راه اندازی موزه با هدف بهره گیری از سنت و دستاوردهای گذشته
به گزارش کنفرانس هکا، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه ثبت آثار نشان دهنده تجربه تاریخی است که آینده از راستا گذشته می گذرد، هدف از راه اندازی موزه هایی که سال جاری ایجاد می شوند را برای بهره گیری از سنت و دستاوردهای گذشته مطرح نمود.

به گزارش خبرنگاران، محمد حسن طالبیان عصر یکشنبه 29 اردیبشهت در آئین افتتاح نمایشگاه مجموعه آثار مربوط به آب در دوره های مختلف تاریخی در موزه آب انبار وکیل شیراز اعلام کرد: ثبت آثار تاریخی در شمار آثار ملی و جهانی موجب آشنایی بیشتر مردم با آثار تاریخی می گردد.
وی اضافه نمود: ارزش مالی اموال نیز موضوع دیگری است؛ چنانچه در شیراز در مورد خانه های تاریخی این رخ داده است.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با تصریح بر اینکه از طرفی ثبت آثار تاریخی می تواند در مقابل تهاجمات فرهنگی مؤثر باشد، گفت: در این صورت مردم می دانند که به کجا متعلق هستند و به سهم خود این آگاهی موجب ارزشمندتر شدن یک اثر می گردد.
طالبیان مجدداً یادآور شد: نمادهای تاریخی در نوشته ها و ابزارآلات، ما را به جریانی وصل می نماید که ارزشمندی اثر را دو چندان می نماید.
وی به مجموعه داران موزه هم اشاره و با اعلان حمایت از آنها در صورت تمایل این صنف، گفت: فارس 12 مجموعه دار دارد و آمادگی داریم تا خانه های تاریخی را در اختیار آنها برای تبدیل شدن به موزه قرار دهیم.
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور تعدد آثار ثبت شده ملی را از مزایای هر کشور دانست و مجدداً از مجموعه دارا جهت در اختیار گذاشتن مکان، شرکت در نمایشگاه های ملی و بین المللی، یاری به ثبت اثار و حفاظت از آنها اعلان کرد.
طالبیان همچنین به طرح بیمه اشیا مجموعه داران هم اشاره و اعلام کرد که این طرح در حال حاضر به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و در شورای نگهبان در حال آنالیز است.
وی به اداره هیئت امنایی میراث جهانی هم اشاره و با بیان اینکه هشت آثار تا آخر سال جاری اضافه می گردد، بیان کرد: در فارس تخت جمشید، پاسارگاد، حافظیه و سعدی هیئت امنایی اداره می شوند که اداره کل میراث فارس می تواند محور ساسانی را هم اضافه کند.
مدیرکل میراث فرهنگی فارس نیز در مورد موزه آب انبار گفت: این مجموعه آب انبار متعلق به دوره زندیه است که در دوره ای از آن استفاده نشده است و در حال حاضر به صورت نمایشگاه تخصصی آب با نمایش ظروف و وسایل مخصوص آب درآمده و در آینده به موزه تخصصی آب تبدیل می گردد.
مصیب امیری گفت: در این آب انبار آثار تخصصی از دوره سلجوقیان تا زندیه موجود است.
منبع: خبرگزاری ایسناpariha.com: پریها مجله گردشگری، خبری، موفقیت، آشپزی و سرگرمی میباشد.