طرز تهیه نان تارت نمکی برای فینگرفود
به گزارش کنفرانس هکا، نان تارت یکی از کاربردی ترین و ساده ترین است که با خمیر تارت درست می گردد. برخلاف کیک ها، نان تارت بدون پف به عمل می آید و روی آن را با مواد مختلفی پر می نمایند. اگر نان تارت را به صورت شیرین در ترکیب با شکر آماده کنید، می توانید آن را به عنوان کراست در تهیه انواع تارت و شیرینی به کار برید. اگر هم نان تارت نمکی درست کنید، می توانید آن را به عنوان پایه انواع فینگرفود، میان وعده و غذا مورد استفاده قرار دهید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه نان تارت برای فینگرفود را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه نان تارت برای فینگرفود در یک نگاه
برای تهیه نان تارت مخصوص فینگرفود، ابتدا آرد و نمک نرم را الک نموده، با کره سرد مخلوط کنید تا بافتی شبیه خرده نان ایجاد گردد. سپس، تخم مرغ زده شده و مقدار کمی آب سرد را به این ترکیب بیفزایید تا خمیری منسجم به دست آید. این خمیر را در سلفون بپیچید یا داخل کیسه فریزر قرار دهید و در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
سپس، خمیر تارت را روی سطح آردپاشی شده قرار دهید و با یاری وردنه آن را به ضخامت 3 الی 5 میلی متر باز کنید. در ادامه، خمیر باز شده را با سر لیوان برش دهید و در قالب های چرب شده تارت بگذارید؛ کف خمیر را سوراخ کنید و آن را در فر از پیش گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 الی 25 دقیقه بپزید. پس از خنک شدن، نان های تارت را از قالب خارج نموده و با مواد دلخواه پر و سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه نان تارت برای فینگرفود (برای 6 الی 8 نفر)
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
آرد سفید قنادی | 2 لیوان فرانسوی دسته دار |
کره (سرد باشد) | 120 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
آب سرد | 2 الی 3 قاشق غذاخوری |
نمک | نصف قاشق چای خوری |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 15 الی 20 دقیقه
زمان لازم برای استراحت خمیر تارت: 30 الی 60 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت نان تارت: 20 الی 25 دقیقه
مراحل طرز تهیه نان تارت شور برای فینگرفود
طرز تهیه نان تارت برای فینگرفود با استفاده از آرد سفید یا ترکیب آرد سفید و آرد سبوس دار به صورت ساده با کره و نمک یا رژیمی با روغن نارگیل در فر یا در تابه روی گاز قابل انجام است.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه نان تارت، ابتدا باید آرد و نمک را در ظرف مناسبی بریزید و با یکدیگر ترکیب کنید. سپس، مخلوط آرد را الک کنید تا کاملا پوک و سبک گردد. توجه داشته باشید، در طرز تهیه خمیر تارت فینگرفود حتما باید از نمک دانه ریز و نرم بهره ببرید. پس از آن، کره سرد را به صورت مکعب های 1 سانتی متری برش بزنید.
در صورت تمایل، برای خرید آرد سفید، نمک و کره می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: آرد و کره را مخلوط کنید
در این مرحله از طرز تهیه نان تارت نمکی، برش های کره را به ظرف حاوی آرد و نمک اضافه کنید. این مواد را با نوک انگشتانتان به آرامی ماساژ دهید تا کره به خورد آرد برود و ترکیبی شبیه به خرده نان یا شن مرطوب ایجاد گردد.
توجه داشته باشید، در این مرحله به هیچ عنوان نباید مواد را ورز دهید. دلیلش هم این است که ورز دادن موجب انتقال گرمای دستتان به کره و خراب شدن خمیر تارت می گردد. در صورت تمایل، برای ترکیب کردن مخلوط آرد و کره می توانید از غذاساز بهره ببرید و مواد را برای 15 الی 20 ثانیه در این دستگاه هم بزنید تا بافت مورد نظر به وجود آید.
مرحله سوم: تخم مرغ و آب را اضافه کنید
حالا، تخم مرغ را در ظرف دیگری بشکنید و با چنگال به خوبی هم بزنید تا از حالت لختگی خارج گردد و بافت یکدستی پیدا کند. سپس، تخم مرغ زده شده را به مخلوط آرد و کره بیفزایید. در ادامه، به مقدار یکی دو قاشق غذاخوری آب سرد را نیز به صورت تدریجی به این مواد اضافه کنید.
این ترکیب را دوباره به مدت 15 الی 20 ثانیه در غذاساز میکس کنید یا با نوک انگشتانتان به آرامی ترکیب کنید تا خمیر منسجم و زرد رنگی به دست آید. اگر احساس می کنید خمیر تارت شما بیش از مقدار سفت است، می توانید قاشق سوم آب سرد را هم به تدریج به آن بیفزایید.
برای خرید آرد سفید، نمک و کره می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: خمیر تارت را استراحت دهید
پس از ترکیب کردن همه مواد، در این مرحله از طرز تهیه نان تارت فینگرفود، خمیر به دست آمده را درون کیسه فریزر بگذارید یا به خوبی در سلفون بپیچید. سپس، خمیر تارت را برای 30 الی 60 دقیقه داخل یخچال یا فقط برای 3 دقیقه در فریزر قرار دهید تا کاملا استراحت کند و خودش را بگیرد.
مرحله پنجم: خمیر تارت را باز کنید
پس از گذشت این مدت، در این مرحله از طرز تهیه نان تارت خانگی برای فینگرفود، ابتدا فر را روشن نموده و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد. پس از آن، سطح کارتان را آردپاشی کنید و خمیر تارت را از یخچال بیرون بیاورید. سپس، این خمیر را روی سطح آردپاشی شده قرار دهید و با وردنه طوری باز کنید که ضخامت خمیر به حدود 3 الی 5 میلی متر برسد.
مرحله ششم: خمیر تارت را قالب گیری کنید
پس از باز کردن خمیر و رساندن آن به ضخامت مورد نظر، با استفاده از یک قالب گرد یا دهانه لیوان، خمیر را برش بزنید. سپس، قالب های کوچک تارت یا مافین را به خوبی چرب کنید و دایره های خمیری را درون این قالب ها قرار دهید. با نوک انگشت، خمیر را به دیواره قالب فشار دهید تا کاملا فرم بگیرد. پس از آن، کف خمیر را با چنگال سوراخ کنید تا در هنگام پخت اصلا پف نکند.
مرحله هفتم: خمیر تارت را بپزید
در این مرحله از طرز تهیه نان تارت شور، قالب های حاوی خمیر تارت را در طبقه میانی فر گرم بگذارید و حدود 20 الی 25 دقیقه منتظر بمانید تا نان ها طلایی و پخته شوند.
مرحله آخر: نان تارت را سرو کنید
پس از گذشت این مدت، فر را خاموش نموده و قالب ها را از فر خارج کنید. مدتی صبر کنید تا نان ها کاملا خنک شوند. سپس، آن ها را از قالب بیرون بیاورید. شما به دلخواه می توانید مایه ، یا غذاهایی مانند و را جداگانه آماده کنید و به صورت سرد یا گرم داخل نان تارت فینگرفودی بریزید.
در صورت تمایل، برای خرید انواع می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
روش تهیه نان تارت فینگرفودی در تابه روی گاز
اگر به فر دسترسی ندارید، می توانید نان تارت نمکی را در تابه روی گاز درست کنید. در طرز تهیه نان تارت بدون فر باید یک تابه مناسب با کف ضخیم (چدنی یا دو لایه) را روی حرارت ملایم بگذارید و کف این تابه یک لایه نمک بریزید تا حرارت به صورت یکنواخت توزیع گردد و نان ها نسوزند و ته نگیرند.
پس از آن، درب تابه را ببندید و اجازه دهید حدود 5 تا 7 دقیقه گرم گردد. سپس، قالب های تارت را درون تابه بچینید و درب تابه را دوباره ببندید تا این نان های ترد و لطیف ظرف 20 الی 30 دقیقه روی حرارت کم به خوبی پخته و طلایی شوند. بهتر است در این روش از شعله پخش کن هم بهره ببرید.
نکات مهم در طرز تهیه نان تارت نمکی برای فینگرفود
- طرز تهیه نان تارت برای کشک بادمجان هم عینا مانند همان چیزی است که در دستور بالا برایتان گفتیم.
- با این مقدار مواد، شما چیزی در حدود 20 الی 24 عدد (بسته به ابعاد برش ها و ضخامت خمیر) نان تارت خواهید داشت.
- اگر به مقدار کافی وقت ندارید، می توانید نان تارت فوری برای فینگرفود را با استفاده از خمیر یوفکا (فیلو) یا حتی با نان لواش درست کنید.
- در طرز تهیه نان تارت حتما باید از کره سرد و خرد شده بهره ببرید تا نهایتا، نان های تردتر و لطیف تری داشته باشید. اگر کره گرم گردد، خمیر به جای ترد شدن، سفت و چسبنده خواهد شد.
- در تهیه نان تارت، خمیر را زیاد ورز ندهید. ورز دادن بیش از حد، گلوتن آرد را فعال می نماید و بافت نان را سفت و کشدار می سازد.
- خمیر تارت را حداقل 30 دقیقه در یخچال نگهدارید تا کره سفت گردد و خمیر هنگام پخت، وا نرود یا جمع نگردد.
- هنگام باز کردن با وردنه، سعی کنید ضخامت خمیر حدود 3 تا 5 میلی متر باشد. اگر ضخامت خمیر تارت کمتر از این باشد، در هنگام پخت یا سرو به سادگی ترک می خورد و می شکند. اگر هم ضخامتش بیشتر از این باشد، ممکن است به خوبی نپزد یا در صورت پخت کامل، زیادی سفت گردد.
- اگر قالب تان عمیق است یا نگران تغییر شکل نان هستید، می توانید درون هر نان کاغذ روغنی قرار دهید و روی کاغذ، مقداری حبوبات خشک (مانند نخود، لوبیا یا عدس) بریزید تا خمیر تارت در حین پخت، پف نکند و فرم خودش را از دست ندهد.
- بعد از پخت، اجازه دهید نان ها کاملا خنک شوند؛ سپس، آن ها را از قالب خارج کنید. نان تارت گرم ممکن است ترک بخورد یا له گردد.
- خصوصا اگر مایه تارت مرطوب است، نان های تارت را حتما در لحظه آخر یا نزدیک سرو پر کنید. در غیر این صورت، نان ها به سرعت نرم و خیس می شوند.
- شما می توانید نان تارت خالی و پر نشده را تا 2 روز داخل ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید. در این صورت، نان ها را پیش از مصرف در تابه یا فر گرم کنید.
فوت و فن های خوشمزه شدن نان تارت برای فینگرفود
چگونه بفهمیم خمیر تارت آماده ا ست؟
اگر خمیر تارت به دستتان نمی چسبد، ترک نمی خورد و در عین منسجم بودن زیادی خشک یا خیلی چسبناک نباشد، معلوم می گردد کاملا برای پخت آماده است. اگر احساس می کنید خمیرتان زیادی خشک است، می توانید یک قاشق غذاخوری آب سرد به آن اضافه کنید. اگر هم فکر می کنید بیش از مقدار چسبناک است، کافی است مقدار بسیار کمی آرد به آن اضافه کنید.
چرا نان تارت در هنگام پخت وا می رود یا پف می نماید؟
اگر خمیر را به مقدار کافی استراحت ندهید؛ اگر خمیر را بیش از مقدار ورز دهید؛ یا اگر کف خمیر را با چنگال سوراخ نکنید، در هنگام پخت، پف می نماید و وا می رود.
چرا نان تارت سفت می گردد؟
برای ترد و لطیف بودن نان تارت، ضروری است کره کاملا سرد باشد. ضمناً، اصلا نباید خمیر را با کف دست و به مدت طولانی ورز دهید.
چگونه می توانیم نان تارت خوشرنگ تری داشته باشیم؟
می توانید قبل از پخت، خمیر را با کمی زرده تخم مرغ رومال کنید. پخت با حرارت یکنواخت (در فر یا تابه ضخیم با درب) هم تاثیر زیادی در طلایی شدن نان تارت دارد.
برای درست کردن تارت قالب مخصوص ندارم، چکار کنم؟
می توانید برای درست کردن نان تارت از فنجان فلزی، استکان کم عمق، قالب مافین یا حتی از ورق آلومینیوم فرم گرفته بهره ببرید.
آیا می توانیم نان تارت فینگرفودی را طعم دار درست کنیم؟
بله. بسته به طبع و ذائقه، می توانید مقدار کمی پودر پاپریکا، آویشن، فلفل سیاه، پودر سیر، پنیر پارمزان رنده شده یا حتی اندکی زعفران دم نموده یا زردچوبه را به خمیر تارت اضافه کنید تا به دلخواه شما مزه دار گردد.
روش تهیه نان تارت رژیمی و سالم تر چیست؟
برای تهیه نان تارت رژیمی، می توانید نیمی از آرد سفید را با آرد سبوس دار یا آرد جو جایگزین کنید. به علاوه، به جای کره می توانید از روغن نارگیل جامد یا مارگارین کم چرب بهره ببرید.
منبع: افق کوروش