طرح وزارت ارتباطات برای مقابله با اقدام اخیر سامسونگ

به گزارش کنفرانس هکا، به گزارش خبرنگاران، به تازگی شرکت سامسونگ با ارسال ایمیلی به کاربران ایرانی گلکسی مارکت اعلام کرده که به زودی ارائه خدمات فروش برنامک ها (اپلیکیشن ها) و اشتراکات نرم افزاری مبتنی بر سیستم عامل اندروید را محدود خواهد کرد و کاربران ایرانی تنها قادر به استفاده از نرم افزارهای رایگان این پلتفرم خواهند بود.

طرح وزارت ارتباطات برای مقابله با اقدام اخیر سامسونگ

از این رو دفتر حقوقی سازمان فناوری اطلاعات در نامه ای به مدیرعامل شرکت سامسونگ در منطقه خلیج فارس، خواستار بازنگری این شرکت در سیاست محدود کردن کاربران ایرانی در دسترسی به برنامه های پولی گلکسی استور شده است.

محمدجعفر نعناکار مدیرکل دفتر حقوقی سازمان فناوری اطلاعات ایران در مصاحبه با خبرنگاران، در این باره توضیح داد.

وی با اشاره به تغییر فرایند سیاست های شرکت سامسونگ برای کاربران ایرانی که از سال گذشته و با تصمیم برای خروج بازار اپلیکیشن های ایرانی از گارانتی گوشی های این برند، آغاز شد گفت: سال گذشته سامسونگ ضمانتنامه های گوشی های خود را در ایران و عرصه بین المللی طوری طراحی کرده بود که اگر کاربر، یک نرم افزار ایرانی روی گوشی نصب می کرد و یا از بازار اپلیکیشن های ایرانی استفاده می کرد، این گوشی از گارانتی خارج می شد. در آن زمان طی نامه نگاری ما با این شرکت و فرصت چند روزه که به این شرکت داده شد، ضمانتنامه مدنظر اصلاح شد و کاربران توانستند روی گوشی هایشان علاوه بر گلکسی مارکت و گوگل پلی، امکان نصب مارکت ایرانی هم داشته باشند.

نعناکار گفت: امسال اما این شرکت ظاهراً تصمیم گرفته که روی گلکسی مارکت، امکان خرید نرم افزارهای پولی را که تا پیش از این به صورت ریالی برای کاربران ایرانی ممکن بود را از دسترس خارج و محدود کند. این شرکت اعلام کرده که از اوایل اسفندماه قصد انجام این کار را دارد.

مدیرکل دفتر حقوقی سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به تبعات انجام این تصمیم گفت: این موضوع از چند جنبه مورد توجه است. نخست اینکه بین کاربران ایرانی و غیر ایرانی برای استفاده از خدمات سامسونگ، تبعیض ناعادلانه ای صورت می گیرد. چرا که کاربری که خارج از ایران است می تواند از برنامه های سامسونگ استفاده کند اما کاربری که در ایران است با وجودی که هزینه بیشتری بابت این محصول می پردازد امکان استفاده از آن را ندارد.

وی ادامه داد: نکته دوم این است که توسعه دهندگان اپلیکیشن ایرانی که محصولات خود را در بازار گلکسی می گذاشتند و حتی در خارج از ایران فروش داشتند نیز کسب و کارشان تحت الشعاع قرار می گیرد. از طرف دیگر، دسترسی به برنامه هایی که از طرف سایر بازارهای اپلیکیشن ممکن نبود و کاربر ایرانی می توانست از طریق بازار سامسونگ به آن دسترسی داشته باشد نیز با اجرای این تصمیم محدود می گردد.

ما ابزار قانونی برای مقابله با سامسونگ را داریم

نعناکار اضافه کرد: از این رو دفتر حقوقی سازمان فناوری اطلاعات ایران در نامه ای که به شرکت سامسونگ ارسال کرد، از این شرکت خواست که در خصوص این تصمیم تجدیدنظر کند. واقعیت این است که اگر در این خصوص تجدیدنظر صورت نگیرد از سوی ما ابزارهای قانونی وجود دارد که بتوان با این تصمیم، مقابله کرد.

سهم سامسونگ از بازار ایران

وی گفت: سامسونگ 53 درصد بازار ایران را در اختیار دارد و ما بازار بسیار بزرگی را در اختیارش قرار دادیم که اگر نخواهد با ایران همکاری کند، این بازار می تواند بین صاحبان برندهای دیگری مانند شیائومی، هواوی و آنر تقسیم گردد. اینها شرکتهایی هستند که تمایل دارند در بازار ایران فعالیت داشته باشند.

اقدام علیه کارمندان کره ای سامسونگ در ایران

مدیرکل دفتر حقوقی سازمان فناوری اطلاعات ایران اظهار داشت: از سوی دیگر وزارت ارتباطات می تواند ویزا کارمندان کره ای سامسونگ که در ایران فعالیت می کنند را تمدید نکند. چرا که وزارت ارتباطات در کمیته اشتغال اتباع خارجی عضو است و در این کمیته هر شخص خارجی که بخواهد در حوزه فناوری اطلاعات مشغول به کار گردد باید مجوز فعالیت از وزارت ارتباطات دریافت کند. ما می توانیم این مجوزها را محدود کنیم.

ممانعت از رجیستری گوشی های سامسونگ

وی با بیان اینکه ما می توانیم از رجیستر کردن یک بخشی از گوشی های رده بالای سامسونگ ممانعت به عمل بیاوریم، اضافه کرد: برای آنکه قشر متوسط جامعه از این تصمیم ضربه نخورد، می توان جلوی رجیستری گوشی های رده بالا که قیمت بالایی دارند و برای دهک های بالای جامعه تعبیه شده را گرفت و آنها را به استفاده از سایر برندها سوق دهیم.

نعناکار با اشاره به اینکه تا به امروز سامسونگ به این نامه پاسخی نداده است، گفت: در خصوص سیاستهای این شرکت در حوزه لوازم خانگی نیز که مربوط به ممانعت در ورود محصولات به بازار و قطعات می گردد، اتحادیه لوازم خانگی نیز عکس العمل داشته و تابلوهای تبلیغاتی این شرکت را از سطح شهر جمع آوری کرده است.

وی دلیل این تصمیمات سامسونگ را موضوع تحریم و فشار آمریکا مطرح نمود و گفت: به هر حال بازار ایران سال ها است که در اختیار کره جنوبی قرار گرفته است و این موضوع برای شرکتی مانند سامسونگ همراه با منفعت بوده است و به همین دلیل توقع می رود که حقوق کاربران ایرانی را نادیده نگیرد.

نرم افزارهای مورد نیاز کاربران را از بازارهای دیگر تأمین می کنیم

مدیرکل دفتر حقوقی سازمان فناوری اطلاعات ایران با بیان اینکه ما سعی می کنیم نرم افزارهایی که کاربران نیاز دارند را از بازارهای دیگر اپلیکیشن، تهیه کرده و در اختیارشان قرار دهیم، گفت: ضرر اصلی در این زمینه به سامسونگ برمی گردد که بخشی از این بازار 53 درصدی را از دست خواهد داد و در خصوصش تجدیدنظر خواهد شد. با این وجود رقبای سامسونگ وارد بازار می شوند و بازاریابی می کنند و چه بسا خدمات بهتری هم ارائه کنند.

وی در خصوص عملیاتی کردن این اقدامات حقوقی برای سامسونگ گفت: لیستی که ما برای مواجهه با تصمیم سامسونگ تهیه و پیشنهاد کردیم و اقداماتی که می توانیم انجام دهیم 100 درصد عملیاتی و کاملاً قابل انجام است. برای مثال لغو ویزا به کارمندان کره ای سامسونگ در جلسه ای که هر 3 شنبه میان وزارتخانه های ارتباطات، کار، سازمان برنامه و بودجه و چند نهاد دیگر تشکیل می گردد، 100 درصد قابلیت اجرا دارد. یا اینکه اگر بخواهیم بخشی از این بازار را به رقبای سامسونگ دهیم، این نیز کاملاً امکان پذیر است. حتی ممانعت در رجیستر بخشی از محصولات این شرکت نیز قابل انجام است. حتی ما پیشنهادمان این است که بخشی از تعاملات مالی سامسونگ در داخل کشور انجام نگردد که البته در تمامی این موارد، سیاست نهایی باید در سطح وزارت ارتباطات اتخاذ گردد.

نبود سیاست مدون در توسعه ساختارهای خط و زبان فارسی

نعناکار در خصوص طرحی که سال گذشته برای وادار کردن سامسونگ به نصب پیش فرض بازارهای اندرویدی ایرانی روی گوشی های این شرکت مطرح بود، گفت: مسئله ای که در کشور متأسفانه وجود دارد نبود یک سیاست مدون در توسعه ساختارهای خط و زبان فارسی است. پیش از این در شورای عالی اطلاع رسانی که هم اکنون منحل شده است وظایفی مبنی بر توسعه ساختارهای خط و زبان فارسی و تاریخ شمسی در فضای مجازی مطرح بود که اگر انجام می شد ما می توانستیم شرکت های خارجی که موبایل تولید می کنند را مجاب کنیم که از یک مارکت ایرانی به صورت پیش فرض روی دستگاه هایشان استفاده کرده و یا تقویم شمسی را در سیستم شان فعال کنند و یا کیبوردهای استاندارد فارسی را به گوشی اضافه کنند. اما این مشکل هم اکنون وجود دارد.

عدم تبیین حکمرانی سایبری در ابعاد مختلف

به گفته مدیرکل دفتر حقوقی سازمان فناوری اطلاعات ایران، باید مرز حکمرانی سایبری را به صورت کامل در این حوزه ها مشخص کنیم تا این مسائل به وجود نیاید. اما هم اکنون به دلیل عدم تبیین حکمرانی سایبری در ابعاد مختلف چه در شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای عالی اطلاع رسانی و انفورماتیک سابق و چه در شورای عالی فضای مجازی، حدود و ثغور و ضمانت اجرای آن مشخص نیست و به دلیل عدم قواعدگذاری و چارچوب ها، بعضاً سلیقه ای عمل می گردد.

مجله عکسها: مجله تفریحی و سرگرمی عکسها

منبع: خبرگزاری مهر
انتشار: 10 مهر 1400 بروزرسانی: 10 مهر 1400 گردآورنده: hecaconf.ir شناسه مطلب: 8634

به "طرح وزارت ارتباطات برای مقابله با اقدام اخیر سامسونگ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرح وزارت ارتباطات برای مقابله با اقدام اخیر سامسونگ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید