چگونه تعمیرات ساده خودرو را خودمان انجام دهیم
به گزارش کنفرانس هکا، برای بسیاری از ما رخ داده که در خیابان یا جاده به علت نقص فنی اتومبیل مان ساعت ها معطل شده ایم و بعد از رسیدن امدادخودرو متوجه شده ایم که مشکل خاصی نبوده و اگر کمی آگاهی در این زمینه داشتیم هرگز زمان زیادی را از دست نمی دادیم. بنابراین اگر کمی شناخت و آگاهی از مسائل فنی خودرو داشته باشیم، دیگر برای تعمیرات ساده به مکانیک مراجعه نمی کنیم بلکه خودمان دست به آچار می شویم و پول زیادی از جیبمان هم نخواهد رفت؛ به علاوه، عیب های دیگری هم روی خودرو نخواهند گذاشت. در ادامه به پنج مورد از تعمیرات ساده خودرو خواهیم پرداخت؛ با خبرنگاران همراه باشید.
1. تیغه های برف پاک کن را تعویض کنید
معمولا تیغه های برف پاک کن عمر کوتاهی دارند. اینکه شما در چه شرایط آب و هوایی زندگی می کنید، رابطه مستقیم با دوام چندماهه تیغه ها دارد. تعویض تیغه ها کار راحتی است و فقط چند ثانیه زمان می برد؛ بنابراین اگر اجرتی بابت این کار بدهید، پولتان را هدر داده اید. تیغه مناسب خودرو را بخرید. سایز هر خودرو با دیگری فرق دارد و سایز یک طرف شیشه جلو با دیگری تفاوت دارد. در زمان خرید از فروشگاه های اینترنتی، از شما می خواهند که سال فراوری خودرو و مدل آن را در سایت وارد کنید تا تیغه مناسب به شما ارائه گردد؛ اما اگر به یک فروشگاه قطعات یدکی بروید، خودتان می توانید گزینه مناسب را بیابید یا از فروشنده یاری بگیرید. بازوی برف پاک کن را بلند کنید (قسمتی که به ماشین متصل است) و تیغه قدیمی را خارج کنید. راه های متعددی وجود داد ولی به طور معمول باید تیغه را عمود بر بازو بچرخانید و به پایین فشار دهید. اگر با این شیوه، پیروز نشدید، به جهت تیغه های تازه و طراحی آن دقت کنید و سپس بر اساس آن تعویض کنید. کل زمان تعویض هر تیغه، یک دقیقه است.
2. فیوز معیوب را تعویض کنید
هرگاه یک قسمت الکتریکی خودرو متناوباً از کار بیفتد، مانند رادیو، بالابر شیشه یا هر دو چراغ جلو، صفحه فیوز اولین جایی است که باید آنالیز گردد. کتابچه راهنما را ورق بزنید تا اطلاعات صفحه فیوز را بیابید. کتابچه به شما نشان می دهد که هر فیوز با چه قسمتی در ارتباط است. نگران نباشید که چطور فیوزها را پیدا کنید چون همه فیوزها شماره بندی شده اند. به سادگی می توانید فیوز را بیرون بکشید. در بیشتر ماشین ها برای بیرون کشیدن فیوز، یک وسیله پلاستیکی به شکل انبر وجود دارد. خواهید دید که یک قطعه فلز از وسط آن رد شده است. اگر این فلز مانند فلز لامپ روشنایی سوخته بود یا خراب شده بود، عیب خودرو را یافته اید. یک فیوز با همان رنگ و شماره بخرید و در جای خود قرار دهید. دیگر، مشکل حل شده است.
3. باتری به باتری کنید
این کار احتیاج به مهارت دارد زیرا اگر غلط انجام گردد، می تواند به دزدگیر خودرو صدمه وارد کند. اگر باتری خودرو تمام شده و کابل باتری به باتری و خودروی یاریی نیز موجود است، اقدامات زیر را انجام دهید: خودروی یاریی و خودروی خودتان را از سر نزدیک به هم پارک کنید یا هر دو خودرو در کنار هم پارک شوند. کاپوت هر دو را بالا بزنید. قطب مثبت و منفی را روی هر دو باتری پیدا کنید. (باتری برخی از خودروها در صندوق عقب یا در قسمت هایی هستند که دسترسی به آن ها مشکل است اما آن ها هم راهی از زیر کاپوت برای دسترسی دارند) کابل مثبت (قرمز) را به قطب مثبت باتری خالی و سر دیگر کابل را به قطب مثبت باتری یاری وصل کنید. کابل منفی (مشکی) را به قطب منفی باتری یاری و سر دیگر آن را به قطب منفی باتری خالی وصل کنید (بعلاوه سر دیگر کابل را می توان به قسمتی از بدنه خودروی باتری خالی نموده که نزدیک ترین ناحیه به دینام است وصل کنید). از اتصال قطب های غیر همنام دو باتری به یکدیگر اجتناب کنید. خودروی یاریی را استارت برنید. چنانچه مسئله غیرعادی از قبیل بوی عجیب، صدای ناهنجار، جرقه بیش ازمقدار توجه شما را جلب کرد، خودرو را خاموش و کابل ها را جدا کنید. درزمانی که کابل ها وصل هستند، خودروی معیوب را استارت بزنید. اگر روشن شد کارهای بعدی را انجام دهید؛ وگرنه، به صدای استارت خوب گوش دهید که آیا صدای آن مانند قبل از باتری به باتری کردن است یا موتور آماده روشن شدن می گردد. اگر مثل صدای تیک تیک یا ناله ضعیف بود، دوباره اتصال ها را چک کنید و استارت بزنید؛ چنانچه تغییری نکرد، ممکن است مشکل جدی تر از آن باشد که با باتری به باتری کردن حل گردد. اگر صدا بهتر شده بود، چند دقیقه صبر کنید و دوباره استارت بزنید. به محض این که استارت زده و خودرو روشن شد، کابل های باتری به باتری را برعکس زمانی که وصل کردید، جدا کنید. توجه کنید که به هیچ وجه، سر آزاد کابل ها را مادامی که سر دیگرشان به باتری وصل است، لمس نکنید. بعدازاینکه کابل ها را در صندوق عقب گذاشتید و کاپوت ها را بستید (و از راننده خودروی یاریی تشکر کردید)، برای شارژ شدن باتری، مسیر نسبتاً طولانی را با خودرو طی کنید. اگر سیستم سوخت خودرو دارای حالت Eco است، اطمینان پیدا کنید که سیستم Eco خاموش باشد زیرا دور دینام را کند می نماید تا در سوخت صرفه جویی کند.
4. چراغ جلو را تعویض کنید
چراغ جلو در خودروهای مدل تازهتر، متنوع است؛ بنابراین ابتدا باید دانست که از چه نوع هستند. اگر زنون یا LED بود، برترین کار این است که خودرو را به تعمیرگاه ببرید تا فرد متبحر آن را تعویض کند؛ در غیر این صورت، ممکن است به خودرو صدمه وارد گردد. اگر چراغ ها از نوع حباب هالوژن هستند می توانید طبق شرحات زیر، آن ها را تعویض کنید. ابتدا اطمینان حاصل کنید که خودرو و چراغ های جلوی آن خاموش هستند. بر اساس مدل خودرو، حداقل یک یا چند پوشش محافظ لامپ هستند که باید برداشته شوند. اگر به کتابچه راهنما مراجعه کنید، دراین باره شرح داده است. هنگامی که پوشش محافظ را برداشتید و به چراغ رسیدید، آن را خیلی ساده دربیاورید. ممکن است برای این کار به یک پیچ گوشتی دو سو احتیاج داشته باشید. حباب را کمی در خلاف جهت عقربه ساعت بچرخانید و مستقیم بیرون بکشید. برای نصب چراغ تازه، همین کار را در جهت مخالف انجام دهید. توجه داشته باشید تا چراغ ها با انگشتانتان تماس پیدا نکنند تا مجدد مجبور به تعویض آن نشوید؛ گرچه کار نیکو کردن از پر کردن است.
5. در خودروهای قدیمی تر، شمع را تعویض کنید
این پیشنهاد برای خودروهای قدیمی تر است چون خودروهای تازه الف) به مقدار قدیمی ها احتیاج به تعویض شمع ندارند، ب) موتور به قدری سفت و محکم است که دستیابی به شمع بدون ابزار خاص و جدا کردن تعداد زیادی پانل غیر مکن به نظر می رسد؛ اما اگر حداقل ده سال از عمر ماشین می گذرد و مکان این کار در زیر کاپوت تعیین است، می توانید به این روش عمل کنید: به یک سوکت شمع (محفظه ای باریک و توخالی) و آچار فیلر (مجموعه ای از تیغه ها با ضخامت های مختلف جهت مقدار گیری) احتیاج دارید. با استفاده از آچار فیلر فاصله الکترود از پلاتین را مقدار بگیرید؛ چنانچه احتیاج به بسته تر یا بازتر کردن داشت، آن را تنظیم کنید. شمع تازه را در سوکت می گذاریم و با دست آن را سفت می کنیم تا در جای خود قرار گیرد. با آچار آن را یک چهارم دور بپیچانید. اگر بیشتر از آن بپیچانید، احتمال شکستن شمع وجود دارد که باعث می گردد خرده ریزه پورسلین به درون موتور برود و بعد مشکل ساز می گردد. وایرهای شمع را دوباره روی شمع ها ببندید. منبع:msn
منبع: کجارو