چای کرک چیست و چه تفاوتی با چای ماسالا دارد!
به گزارش کنفرانس هکا، شاید نام چای کرک یا چای کراک برای شما نا آشنا باشد و یا شاید هم در شهرهای جنوبی کشور این چای خوشمزه را میل نموده باشید. چای کرک یکی از انواع چای است که به علت همسایگی با کشور هند بیشتر در شهر های جنوبی کشور مصرف می گردد.
البته کسانی که به جنوب سفر نموده باشند به خاطر طعم متفاوت و خوشمزه این چای، آن را با خود به شهر های دیگر هم آورده اند. به همین ترتیب، این نوع خاص چای در بخش های مختلف کشور معرفی شده و محبوبیت پیدا نموده است.
ساکنان شهر های جنوبی این چای را بیشتر از چای سیاه مصرف می نمایند و در زبان عامه به آن شیر چای یا چای هندی می گویند.
چای کرک یا کاراک چای یک نوع چای هندی است که به خاطر طعم اسپایسی و بافت کرمی آن در خاورمیانه و خصوصا در ناحیه خلیج فارس محبوبیت زیادی پیدا نموده است. کرک در زبان هندی به معنای، قوی است و ترکیب چای کرک به معنای چای قوی است که به خاطر ترکیب انواع ادویه های تند در این چای به این نام شناخته شده است.
این چای در هند، قطر، پاکستان، امارات متحده عربی و کشورهای عربی و خاورمیانه معروفیت بیشتری دارد و از جوشاندن شیر، شکر و ادویه هایی که شامل دارچین، هل، زنجبیل و … تهیه می شود تا زمانی که نوشیدنی فوق العاده، تسکین دهنده و معطر به دست آید. در کشورهایی مانند امارات، چای فوری کاراک بسیار محبوب است و در کافه ها در تمام طول شبانه روز مصرف می شود.
تاریخچه چای کرک
تاریخ اصلی این چای به هند باز می شود اما اگر بخواهیم تاریخچه اصلی آن را آنالیز کنیم متوجه می شویم که این چای در دهه های 1950 تا 1960 به وسیله کارگران مهاجر پاکستانی و هندی به قطر آورده شده و سپس از آنجا به سایر بخش های آسیا خصوصا خاورمیانه، کشور های حاشیه خلیج فارس، عربستان، امارات و سایر کشور های عربی معرفی شده است.
خواص چای کرک
این چای با طعم زنجبیل برای بهبود هضم بسیار مناسب است. از سیستم ایمنی بدن حمایت می نماید و حاوی آنتی اکسیدان و ضد التهاب است. بهتر است در زمان استراحت کاراک چای مصرف شود زیرا باعث طراوت فکر می شود که به نوبه خود انرژی و بهره وری را افزایش می دهد.
به طور معمول یک فنجان چای کراک در مقایسه با یک فنجان قهوه معمولی میزان کمتری کافئین دارد. در زمان آنفولانزا و سرماخوردگی معمولی، یک فنجان چای کراک به یاری می آید، زیرا فورا احساس بهتری به فرد می دهد و احتقان بینی را درمان می نماید. اگر احساس خواب آلودگی می کنید، از این چای شیرین و تند فوری کراک لذت ببرید و در کمترین زمان ممکن با فکری تازه به سر کار خود بازگردید.
وجود ادویه هایی مثل زعفران، هل، جوزهندی و دارچین باعث شده است که این چای خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی داشته باشد و ضمن تقویت سیستم ایمنی به بدن یاری کند که در مقابل رشد سلول های سرطانی مقاومت نشان دهند.
علاوه بر این، چای کراک دارای ترکیبات محرک انسولین است که به تنظیم سطح قند خون و کاهش ریسک ابتلا به بیماری های دیابتی یاری می نماید.
اگر در ترکیبات چای کراک از زنجبیل هم استفاده شده باشد، مطمئن باشید که خواص ضد التهابی آن، گردش اکسیژن در اعضای گوارشی شما را بهبود می دهد و با یاری هل مانع بروز مسائل گوارشی در فرد می شود.
از جمله معایب مصرف بیش از حد چای کراک می توان به خاصیت افزایش وزن آن به علت وجود ترکیباتی مثل شکر و شیر اشاره نمود. علاوه بر این، به علت وجود کافئین در چای کراک، مصرف بیش از حد آن منجر به فشار خون بالا، اضطراب، اختلالات خواب و … می شود. توصیه می شود این چای را صبح و یا در طول روز مصرف کنید.
ترکیبات و ویژگی های طعم چای کرک
چای کرک یا کراک از ترکیب چای سیاه با شیر بخارشدهِ غیر شیرین، شکر و ادویه هایی مانند هل، دارچین، میخک، جوز هندی و حتی پودر زعفران تهیه می شود.این چای طعم قوی، شیرین، کرمی و تند دارد و معمولا به صورت گرم سرو می شود.
به خاطر طعم خاص و طبع گرم خاص خود در کشور های عربی محبوبیت زیادی پیدا نموده است و حتی می توان آن را در منوی کافه ها و رستوران های دبی و ابوظبی هم پیدا کرد. این چای به خاطر خواص آرامش بخش و طبع گرم آن برای مصرف در ماه های سرد سال توصیه می شود.
طرز تهیه چای کرک
برای تهیه چای کراک در یک ظرف آب، چای کیسه ای، ادویه های مخصوص و شکر را اضافه کنید و تا زمانی که این ترکیب به جوش می آید آن را هم بزنید. سپس شیر بخارشده را اضافه کنید و پس از کم کردن شعله گاز، این ترکیب را تا 5 دقیقه دیگر هم بزنید. وقتی شیر چای یا چای کرک شما آماده شد، آن را در فنجان های سرو کنید.
اگر از طعم چای کراک لذت بردید و زمان لازم برای درست کردن آن را نداشتید، می توانید ساشه های آماده چای کراک را از بازار تهیه و نوش جان کنید.
چای کرک با چای ماسالا چه تفاوتی دارد؟
افراد تصور می نمایند که چای کرک با ماسالا یکی است. اما در واقع تفاوت هایی بین این دو چای وجود دارد.
از نظر طعم باید گفت که چای کرک نسبت به چای ماسالا معمولی طعم سبک تری دارد، چون در ترکیبات ماسالا از ادویه های تند بیشتری استفاده شده است. به همین علت ماسالا طعم خاص تر و قوی تری نسبت به چای کرک دارد. اما چای کرک طعم ملایم تر و حالت خامه ایی دارد و تندی ان بسیار کم و قابل تحمل است.
منبع: هفت گنج