طرز تهیه کوکو سیب زمینی با آرد سوخاری، گندم، ذرت و نخودچی
به گزارش کنفرانس هکا، کوکو سیب زمینی یک غذای خوشمزه و حاضری به شمار میرود که می توانید خیلی راحت با مخلوط سیب زمینی، پیاز، تخم مرغ و البته مقداری آرد به سهولت تهیه کنید و هم سر سفره غذایتان از خوردنش لذت ببرید هم از آن به عنوان یک غذای مناسب مسافرت بهره ببرید. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه کوکو سیب زمینی با سیب زمینی خام را تهیه نموده بودیم و در ادامه طرز تهیه کوکو سیب زمینی با آرد را آنالیز خواهیم کرد.
مواد لازم برای تهیه کوکو سیب زمینی با آرد
- سیب زمینی به اندازه لازم
- تخم مرغ به اندازه لازم
- پیاز به اندازه لازم
- نمک، فلفل و ادویه به اندازه لازم
- آرد به اندازه لازم
طرز تهیه کوکو سیب زمینی با آرد
پختن سیب زمینی ها
اولین مرحله از طرز تهیه کوکو سیب زمینی با آرد این است که سیب زمینی ها را با پوست در اندازهی آب بگذارید و اجازه دهید خوب بپزند. البته اگر زمان کافی برای پخت سیب زمینی ندارید می توانید سیب زمینی خام را رنده کنید و کوکو سیب زمینی بپزید. طرز تهیه کوکو سیب زمینی با سیب زمینی خام را با جزییات در کتاب کاله بخوانید.
مخلوط کردن مواد
وقتی سیب زمینی ها پختند آن ها را پوست گرفته و یا رنده کنید یا در مخلوط کن بریزید تا کاملا له گردد. بعد پیاز رنده شده که آبش را هم گرفته اید اضافه کنید و هم بزنید در نهایت تخم مرغ، نمک، فلفل و ادویه و آرد را اضافه کنید و خوب همه مواد را مخلوط کنید تا مایه کوکوی شما آماده گردد.
نکته: اگر مایه کوکوی شما خیلی شل شده می توانید اندازه آرد را اضافه کنید.
سرخ کردن کوکو سیب زمینی
اکنون و در این مرحله در یک ماهیتابه مناسب نچسب، روغن بریزید و اجازه دهید خوب داغ گردد. بعد با دست خود اندازهی از مایه کوکو را بردارید و شکل دهید و داخل روغن داغ بگذارید تا سرخ گردد. وقتی یک سمت کوکو سیب زمینی سرخ شد آن را برگردانید و روی دیگر را هم سرخ کنید. این کار را تا اتمام تمام مایه کوکو ادامه دهید.
نکته: برای این که مواد به دستتان نچسبد حتما یک ظرف آب کنار دستتان بگذارید و ابتدا دستتان را خیس کنید و بعد به کوکو شکل دهید.
نکته: کوکو سیب زمینی را می توانید به صورت یکدست ته ماهیتابه پهن کنید. اگر دوست دارید طرز تهیه کوکو سیب زمینی به این شکل را یاد بگیرید به کتاب کاله و مطلب طرز تهیه کوکو سیب زمینی به سبک مامان معصومه مراجعه کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه کوکو سیب زمینی
همان طور که دیدید تهیه و پخت کوکو سیب زمینی کار نسبتا ساده ای است فقط باید هنگام تهیه آن نکات و فوت وفن های تهیه اش را بدانید.
استفاده از انواع آرد برای تهیه کوکو
در کوکو، استفاده از انواع مختلف آرد به دلایل متعددی انجام می گردد:
- طعم و بافت: هر نوع آرد، طعم و بافت متفاوتی را به کوکو می دهد. آرد گندم سفید به کوکو بافتی محکم تر و یکنواخت تر می دهد، در حالی که آرد گندم کامل (آرد کامل) بافتی پوک تر ایجاد می نماید که می تواند طعم کوکو را بهتر کند.
- ارزش غذایی: آرد گندم کامل (آرد کامل) حاوی مقادیر بیشتری از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است که می تواند کوکو را از لحاظ تغذیه ای غنی تر کند. در مقابل، آرد سفید کمترین مقدار فیبر و مواد مغذی را دارد.
- تغذیه متنوع: استفاده از انواع مختلف آرد، امکان افزودن تنوع به رژیم غذایی را فراهم می نماید. به عنوان مثال، می توان از آرد جو و آرد نخود هم برای کوکو استفاده کرد تا به رژیم غذایی افرادی که از گندم یا گلوتن خودداری می نمایند، تنوع بخشیده گردد.
با توجه به این عوامل، انتخاب نوع آرد در کوکو می تواند به تغییر در طعم، بافت و ارزش غذایی آن یاری کند.
نکاتی برای وا نرفتن کوکو سیب زمینی
برای اینکه کوکو وا نرود حتما اجازه دهید سیب زمینی کامل خنک گردد بعد آن ها را له یا رنده کنید. در ضمن کوکو را حتما در روغن داغ سرخ کنید تا وا نرود و از هم نپاشد و هم این که روغن کمتری جذب کند.
منبع: کتاب کاله