زیردریایی پیشرفته و متمایز ساخت ایران

به گزارش کنفرانس هکا، وزارت دفاع ایران در غرفه خود در جریان نمایشگاه DIMDEX 2024 در قطر، فناوری های نو مختلفی را در کنار عناصر موجود در حوزه های مختلف به نمایش گذاشت. در این نمایشگاه نمونه ای ماکتی از زیردریایی کلاس فاتح به نمایش گذاشته شد که از بقیه متمایز بود.

زیردریایی پیشرفته و متمایز ساخت ایران

به گزارش خبرنگاران ، به نقل از روزیاتو، به گفته نمایندگان ایران در این نمایشگاه، تغییر قابل توجهی که در این زیردریایی دیده می گردد، یک سیستم پیشرانه مستقل از هوا (AIP) است. نیروی دریایی ایران میخواهد باتری زیردریایی های کلاس فاتح را با سیستم AIP جایگزین کند.

ظاهراً دانشگاه صنعتی مالک اشتر مدتهایت که با جدیت در حال کار بر روی ادغام این قابلیت در زیردریایی های کلاس فاتح است. این دانشگاه علاوه بر کار بر روی پروژه های فناوری تازه، توانایی آزمایش سیستم های دریایی مختلف را دارد.

این مقام مسئول از اجرای طرح نصب سیستم AIP بر روی نخستین زیردریایی کلاس فاتح تا یک سال آینده اطلاع داد. پس از ارزیابی نتایج بر روی زیردریایی اولیه، فرآیند نوسازی به قایق های دیگر در این کلاس توسعه خواهد یافت.

تحلیل کارشناسان از این ماکت نشان می دهد که یک سیستم پیشرانه شبیه استرلینگ روی آن به کار رفته است. پیش بینی می گردد که اضافه شدن فناوری AIP به طور قابل توجهی قابلیت های عملیاتی این زیردریایی ها را افزایش خواهد داد، به ویژه افزایش استقامت آن ها در زیر آب که یک ویژگی کلیدی برای زیردریایی های دیزلی - الکتریکی است.

زیردریایی کلاس فاتح به عنوان یک پیشرفت قابل توجه در کشتی سازی ایران محسوب می گردد که جهش کیفی نسبت به نسل قبلی خود یعنی کلاس غدیر را نشان می دهد. قدرت جابجایی کلاس غدیر 120 تن است، در حالی که کلاس فاتح قدرت جابجایی بسیار بیشتری در حدود 600 تن دارد.

زیردریایی کلاس فاتح، تسلیحات خود را از چهار لانچر اژدر 533 میلی متری واقع در دماغه، شلیک می نماید. گزارش های رسانه ها نشان می دهد که تسلیحات این زیردریایی شامل مین، اژدر و موشک های ضد کشتی است. منابع محلی گزارش داده اند که زیردریایی کلاس فاتح توانایی شیرجه زدن تا عمق 200 متری را دارد. علاوه بر این، گزارش شده است که توانایی عملیات مداوم آن تا پنج هفته در زیر آب است که بر ظرفیت عملیاتی پایدار آن تاکید می نماید. زیردریایی کلاس فاتح نمونه ای از پیشرفت قابل توجه ایران تکنولوژی های نظامی دریایی است.

5858

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 24 اسفند 1402 بروزرسانی: 24 اسفند 1402 گردآورنده: hecaconf.ir شناسه مطلب: 15997

به "زیردریایی پیشرفته و متمایز ساخت ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "زیردریایی پیشرفته و متمایز ساخت ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید