سمی ترین عشق دنیا ، عکس

به گزارش کنفرانس هکا، شب پره های سمی که بال هایشان رنگ های درخشان و تند قابل توجهی دارند، برخلاف دیگر گونه های شب پره، به طور قابل توجهی خودنمایی می نمایند. مطالعه ای تازه نشان داده است شب پره های بِلا از سم برای جذب جفت خود استفاده می نمایند.

سمی ترین عشق دنیا ، عکس

به گزارش خبرنگاران و به نقل از ایسنا، گونه های موجود در قلمرو حیوانات برای جذب جفت از روش های مختلفی استفاده می نمایند: پرندگان پرهای رنگارنگی دارند، حشرات موسیقی می سازند، زنبورها می رقصند، کرم های شب تاب از نور استفاده می نمایند و بادکنک ماهی، دایره های هندسی در بستر دریا ایجاد می نماید؛ اما شاید هیچ کدام از این ها به مقدار ترفند شب پره بِلا عجیب نیست.

بر اساس مطالعه ای نو که جزئیات آن در مجله PNAS منتشر شده، شب پره بِلا با نام علمی Utetheisa ornatrix ظاهراً به گونه ای فرگشت یافته است که در دورانی که کرم است، از سموم گیاه خاصی استفاده می نماید تا نه تنها از خود و بعداتر تخم هایش در برابر شکارچیان محافظت کند، بلکه جفت های بالقوه را نیز جذب کند.

برگ ها و دانه های گیاه جغجغه مملو از نوع خاصی از سم با طعم تلخ است که به آلکالوئیدهای پیرولیزیدین معروف است. حیوانات علوفه خوار به طور گسترده از مصرف جغجغه اجتناب می نمایند، اما این گیاه منبع غذایی موردعلاقه شب پره بِلا است. سم گیاه جغجغه یکی از علل اصلی مرگ ومیر بر اثر مسمومیت تصادفی در گاوها است، اما این شب پره رنگارنگ نه تنها در برابر آن مصونیت دارد، بلکه می تواند این سم را متابولیزه کند و از آن برای رسیدن به اهداف خود بهره بگیرد.

شب پره های بِلا در بخش های بزرگی از شرق آمریکای شمالی، آمریکای مرکزی و دریای کارائیب یافت می شوند و الگوهای فعالیت روزانه ای از خود نشان می دهند. برخلاف بسیاری از گونه های شب زنده دار که برای پنهان شدن از شکارچیان به تاریکی متکی اند، پروانه های بِلا عمداً حضور خود را به رخ می کشند.

آن ها با رنگ های تند و درخشان مانند صورتی، مرواریدی، عقیق و فلس های زرد گوگردی روی بال های خود آراسته شده اند و به طور قابل توجهی خودنمایی می نمایند. آن ها به راحتی توجه پرندگان و حشرات گوشت خوار را از دور به خود جلب می نمایند؛ اما هر شکارچی که بخواهد شب پره بِلا را شکار کند، زود متوجه اشتباه خود می گردد.

آندری سوراکوف، یکی از نویسندگان مقاله این مطالعه، شرح می دهد: عنکبوت های موزی این شب پره ها را از تارهای خود جدا می نمایند. هنگامی آن ها در تار می افتند، مایع کف نماینده ای فراوری می نمایند که طعم بدی دارد و تقریباً به طور کامل از آلکالوئیدها ساخته شده است. او بعلاوه به این نکته اشاره می نماید که عنکبوت ها و پرندگان به عنوان شکارچیان معمول شب پره ها، هر کاری می نمایند تا از برخورد با این پروانه سمی جلوگیری نمایند.

جلب توجه جفت با سم

هنگامی که پروانه های ماده بِلا آماده جفت گیری می شوند، ابری از آلکالوئیدهای هواپخش را منتشر می نمایند. آن ها این آلکالوئیدها را از گیاهانی به دست آورده اند که قبل تر وقتی کرم بودند، از آن ها استفاده می کردند.

شب پره های نر که جذب این عطر شده اند، به ماده می رسند و در مراسمی کوتاه و درعین حال پیچیده شرکت می نمایند. در طول این مراسم، آن ها با ظرافت سر ماده را با دو ساختار کرکی جمع شونده شبیه به قاصدک لمس می نمایند.

هر رشته از این ساختارها حاوی آلکالوئیدهای پیرولیزیدین است. اگر شب پره ماده آلکالوئید نر را از نظر کمیت و کیفیت کافی بداند، اقدام به جفت گیری می نماید. پس از جفت گیری، نر ترکیبی از آلکالوئیدهای اضافی را به جا می گذارد. ماده از این ترکیبات استفاده می نماید تا تخم های حاصل را به سم آغشته کند.

چنین محافظتی از تخم در میان حشرات غیرمعمول است. این روش که در ابتدا در سال 1989 مشاهده شد، تنها نمونه شناخته شده در شب پره ها است که از منابع شیمیایی بدن خود برای آغشته کردن تخم ها به سم استفاده می نماید.

5454

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 6 اردیبهشت 1403 بروزرسانی: 6 اردیبهشت 1403 گردآورنده: hecaconf.ir شناسه مطلب: 16940

به "سمی ترین عشق دنیا ، عکس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سمی ترین عشق دنیا ، عکس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید