کاهش کلسترول با پروتئین سویا
به گزارش کنفرانس هکا، تهران- خبرنگاران- مطالعات محققان بیمارستانی در تورنتو نشان می دهد، پروتئین سویا می تواند کلسترول بد خون را به میزان موثری کاهش دهد.
به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمی خبرنگاران از پایگاه خبری مدیکال اکسپرس، در حالی که سازمان غذا و داروی آمریکا در نظر داشت سویا را از فهرست موادغذایی مفید برای قلب حذف کند، محققان بیمارستان سنت مایکل در تورنتو با استفاده از یک متا آنالیز متشکل از 46 آزمایش، مواد غذایی موجود در سویا را آنالیز کردند.
بعضی آزمایش ها تاثیر پروتئین بر کلسترول LDL یعنی همان کلسترول بد را مورد ارزیابی قرار دادند. زمانی که مقدار این کلسترول زیاد می گردد، در رگ های خونی رسوب می نماید. بعضی آزمایش ها نیز مقدار کلسترول کلی را ارزیابی کردند.
نتیجه مطالعات نشان می دهد پروتئین سویا کلسترول LDL را به میزان 3 تا 4 درصد در بزرگسالان کاهش می دهد، این میزان کوچک ولی بسیار موثر و قابل توجه است.
محققان بر این باورند که پروتئین سویا باید در فهرست غذاهای سالم برای قلب قرار گیرد، زیرا تاثیر قابل توجهی بر کاهش کلسترول دارد.
کاهش کلسترول یکی از مهمترین روش های جلوگیری از سخت شدن رگ های خونی است. از طرفی کاهش کلسترول از تشکیل پلاک های خون در رگ ها و انسداد آن جلوگیری می نماید و در کنار افزایش فشار خون؛ یک روش موثر برای سلامت سیستم قلب و عروق است.
علمی **9259**1485
منبع: ایرنا