این جوراب جلوی قطع عضو دیابتی ها را می گیرد

به گزارش کنفرانس هکا، پژوهشگران کره جنوبی در پژوهش جدیدی نشان داده اند که شاید با یاری یک جوراب الکترونیکی بتوان از بروز زخم پا در افراد مبتلا به دیابت و قطع عضو آنها جلوگیری کرد.

این جوراب جلوی قطع عضو دیابتی ها را می گیرد

به گزارش خبرنگاران ، دیابت در سراسر دنیا به یک مشکل بزرگ تبدیل شده و در حال افزایش یافتن است. به همین علت، پژوهشگران در همه کشورها سعی دارند تا روش های نوی را برای یاری کردن به این بیماران ارائه دهند.

به نقل از ایسنا، جوراب الکترونیکی که سبک راه رفتن ناسالم مرتبط با دیابت و گردش خون ضعیف را تشخیص می دهد، نویدبخش پیشگیری از زخم پا و قطع عضو است. یک پژوهش نو قرار است به نفع بسیاری از بیماران مبتلا به دیابت باشد که شریان های موجود در پاهای آنها مسدود شده اند.

دکتر کی هونگ لی(Ki Hong Lee) از بیمارستان دانشگاه ملی چونام(CNUH) در کره جنوبی گفت: دیابت می تواند بر نحوه راه رفتن افراد تأثیر بگذارد. افراد مبتلا به دیابت تمایل دارند به جای پاشنه پا، به ناحیه متاتارس پا فشار بیاورند. این روش راه رفتن، زخم را تحریک می نماید. در نتیجه، زخم ممکن است عفونی گردد و قطع عضو را در پی داشته باشد. شناسایی زودهنگام مسائل راه رفتن با استفاده از جوراب الکترونیکی، بیماران را قادر می سازد تا سبک سالم راه رفتن را بیاموزند و از بروز مسائل جدی پا جلوگیری نمایند.

از هر 10 نفر تقریبا یک نفر در سراسر دنیا به دیابت مبتلا است که در مجموع به 537 میلیون نفر می رسد. دیابت، خطر ابتلا به بیماری سرخ رگ کرونری، سکته مغزی، نارسایی قلبی، فیبریلاسیون دهلیزی و بیماری سرخ رگ محیطی را در مقایسه با همسالان سالم این افراد بین دو تا چهار برابر بیشتر می نماید. مسائل پا در افراد مبتلا به دیابت شایع هستند. قند خون بالا به اعصاب و رگ های خونی آسیب می رساند و علائمی را مانند بی حسی، گزگز، درد و از دست دادن احساس به همراه دارد. تشخیص علائم در مراحل اولیه سخت است. بریدگی ها و زخم ها ممکن است عفونی شوند. ترکیب عفونت و جریان خون ضعیف، بهبودی را سخت می نماید و می تواند به قانقاریا و در نهایت قطع عضو منجر گردد.

این پژوهش آنالیز می نماید که آیا جوراب مجهز به حسگر بالیستوکاردیوگرام می تواند بین افراد سالم و افراد مبتلا به دیابت تمایز قائل گردد یا خیر. حسگر بالیستوکاردیوگرام، حرکت بدن را در زمان خروج خون به وسیله قلب تشخیص می دهد و می توان از آن برای مقدار گیری ضربان قلب و فشار وارد شده روی پاها هنگام راه رفتن استفاده کرد.

در این پژوهش، 20 بیمار مبتلا به دیابت و 20 شخص سالم مورد آنالیز قرار گرفتند. همه شرکت نمایندگان، جوراب مجهز به حسگر بالیستوکاردیوگرام را به مدت 40 ثانیه در حالت ایستاده و 40 ثانیه هنگام راه رفتن پوشیدند تا ضربان قلب و توزیع فشار روی پاها ارزیابی گردد. هم زمان با پوشیدن جوراب، شرکت نمایندگان از یک برچسب کوچک متصل به مچ دست و یک الکترود متصل به قفسه سینه استفاده کردند تا ضربان قلب آنها ارزیابی گردد.

مقایسه نتایج به دست آمده از بیماران و افراد سالم نشان داد که بیماران مبتلا به دیابت هنگام راه رفتن، فشار بیشتری را در ناحیه متاتارس پا در مقایسه با شرکت نمایندگان سالم اعمال می نمایند. بعلاوه، پژوهشگران دریافتند که افراد مبتلا به آسیب عروق خونی در مقایسه با افراد بدون آسیب عروق خونی، فشار قابل توجهی را هنگام راه رفتن بر ناحیه متاتارس پا وارد می نمایند و فشار کمتری را به پاشنه پا وارد می آورند. تفاوت معنی داری در توزیع فشار پا بین بیماران مبتلا به آسیب عصبی یا افراد سالم وجود نداشت.

دکتر لی گفت: جوراب نو، ضربان قلب را به دقت مقدار گیری کرد که نتایج آن تقریبا مشابه مقدار گیری های نوار قلب بود. مقدار گیری فشار نشان داد که جوراب می تواند بیماران مبتلا به دیابت را شناسایی کند و بیماران مبتلا به دیابت و گردش خون ضعیف را تشخیص دهد. در مجموع، نتایج این پژوهش نشان می دهند که جوراب الکترونیکی می تواند یک فناوری آسان و غیرتهاجمی برای یافتن بیماران مبتلا به دیابت باشد و این بیماران می توانند از آموزش راه رفتن برای جلوگیری از مسائل پا بهره مند شوند.

5858

منبع: خبرآنلاین
انتشار: 20 فروردین 1403 بروزرسانی: 20 فروردین 1403 گردآورنده: hecaconf.ir شناسه مطلب: 16603

به "این جوراب جلوی قطع عضو دیابتی ها را می گیرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "این جوراب جلوی قطع عضو دیابتی ها را می گیرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید