1219 بود که در چند سال گذشته ثابت و خوش رفتار به نظر می رسید، اما دانشمندان شواهدی برای یک رویداد فاجعه بار بزرگ در حدود سال 2010 پیدا کردند.

ستاره دیگری، ستاره ZTF J0923 + 4236 است که هر چند ماه یکبار به طور نامنظم کم نور می شود و در طول این حالت های کم نورتر، قبل از روشن شدن دوباره، تغییرات آشفته ای را در مقیاس های زمانی چند دقیقه نشان می دهد و سومین کوتوله سفید مورد تجزیه و تحلیل نیز، کوتوله WD 1145+017 است که در سال 2015 از طریق موسسه فناوری ماساچوست (MIT) نشان داده شد که رفتاری نزدیک به پیش بینی های نظری دارد.

دانشمندان در مورد آینده منظومه شمسی نیز بر این باورند که زمین احتمالاً قبل از اینکه به یک کوتوله سفید تبدیل شود از طریق خورشید در حال انبساط بلعیده خواهد شد. برای بقیه منظومه شمسی، پیش بینی می شود که برخی از سیارک هایی که بین مریخ و مشتری قرار دارند و شاید برخی از قمرهای مشتری هم از به سمت ستاره پیر منظومه خود کشیده شده و در نهایت نابود شوند.

منبع: theguardian

227323

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 22 فروردین 1403 بروزرسانی: 22 فروردین 1403 گردآورنده: hecaconf.ir شناسه مطلب: 16653

به "کوتوله ای که آخرالزمان را رقم می زند!، عکس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کوتوله ای که آخرالزمان را رقم می زند!، عکس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید