طرز تهیه شربت ترخون؛ نوشیدنی گوارا و متفاوت ایرانی
به گزارش کنفرانس هکا، با طرز تهیه شربت خوش طعم و بی نظیر ترخون آشنا شوید و با تهیه آن در منزل، از عطر و مزه منحصربه فرد آن لذت ببرید.
دلتان یک نوشیدنی لذیذ و گوارا می خواهد؟ از گرمای روزهای تابستانی فراری هستید و نمی دانید برای مهمانی چه شربتی سرو کنید؟ با خبرنگاران همراه شوید و برترین نوشیدنی های ایران و دنیا را در مجموعه شربت ها و نوشیدنی ها، در خانه و کنار ما درست کنید. امروز قصد داریم طرز تهیه شربت ترخون را به شما آموزش دهیم تا با درست کردن آن، عزیزان و مهمان هایتان را شگفت زده کنید.
به احتمال زیاد تا به امروز ترخون را در سبزی خوردن، انواع ترشی و خیارشور دیده اید؛ اما آیا به این فکر نموده اید که با ترخون، می توان یک شربت بسیار لذیذ و مقوی تهیه کرد؟
ترخون، یک گیاه و سبزی قدیمی است که ارتفاع آن ممکن است به 60 سانتی متر و بیشتر نیز برسد. برگ های ترخون، سبزرنگ، بلند، باریک و البته ضعیف هستند. جالب است بدانید که گیاه ترخون از خانواده گل آفتابگردان است. ترخون برای اولین بار در دره های آبرفتی روسیه، نواحی غربی آمریکای شمالی و سیبری دیده شده است. این گیاه، بومی آسیای میانه و شمالی، قفقاز و خاور دور است؛ اما هم اکنون در بیشتر نقاط ایران نیز پرورش داده می گردد.
دو نوع متداول ترخون در دنیا، در کشور روسیه و فرانسه کشت می شوند. برگ های ترخون فرانسوی، براق تر و تند و تیزتر از نوع روسی آن هستند. برگ های خشک شده ترخون فرانسوی، محبوب ترین نوع ترخون در دنیا به شمار می آیند. البته بعضی از افراد اعتقاد دارند که خاستگاه ترخون، در واقع کشور آلمان است و به اشتباه به نام فرانسوی ها شناخته می گردد.
یکی از برترین استفاده هایی که می توان از ترخون کرد، تهیه شربت از این گیاه است. شربت ترخون از شکر، آب و چند شاخه ترخون درست می گردد و می توان آن را به سادگی در خانه درست کرد. شربت ترخون معطر را می توان در انواع بستنی، چای و آب های گازدار ریخت تا عطر و طعم بی نظیر ترخون به آن ها افزوده گردد.
شربت ترخون:
- خاستگاه نام ترخون
- کاربرد ترخون
- مواد لازم
- طرز تهیه
- نکات مهم برای تهیه شربت ترخون
- فواید ترخون
- تفاوت ترخون و مرزه
- طعم شربت ترخون
خاستگاه نام ترخون
ریشه نام ترخون فارسی و طرخون عربی کماکان معین نیست؛ اما به نظر می آید که این واژه شاید از دراکون یونانی به معنی مار و اژدها گرفته شده باشد. زبان های اروپایی، نام ترخون را از زبان های خاورمیانه گرفته اند. این واژه در زبان اسپانیایی به صورت تاراگونا (taragona)، در فرانسوی به صورت استراگون (estragon) و در زبان انگلیسی به شکل تاراگون (tarragon) تلفظ می گردد.
کاربرد ترخون
ترخون را به صورت های مختلفی استفاده می نمایند که در میان آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- تهیه انواع ترشی و شور
- تهیه چاشنی
- داروسازی
- سبزی خوردن
- شربت
- تهیه روغن
- دمنوش
مواد لازم
- 3 تا 4 شاخه ترخون تازه کمی خردشده
- یک و نیم پیمانه شکر
- یک و نیم پیمانه آب
طرز تهیه
1. آب و شکر را با هم در یک قابلمه بریزید و آن ها را مخلوط کنید. سپس قابلمه را روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا آب به جوش بیاید و شکر کاملا در آب حل گردد.
2. پس از به جوش آمدن آب، ترخون های خردشده را داخل آب و شکر بریزید تا به مدت 2 دقیقه بجوشند.
3. قابلمه حاوی شربت را از روی حرارت بردارید و درب آن را ببندید. سپس به مدت یک ساعت اجازه دهید شربت خنک گردد.
4. شربت خنک شده را از یک صافی رد کنید تا تفاله های ترخون از شربت جدا شوند. شربت را در شیشه دردار بریزید و در داخل یخچال به مدت 2 هفته نگهداری کنید.
5. برای سرو شربت ترخون، 1 تا 2 قاشق غذاخوری را به همراه آب سرد و چند تکه یخ در لیوان بریزید و روی آن را با یک عدد ترخون تازه تزیین کنید.
نکات مهم برای تهیه شربت ترخون
- شما می توانید پس از برداشتن شربت ترخون از روی گاز، به آن 1 قاشق غذاخوری عرق کاسنی اضافه کنید تا طعم لذیذتری به خود بگیرد.
- ترخون را می توان به مدت 10 تا 14 روز در یخچال نگهداری کرد. شما بعلاوه می توانید ترخون را در فریزر به مدت 4 تا 6 ماه نگه دارید.
- شما می توانید از ترخون خشک نیز برای تهیه شربت ترخون بهره ببرید. البته باید بدانید که طعم و مزه آن ، شبیه به ترخون تازه نیست. برای خشک کردن ترخون، ابتدا باید آن را پاک کرد و خوب شست؛ سپس آن را در یک محل تاریک و گرم قرار داد تا خشک گردد. ترخون های خشک شده را در شیشه ای تمیز ریخت و در جایی خنک و تاریک نگهداری کرد.
- شربت ترخون را می توان با یک قاچ لیمو ترش تازه نیز سرو کرد.
خواص شربت ترخون
ترخون، منبع غنی آهن، کلسیم و منگنز و بعلاوه پتاسیم، منیزیم و ویتامین های A وC است. از خواص بی شمار این گیاه می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- درمان دردهای شکمی و افزایش اشتها
- برطرف خستگی و آرامش اعصاب؛ مناسب برای افراد بیش فعال
- ترخون فراوری صفرا را زیاد می نماید و به همین علت به هضم و گوارش بهتر غذا منجر می گردد.
- افزایش سرعت فرایند سم زدایی در بدن
- مبارزه با کرم های روده
- کاهش قند خون در بیماران دیابتی
- کاهش علائم التهاب
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- جلوگیری از گرفتگی عضلات به علت وجود منیزیم
- حفظ استحکام استخوان به علت وجود کلسیم و فسفر
- جلوگیری از کم خونی؛ برگ های ترخون دارای آهن هستند که برای تشکیل گلبول های قرمز حاوی هموگلوبین، بسیار مهم است. ویتامین C موجود در ترخون نیز به جذب آهن یاری می نماید.
- پیشگیری از بیماری های قلبی و چاقی؛ ترخون دارای پتاسیم است که انقباض قلب را تنظیم می نماید.
- افرادی که به فشار خون بالا مبتلا هستند، می توانند از این سبزی به جای نمک در غذا استفاده نمایند.
- برگ های ترخون حاوی آنتی اکسیدان هستند. آنتی اکسیدان ها با رادیکال های آزاد در بدن مبارزه می نمایند و شما را از انواع بیماری مانند سرطان، مصون نگه می دارند.
- برگ ترخون سرشار از ویتامین A است که به سلامت چشم یاری می نماید. این ویتامین تیزبینی بینایی شما را بهبود می بخشد و چشمان شما را از بیماری های ضعیف نماینده چشم مانند آب مروارید محافظت می نماید.
- ترخون، خاصیت بی حس نمایندگی در دهان دارد، به همین علت، یونانیان باستان از این گیاه برای تسکین دندان درد استفاده می کردند.
- از ترخون در قرون وسطا برای درمان مارگزیدگی نیز استفاده می شده است.
تفاوت ترخون و مرزه
بیشتر افراد، ترخون و مرزه را با هم اشتباه می گیرند. باید بدانید که مهم ترین تفاوت ترخون و مرزه، تیره گیاهی آن ها است. ترخون به رده کاسنیان و مرزه متعلق به تیره نعناعیان است. ضمناً، گل های مرزه سفید و بنفش هستند، در حالی که گل های ترخون، زردرنگ هستند. مرزه طبیعت نسبتا گرم و خشک دارد، اما طبیعت ترخون خیلی گرم و خشک است.
طعم شربت ترخون
شربت ترخون از آن دسته شربت های خانگی ایرانی است که کافی است یک بار آن را امتحان کنید تا متوجه شوید عاشق آن شده اید! این شربت لذیذ را در این روزهای گرم تابستانی در خانه درست کنید و مطمئن باشید که از طعم و عطر آن، متحیر خواهید شد. ضمناً، تنها با نوشیدن یک جرعه از شربت ترخون، احساس آرامشی خواهید کرد که هیچ نوشیدنی دیگری نمی تواند آن را به شما اعطا کند.
آیا پیروز به تهیه شربت ترخون از مجموعه شربت ها و نوشیدنی ها شدید؟ اگر این شربت را در خانه درست کردید، حتما در بخش نظرات همین مقاله، تجربه خود را برای ما و دیگر کاربران خبرنگاران بنویسید یا از شربت زیبا و خوش طعم خود عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، عکس های خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: کجارو / ladieez.com