معین شرایط انعقاد قرارداد در لایحه تجارت

به گزارش کنفرانس هکا، نمایندگان مجلس با تصویب موادی از لایحه تجارت شرایط انعقاد قرارداد و قرارداد یک تعهدی و دو تعهدی را معین کردند.

معین شرایط انعقاد قرارداد در لایحه تجارت

به گزارش خبرنگاران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز یکشنبه ماده 5 لایحه تجارت (قراردادهای تجارتی) را به تصویب رساندند که بر اساس آن انعقاد قرارداد، ابراز اراده یا هر عمل دیگر مرتبط با قرارداد و اثبات آنها نیازمند هیچ تشریفات خاصی نیست. این امور به هر وسیله از جمله شهادت شهود قابل اثبات است.

طبق ماده 6 لایحه تجارت که به تصویب نمایندگان رسید قرارداد ممکن است دو تعهدی یا تک تعهدی باشد. قرارداد دو تعهدی قراردادی است که به موجب آن طرفین تعهدات متقابلی را به نفع یکدیگر به عهده می گیرند و قرارداد تک تعهدی قراردادی است که به موجب آن یک طرف در مقابل طرف دیگر تعهدی را به عهده می گیرند بدون آن که متعهد له تعهد متقابلی را به نفع متعهد به عهده گرفته باشد.

همچنین به موجب ماده 7 این لایحه که به تصویب مجلس رسید تعهد یکطرفه قراردادی است که به موجب آن یک طرف (متعهد) به دیگر (ذی نفع) در دوره زمانی معین حق انتخاب انعقاد قراردادی را می دهد که عناصر ضروری آن معین شده و فقط اراده ذی نفع برای تشکیل آن ابراز نشده است.

لغو تعهد یک طرفه در دوره زمانی معین شده برای ذی نفع جهت اعمال حق، مانع انعقاد قرارداد تعهد شده نیست.

قرارداد با شخص ثالث مطلع به وجود تعهد یک طرفه که به سبب آن تعهد مذکور نقض شده است، باطل است.

نمایندگان همچنین با تصویب ماده 8 این لایحه مقرر کردند در تفسیر این قانون باید به ویژگی تجارتی آن و هدف قانون شامل ایجاد وحدت رویه در اعمال مقررات تجارتی توجه گردد.

به موجب ماده 9 این لایحه که در مجلس تصویب شد در این قانون هویت شامل نام، نام خانوادگی و شماره ملی برای اشخاص حقیقی و نام و شماره انحصاری برای اشخاص حقوقی است. همچنین دادگاه شامل هر دیوان داوری نیز می گردد و نوشته شامل هر چیزی است که حاوی ثبت اطلاعات موجود در خود و قابل تکثیر به شکل محسوس باشد.

euroro.ir: اروپا: سفر به مهد فناوری و میراث دار تمدن باستانی روم و یونان

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 1 تیر 1401 بروزرسانی: 1 تیر 1401 گردآورنده: hecaconf.ir شناسه مطلب: 5174

به "معین شرایط انعقاد قرارداد در لایحه تجارت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معین شرایط انعقاد قرارداد در لایحه تجارت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید